Zaman: Sal Mar 17, 2026 19:51

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Öcalan -Nobel’i bilmem ama- vizesini aldı / Selcan TAŞÇI

Öcalan -Nobel’i bilmem ama- vizesini aldı

Resim
Son dakikalar, “Öcalan’ın Barış Ödülü adaylığı yalanlandı” şeklinde geçiyor ama Nobel Enstitüsü’nün açıkladığı tek şey “bu konuda açıklama yapamayacağı”!

Metodolojik bir yanlışa dikkat çekiyorlar o kadar;

“Herhangi birinin bu konuda herhangi bir yerden bilgi alması mümkün olmadığından yapılan haberler uydurmadır...”

* * *
Bizde de “ateş olmayan yerden duman tütmez” diye bir söz vardır. Bir de adettendir, böyle durumlarda huylanılır;

- Bu işin atından bir Çapanoğlu çıkacak amaaaaa....

- ...
Read more : Öcalan -Nobel’i bilmem ama- vizesini aldı / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 620 | Yanıtlar : 0

TürkBir: “İhanete Hayır...” / Sadi SOMUNCUOĞLU

TürkBir: “İhanete Hayır...”

Resim
Hafta içinde Çarşamba günü, Ankara Barosu salonunda önemli bir panel gerçekleştirildi. TürkBir (Türkiye Sivil Toplum Birliği) tarafından düzenlenen ve eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan’ın yönettiği, “İhanete Hayır! Türk Milleti ve Devleti Bölünemez” konulu Panelde; Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Gazi Üsteğmen Av. Sedar Öztürk ve Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca konuştu.

Yoğun bir katılımcının izlediği panelde, konuşmacılar önemi bilgiler verdiler. Bölücü terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’muzda, ...
Read more : TürkBir: “İhanete Hayır...” / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 660 | Yanıtlar : 0

KKTC üniversitelerinde PKK saldırganlığı / Ümit ÖZDAĞ

KKTC üniversitelerinde PKK saldırganlığı

Resim
Bir süre önce PKK’nın KKTC ve KKTC’deki üniversitelerde faaliyetleri konusunda yazı yazmıştım. Ne yazık ki PKK ile müzakere süreci KKTC üzerinde de etkisini gösteriyor. PKK nasıl Türkiye’de olağanüstü şımardı ise KKTC’de de aynı şımarıklık içerisinde. Eh AKP-PKK ittifakının sonuçları bunlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı desteklemeye hazırlanan BDP/PKK’ya AKP de olağanüstü bir hoşgörü ile yaklaşıyor.
KKTC’den ülkücü gençler bana aşağıda yazdıkları mektubu yollamışlar:

“04.04.14 günü meydana gelen olaylar sonrasında arkadaşlarımız saldırıya uğramış, araçları ...
Read more : KKTC üniversitelerinde PKK saldırganlığı / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 771 | Yanıtlar : 0

Sen “terörist” var say! / Selcan TAŞÇI

Sen “terörist” var say!

Resim
Tayfun mağduru Filipinler’e “yardım elimizi” uzattık; çadır, battaniye, mutfak seti gibi malzemelerden oluşan 65 ton yardım gönderdik!

Oregon’daki Kızılderililere “yardım elimizi” uzattık; 200 bin dolarlık çeke ek olarak okul, su deposu ve konut inşaatlarına destek verdik!

Ekonomik ve siyasi bunalımdaki Gine’nin Bissau Belediyesi’ne “yardım elimizi” uzattık; büro ve topoğrafi malzemeleri yolladık.

Ekonomik krizdeki Ukrayna’ya “yardım elimizi” uzattık; maddi yardım yaptık.

Fakir Kenya’ya “yardım elimizi” uzattık; Garissa’ya tıbbi ekipman yolladık.

Sudan’a “yardım ...
Read more : Sen “terörist” var say! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 4940 | Yanıtlar : 1

18 soruda yeni MİT: “MİT iç istihbarattan çekilecek” / Ahmet TAKAN

18 soruda yeni MİT: “MİT iç istihbarattan çekilecek”

Resim
Gerim gerim gerilen Türkiye’nin gerginlik maddelerinden biri de MİT yasa teklifi. Seçim sonrasına bırakılmıştı. Kavga dövüş Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Gireceğimiz haftada da sertlik kıvamında bir değişiklik olmayacak gibi.. Yeni MİT yasa teklifini muhalefet kıyasıya eleştiriyor, iktidar -tabii ki- canı pahasına savunuyor. Peki, güvenlik yetkilileri ne düşünüyor. Yetkililer, sorulara cevap verdiler ama önce teknik bir ayrıntıya yer vermek istiyorum. Merak edilen cevaplara Cuma günü akşam saatlerinde ...
Read more : 18 soruda yeni MİT: “MİT iç istihbarattan çekilecek” / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0

Kriz Avrupa’yı Amerika’dan koparır mı? / Bülent ESİNOĞLU

Kriz Avrupa’yı Amerika’dan koparır mı?

Resim
Krizler sadece ekonomik ve sosyal sonuçlar yaratmaz. Siyasi sonuçlar da yaratır.

1974-75 yılında, Petrol Krizi diye anılan krizle girdiğimiz yolda, 1987,1994 2008 olarak 30 yıldır yürüyoruz.

Aslında piyasa ekonomisi 30 yıldır krizin içindedir.

Her ne kadar piyasa ekonomisi savunucuları, hiçbir şekilde, krizlerden piyasanın sorumlu olmadığını söylemiş olsalar da, bu böyledir.

Bu otuz yıllık kriz, bir taraftan milli devlet emperyalizm* arasında devam ederken, öte yandan, emperyalist ülkeler arasında da, alttan alta ...
Read more : Kriz Avrupa’yı Amerika’dan koparır mı? / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 532 | Yanıtlar : 0

Rahip Santoro cinayetinden beri devam eden bir süreç / Afet ILGAZ

Rahip Santoro cinayetinden beri devam eden bir süreç

Resim
Çok zaman oldu ama tek tük ayrıntıları hatırlarsınız. Rahip, kiliseye gidenlere hediye para veriyormuş. Bir partili ailenin(AKP) çocuğu evvela çıktı ortaya, sonra galiba örtüldü.

Hele Hrant cinayeti o kadar açık o kadar meydanda idi ki hatırlarsınız, suçlu çocuğu jandarma Türk bayrağının önünde fotoğraflamıştı. Türk bayrağına dikkatinizi çekiyorum. Kayseri’deki misyoner hikayelerini hatırlıyor musunuz? Boğazlarından kesilen yerli yabancı insanlar. Hatta Danıştay cinayetini bile hatırlamalıyız. Ve en sonunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun ...
Read more : Rahip Santoro cinayetinden beri devam eden bir süreç / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 494 | Yanıtlar : 0

20 bin lira için de Bakan gider miymiş?.. / Ahmet TAKAN

20 bin lira için de Bakan gider miymiş?..

Resim
Dünkü gündemden kalan iki haber beni çok şaşırttı. Birincisinden başlayalım; “İngiltere’nin başkenti Londra’daki lüks evi için aldığı konut kredisi bedelini düşük göstererek yolsuzluk yaptığı iddia edilen Kültür Bakanı Maria Miller, parlamento denetim komitesi tarafından suçlamalardan aklanmış olmasına rağmen, halktan ve milletvekillerinden gelen eleştirilerin devam etmesi sonucu istifa etmek zorunda kaldı. Miller, Başbakan David Cameron’a gönderdiği istifa mektubunda (Sayın Başbakanım, üzülerek kabineden istifa ettiğimi açıklamak zorundayım. Bana gösterdiğiniz ...
Read more : 20 bin lira için de Bakan gider miymiş?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 531 | Yanıtlar : 0

Atatürk "Bey" İdi "Derebeyi" Değildi / Prof. Dr. Nurullah ÇETİN

Atatürk "Bey" İdi "Derebeyi" Değildi

İstiklâlci bey ruhunu unutmak, Türk’ün devlet ve millet olarak felâketidir. Bey, kimseye bağlı olmayan, yabancı hiçbir devlet ve odaktan emir almayan özgür Türk millî iradesinin temsilcisidir. Derebeyi ise Bizans, Amerika, Avrupa Birliği, Rusya, Çin İmparatoruna bağlı, küçük özerk şehir devletçiğine razı olan tekfurdur.

Türk devlet ve milletinin bölünüp yok olma sebeplerinden biri de, Türk beylerinin soylu beylik ruhunu terk edip, derebeylik zilletine razı olmalarıdır. Bilge Kağan atamızın 735 yılında Orhun ...
Read more : Atatürk "Bey" İdi "Derebeyi" Değildi / Prof. Dr. Nurullah ÇETİN | Görüntüleme : 697 | Yanıtlar : 0

Ermeni soykırımı da ne ki? / Savaş SÜZAL

Ermeni soykırımı da ne ki?

Resim
Haftayı, bir sürü, gereksiz tartışma ve konuyla bitirdik. Hâlâ demokrasi ve hukuk olan bir ülkeymişiz gibi, oturmuş Cumhurbaşkanlığı veya seçimlerin namusunu tartışıyoruz. Bırakın dünyayı, kuşlar bile gülüyor. Yapmayın. Olmayan demokrasi ve hukuk içinde, geyik muhabbetinden öte bir şey değil bunlar. Ortada uyguladıkları göstermelik bir karar olursa da, inanın hukuka falan inanıldığından, ya da hukukun üstünlüğünden değil de, kulakların çekilmesinden oluyor böyle şeyler. Zaten artık dünya bizim hukuka, “guguk” diye bakıyor. ...
Read more : Ermeni soykırımı da ne ki? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 453 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148848 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25117 üye

x