Zaman: Sal Mar 17, 2026 7:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Demokratik sistem felç / Arslan TEKİN

Demokratik sistem felç

Madem kılıçlar çekildi, madem dosyalar açıldı, Recep T. Erdoğan hükûmetlerinin bütün icraatı sondan başa doğru gidilsin, masaya yatırılsın.

Bakanlar hakkında ortaya konulan deliller İnşallah montajlanmış deliller değildir. “Ergenekon” da, Balyoz’da, başka davalarda CD’lerin “imâl” ve “montaj” olduğu ispat edildi, netice değişmedi ama mutlaka bir gün değişecek...

Diktatörlüklerde usûl budur:

Hükûmet, sadece ve sadece hükûmetin başındaki insan demektir. Demokratik sistem işlemediği için, çevresi her türlü herzeyi yer. Hükûmetin başının gücü (Buna bürokratik katlardaki ...
Read more : Demokratik sistem felç / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 562 | Yanıtlar : 0

Türk Ocakları ve İstanbul Türk Ocakları Başkanı / Ümit ÖZDAĞ

Türk Ocakları ve İstanbul Türk Ocakları Başkanı

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinden geçtiği dönemde Türk Milliyetçisi aydınlar, özellikle de günlük parti siyaseti içinde olmayan aydınlar için Türk Ocakları büyük önem taşımaktadır. Çünkü Türk Ocakları tarihsel olarak 20. Yüzyılda devletin yıkılması ve yeniden kurulması aşamasında olduğu, öncü rol oynamış ve artık tarihe mal olmuş abide bir kuruluştur. Türk Ocakları’nın son yıllarda Türk Milli kimliğine, Türk tarihine, Türk kültürüne, Türk devletine ve doğrudan Türk’ün varlığına yönelik ...
Read more : Türk Ocakları ve İstanbul Türk Ocakları Başkanı / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

Deniz Feneri savcısından önemli uyarı; “Bizimkiyle eşleştirmezseniz görüntü netleşmez”.. / Ahmet TAKAN

Deniz Feneri savcısından önemli uyarı; “Bizimkiyle eşleştirmezseniz görüntü netleşmez”..

Hava durumu raporlarına inanırsanız; başkentte sıcaklık eksili değerlerde. Ama benim önceki gün akşam yaptığım gibi sokağa çıkıp 17 Aralık operasyonunun izlerini sürmek için Ankara kulislerine dalarsanız tavan yapan hararetten dolayı ceketinizi çıkartır hatta işittiklerinizin vahametinden gömlek düğmelerinizi bile sonuna kadar çözebilirsiniz.

“Adli süreçte” (!) olduğumuz için duyduklarımızın çoğunu sonraya bırakalım. Salı gecesi Ankara’ya düşen bomba iddia; “Adalet Bakanı HSYK’yı olağanüstü topladı: Savcılar görevden alınıyor” haberi ile ...

Hepinize Yer Var / Selcan TAŞÇI

Hepinize Yer Var

Emre Uslu’nun KCK soruşturması sonrası tasfiye edildiklerini söylediği polislerden aldığı “bilgiler(!)”i içeren çok uzun yazısının, uzunca bir özeti meraklısı için Medya Polemik’te var.

Bu köşenin takipçileri için çok kısaca özetlemek gerekirse;
“Silivri süreci” yakar topa döndü!

“Aman benim elimde kalmasın” diye kaçan kaçana!

Polislerin Uslu’ya anlattıkları da “Biz yapmadık Erdoğan yaptırdı” imajı inşa edip, enkazın altında kalan tarafının cemaat olmamasına dönük beyhude bir çabadan öteye geçmiyor aslında.

Odatv davasında yargılanan gazetecilerden Barış ...
Read more : Hepinize Yer Var / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 1

Mezhep Çatışmaları Kimseye Yaramadı, Hatta… / Bülent ESİNOĞLU

Mezhep Çatışmaları Kimseye Yaramadı, Hatta…

Mezhep ve etnik çatışmaları, ABD’nin provoke ettiği, desteklediği, hatta örtülü savaşlar aracılığıyla, fiilen çarpıştığı bir dönem geçirdik.

Dönemin tamamen sona erdiğini söyleyemeyiz.

Ancak birçok işaret belirdi ki, bu siyasetin sömürgecilere, gereken getiriyi getirmedi.

Hatta gelecekte elde edeceği getiriyi de, tehdit eder hale geldi.

Amerika’da, “ikili yönetim” dediğimiz yönetim de buradan çıktı.

Bir tarafta, Amerikan hegemonyasını sürdürme adına, her türlü kirli savaştan yana olanlar, öte yanda, aynı işleri diplomasi ve askeri ...
Read more : Mezhep Çatışmaları Kimseye Yaramadı, Hatta… / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 491 | Yanıtlar : 0

Düşman tatbikata katılan Türk subayları... / Ahmet TAKAN

Düşman tatbikata katılan Türk subayları...

Haberin flaşı da ana başlığı da çok net; Türk Subayları, Yunanistan’daki Türkiye Karşıtı Askeri Tatbikata Gözlemci Olarak Katıldı...

NE İŞİNİZ VARDI ORADA?..

Gözlerden kaçırılan bu gelişme ile ilgili haber bana ait değil. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü bilimsel danışmanı Fazıl Esad Altay, bomba haberi kaleme almış hem de fotoğrafları ile birlikte. Altay’ın yazısı Enstitü’nün internet sitesine geçtiğimiz Pazar günü konuldu. Okuduğumda küçük dilimi yuttum!..

Lafı çok uzatmayacağım. Fazıl Esad Altay’ın yazısını ...
Read more : Düşman tatbikata katılan Türk subayları... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 0

Batı gene yalan söyledi! / Bülent ESİNOĞLU

Batı gene yalan söyledi!

Batı gene kalleşlik yaptı diye başlık koyacaktım. Argo olur diye çekindim.

Çünkü kalleş sözcüğünün verdiği anlam kapsamını; riyakar, iki yüzlü gibi eşdeğermiş gibi görünen sıfatlar vermiyor.

Amerika ve Avrupa’nın Doğuya takındığı tavrı, en iyi açıklayan sözcüğün, Kalleş sözcüğü olduğuna kanaat getirdim.

Biliyorsunuz, Amerika’nın da içinde olduğu 5+1 ülkeleri, İran ile birlikte Cenevre’de masaya oturdular.(masada her zaman olduğu gibi Türkiye yoktu)
Oturdular ve geçici de olsa, bir anlaşmaya vardılar.

Anlaşmaya göre, İran ...
Read more : Batı gene yalan söyledi! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 608 | Yanıtlar : 0

Dereler bitti sıra karlara geldi! / Yusuf YAVUZ

Dereler bitti sıra karlara geldi!
Başbakan Erdoğan: ‘Maşallah orada da karlar var. Karları da artık değerlendireceğiz!’
Türkiye kar altında elektrik kesintileriyle karanlığa gömülürken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, video konferans yoluyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki su kanalının açılışını yaptığı sırada bölgede kar yağdığını görünce, “Artık su akar Türk bakar yok. Artık su akar Türk yapar var. Maşallah orada da karlar var. Karları da artık değerlendireceğiz” dedi.

Resim

ELEKTRİKLER KESİLİNCE ...
Read more : Dereler bitti sıra karlara geldi! / Yusuf YAVUZ | Görüntüleme : 3127 | Yanıtlar : 0

Yakalarsam yazarım... / Ahmet TAKAN

Yakalarsam yazarım...

Devlet, devletin sır tutamadığını belgeledi.. Hem de nasıl?.. Bizzat kendi elleriyle; Devlet Denetleme Kurulu raporuyla.. Vatandaşın tüm özel ve de kişisel bilgilerinin ortalığa saçıldığını ve her türlü istismara müsait hale getirildiğini Devlet vasıtasıyla öğrenmiş olduk.

Şükürler olsun!.. Bugünleri de gördük..

DDK raporunu okuyunca başımıza neler gelebilir diye düşündüm. İlk aklıma gelenler;

* Kullanmadığınız halde, yüklü kredi borçları çıkabilir.

* Harcamadığınız halde, kredi kartından dolayı icralık olunabilinir.

* Borç harç aldığınız evinizi haberiniz olmadan ...
Read more : Yakalarsam yazarım... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0

Biz yerliyiz, mallar yabancı! / Yusuf YAVUZ

Biz yerliyiz, mallar yabancı!
Büyüme rakamlarıyla avutulan tarım ithalatçısı Türkiye’de Yerli Malı Haftası...
TARIM BAKANI EKER ‘DÜNYA YEDİNCİSİYİZ’ DİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz ay Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından düzenlenen Gıda Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarımda kendine yeten bir ülke olduğunu belirterek sektörün bugün itibarıyla 75 milyon insanın tamamının yanısıra 30 milyon turistin gıda ihtiyacını karşıladığını, üstüne de 16 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Konuşmasında ...
Read more : Biz yerliyiz, mallar yabancı! / Yusuf YAVUZ | Görüntüleme : 2959 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x