Zaman: Pzt Mar 16, 2026 8:19

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Babanı Sana Şikayet Ediyorum... / Selcan TAŞÇI

Babanı Sana Şikayet Ediyorum...

Ali Bayramoğlu, Hanefi Avcı’nın 15 yıl hapse mahkum edilmesiyle ilgi olarak “ahlakın bam teli” diyor.

Avcı’nın aldığı cezanın “bir skandal” olduğunu, “zira bu cezanın bir güç oyununun, ‘özel bir cezalandırma süreci’nin doğrudan sonucu” olduğunu söylüyor.

“Cemaat usulleriyle” önce kişilik infazına uğratıldığını, sonra -mücadele ettiği- örgüte yardım eden adam durumuna düşürüldüğünü ve nihayetinde “Ergenekon”la ilişkilendirildiğini anlatıyor.

“Savcının fezlekeyi iddianameye, mahkemenin de iddianameyi karara ‘kaynak’ yapışı”na dikkat çekiyor.

“Ortada bir kitap ve Avcı’nın ...
Read more : Babanı Sana Şikayet Ediyorum... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 775 | Yanıtlar : 0

Hayaldi Gerçek Oldu!.. / Ahmet TAKAN

Hayaldi Gerçek Oldu!..

Önce sizlere olan bir özür borcumu yerine getirmek istiyorum. Değerli okurlarıma haber etmeden kısa bir süre yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Atalarımın içinde olduğu ciddi sağlık sorunları sebebiyle evlatlık vazifelerimi yerine getirmek üzere ani olarak Ankara’dan ayrıldım. Bu süre içinde gerek telefon gerekse elektronik iletileriyle arayıp soran tüm dostlara çok teşekkür ederim. Yüce Yaratandan şifa bekleyen tüm kulları için dualarınızı ne olur esirgemeyin.

Hayat böyle bir şey işte!..

Rutin akış devam ediyor. ...
Read more : Hayaldi Gerçek Oldu!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 510 | Yanıtlar : 0

Faiz ve Taviz / Bülent ESİNOĞLU

Faiz ve Taviz

Sen cari açık verdiğin sürece, dolar gelir, istediği faiz ve tavizi alır ve gider.

Amerika’nın bastığı dolarlar geliyor, bizim bankaların içine giriyor, kredi kartı olarak ücretlinin eline geliyor.

Dolarları basan ABD kazanıyor.

Yetmiyormuş gibi, paraya aracılık eden bizim bankalar kazanıyor.

Hükümet bunların hepsine, “piyasa gönüllüsü” olarak, sadece, ağlıyor.

Sanki hükümet etmek şikâyet etmektir.

Neo-liberaller, serbest piyasanın gelişmesini tarihsel bir süreç sandıklarından, hükmetmeyi piyasayı seyretmek olarak algılıyorlar.

Bir ülke içinde, iki devlet ...
Read more : Faiz ve Taviz / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 775 | Yanıtlar : 0

"Bizimkiler!" / Hasan DEMİR

"Bizimkiler!"

Öcalan PKK’yı, bizimkinin Türkiye’yi yönettiğinden daha iyi yönetiyor.

Öcalan, PKK’nın dışişlerini bizimkinin Türkiye’nin dışişlerini yönetmesinden daha iyi yönetiyor. Yine Öcalan, PKK’nın içişlerini bizimkinin içişlerini yönetmesinden daha iyi yönetiyor.

Dün sığındığı mağaradan başını çıkaramaz olan PKK bugün, Diyarbakır Meydanı’nda yüz binleri topluyor, Öcalan’ın apartman boyutunda posterleri altında ve Türk Bayrağını indirerek PKK bezini çektiği meydanlarda kendi sesinden örgüte mesajlar veriyor, daha dün “bir terör örgütü lideri” iken bugün neredeyse bir “barış elçisi” olarak Mandela’laşıyorsa ve ...
Read more : "Bizimkiler!" / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 506 | Yanıtlar : 0

Elimizle Gelen Çifte Bela / Sadi SOMUNCUOĞLU

Elimizle Gelen Çifte Bela

Haberlere göre, El Kaide/Nusra ve PKK/PYD Suriye’de devlet kuracakmış. Nusra’nın Ramazan Bayramı’nda, PYD’nin ise daha önce bağımsızlığını ilan etmesi bekleniyormuş. Bu sebeple, Suriye’nin kuzeyinde 3 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyormuş. Rasulayn kasabası PYD’nin kontrolüne geçmiş. 900 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırımızın önemli bir kısmı PKK/PYD hakimiyetine girmiş. Karayılan, “Bütün gücümüzle PYD’nin yanındayız” demiş. Bu vahim gelişmelerin Türkiye bütünlüğünü tehdit etmediğini hiç kimse iddia edemez. ABD’nin “Büyük Kürdistan” için hazır hale getirdiği Kuzey Irak ...
Read more : Elimizle Gelen Çifte Bela / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

Alıştırılarak Bölünüyoruz / Armağan KULOĞLU

Alıştırılarak Bölünüyoruz

Çözüm Süreci adı altında, gittikçe ulus devletten uzaklaşılmakta, üniter yapı zedelenmekte, bir nevi federatif yapı oluşturulmaktadır. Hatta oluşturulan bu yapının civar Kürt toplumlarıyla işbirliği ve koordinasyonunu ön gören hazırlıklarla entegre bir Kürt yapısı ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır. Artık bu konu alenen sürdürülmekte, atılan adımlarla yönetime ve Türk Milletine mesajlar verilmekte, yönetim Öcalan ve Kandil’le görüşmekte, buna BDP de katılmaktadır. Görüşmelere aracılık edilmekte ve yardımcı olunmaktadır.

Diğer taraftan medya da bölücülerin yaptığı görüşmeleri ve toplantıları ...
Read more : Alıştırılarak Bölünüyoruz / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 582 | Yanıtlar : 0

"AKP 7 Parça Desem Kim İnanır?" Sorusuna Lütfen Kadir İnanır Esprisiyle Yanıt Vermeyin / Gürbüz EVREN

"AKP 7 Parça Desem Kim İnanır?" Sorusuna Lütfen Kadir İnanır Esprisiyle Yanıt Vermeyin

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis'te 326 milletvekili var. Başbakan ve Genel Başkan Recep T. Erdoğan, partide tek adamdır, ama mutlak hâkim değildir. Dışarıdan bakıldığında, her şeyi kontrol altında tutuyor gibi gözükse de, durum farklıdır.

Salı günleri, Grup toplantılarına sırayla getirilen AKP örgütlerinin, Erdoğan'ın konuşması boyunca tezahürat yapmasına, Meclis'teki oylamalar sırasında milletvekillerinin “Haydi şimdi topluca eller havaya” görüntüsüne, etkinliklerde hazırolda bekleyen yöneticilere bakanlar, ...

4-4'lük Mü, 9-8'lik Mi Orası Muallak Biraz / Selcan TAŞÇI

4-4'lük Mü, 9-8'lik Mi Orası Muallak Biraz

Bendeki çağrışımı daha ziyade 9-8’lik ama o 4-4’lük olduğu iddiasında;

Hem de Alevi!

Cehaletimi mazur görün de nasıl olacak ki!

“İftar hutbesi”nde buyurmuş ki:

“Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Aleviyim...”

“Hz. Ali’yi sevmek” veyahut “yolundan gitmek” elbette elzem de;

Bir de; Türk’ün kellesine yüz dirhem koyan Kuteybe’ye, Türk kanıyla öğütülmüş ekmek yiyen Yezid’e karşı ayaklanmaktır Alevilik;

Günün zulme varan uygulamaları bu denli andırırken Yezid ...
Read more : 4-4'lük Mü, 9-8'lik Mi Orası Muallak Biraz / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 1

Kuzey Irak, Kuzey Suriye... / Ahmet TAKAN

Kuzey Irak, Kuzey Suriye...

Sözde çekilme sürecinde Genelkurmay Başkanlığı’nın izlediği çarpıcı(!) sessizlik politikası...

Vee!.. Tarihe not düşer gibi Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesine anında peş peşe düşen iki açıklama.. Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen olaylarla ilgili. İlki 17 Temmuz tarihli;

“Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa/Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında, 16 Temmuz 2013 saat 14.00 sularında başlayan çatışmalar devam etmektedir.
Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir ATİLLA, 17 Temmuz 2013 saat 10.00’da, Suriye tarafından seken bir ...
Read more : Kuzey Irak, Kuzey Suriye... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 722 | Yanıtlar : 0

Dışişleri Atamaları Kim İçin? / Savaş SÜZAL

Dışişleri Atamaları Kim İçin?

Tayyip Bey’in açıklamalarına hayret edilmesine hayret ediyorum. Mesela, askeri, siyasetçisi, gazetecisi, bilim adamı içerde olan, tüm dünyanın kınadığı Türkiye’de, adalet aramak, karar beklemek, savcıyı, polis ve hâkimleri göreve davet etmek. Pes, vallahi pes. Akıl alır gibi değil, adamlar görevini yapıyor kardeşim, müdahale etmeyin.

Adı her ne kadar Cumhuriyet, sistem, her ne kadar demokrasi gözükse de yaşadığımız ülkeye Cumhuriyet, sisteme demokrasi diyebilir misiniz? Bekleyin görün, gider ayak daha neler neler yapacak. Hele ...
Read more : Dışişleri Atamaları Kim İçin? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x