Zaman: Pzt Mar 16, 2026 5:17

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çal Kılıcını Bre Sultan, Yetiştik / İsrafil K. KUMBASAR

Çal Kılıcını Bre Sultan, Yetiştik

Adını ‘ileri demokrasi’ olarak koyduğu ‘vurgun’, ‘soygun’, ‘talan’, ‘yağma’ düzenine karşı ‘demokratik haklarını’ kullanarak sokaklara inip seslerini duyurmaya çalışan ahaliyi bir taraftan ‘üç beş çapulcu’ olarak nitelendirip üzerlerine güvenlik kuvvetlerini süren Sultan hazretleri, bir taraftan da ‘gözdağı’ veriyordu:
- “Yüzde 50’yi zor tutuyorum. Onların 100 bin topladığı yere, ben 1 milyon insanı yığarım.”

Baktı ki sokaktaki ‘asillerin’, oylarını çalan ‘vekiller’ gibi öyle ‘kuru sıkı tehditlere’ pabuç bırakmaya niyetleri yok, bu ...
Read more : Çal Kılıcını Bre Sultan, Yetiştik / İsrafil K. KUMBASAR | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 0

Öcalan, Barzani Yahudi ve Kürdistan! / Hasan DEMİR

Öcalan, Barzani Yahudi ve Kürdistan!

Toplum, “Gezi Parkı” sadmeleri ile sarsılırken, Erdoğan galiba, gözlerden çok daha önemli bir şeyi kaçırmak için ortalığı kasten geriyor.

Türkiye konuşmadı amma son bir hafta içersinde bakınız neler oldu. Önce Öcalan, Barzani’ye, “Kürt Milletinin Lideri” ve “Değerli ve Saygıdeğer Kardeşim” satırları ile başlayan bir mektup gönderdi.

Ve aynen şunları söyledi:
“Ben sizi sadece Kürt bölgesinin değil, dört parça Kürdistan’ın lideri olarak görüyorum. Çünkü Kürt haklarının yarısını aldınız, geri kalan diğer ...
Read more : Öcalan, Barzani Yahudi ve Kürdistan! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Gezi ile ne alakası mı var? / Levent Bulut

Başbakan diyor ki; Ankara'nın İzmir'in İstanbul'la
ne alakası var?

Öyle ya gezi parkı nere Ankara ve İzmir nere?
Aynı söylemi yandaşlar da sık sık dile getirip, hakikaten gezi parkının Ankara, İzmir ile ne alakası var bir çoğu gidip görmemiştir bile diyorlar..

Madem, anlayamıyorlar biz izah edelim.
Bunu anlamak için şunu sorun kendinize
Gazze nere, İstanbul nere?
veya Myanmar nere, İstanbul nere?

Sevgiyi, kardeşliği, düşene yardım etmeyi, haksızlığa karşı çıkmayı,
yardımlaşmayı, paylaşmayı bilmeyenler için biraz açalım. ...
Read more : Gezi ile ne alakası mı var? / Levent Bulut | Görüntüleme : 643 | Yanıtlar : 0

Biri Erdoğan’a darbe yapıyor ama... / Selcan TAŞÇI

Biri Erdoğan’a darbe yapıyor ama...

Başbakan’ın uçağından bildiren gazeteci kılıklı, önceki gün “Hükümet, hoyratlığın, polislerin bir provokasyonu olabileceğini düşünüyor” diye seslendi.
Dün ise mesajını daha da netleştirmişti:
“Emniyette tasfiye edilen ekip ve bu görüntüler arasında bir bağlantı var mı? Burada hedef Başbakan Erdoğan mı?”
(Ali Bulaç tam bu soruya cevap veriyordu dün:
“Hedef AKP, ya da hükümet değil R. Tayyip Erdoğan...”)

Nihayet bingo!
Maske düştü kel göründü!
“Bazı polisler”in, “Erdoğan’a karşı oluşan öfkeyi ...
Read more : Biri Erdoğan’a darbe yapıyor ama... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 11144 | Yanıtlar : 0

Başbakan Pazar Gecesi Ankara'ya Neden Gelemedi?.. / Ahmet TAKAN

Başbakan Pazar Gecesi Ankara'ya Neden Gelemedi?..

“Muhteşem” Arap Baharı’nın yaşandığı Fas, Tunus Cezayir’e uçmadan önce bilinçli olarak izlediği gerginlik siyasetinden geri vitesine takmadı. Türkiye’nin diken üstünde oturduğu günlerde kendisine yöneltilen “böyle durumlarda hep yurt dışına gider” eleştirilerini, bildiğimiz hakaret üslubuyla “zavallılar, acizler” diyerek kapatmaya çalıştı.

Ama kazın ayağı öyle değil!..

Pazar günü akşamı ve gecesi de Gazi Ankara’da yalnızca Kızılay Meydanı değil bütün semtler, ara sokaklarına kadar ayaktaydı. On binler Ankara caddelerinde sel olmuştu. Kadınlar, ...
Read more : Başbakan Pazar Gecesi Ankara'ya Neden Gelemedi?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 633 | Yanıtlar : 0

Uzun ince bir yoldayız! / Bülent ESİNOĞLU

Uzun ince bir yoldayız!

Şimdilik, gündemi, emperyalizmin işbirlikçileri değil, halk belirliyor.

Göründüğü gibi gündem, İskilipli Atıf Hoca ve ayran değil.

Gündemi kalıcı olarak belirlemek için direnişin sürmesi gerekir.

Direniş sürdükçe, halk gündem yapar.

Gündem halkın kendisi oldukça, egemen güçler geriler.

Altı günlük halk direnişi, işbirlikçi iktidar çevrelerinde, önemli çatlaklar yaratmıştır.

Böyle durumlarda, emperyalizm elindeki planları sırasıyla uygulamaya koyar.

Kayıplarını en aza indirgemek için bu planlar olmazsa, olmazdır.

Egemen sınıfların A planı diyebileceğimiz ilk planı; ...
Read more : Uzun ince bir yoldayız! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 6408 | Yanıtlar : 0

Direnişin Meydan Muharebeleri... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Direnişin Meydan Muharebeleri...

Tam 36 kez “BOP eşbaşkanlığı” ile övünen Tayyip Erdoğan, Irak’ta Müslüman kanı döken ABD’li Coni’lerin sağlıkla ülkelerine dönmeleri için dua ettiğini söylediği günden bu yana 1,5 milyon Iraklı Müslüman öldürüldü... 300 bin Müslüman kadına tecavüz edildi Irak’ta... Bir milyona yakın bebek gıda ve ilaç yetersizliği yüzünden öldü Irak’ta... Bir milyondan fazla insan ampute yani kolu-bacağı koptu son on yılda, iki milyondan fazlası doğup büyüdüğü toprakları terk etmek zorunda kaldı Irak’ta... İşgale direnişin ...
Read more : Direnişin Meydan Muharebeleri... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 742 | Yanıtlar : 0

“Türk baharı”nda açan “çiçek çocukları”na dikkat / Selcan TAŞÇI

“Türk baharı”nda açan “çiçek çocukları”na dikkat

Taksim’den bildiriyorum...

Daha doğrusu bildiremiyorum...

Kendimi Dolmabahçe’den meydana atmayı başaramadım.

En iyi gazeteci, yazabilecek kadar görebilen, eli kolu tutabilen gazetecidir deyip -itiraf ediyorum- bir tenhaya sığındım!

“Allahuekber” ile “Kalpaklı Atatürk” posterinin yan yana olmasına anlam veremeyen Ahmet Taşgetiren’in kalbine indirmek gibi olmasın ama “Ya Allah Bismillah” sloganlarıyla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları birbirine karışıyor burada.

Su, gaz kesmedi;

Plastik mermi yağıyor kalabalığa!

En korkuncu ne biliyor musunuz?

Güvenlik güçleri muhataplarının ...

"Sürpriz Yumurta"dan "Mezhepçilik" Çıktı... / Selcan TAŞÇI

"Sürpriz Yumurta"dan "Mezhepçilik" Çıktı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünkü temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün adını açıklarken “sürpriz” tanımını tercih etti. Ama hepimiz biliyoruz ki bu ismi “kötü, çok kötü bir şaka”, ne şakası bildiğiniz “işkence”, “zulüm” olarak algılayacak milyonlarca insan da yaşıyor bu ülkede.

Bu “sürpriz”i coşkuyla karşılayanlar gibi duyduklarında ürperen bu insanlar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eşit vatandaşları.

Yavuz Sultan Selim; evet ülke nüfusunun büyük bir bölümü, yani “Sünni ...
Read more : "Sürpriz Yumurta"dan "Mezhepçilik" Çıktı... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Bu İktidar, Savaşın İktidarıdır / Bülent ESİNOĞLU

Bu İktidar, Savaşın İktidarıdır

27 aydır Suriye’de süren Batı destekli kirli savaşın, AKP ve İsrail sayesinde artık mezhepler savaşına dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Suriye’deki savaşa İsrail doğrudan dâhil olarak, Hizbullah’ı da savaşın içine çekmiştir.

Batının İslam ülkelerini AKP eliyle kırdırma planı, Suriye’de sonuna kadar işlemektedir.

Bir tek Amerikalı ölmeden, bir tek Avrupalı ölmeden, Müslümanlar birbirini kırmakta ve savaş genişlemektedir.

AKP iktidarı, sorunu Esad sorunu gibi göstererek, Sünni Cephenin cengâveri olarak, kirli savaşın içindedir.

Suriye savaşında, AKP, ABD’nin ...
Read more : Bu İktidar, Savaşın İktidarıdır / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 3654 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x