Zaman: Pzt Mar 16, 2026 0:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Okçuluk Vakfı bir "saadet zinciri" / Murat AĞIREL

Okçuluk Vakfı bir "saadet zinciri"

31 Mart seçimlerinin üzerinden tam 27 gün geçti. İstanbul sonuçları halen YSK tarafından tescillenmedi.

Evet mazbata verildi ama AKP'nin seçimleri kaybedecek kadar demokratik olgunluğu yok. Mesele bu!

Seçim sonrasında yazdığım tüm yazılarda rant kapısı kesilecek olan Pelikan grubu gibi bazı grupların, vakıfların ve holding patronlarını anlatmaya çalıştım. Bunların sahip oldukları basın ve medya desteği ile yalan habercilik yaptıklarını, bu sayede kendi tabanlarını sanki seçimlerde şaibe yapılmış gibi konsolide etmeye çalıştıklarını ...
Read more : Okçuluk Vakfı bir "saadet zinciri" / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 2109 | Yanıtlar : 0

ABD Türkiye'nin stratejik müttefiki mi? / Barış DOSTER

ABD Türkiye'nin stratejik müttefiki mi?

“Büyük bir devletle ilişkiye girmek, bir ayı ile yatağa girmeye benzer” der İsmet İnönü. Asker diplomatlar kuşağının en seçkin isimlerindendir. Mudanya Mütarekesi’nden (11 Ekim 1922) Lozan Antlaşması’na (24 Temmuz 1923) dek girdiği her diplomasi sınavını, başarıyla geçmiştir. Sabırlıdır, dirençlidir. Diplomaside ilk kızanın, ilk kaybeden taraf olduğunu bilir. Çok değil, etkili konuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti de, Osmanlı Devleti’nden beri, Dışişleri bürokrasisinin yetkinliğiyle övünmüştür.

İsmet Paşa karşıtlığıyla da bilinen iktidar bloku, diğer konularda ...
Read more : ABD Türkiye'nin stratejik müttefiki mi? / Barış DOSTER | Görüntüleme : 833 | Yanıtlar : 0

Akbabaların menüsünde Türkiye var! / Murat MURATOĞLU

Akbabaların menüsünde Türkiye var!

“En kötüsü bitti mi?” diye sorduk, “bitti” dedi… Peki, sıcaktan mavi rengini kızıla dönüştürmüş gökyüzünde geniş daireler çizerek uçanlar neydi? Boşluk küçülüyor, daireler çoğalıyor, sayamıyordum gelenleri…

Akbabalar! Sahi işler iyiyse onların burada ne işi var? Havada asılı, sabırlı, kusursuz ve haberci leş yiyici… Millet onlara sevinir hale geldi.

* * *

Nerede bir değeri olan bir varlık zora düşse, kokuyu alıp üzerinde uçmaya başlarlar. Geniş para kaynaklarıyla yaptıkları, sıkıntılı olan borçları ...
Read more : Akbabaların menüsünde Türkiye var! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 1

Paylaşılan Türkiye / Remzi ÖZDEMİR

Paylaşılan Türkiye

Çarşamba günü yabancı ajanslar Türkiye ile ilgili bir haber geçti. Söz konusu habere göre, uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de yapılandırılan büyük kurumsal kredileri almak için bankalar ve şirketlerle görüşmeler yürütüyor.

Bu haber piyasalar tarafından olumlu algılandı. Haberde "Goldman Sachs son dönemde bankalar üzerinde yük oluşturan yapılandırılmış büyük hacimli kurumsal kredileri avantajlı koşullarla devralmak için ilgili taraflarla yoğun görüşmeler yürütüyor" denildi.

Haberin detayına baktığınızda Goldman Sachs, adeta Türkiye'ye iyilik yapıyor. Bankaların üzerinde yük ...
Read more : Paylaşılan Türkiye / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 853 | Yanıtlar : 0

Allah ile aldatanların kılıklarına kanmayın! / Levent BULUT

Bir kuş, kanadını bir dervişin kırdığından şikâyet ederek Hz. Süleyman'a gelmiş. Hz. Süleyman dervişi huzuruna getirtip sormuş:
- Niye bu kuşun kanadını kırdın?
Derviş cevap vermiş:
- Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim, kaçmadı. Yanına kadar gittim, yine kaçmadı. Ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacakken kaçmaya çalıştı. Oysa ona kaçması için fırsat vermiştim, fakat o bekledi.
Hz. Süleyman kuşa dönmüş:
- Bak, derviş haklı. Sen niye kaçmadın? Sinsice değil göz göre ...
Read more : Allah ile aldatanların kılıklarına kanmayın! / Levent BULUT | Görüntüleme : 742 | Yanıtlar : 0

Yüzsüzlüğün bu kadarı / Ergün POYRAZ

Yüzsüzlüğün bu kadarı

21 Nisan 2019 tarihli yandaş Güneş gazetesi, “Mutlu musun Ekrem” başlığı ile bir gün önce PKK saldırısı sonucu 4 şehit 6 yaralı verdiğimiz olayın sorumlusu olarak Ekrem İmamoğlu’nu gösteriyordu.

Bakın “Mazbatayı bekliyorlar” başlığı altında nasıl da insana bu kadar da olmaz dedirtiyorlardı:

“Terör örgütü PKK, zillet ittifakı zarar görmesin diye saldırılarına ‘seçim bitene kadar’ ara vermişti. Pusuda bekleyen hainler, 31 Mart seçimlerinden hemen sonra harekete geçti. Hakkâri’deki sınır üs bölgesine düzenledikleri alçak ...
Read more : Yüzsüzlüğün bu kadarı / Ergün POYRAZ | Görüntüleme : 1612 | Yanıtlar : 0

Kapkaranlık bir Türkiye! / Batuhan ÇOLAK

Kapkaranlık bir Türkiye!

23 Nisan…

Gönül güzel şeyler yazmak istiyor… Ama öyle bir gündem var ki, öyle acayip olaylar yaşıyoruz ki 23 Nisan'ın önemini anlatmak bile güçleşiyor.

23 Nisan 1920'de canları pahasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ilan eden cesur yürekler, bugün emanet ettikleri o Meclis'in tek bir kişi için işlevsiz hale getirildiğini görseler eminim kahrolurlardı.

Dahası emanet ettikleri ve geleceği çok parlak genç cumhuriyetin şu anda dört bir yandan tarumar edildiğini görseler, hepimize isyan ederlerdi. ...
Read more : Kapkaranlık bir Türkiye! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0

60 yıl sonra aynı senaryo / Savaş SÜZAL

60 yıl sonra aynı senaryo

Bugün planda başka bir konu üzerine yazı yazmak vardı ama Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı bu planı bozdu. Konumuz bir siyasi parti liderine Türkiye’de saldırı. Yabancı bir ülkede büyük olay ama anlaşılan bizim siyaset sahnesinin olağan bir parçası. Bu saldırı ne ifade eder? Sonuçları ne olur? Bunu yazmaya daha sonra 60 sene sonra ne oldu onu anlatmaya çalışacağım.

Genç ve balık hafızalı milletime bundan 60 yıl önceki bir olayı hatırlatmak istiyorum, işe ...
Read more : 60 yıl sonra aynı senaryo / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 0

YAHUDİ USULÜ SUÇLAMA

Büyük şehirlerde yerel seçimleri kaybeden AKP’lilerin boyası döküldü. Demokrasi, milli irade falan derken, demokrasiyi boğazlayıp, milli iradeyi ipe çektiler.

Şimdi de usulsüz seçmen kaydı var diye yırtınıp, İstanbul’da şapkadan tavşan çıkartmaya çalışıyorlar. Oysa AKP YSK temsilcisi Recep Özel 17 ocak’ta diyor ki;

“Ne mükerrer seçmen ne hayali seçmen var. CHP’nin ‘hayali seçmen’ ifadesi her seçim öncesi klasiklerindendir. Türkiye seçmen kütükleri, dünyanın en güvenli kütüğüdür.”

Kaybettiniz, kabul edin artık. Sizi;

Patates, soğan, patlıcan gibi teröristler ve ...
Read more : YAHUDİ USULÜ SUÇLAMA | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 1

Uçak gemimize el konuyor / Cahit Armağan DİLEK

Uçak gemimize el konuyor

Doğu Akdeniz zengin hidrokarbon kaynakları nedeniyle küresel enerji paylaşım savaşlarının önemli bir parçası. Suriye'deki mini dünya savaşının bir sonraki sahnesi Doğu Akdeniz oluyor. Merkezinde Kıbrıs var.

Bu paylaşım savaşında Kıbrıs denince Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakını hedefleyen Enosis akla geliyor. Yani Doğu Akdeniz'deki paylaşım savaşı Yunan-Rum şer ikilisinin taşeronluk yaptığı ABD/Batı ve tabi ki İsrail güdümlü bir savaş.

Enerji iş birliği bahanesiyle başlayıp kaynakların paylaşımına dönüşen ortaklık artık askeri ittifak haline geldi. Yunan-Rum ...
Read more : Uçak gemimize el konuyor / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x