Zaman: Pzt Tem 07, 2025 22:53

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kemal Derviş Operasyonu, AKP ve Batı

Kemal Derviş Operasyonu, AKP ve Batı

- AB çevreleri AKP’nin yargı yolu ile kapatılması olasılığına şiddetle karşı çıktılar. “Kapatılırsa, Türkiye-AB süreci askıya alınır” dediler. Ancak daha sonra, bu keskin tutumları değişti. Kimileri bu değişikliği, “AB, AKP’nin gerçek yüzünü gördü” diyerek saflıkla aptalı oynamak arasında tur attılar.

Oysa yanıtı başkaydı; Türkiye’nin AB süreci askıya alınırsa bundan kim zarar görür? Tabii ki AB tarafı.

- Brüksel “AB süreci ile” Türkiye’yi yedeğine (ve güdümüne) almış, istediği gibi yönlendiriyor. ...
Read more : Kemal Derviş Operasyonu, AKP ve Batı | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Tarımda H-arap Mevsimi!

Tarımda H-arap Mevsimi!

Strateji uzmanlarının üzerinde birleştiği görüş şu:

Önümüzdeki dönem, tarımsal üretim sanayi üretiminden daha stratejik bir konuma gelecek.

Bunun belirtileri her kıtada ortaya çıkıyor...

Konunun küresel yanını başka bir yazı konusu yapalım, Türkiye ile ilgili boyutunu sütuna yatıralım.

Başbakan Erdoğan’ın GAP açılımına ister istemez şöyle bakmıştık:

Bugüne kadar tarıma yatırım yapmayı gereksiz bulan, tarımsal araştırma kurumlarını tek tek kapatan bir hükümetin birden GAP aşkına tutulmasının ardında, açıklanandan öte, başka şeyler olsa ...
Read more : Tarımda H-arap Mevsimi! | Görüntüleme : 658 | Yanıtlar : 0

Millet, vatanın satıldığını niçin görmüyor?

Millet, vatanın satıldığını niçin görmüyor?

Bu sene Amasya Tamimi’nin 89’uncu yıldönümüne denk gelen günlerde, AKP’nin önerisiyle yabancı şirketlere ve vakıflara Türkiye’de sınırsız toprak satışı imkânı getiren yasa kabul edildi.
Amasya Tamimi “Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul’daki hükümet, üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir” diye başlıyordu.
Bugün de vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı hükümetin çıkardığı yasalar yüzünden tehlikededir. Ekonomi yabancı şirketlere teslim edilmiş, sıra toprak satışlarına, akarsuların, ormanların, yaylaların satışına gelmiştir!
Durum böyle olduğu ...
Read more : Millet, vatanın satıldığını niçin görmüyor? | Görüntüleme : 795 | Yanıtlar : 0

Başbakan dershaneleri neden kaldırmak istiyor?

6 Yıldır iktidar olan Başbakan İzmir’de ne dedi? Hani şu gâvur İzmir’de(!)? Dershaneleri kapatabilirlermiş (!)…

Yazılı basından okuduğuma göre şöyle buyurmuşlar efendim:
“Üniversite sınav sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, üniversiteye hazırlık kurslarına anlam veremediğini belirterek, "Gönül isterdi ki böyle olmasın. Bazen milli eğitim bakanı ile de konuşuyoruz. Neden öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına gider, bunu anlamakta ben zorlanıyorum. Anlıyorum da... Bu sistem neden oluşturulmuş, anlamıyorum. Bunu kaldırmaya kalkarsak hangi bariyerlerle karşı karşıya kalırız. Okullarımız ...
Read more : Başbakan dershaneleri neden kaldırmak istiyor? | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 3

45 Amerikalı Gazeteci

45 Amerikalı Gazeteci

Dün, 'Casuslar' kitabıyla gündemi sarsan Aytunç Altındal ile bir Arjantin şarabı tadıyorduk.

İtiraf etmek lazım, şarap hiç ilginç değildi.

Ancak bu tadım sırasında şahit olduğum bir telefon konuşması oldukça ilginçti.

Altındal'ı arayan bir Amerikalı dostu, ona 45, yanlış duymadınız, 45 Amerikalı gazetecinin Türkiye'ye geldiğini ve onunla da görüşmek istediklerini söyledi.

New York Times'dan Washington Post'a, ortadoğu uzmanlarından dış politika editörlerine kadar geniş bir yelpazeyi barındıran, çoğunluğu Yahudi kökenli bu gazetecilerin geliş sebebi, ...
Read more : 45 Amerikalı Gazeteci | Görüntüleme : 665 | Yanıtlar : 0

Biri Ufuk Uras’a tarih öğretsin!

Biri Ufuk Uras’a tarih öğretsin!

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın bitmek bilmez “AKP aşkı”nın son örneği Avrupa Parlamentosu’nda yaşandı. Uras, Avrupalı parlamenterlere Türkiye’yi anlatırken, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı savundu.

Tarihin garip cilvesine bakın ki; tarih bilmediği ve sosyal olayları algılayamadığı bir kez de Avrupa’da ortaya çıkan Ufuk Uras’a ilk dersi vermek Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a nasip oldu. Yılmaz’ın Türkiye ile İran’ı karşılaştıran konuşmasından “rahatsız” ...
Read more : Biri Ufuk Uras’a tarih öğretsin! | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0

AKP Vaadedilmiş Toprakları İsrail'e Devretmeye Başlıyor! -

Anlatacağım hikâye, masal ya da ütopya değil.

Yürürlükte olan bir projedir.

Bizi uyaran da dün sabah telefonda konuştuğum sevgili Vural Savaş’tır.

Hadise şudur:

Türkiye 1950’lerde sınırda kaçakçılığı önlemek için güneydoğu hudut boyuna mayın döşedi.
780 kilometre uzunluğu ve 300 ile 1000 metre genişliğinde olan bir alanda toplam 508 bin dekarlık bir alan mayınlanıyor.
Aradan geçen süre içinde bu mayınlamaya ihtiyaç kalmıyor ve 1992’de hükümet bir karar alarak bunların temizlenmesi görevini Genelkurmay Başkanlığı’na veriyor.

Genelkurmay’a verilen ...
Read more : AKP Vaadedilmiş Toprakları İsrail'e Devretmeye Başlıyor! - | Görüntüleme : 811 | Yanıtlar : 1

El Freni Çekmek! - Gündüz AKGÜL

Son günlerde gerilimin iyice artması üzerine gündemde her şey birbirine karıştı. Bu karışıklık içinde, tüm değerlerimizi “babalar gibi satan”, Başbakanın değerli ağabeyi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın önemli bir demeci güme gitti.
Günlerdir bekliyorum belki birileri yazarda bana iş düşmez. Boşuna bir bekleyiş, hatır bilmez! basınımız her ne hikmetse bu demeci atladı.
Kemal Abi’ye! bu yapılır mı?
Anayasa Mahkemesince sıkma başla ilgili Anayasa değişikliğinin iptali üzerine: Kemal Abi! “Araba hız almış gidiyor. El frenini çekiyorlar” deyip ...
Read more : El Freni Çekmek! - Gündüz AKGÜL | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 1

Yuro 2008

Euro 2008

Takunyaspor: İman gücüyle oynayıp, geçen sezonu şampiyon bitirdi. Rakipler duran toplara bile vuramadığı için liderliğini koruyordu. Tam kupayı kaldırmaya hazırlanırken, Yargıspor’dan Abdurrahman’ın uzatmada attığı rövaşata golüyle şoke oldular... Santrfor Takoz Recep çılgına döndü, hakemlere saldırdı. 100 bin maç saha kapatma cezası yemeleri bekleniyor. Kulüp kapatılırsa, Takkespor’a transfer olacaklar.

*

Liboşspor: Forma aşkı sıfır... Zaten forma renkleri de yok. Bonservisleri Sorosspor’da... Bu sezon Takunyaspor’da kiralık oynuyorlar. Daha önce Kıratgücü’nde ve Papatyagençlik’te ter dökmüşlerdi. ...
Read more : Yuro 2008 | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 1

Manzara-i umumiye

Manzara-i umumiye

Manzara-i umumiye ana hatlarıyla şöyledir:

Siyasi iktidar kendini kurtarma kaygısına düşerek ülkenin bütün kodlarını bozmanın peşinde. Öyle ki ülkenin yargı kurumlarını haddini aşmakla suçluyor, hatta aldığı kararı değerlendirme dışı görüyor. İktidar ve yandaşları dış müdahaleler karşısında son derece çekingen, fakat siyasi uygulamalarını benimsemeyen ve eleştirenlere karşı son derece cüretkâr. Nitekim birisi kalkıp, bu süreçte kendilerini eleştirenlerin çetelesinin tutulduğunu ilan ediyor. Millet ise post-modern kırbaç tanımını hak eden kredi kartlarının esareti altında. ...
Read more : Manzara-i umumiye | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x