Zaman: Sal Tem 08, 2025 12:48

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

2008’de 1928’i özlemek

2008’de 1928’i özlemek

"AMELE bayramı sükun içinde tes’id edildi". (Vatan Gazetesi).

Yani, işçi bayramı sakin biçimde kutlandı, yıl 1928.

Yıl 2008, 1 Mayıs’ı hala "sükun içinde" kutlamak mümkün değil. Osmanlı 1 Mayıs’ı ilk kez 1909’da kutluyor. İlk yasak 1912’de geliyor. 1909-2008, 99 yılda 1 Mayıs’ların dörtte üçü yasaklı, kanlı, hapisli.

Bazı hükümetler 1 Mayıs’ı bayram ve tatil günü ilan ediyor, bazıları "1 Mayıs diye bir bayram yoktur" diyor. Yüz yıl geriye gitmeye gerek yok, son ...
Read more : 2008’de 1928’i özlemek | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 0

Ankara'yı Müjdeleyen Peygamber

Resim

Ankara'yı Müjdeleyen Peygamber
Yeniçağ Gazetesi / 15 Ekim 2007

23 Nisan 1920’nin bir kaç gün öncesi.
Komutanlıklar ve valiliklere Mustafa Kemal emreder:

"“23 Nisan Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara’'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır. Açılış günü Cuma'ya denk getirmekle bütün milletvekilleriyle Hacı Bayram Veli Camii’'nde Cuma namazı kılınacak; namazdan sonra Peygamberimizin sancağı ve Sakal-ı Şerif'i taşınacak; Meclis binasına girilmeden önce dua yapılacak ve kurbanlar kesilecektir.

Bugünden itibaren vali beyin organizasyonu ile hatim ve Buhar-i ...
Read more : Ankara'yı Müjdeleyen Peygamber | Görüntüleme : 1789 | Yanıtlar : 6

Atatürk kadar yakışıklı bir Yahudi gördünüz mü?

Atatürk kadar yakışıklı bir Yahudi gördünüz mü?

AKP milletvekili Zafer Üskül’ün “Anayasa’dan Atatürk çıkarılsın” çıkışından sonra gerek Atatürk gerekse, İstiklal Savaşı’nın diğer kahramanları ve Türk Büyükleri hakkında yoğun bir kampanya başlatıldı. Atatürk’ü, Kazım Karabekir’i, Ziya Gökalp’ı Yahudi gösterenler, “Mimar Sinan diye bir kişi yaşamadı” diyenler, ne ararsan var!
Bütün bunlar psikolojik operasyondur ve Türk Milleti’nin kendine güven sağlayan nesi var nesi yoksa, onları zihinlerde yok ederek direncini düşürmek maksadına yöneliktir. Bu iddialara sadece ...
Read more : Atatürk kadar yakışıklı bir Yahudi gördünüz mü? | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0

Masonlar ve Ermeni soykırım iftirası...

Masonlar ve Ermeni soykırım iftirası

Geçtiğimiz hafta Fransa Büyük Doğu Mason Locası Üstadı Jean Michel Quillardet Ermenilerin Paris’te düzenlediği bir törene konuşmacı olarak katıldı ve bakınız neler dedi:
“- Türkiye Ermeni soykırımını kabul etmelidir. Türk biraderlerden Ermeni soykırımının tanınması için görev üstlenmelerini istedik!”
Biz o gün bugündür Türk masonların Fransa Büyük Doğu Mason Locası Üstadına, “Sana ne ulan!” demesini, bunu diyemiyorsa bile en azından, “Bu işi tarihe bırakalım” diyerek “kenara çekilmelerini” bekledik. Tabii ...
Read more : Masonlar ve Ermeni soykırım iftirası... | Görüntüleme : 1076 | Yanıtlar : 1

30 yıldır aynı terane

30 yıldır aynı terane

1 Mayıs kutlamaları iyiden iyiye Başbakan’ın gövde gösterisine dönüştü.

İstanbul Vali’si pazartesi günü çok talihsiz açıklamalarda bulundu.

Neymiş efendim, istihbarat almışlar, marjinal gruplar provakatif gösterilerde bulunup, eylemler yapacaklarmış.

30 yıldır aynı terane….

Peki adama sormazlar mı şimdi?

Vali Bey,

1- Bu marjinal gruplar bir kez eylem yapmaya karar vermişse, kutlamaya izin verdiğiniz alanlarda eylemlerini yapmalarına kim engel olacak?

Ne diyecekler;

-“ Aaaaa, eğer kutlamalar Taksim Meydanı’nda yapılmayacaksa biz de eylem yapmaktan ...
Read more : 30 yıldır aynı terane | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0

Sen...

Sen...

NE kadar güçlüsün.

Bence o "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü çok da doğru değil.

Egemenlik senin.

Her yerde senin sözün geçiyor.

Siyasetten sanata, ekonomiden kültüre, güvenlikten demokrasiye kadar her yerde, her zaman son sözü sen söylersin.

Senin kararın ve desteğin olmadan hiçbir şey olmaz.

Sen ne dersen o...

*

Beceriksiz vali de sana güvenir, hırsız belediye başkanı da, avantacı işadamı da...

Ağalık senin sayende yaşar.

Eli kanlı katilleri "kahraman" yapan sensin.

Hurafeler, şıhlar, şeyhler ...
Read more : Sen... | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Al sana IMF mektubu...

Al sana IMF mektubu...

IMF Başkanı

Sayın

Dominique Strauss-Kahn

*

Değerli Başkan...

Siz burnunuzu sokana kadar, sürünerek de olsa yürüyen bir sistemimiz vardı.

Bi düzelttiniz...

Komple iflas etti.

Çünkü, siz emeklilik yaşını 65’e çekince, ahali de sigortalılık yaşını 1’e çekti!

Henüz doğmamış çocuğunun ultrason fotoğrafını getirip, sigortalı yapan bile var.

- Bu ne?

- Pipi.

- Onu sormuyorum birader, neci?

- Frezeci!

Diyeceksiniz ki, öyle şey olur mu?

Bizce de olmaz...

Hatta tam "Öyle şey ...
Read more : Al sana IMF mektubu... | Görüntüleme : 647 | Yanıtlar : 0

Sinoplu Hoca'nın fetvası: Eşek anırırsa ne yapmalı?

Aslında bu yazıyı ilk önce nereye koymam gerektiği konusunda kararsız kaldım;
Tartışma ve Fikir Meydanı'da olabilirdi, Komik Meydan'da, Korku & Esrarengiz & İlginç Olaylar'da olabilirdi.
Ama ben yine köşe yazısı olduğu için buraya yazmayı uygun buldum..
Tam bir Güler misin Ağlar mısın vak'ası;
İşte bu, beni çelişkiye düşüren yazı:

Sinoplu Hoca'nın fetvası: Eşek anırırsa ne yapmalı?
Sinoplu Hoca, 30 yaşında olduğunu, imam-hatip ve şer’i ilimler tahsil ettiğini söylüyor. Adı Ramazan Özsarı. Kutlu ...
Read more : Sinoplu Hoca'nın fetvası: Eşek anırırsa ne yapmalı? | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 5

Kapatma davası ve ABD ile AB’nin çizgileri...

Kapatma davası ve ABD ile AB’nin çizgileri...

İktidar partisine açılan kapatma davasına ilişkin AB’den yükselen ilk tepkilerin zamanla yumuşamaya başladığına dair bir algılama var. Aynı algılama, zaten ilk planda AB kadar da enerjik bir tavır ortaya koymamış olan ABD için de söz konusu.

Washington’un kapatma davasına ilişkin ilk tepkileri, AB’ninki kadar “net” ve “demokrasi ve demokratik normlar ile anti-demokratik ‘yargı darbesi’” arasında belirgin sınırlar çizen olmasa da, anlaşılır ölçüde “olumsuz” idi.

Zamanla bu tepkilere “rötuşlar” ...
Read more : Kapatma davası ve ABD ile AB’nin çizgileri... | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 0

Maval...

Maval...

SÖZLÜĞE baktım "maval"ın iki anlamı var:

Birincisi, Arapların bir tür şarkısı.

İkincisi; uydurma, asılsız, hikáye, yalan...

Bence Denizlili çiftçinin önceki gün Başbakan’a "Bize maval okuma!" diye bağırdığı birincisidir, yani bir tür Arap şarkısı.

Ki ben Arap’ın "maval" okumasını bilirim.

"Maval" genelde Arap’ın aynı sözcüğü durmadan tekrarlamasından oluşur, uzunluğu duruma göre değişir.

Diyelim ki Arap, minderlerin üstünde rahat bir mekándaysa iki-üç gün sürebilir.

Devenin sırtındaysa, "maval" gideceği yerde biter.

Yok eğer deve güdüyorsa, develer kaçana ...
Read more : Maval... | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x