Zaman: Sal Tem 08, 2025 12:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

GAP bittiğinde ekonomiye yıllık katkısı 18 milyar dolar

GAP bittiğinde ekonomiye yıllık katkısı 18 milyar dolar

GÜNEYDOĞU "Godot"u bekler gibi GAP’ın bitmesini bekliyor.

TÜRKONFED’in toplantısı için gittiğim Şanlıurfa’da bunu bir kez daha anladım.

GAP herkesin dilinde.

Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı İsmail Demirkol, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yusuf Yavaşcan.

Hepsi mutlaka konuşmalarında sözü GAP’a getiriyorlar.

GAP biterse bölge refaha ulaşacak.

GAP İdaresi Başkanlığı, Ekonomik Kalkınma ve Girişimcilik Genel Koordinatörü Ahmet Zahir ...
Read more : GAP bittiğinde ekonomiye yıllık katkısı 18 milyar dolar | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 0

1 Mayıs

1 Mayıs

Havuzlu villa.

12 daire.

7 yazlık.

Miami’de ev.

Cip.

2 trilyon nakit.

*

Ne bu?

Sendikacı!

*

Peki, hiç düşündünüz mü, neden, grev yapılan fabrikaların kapısında, eli odunlu yarma gibi "grev gözcü"leri bekler?

Çünkü bizim işçi, anca odun zoruyla grev yapar... Allah sizi inandırsın, "Söke söke hakkımızı alalım" diye goygoy yapıp, arka bahçedeki ağaçlardan atlayarak, gizlice içeri sızan ve tornasının başına geçen işçiler gördüm ben... Arkadaşın arkadaşı satması 2 saniye sürer!

*

Mesela, ...
Read more : 1 Mayıs | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 0

Nasıl Savunacaklar?

Nasıl Savunacaklar?

AKP"nin Anayasa Mahkemesine ön savunmasını vermesine 4 gün kaldı. 2 Mayıs Cuma günü AKP"nin savunmasını yapması için tanınan 1 aylık yasal süre doluyor. Ancak, parti isterse Anayasa Mahkemesi"nden ek süre talep edebilir. Ek süre isteyip istememeye bugün yapılacak değerlendirmeler sonrasında karar verilecek.

MANİFESTO

AKP"nin savunması için parti içinden ve dışından çok sayıda hukukçu tarafından hazırlandı. Parti içinde Cemil Çiçek ve Bülent Arınç başta olmak üzere bir çok hukukçu parti yöneticisi, bakan ve milletvekili ...
Read more : Nasıl Savunacaklar? | Görüntüleme : 975 | Yanıtlar : 0

Müstahaksınız

Müstahaksınız

DÜN büyük bir merak duygusuyla...

Zaman’ı, Vakit’i, Bugün’ü, Star’ı, Milli Gazete’yi, Yeni Şafak’ı aldım elime...

Merak ettiğim husus şuydu:

Bakalım bu gazeteler, "Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması" olayına nasıl yaklaşmışlar?

Başladım incelemeye...

Yeni Şafak, bulmakta zorluk çekilen gizlenmiş, minik bir haberle geçiştirmiş...

Milli Gazete görmezlikten gelmiş...

Zaman ve Star iç sayfalarda küçücük haberlerle "Vakit yazarı" bile demeden vermiş.

Bugün’de "tık" yok.

Vakit Gazetesi ise "aslanlar gibi" olmasa ...
Read more : Müstahaksınız | Görüntüleme : 745 | Yanıtlar : 0

Spor olsun diye laik!

Spor olsun diye laik!

Hakan Şükür mevzusu büyüyor.

Galatasaray camiası, laikliğe sahip çıktı, "Bu kulüp Fethullah’ın tarikatı değil" mesajları gönderiyor. Fenerbahçe camiası da, laiklik konusunda çok hassas, "Hakan haşema giysin" mesajları yağıyor.

*

Sene 1995.

Hakan Şükür evlendi.

Nikáh şahidi kimdi?

Fethullah Gülen.

*

Hakan Şükür Fethullahçı’ysa, belgeli-fotoğraflı, 13 yıldır Fethullahçı...

Galatasaray camiasında "laik jeton" anca mı düşüyor?

*

Ha, denebilir ki:

"Haberimiz yoktu!"

*

Hakan Şükür, Fethullah Gülen’in nikáh şahitliğinde evlenirken, nerede evlendi?

Polat ...
Read more : Spor olsun diye laik! | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0

Sabah-ATV'de, Tayyip Bey, Katar ve kamu bankaları?

Sabah-ATV'de, Tayyip Bey, Katar ve kamu bankaları?

Bugün yorum yapmaksızın var olan bir fotoğrafı bütün boyutları ile dikkatinize sunup vicdan muhasebesi yapmanızı isteyeceğim.
Türkiye’nin ikinci büyük medya grubu olan Sabah ile ATV, TMSF denetimine geçtikten sonra önce Turgay Ciner’e satılır.
Ciner gazeteyi iyi götürür, kâr ettirip imajını yükseltir ancak beklendiği gibi yayın politikasını AKP yandaşlığı ile örtüştürmez.
Bundan rahatsız olan AKP, Dinç Bilgin’in bugün artık sahte olduğu mahkeme kararı ile kesinleşen, “Ciner’le özel ...
Read more : Sabah-ATV'de, Tayyip Bey, Katar ve kamu bankaları? | Görüntüleme : 899 | Yanıtlar : 0

Tekirdağ'dan Türkiye'yi seyreden devrimci

Ümit Zileli'nin Cumhuriyet Gazetesindeki yazısı:

Tekirdağ'dan Türkiye'yi Seyreden Devrimci

Aklımda , üstümüze çöken karanlığın boğucu sıkıntısı, yüreğimde İlhan Abi sancısı...

Tam da bu tuh hali içinde okudum yazıyı... Her zaman ki gibi; sanki çelikten yapılmış bir irade, sözcükleri yüreğinize, beyninize adeta çakan müthiş bir kalem ustalığı ve insan olmanın sonuna dek haklı olmanın ve kazanacağını bilmenin insanı sarıp sarmalayan o sıcacık özgüven!.. Yazının başlığı bile ülkesine aşık bir devrimciyi anlatan sözcüklerle olmuştu.

-Tekirdağ'dan Türkiye'yi seyrediyorum... ...
Read more : Tekirdağ'dan Türkiye'yi seyreden devrimci | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz?

İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz?

İslami cemaatler herkes tarafından şeklen bilinir de gerçek yüzleri bir türlü deşifre edilemez.
Bugün size duyup okuduklarımdan hareketle değil, bire bir gözlemlerimden çıkardığım hükmümü paylaşmaya çalışacağım.
Türkiye’de mübalağasız onlarca İslami cemaat var.
Ben bunların varlığına ilk kez üniversite yıllarımda şahit oldum.
Bana komünistlerle boğuşmakla İslama ve Türklüğe hizmet olmaz diyen Nurcu bir sınıf arkadaşım beni cemaat mensuplarıyla beraber kaldığı evine götürüp Risale-i Nur seanslarına soktu... Ancak üç gün ...
Read more : İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz? | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

Çocuk Mustafa

Çocuk Mustafa

Bilgisayarı olmadı.

Mustafa Kemal’in...

İnternete giremedi.

iPod’u olmadı.

Televizyon görmedi.

Çizgi film seyredemedi hiç.

Spider Man’i tanımadı mesela.

Legosu olmadı.

Futbol topu olmadı.

Basketbol oynayamadı.

Spor ayakkabı bile giyemedi.

Cep telefonu yoktu.

Kısa mesaj atamadı.

Hesap makinesi kullanamadı.

Anaokuluna gidemedi.

Okul servisine binemedi.

Atlıkarıncaya da...

Tommiks okuyamadı.

Kokulu silgisi yoktu.

Halbuki o da çocuktu...

Cola tadamadı.

Cips yiyemedi.

Beslenme çantası olmadı.

*

Çocukluk fotoğrafı yok.

İçime hicrandır...

Yaş günü bile yok.

Bilmiyoruz ne ...
Read more : Çocuk Mustafa | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 2

Türk Günü Yürüyüşüne Doğru

Türk Günü Yürüyüşüne Doğru

Mayıs’ın üçüncü haftası Amerikada yaşayan Türkler için önemli haftalardan biridir. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun, 1981 yılında Ermeni terörünü telin etmek amacı ile başlattığı ve 1991 yılından bu yana hafta boyu şenliklerle kutlanarak, geleneksel bir Türk-Amerikan dostluk bayramı haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin 26.cısı , bu sene 19 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. Geçen sene, 30 bin kişinin katıldığı Türk Günü Yürüyüşüne, katılımcı sayısı her geçen yıl artıyor. ...
Read more : Türk Günü Yürüyüşüne Doğru | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x