Zaman: Çrş Tem 09, 2025 7:19

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İki türlü vatan var...

DAĞLARDA büyük mücadele sürüyor.

Kimi zaman haberci arkadaşlarımız çatışma haberleri getiriyorlar, "Kayıp var mı?" diye soruyoruz.

Hep var...

Vatanları için can veriyor çocuklarımız.

*

Kara operasyonu başladığı günden bu yana, yiğitler vatan için can verirken, öbür vatanda neler oluyor, bakar mısınız:

- Yolsuzluk-hırsızlık yapanlara (elbette dokunulmazlık dosyalarını da içine alacak şekilde) gizli af...

- Sosyal Güvenlik yasası görüşülürken, milletvekili maaşlarına zammı araya sokuşturma girişimi...

- Tarikat ve cemaat vakıflarına kıyak...

- Türban yasası.

- ...
Read more : İki türlü vatan var... | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0

Niyet

Niyet

Barzani konuştu.

"Harekát falan bahane... Bunların niyeti başka" dedi.

*

Bakıyoruz...

*

Birlik beraberliğe en ihtiyacımız olduğu gün... Cumhurbaşkanı, birlik beraberliğimizi kökünden dinamitleyen türbanı imzalıyorsa...

*

"Ano Yemen’dir

Gül’ü çemendir

Giden gelmiyor

Acep nedendir?"

ağıtlarının yakıldığı gün... "Gül" çok sırasıymış gibi, hiç istifini bozmadan, "Yemen" cumhurbaşkanını ağırlıyor, onuruna yemek veriyorsa...

*

Harekáta, çorapları yırtık, ayakları çıplak şehit evladı Güneş’in isminin verildiği gün... Kaç parayı bastırırsan askerlikten yırtabileceğinin, euro bazındaki fiyatları Resmi Gazete’de yayınlanıyorsa...

* ...
Read more : Niyet | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 13

Çok Ucuz Oldu Abdullah Bey

Çok ucuz oldu Abdullah Bey
KABUL ediyorum...

Eşiniz, kızınız yanıbaşınızda başlarındaki türbanlarıyla gözünüzün içine mağdur mağdur bakarken, sizin "türban yasası"nı veto etmeniz acayip zor bir işti...

Kabul ediyorum...

Yağan yağmurlarda beraber ıslandığınız Tayyip Erdoğan ile boğaz boğaza gelmeyi göze almanız hiç de kolay değildi...

Kabul ediyorum...

Ne "Milli Görüş" camiasının yüreğinde burukluk yaratmayı, ne de "O da Sezer gibi çıktı" şeklinde manşetlerle İslamcı medyanın hedefi olmayı tercih edebilirdiniz...

Hepsini kabul ediyor ve anlıyorum...

Ancak...

Bu ...
Read more : Çok Ucuz Oldu Abdullah Bey | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 0

Yaşasın! Kara Harekâtı!

Fedakâr ve cefakâr televizyonlarımız Savaş Propaganda Birimleri gibi çalışmaktaydı.
Hava bombardımanlarının şanlı görüntülerini, Askeriyemiz habire onlara
verdi. Onlar da her akşam, her akşam bizlere servis ettiler.
El âlemin toraklarında yer gök bombalandıkça; bizler de el çırptık. (İdealde, tabii.)
Her Türk yalnızca Asker doğmazdı- yetmezdi.
Tek çeşit doğma hali.
Aynı zamanda: Her Türk -kadınıyla, erkeğiyle- Askeriye Sevdalısı Doğardı. Savaş Tutkunuydu her biri. 'Düşmanı' temizledikçe, içlerini neşe basardı.
Böylece ana haberlerimiz haftalarca/aylarca 'Reklamları İzlediniz' tadında, cereyan etti. ...
Read more : Yaşasın! Kara Harekâtı! | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0

Bahçeli'den TSK'ya "AKP'yi uyarın!" mektubu!..

BAHÇELİ'DEN TSK'YA: "AKP'Yİ UYARIN!" MEKTUBU!..

Bilindiği gibi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı “türban ittifakı” üzerine emekli subay(asker) derneklerinin de tepkisini çekmişti.

Geçen hafta MHP Genel Merkezi’nin önüne, üzerinde “Tarifsiz Düş Kırıklığımızla” yazılı siyah çelenk koymak isteyen emekli askerler ve eşleri “canımızı zor kurtardık” diyerek kaçmak zorunda kalmışlardı. Devlet Bahçeli’nin ise, kendilerine oy veren bu insanlara yaptıklarının “hata” olduğunu kabul eden bir özrünü duymadık..

UZANTI OLMA TARTIŞMASI ...
Read more : Bahçeli'den TSK'ya "AKP'yi uyarın!" mektubu!.. | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 1

"Özgürlükçü" gözükmek..!

“Özgürlükçü” gözükmek..!

Binlerce kilometre öteden tartışmaları ıskalamak mümkün değil.

Elbette, iktidarın “liberal aydınlar çatlağı”ndan bahsediyorum.

“Türkiye’de 12 milyon kişi günlük 1 dolarla yaşıyor. 600 bin kişi aç yatıyor. Türbandan acil sorunlar var.”

Prof. Altan’ın tek cümlede çektiği bu Türkiye fotoğrafına bir paradoksu da, naçizane, ekleyeyim...

Halkımız Amerikan politikalarından nefret ediyor...

Oran?

Yüzde 95.

Halkımız AK Parti’yi destekliyor.

Oran?

Yüzde 50.

AK Parti ABD’yi, ABD AK Parti’yi destekliyor.

Oran?

Yüzde 100.

Burada duralım ve hemen ...
Read more : "Özgürlükçü" gözükmek..! | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0

"Kızım sizin şirkette çalışmak istiyor"

"Kızım sizin şirkette çalışmak istiyor"

Bugün yine Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den söz edeceğim.
Yok yok merak etmeyin.

Konu Anayasa değişikliğini imzalayıp, imzalamaması değil.

Bir yasayı imzalamak da, imzalamamakta Cumhurbaşkanı’nın yetkileri arasında.

Benim bahsedeceğim konunun ise Cumhurbaşkanlığının yetkileri arasında olup olmadığını bilmiyorum ama son derece yakışıksız bir durum olduğundan hiç kuşkum yok.

Dünyanın en büyük çokuluslu şirketlerinden birinin Türkiye’deki genel müdürü ofisinde oturmaktadır.

Telefonu çalar ve sekreteri genel müdüre, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül sizinle ...
Read more : "Kızım sizin şirkette çalışmak istiyor" | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 1

Cennette arapça konuşulacak

'Cennette hangi dil olacak'

Bugün Gazetesi yazarı Mehmet Paksu köşesinde ilginç bir yazıya imza attı.

İşte Paksu'nun yazısı:

“Öldükten sonra âhirette, inşaallah Cennette Arapça mı konuşacağız? Yoksa her Müslüman kendi dilini mi konuşacaktır?" Her ikisi de mümkün ve olabilir. Cenab- ı Hakkın kudreti açısından bakıldığında hiçbir engel ve zorluk söz konusu değildir.

Cennetin şartlı bütünüyle farklıdır, bu âleme benzemez. Bu âlemde sebepler ve hikmetler geçerlidir. Burada bir şeyin vücuda gelmesi için mutlaka bir sebebin olması ...
Read more : Cennette arapça konuşulacak | Görüntüleme : 2737 | Yanıtlar : 27

Tabutun üstündeki pembe gözlük

AYSEL Gürel’in tabutunun üzerindeki pembe gözlüğe bakarken aklıma kimler gelmedi ki?

Elton John.

Bir zamanların Michel Polnaref’i.

Andy Warhol.

Farklılığını kişilik haline getirmiş kim bilir başka insanlar.

Oysa Aysel Gürel’le yollarımız hiçbir zaman kesişmemişti.

Müjde Ar’ı uzun yıllardan beri tanıdığım halde, annesiyle hiç karşılaşmamıştık.

Onu sadece uzaktan seyretmiştim.

Bazıları için o çılgın kadındı.

Benim için ise farklı kadın.

Erkeklerin empoze ettiği sıradan ahlak dünyasında performans sergileyen bir sanatçıydı benim için.

Hayatının tamamını, gecelerini ve ...
Read more : Tabutun üstündeki pembe gözlük | Görüntüleme : 848 | Yanıtlar : 0

Etrafımızdaki ülkeler

GELİŞMİŞ ülkelerde yaşanan çalkantılar Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere bugüne kadar aynı boyutta yansımadı. Her an her şey olabilir beklentisiyle ekonomik birimler doğal olarak tetikte. Çeşitli senaryolar tartışılıyor.

Çok fazla senaryo da yok. Basitleştirip özetlersek, gelişmiş ülkelerin finans piyasalarındaki çalkantılar gelişmekte olan ülkelere ya yansıyacak ya da yansımayacak. Ama, bazı ülkeler zaten bozulan makro dengeler yüzünden çalkantıya davet çıkarıyorlar.

Maalesef, bu ülkelerin çoğu da bizim çevremizde. Doğrudan Türkiye ekonomisine yönelik risklerin göreli olarak daha ...
Read more : Etrafımızdaki ülkeler | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x