Zaman: Çrş Tem 09, 2025 3:29

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Okurumuz Buna Hazır Değil

eger 80 kusur yillik cumhuriyet kadini /erkegi bu yaziya hazir degilse ...
olmusuk te habarimiz yok

:ates:

allahumme ecirna min serri'n- wakt :)

''Okurumuz buna hazır değil''

Zaman, Alev Alatlı'nın yazısını yayınlamayı ilginç bir gerekçeyle reddetti. İşte o yazı...

Alev Alatlı'nın 'türban' konusundaki yazısı 'Okurumuz buna hazır değil' gerekçesiyle yayımlanmadı. Alatlı, 'Yazıda istediğim 'bırakın kadınlar konuşsun' demekti' dedi ...
Read more : Okurumuz Buna Hazır Değil | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 2

Cumhurbaşkanınız!!!

Cumhurbaşkanınız!!!

Devletin başında bulunan, Cumhuriyet rejiminin ilkelerini korumakla yükümlü olan Abdullah Gül isimli bu zat, yakın geçmişte acaba neler söylüyordu?

Resim

Şu anda Çankaya’da oturan zat, oraya MHP’nin AKP’ye stepne olmasıyla, yol vermesiyle ve “Dindar Cumhurbaşkanı” kimliği ile çıkmıştı. Rüyasında görse hayra yormayacağı devlet kuşunu da onun başına MHP kondurmuştu. Ancak konumuz bu değil.

Devletin başında bulunan; Cumhuriyet rejiminin ilkelerini korumakla yükümlü olan Abdullah Gül isimli bu zat, yakın geçmişte acaba neler söylüyordu? ...
Read more : Cumhurbaşkanınız!!! | Görüntüleme : 812 | Yanıtlar : 0

Mezarlıktan geçerken ıslık çalmakla yetinmeyin!

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan, dün TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmayı "Öncelikli konumuz ekonomidir" diyerek ekonomik konularla ilgili görüşlerine ayırdı.

Bunun geç kalmış da olsa doğru bir tutum olduğunu düşünüyorum.

ABD’de geri dönmeyen konut kredilerinin başlattığı dalganın nasıl sonuçlanacağını kestirebilmek kolay değil.

Gazetelerin ekonomi sayfalarında, ciddiyetleriyle tanınan köşe yazarlarının yazılarında bunun yüzyılın ilk küresel krizine yol açabileceği açıkça yazılıyor.

Bazı bakanlar ve ticaret-sanayi odaları başkanlarının açıklamaları, bu krizin bizi etkileyemeyeceği yolunda ama bunları biraz da ...
Read more : Mezarlıktan geçerken ıslık çalmakla yetinmeyin! | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Tanzanya

CUMHURBAŞKANI türbanı onaylayacak mı, onaylamayacak mı?

Boş verin şimdi siz onu...

Tanzanya’ya niye gidiyor?

*

İsmet İnönü’den Evren’e, Ahmet Necdet Sezer’e, Menderes’ten Özal’a, Ecevit’e, Demirel’e, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti adına bir kişi gitmemiş Tanzanya’ya... Gezinti rekoru kırarak, neredeyse dünyada ayak basmadık toprak bırakmayan Tayyip Erdoğan bile gitmedi Tanzanya’ya... Gül niye gidiyor?

*

Svahili dilinde sormuyorum...

Türkçe soruyorum.

*

"Büyükelçiyi özlemiştir" desek...

Tanzanya’da elçiliğimiz yok ki!

Kenya’daki bakıyor oraya.

*

"Ticaret" desen...

Aramızda ticaret micaret ...
Read more : Tanzanya | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 3

Bir AKP klasiği: Biat! Tam biat!

GÖZÜKEN odur ki, kadrolaşma konusunda zaten tek sloganı olan "Benden olsun da, isterse kör cahil olsun!" prensibi çerçevesinde alabildiğine pervasız davranan AKP iktidarı artık sınır tanımaz hükümetler grubuna girmeye hazırlanıyor.

AKP döneminde bürokraside görev alabilmek için Milli Görüş’ten hanımefendisinin türbanlı olduğuna ve her gün 5 vakit namaz kıldığına ve dahi bu iki durumun da son 10 yıldır geçerli olduğuna dair kartvizit almak gerekiyor.

Ama, Ahmet Necdet Sezer döneminde 3’lü kararnameyle atanan bazı görevler ya ...
Read more : Bir AKP klasiği: Biat! Tam biat! | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 1

Başbakan sinirlenmedi hatta öfkelenmedi

PAZAR günü Başbakan Erdoğan atv’de kendisini üzmemeye, sinirlendirmemeye özen gösteren gazeteci arkadaşlarımızın sorularını yanıtladı.

Sorular gerçekten iyiydi.

Başbakan da bunları sinirlenmeden, öfkelenmeden yanıtladı.

Sakindi. Hatta zaman zaman espriler bile yaptı.

Başbakan söyleşinin bir yerinde Cumhuriyet mitinglerine gönderme yaparak "Gerilim yanlısı olsak o meydanlara on katını toplardık. Bunu yapmaya örgütüm müsait" dedi.

Belli ki Başbakan ve arkadaşları Cumhuriyet mitinglerine karşı duydukları öfkeyi seçim zaferine rağmen hálá içlerinden atamamışlar.

Ama o dönemde karşı gösteriler yapmayı göze ...
Read more : Başbakan sinirlenmedi hatta öfkelenmedi | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Mahkemeden mesaj var

BİZ tartışaduralım, Anayasa Mahkemesi bugünkü iktidarın "hukukun" bir zerresinden bile haberdar olan herkesi kahkahayla güldüren marifetlerinden biri vardı ya... O konuda karar vererek, kanımızca önemli bir mesaj verdi.

Lafı fazla uzatmadan konuya girelim:

Hani Cumhurbaşkanlığı seçimini de son bir ayı aşkın süredir içinden çıkamadığımız "türban" tartışmasına çevirmiştik ya...

Sayın Başbakan o sırada celallenip "Madem benim istediğim kişiyi Meclis’te seçmemize engel oluyorsunuz, ben de cumhurbaşkanını halka seçtiririm" demişti ya...

Bu ayaküstü verilmiş kararı gerçekleştirmek için ...
Read more : Mahkemeden mesaj var | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 0

Akp ve Libaraller

Fehmi Koru’yu yıllardır okurum. Gerek kendi imzasıyla yazdığı yazıları, gerekse Taha Kıvanç imzasıyla yazdığı “kulisleri” okumadan, “merkez medyanın” çarpıttığı gerçeklerin asıl yüzünün anlaşılmasının zor olduğunu düşünürüm.

Birçok gerçeğin “arka cephesini” onun yazılarından öğrendim.

Dün de onun sütununda beni epeyce irkilten gerçeklerle karşılaştım.

Şöyle yazıyordu:

“Ak Parti’ye yakın görüş sahipleri, nicedir, ‘liberaller kendi gündemlerini sürdürüyorlar, o gündem içerisinde Ak Parti tabanını doğrudan ilgilendiren konular bulunmuyor’ diye yazıp söylüyorlardı.”

İrkilmemin nedeni çoktandır kuşkulandığım bir gerçeğin Koru gibi ...
Read more : Akp ve Libaraller | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 0

İş ahlakının dışındakilere işsiz denir-Rüşdü Paşa

18 Şubat 2008

İş ahlakının dışındakilere işsiz denir

"insanlığı 'düzeltmek', herhalde benim vaat edeceğim en sonuncu iş olurdu. yeni putlar dikmiyorum ben; önce eskiler öğrensin, balçıktan ayakları olmak ne demekmiş. putları devirmek- zanatım asıl bu benim. insanlar ülküsel bir dünyaya uydurdukları ölçüde gerçeğin değerini, anlamını, doğruluğunu harcadılar."
nietzsche

Herşey çirkin.

Şehir, Türklerde ev ve dükkan yığınıdır. İstanbul'un üslubu yok. İstanbul, üç Roma'ya karşı işlenmiş en büyük suçtur. Kimliksiz, hiçbir sanat anlayışını yansıtmayan, doğayı tamamlamayan, şekil ...
Read more : İş ahlakının dışındakilere işsiz denir-Rüşdü Paşa | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 0

Altan Kardeşlerin hazin sonu-18 Şubat 2008

Altan Kardeşlerin hazin sonu
Yazar - eski Milletvekili Çetin Altan’ın oğulları Ahmet ve Mehmet Altan’ın içine düştüğü traji-komik durumun farkında mısınız? Her iki kardeş de emir eri oldukları AKP’nin, kendilerini ‘dışlaması’ ve “azarlaması”na çok öfkelenmişler. Halbuki onlar, verdikleri hizmetin karşılığı olarak, “el üstünde tutulmayı” ve daha yüksek maaşlarla taltif edilmeyi bekliyorlardı!

Ancak öyle olmadı! “Dinci” Tayyip Erdoğan, demokrasinin sınırını çizdi, Mehmet Altan’a “Kendine gel” dedi. Altan’ın son beş yılda yoksulluk üzerine yazdığı tek bir yazı ...
Read more : Altan Kardeşlerin hazin sonu-18 Şubat 2008 | Görüntüleme : 1153 | Yanıtlar : 5

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x