Zaman: Çrş Mar 18, 2026 12:16

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

İBB Sözcüsü Murat Ongun: 800 milyondan fazla para cemaat ve vakıflara aktarıldı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, AKP döneminde İBB'den cemaatlere ne kadar kaynak aktarıldığını açıkladı.
Resim
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Tele 1'de yayınlanan Ayrıntılar’da Enver Aysever’in konuğu oldu.

Ongun, kar yağışı sırasında gittiği ve AKP'liler tarafından eleştirilen yurt dışı tatili ile ilgili de konuştu.

Ongun, “Benim yurtdışı seyahatim daha önceden planlandı. Aylar öncesinden karın yağacağını bilemezdim. Benim yurtdışıma gittiğimi troller deşifre etti. THY ile uçmak benim hata oldu. Benim tatilim ile ilgili bazı meblağlar ...

Tüm pisliklerin tüm olayların arkasında "ortadoğu kültürünün" etkisi var.

Türkiye ortalaması IQ 86, 5 toplama hiç birşey anlatamazsın ve hiç birşey bekleyemezsin. Ne dini bilirler ne vatanı bilirler, hepsi angarya hikayeden teyyare. Bu toplum ne aşk'ı, ne sevgiyi, nede seks yapmasını biliyor. Tam bir ot tam bir bağnaz kafalı insanlar.

Her zaman diyorum; yurt dışında çocuk doğduğu andan itibaren devlet ilk 25,30 yılını garanti altına alır ve çocuk ilk eğitilmeye bağlandığında mühendis, doktor, öğretmen vb. Hayali ile büyür.

Bizde işte seviştiğin gece sperm bıraktığın ...

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu’dan korkutan zam açıklaması. Kara haberi verdi

Zamlar yurttaşı belini doğrultmaz, nefes aldırmaz hale getirdi. Tüm bu ekonomik gündemin içerisinde Ziraat Bankası eski yöneticisi Şenol Babuşcu malumun ilanını yaptı.
Resim
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu; son dönemde vatandaşın belini iyice büken zamlar hakkında açıklama yaptı. Babuşçu zamların daha yeni başladığını belirttiği açıklamasında “Daha zamların ilk ayındayız. Bunlar iyi günlerimiz…” dedi.

Avrasya Tüneli’nde geçen araç sayılarının verilen garanti geçişleri karşılamaması nedeniyle tünelin kamuya zararı 935 milyon

Avrasya Tüneli’nde geçen araç sayılarının verilen garanti geçişleri karşılamaması nedeniyle tünelin kamuya zararı 935 milyon lirayı buldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmasında Yap-İşlet-Devlet modeli ile yapılan Avrasya Tüneli sayesinde ülke ekonomisine 8.1 milyar lira katkıda bulunulduğunu ifade etti.

Bakan, konuşmasında “Kozyatağı-Bakırköy koridoru dikkate alınarak yapılan hesaplamalarda, Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücülerin, 2021 yılında 25 milyon saat zaman tasarrufu, 35 bin ton yakıt tasarrufu, 10 bin ton emisyon azalımı, 65 milyon araç-km azalması ile ...

İki yıl önce öğrencisini kaçıran okul müdürü şimdi 10 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı

Eskişehir’in Alpu ilçesinde 10 kız öğrenciye yönelik cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan okul müdürü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Resim
ESKİŞEHİR’de Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan okul müdürü Mustafa Kartaler, çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar’ suçlarından tutuklandı. Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun okul müdürü Kartaler'in sicili hakkında daha önce Eskişehir Valiliği’ne ‘uyarı’ yazısı gönderip, halen okul müdürü olmasının öğrenciler için tehlike ...

Ucuz ve Temiz Elektrik İçin Ne Yapalım?

Ucuz ve Temiz Elektrik İçin Ne Yapalım?
Küçükken şebekeden bağımsız elektrik üretmek yâda elektrikli araba tasarlamak gibi konulara kafa yorardım. Hatta bu konuda defterimde çizimlerim var. Bu alanda eğitim almak hiç aklıma gelmedi.
Üniversite okumaya sıra gelince Kaymakam, Müdür vb. ülke yönetimine katılmak için İktisat Fakültesi Kamu Yönetimini bitirdim. Yüksek lisans için (ALES) sınavına girdim. Bu sefer eskiden kafa yorduğum alana enerji alanına yönelmek istedim. Süleyman Demirel Üniversitesi Fenbilimleri Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Tezli Yüksek Lisansı ...
Read more : Ucuz ve Temiz Elektrik İçin Ne Yapalım? | Görüntüleme : 484 | Yanıtlar : 0

Faturalar şimdiden yola çıktı bile | Elektrikli ev aletleri almak cesaret ister

İşsizlik, artan gıda fiyatları, ödenemeyen yüksek fatura bedelleri vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor. Ünlü isimler de dahil olmak üzere vatandaşlar yapılan zamların geri çekilmesini istiyor. İşte ayrıntılar...
Resim
Yılbaşı gecesi elektriğe yapılan zammın ardından gelen elektrik faturaları cep yakmaya devam ediyor.

Birçok yurttaş elektrik faturasını ödemekte sıkıntılar yaşarken, sosyal medyada elektrik faturasını paylaşmak da akım haline geldi. Öyle ki, bazı ünlüler kendilerine gelen elektrik faturalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak zamlara isyan etti.

Gelen 'absürt' elektrik ...

“ZEMAN YENE GÜÇÇÜK BALIKLAAA ZEMANI…”Dr. Noyan UMRUK

“ZEMAN YENE GÜÇÇÜK BALIKLAAA ZEMANI…” :taz: Dr. Noyan UMRUK

Geçen gün böyle bir mesaj atmış bizim “yiyen” Mızdavali namı diğer Davazlı… “Daayı be aatıgın zeman yene güççük balıklaaa zemanı gaari… Gerisi boş deyyon hani…”
Bizim yeğen yerden göğe haklı… Sorun son tahlilde “Adil Paylaşım sorunu”…

Analar için genetik, içgüdüsel bir duygudur hakça paylaşım... Allah vergisi... Keşke bu işi analara bırakabilsek…

Gelelim gerçeklere…

Gelir dağılımında adaleti ölçmek için ...
Read more : “ZEMAN YENE GÜÇÇÜK BALIKLAAA ZEMANI…”Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 0

Bu da oldu! Görevden aldığı dekanın yerine kendisini atadı...

Kayyum rektör Naci İnci, görevden aldığı dekanın yerine kendisini atadı.
Resim
Erdoğan’ın rektör atamalarının ardından protestoların bir yılı aşkın süredir devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’den ilginç bir atama geldi.

Medyascope'un haberine göre, görevden aldığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten’in yerine vekaleten kendini atadı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan, görevden ...
Read more : Bu da oldu! Görevden aldığı dekanın yerine kendisini atadı... | Görüntüleme : 391 | Yanıtlar : 0

AKP'li belediyeden Ensar'a ihale yağdı! Aldığı ihalelerin bedeli dudak uçuklattı...

AKP’li Üsküdar Belediyesi içecek alımı ihalesini yine Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin’in şirketine verdi. Şirketin belediyeden sadece son yedi yılda aldığı ihalelerin bedeli 80 milyona yaklaştı. Şirket ihalelerin çoğunu tek başına teklif vererek kazandı.
Resim
Kamu İhale Bülteni’nden yer alan bilgiye göre belediyenin işletme müdürlüğü 27 Kasım 2021’de ‘2022 Yılı Sosyal Tesis İşletmelerine Muhtelif İçecek Alımı’ ihalesine çıktı. İhaleye tek başına giren Şirin Kardeşler Gıda LTD ile 4 Ocak’ta 2,5 milyon lira karşılığında ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x