Zaman: Cum Mar 29, 2024 1:21

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular


O’NU ENGİN BİR ÖZLEMLE ANARKEN… Dr. Noyan UMRUK

O’NU ENGİN BİR ÖZLEMLE ANARKEN…
Dr. Noyan UMRUK

Bakın gizli bir belge(1), sonsuzluğa yürüyüşünün 85. yılını anacağımız Atatürk’ün üstün devlet adamı niteliklerini bakın nasıl anlatıyor:

“Atatürk'ün müstesna ve takdire şayan bir şahsiyet olduğunu söylemek pek bir şey ifade etmeyebilir. Ancak gerçekten müstesna ve takdire şayan bir kişiydi, neden bu niteliklere sahip bir şahsiyet olduğunu açıklamaya çalışmalıyım. … Sadece şu veya bu savaşı kazanarak, şu veya bu kanunu çıkararak, harf devrimi yaparak ya da fes giyilmesini ...
Read more : O’NU ENGİN BİR ÖZLEMLE ANARKEN… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 220 | Yanıtlar : 0


Ümmetçilik Kimliksizliktir Türkleri Ancak Yok Oluşa Götürür. İyi uykular ya Ensar-üt Türki Kümesine dadanmış sansar ile tilki

Tarih ve Coğrafya, insanlık serüveninin zaman ve mekan boyutunu oluşturur. Bu ikisi Trigonometrideki x,y koordinatları yahut haritalardaki enlem ve boylam çizgileri gibidir. Onlardan birisi eksik olursa, doğru yer ve konum tarif etmenize imkan ve ihtimal yoktur. İşte ümmet diye bildiğiniz mevhum (vehmedilen, sanal) bir mefhuma (kavrama) dayandırılan hayali 'Müslüman' kimliği de böyledir; gerçek dünyada hiçbir karşılığı yoktur. "Müslüman" dediğiniz zaman ne sizin ne de yabancıların kafasında somut bir görüntü meydana gelmez, en fazla namaz kılan ...


Türkler Suriyelileri de Afganları da geri bıraktı. Birinci sıraya çıktı.

Türk vatandaşlarının Almanya’ya göçte Suriye ve Afganlar geride kaldı. Türkiye birinci sıraya geçti.

AKP iktidarının “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla her şey daha da kötüye gidiyor. Yüzlerce doktor, mühendis, öğretmen yurt dışına gidiyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, Almanya Göçmen ve Mülteciler Dairesi (BAMF), geçen aya ilişkin iltica başvuruları verilerini 8 Kasım’da açıklayacak.

Ancak Welt am Sonntag gazetesi verilere ulaştı. Ekim 2023’te Türk vatandaşları 9 binden fazla başvuruyla yaklaşık on yıl sonra Suriyelileri ve Afganları geride bırakarak iltica ...


İstanbul’da geçinemeyenler köyüne dönüyor

Yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı göçü tersine çevirdi. İstanbul’da geçinemeyen vatandaşlar köyüne dönüyor.

Geçim sıkıntısı, eğitim, trafik ve daha birçok neden vatandaşları kentlerden köye göçe zorluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2018 yılından beri İstanbul’dan gidenlerin sayısı, gelenlerden daha fazla. Son 5 yılda 2 milyon 182 bin kişi İstanbul’dan başka kentlere göç etti.

Hayat pahalılığı, konut ve kira krizi, eğitim ve trafik gibi sorunlar İstanbulluları göçe zorluyor.

TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden ...
Read more : İstanbul’da geçinemeyenler köyüne dönüyor | Görüntüleme : 80 | Yanıtlar : 0


Şimdi de otoyol ve köprüleri satacaklar

Ülkede satacak bir şey bırakmayan iktidar şimdi de halkın daha uygun şartlarda kullandığı devlete ait otoyol ve köprüleri özelleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini açıkladı.

Şimşek, yüksek enflasyon nedeniyle enflasyon muhasebesi sistemine geçileceği bildirirken bankalar ve finans kurumlarını ayrı tutacaklarını bu kurumlara enflasyon muhasebesi uygulanmayacağını söyledi. Şimşek, kapı kapı dolaşıp kimseden para istemediklerini de savundu.

Bakan ...
Read more : Şimdi de otoyol ve köprüleri satacaklar | Görüntüleme : 77 | Yanıtlar : 1


Discover the wonders of audio adventure at radioonlineluisteren.nl

I wanted to share my latest, endlessly entertaining, exciting audio adventure on radioonlineluisteren.nl an incredible journey and I can hardly contain my excitement.

From soothing melodies to heartbreaking beats, I was immersed in a magical world of sound. I came across this amazing online radio platform by chance and it was a game changer for me. The variety of sounds and music they offer is amazing.

It's like a magical sound journey begins. Whether you ...
Read more : Discover the wonders of audio adventure at radioonlineluisteren.nl | Görüntüleme : 79 | Yanıtlar : 0


Aile Sağlık Merkezinde çalışan kalmadı. Sağlıkta kriz büyüyor

Sağlık sistemindeki krizin ne durumda olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Şanlıurfa’da Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışanlar farklı yerlere tayinini istedi. 2 milyon nüfusu olan kentte merkezlerde çalışan kalmadı.
Resim
Sistem ve yetersizliklerden kaynaklanan sorunların faturası sağlık çalışanlarına kesilince, çok sayıda sağlıkta şiddet vakası gündem gelmeye başladı. Özellikle Şanlıurfa adeta 'sağlıkta şiddetin' merkezi haline geldi. Hasta ve yakınları tarafından satırlı saldırılara dahi uğrayan sağlıkçılar, Şanlıurfa'da yeni krizin adı oldu.

Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre, Aile Sağlığı ...
Read more : Aile Sağlık Merkezinde çalışan kalmadı. Sağlıkta kriz büyüyor | Görüntüleme : 74 | Yanıtlar : 0


100 YIL ÖNCE, 100YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK

100 YIL ÖNCE, 100YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK :turkiye: :turkiye: :turkiye:

100 yıl önce çocuklar gibi şendik…100 yıl önce yedi düveli, emperyalizmi yendik…

*100 yıl önce kederde, kıvançta ortak bir ulus oluşturup, mazlum ülkelerin umudu, etrafı dostane paktlarla çevrili saygın bir devlet kurmuştuk. 100 yıl sonra bir yandan aramızda ve bir yandan ...
Read more : 100 YIL ÖNCE, 100YIL SONRA…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 299 | Yanıtlar : 3


BİN YILDIR ARAP ADETLERİNİ/ÖRFÜNÜ DİN DİYE YUTTURMUŞLAR, SONUÇLARI MEYDANDA.

Eskiden bütün Türklerde böyleydi, halihazırda ise Kuzey Türklerinde (Kıpçak grubu) ve Bulgaristan Türklerinde evlenecek kişilerin yedi göbek ötesine bakılır. Yedinci göbeğe kadar akraba sayılan kız alınmaz. Ama ne yazık ki Mezopotamya bataklığına yakınlaştıkça Türkler o eski güzel adetlerini unutmuşlar; yakın akraba evliliği Batı/Güney Türklerinde sıklıkla görülür olmuştur.

Adı Diyanet olan Hiyanet İşlerinin aklı midesi ile husyeleri arasında gidip gelen insanımsıların sapıkça heveslerine fetva üretme derekesine düştüğü ortadadır, En son baldız meselesinde sergiledikleri kepazelikten ötürü hem ...


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x