Zaman: Çrş Nis 30, 2025 23:04

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

ANADOLU AYDINLANMASININ SÖNDÜRÜLEMEYEN MEŞALESİ: ÖĞRETMENLER ORDUSU... Dr. Noyan UMRUK

ANADOLU AYDINLANMASININ SÖNDÜRÜLEMEYEN MEŞALESİ: ÖĞRETMENLER ORDUSU : :ms: ... Dr. Noyan UMRUK

Öncelikle Başöğretmen Atatürk’ün eğitim kurumlarımıza TOPLUMSAL-KÜLTÜREL KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA SAĞLAYICI, ÖZGÜRLÜKÇÜ, YARATICI demokratik eğitim hedef ve ilkelerinin önünde saygı ve minnetle eğilmeliyiz.

Aydınlanma ve Milli Eğitim:

Gazi daha16 Temmuz 1921'de Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın en buhranlı günlerinde Sakarya’da kan gövdeyi götürürken Ankara'da topladığı Milli Eğitim Şurası’nda “Aydınlanma”- “Milli Eğitim” ilişkisini şöyle vurguluyordu:

"... Devlet bünyesinde yüzyıllar ...

5 litre sıvı yağın 500 TL olacağı

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil'den geldi. Bestil, önlem alınmazsa 1 litre sıvı yağın 100 TL olacağı konusunda uyardı.

Bestil, “Ayçiçeğinde hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” dedi.

Şeker pancarı için daha önce aynı uyarılarda bulunduklarını belirten Bestil şunları söyledi:

“Biz, Konya ...
Read more : 5 litre sıvı yağın 500 TL olacağı | Görüntüleme : 344 | Yanıtlar : 1

ABD Cola Turka'ya böyle savaş açmış

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, ABD'nin baskısıyla o dönem yerli kolalarına 35 trilyon ceza kesilmek istendiğini anlattı. Ülker, 'Cezayı ödemedik.' dedi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis'in ve Godiva'nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye'nin yerli ve milli kola markası olan Cola Turka'yı neden elden çıkardıklarına ilişkin ilk kez önemli bir ayrıntıyı açıkladı. İstanbul Gençlik Platfomu'nun düzenlediği “Başarısızlık Zirvesi 2022” yayında konuşan Murat Ülker, ABD'nin baskısıyla kendilerine o dönem 35 trilyon lira ceza ...
Read more : ABD Cola Turka'ya böyle savaş açmış | Görüntüleme : 418 | Yanıtlar : 2

Üniversite hastanesinde yok olan uyuşturucu ilaçlar- Murat AĞIREL

Uyuşturucu konusu bugünlerde çokça tartışılıyor.

Tartışılmalı da… Uyuşturucu sadece insanı değil bir toplumu ve ülkeyi de yok edecek tehlikelerden biridir.

Bugünkü konuya gelirsek…

Hatırlarsanız daha önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Hastanesi'nde kullanım tarihleri geçtiği halde üzerine yeni tarihli etiket yapıştırılarak kullanılan ilaçlar olduğunu yazmış ve fotoğraflarını paylaşmıştım.

Fotoğraflarda Son kullanma tarihi 2013, 2018 olan ilaçların üzerine etiket yapıştırıp son kullanma tarihinin 2020 yapıldığı açıkça görülüyordu.

Sorular sordum.

Bu ilaçlar ihale ile mi alındı?

Alındıysa ...
Read more : Üniversite hastanesinde yok olan uyuşturucu ilaçlar- Murat AĞIREL | Görüntüleme : 416 | Yanıtlar : 1

Damada ek protokol. Kazanacağı para 1,4 milyar daha arttı

AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat'ın karı, ek protokolle 1 milyar TL'den fazla artmış oldu.
Resim
İş kazasıyla gündeme gelen ve kent suçu olarak nitelendirilen Başkent’teki Merkez Ankara projesini inşa eden yandaş şirketin projeden kazanacağı paranın artırıldığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken TOKİ’ye satılan ve ardından da Emlak Konut’a geçen 125 dönüm büyüklüğündeki arazi için 2015 yılında ihale ...
Read more : Damada ek protokol. Kazanacağı para 1,4 milyar daha arttı | Görüntüleme : 338 | Yanıtlar : 0

Saldırıyı yapan katil terörist Suriyeli çıktı. İsmi açıklandı

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren katil teröristin ismi belli oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli teröristin Afrin üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla girdiğini belirtti.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Hain saldırı sonrası polis ekipleri harekete geçti. Bir dizi güvenlik görüntüsü incelemesi ve adım adım takip sonrasında kadın terörist yakalandı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı ...
Read more : Saldırıyı yapan katil terörist Suriyeli çıktı. İsmi açıklandı | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 16

Sıfırına yaklaşamayan ikinci el giyime yöneldi. Zamlardan başını kaldıramayan vatandaş çareyi buldu.

Her gün yeni bir zam haberine uyandığımız şu günler vatandaş, çareyi ikinci el ürünlere yönelmekte buldu. Türkiye’deki AVM’lerde ikinci el kıyafet mağazaları açılmaya başladı.
Resim
Vatandaş, yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor.

İkinci el kıyafet mağazaları, Anadolu’dan sonra İstanbul’da da teker teker açılmaya başladı. İkinci el kıyafetlere alt gelir grubunun yanında orta gelir grubundan olan vatandaşların da ilgi göstermesi dikkat çekti.

'İKİNCİ EL ÜRÜNLER' AVM’DE TEMİZLENMİŞ OLARAK SATILIYOR
İstanbul Beylikdüzü’nde Yakuplu’daki Kaymakamlık binasının alt tarafındaki Yunuslu ...

Herkesin bayıla bayıla yediği lezzet. Çiğköftenin içinden salmonella çıktı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.
Resim
Bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen yöresel bir ürün olan çiğ köfte, pek çok restoranda ikram edilirken, zincir bayilerin yanı sıra marketlerde de özel olarak açılan reyonlarda satışa sunuluyor.

Avrupa ...

Mehmet Öz, ABD'de bir dönem az daha Rauf Denktaş'ı öldürüyordu. Denktaş’ı ABD’de öldürmek istediler

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, 2002’de New York’ta ameliyat edilerek 3 kalp kapakçığı değiştirildi.
Ancak Denktaş’ın sağlığı günden güne bozuldu ve apar topar Ankara’ya getirildi. Denktaş Ankara’da kendisini ziyaret eden CHP Lideri Deniz Baykal ile İnal Batu’ya aynı şeyi söyledi: "Amerikalı doktorlar beni öldürmek istedi."

GAZETECİ Nur Batur, yıllardır yakından takip ettiği eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın hayatını yazdı. ’Rauf Denktaş, Yeniden Yaşasaydım’ ismiyle Doğan Kitap tarafından yayımlanan kapsamlı biyografide, Rauf Denktaş ve Kıbrıs meselesi ile ...

O’NU ANARKEN, O’NU ANLAYABİLMEK ve de O’NUNLA YAŞAYABiLMEK... Dr. Noyan UMRUK

O’NU ANARKEN, O’NU ANLAYABİLMEK ve de O’NUNLA YAŞAYABiLMEK... :turkiye: :turkiye: :turkiye: Dr. Noyan UMRUK

Devrimin ilk yıllarını vicdansızca "faşizm", “diktatörlük" olarak nitelendiren aymazlar “ileri demokrasilerinin" garabetinden hiç utanmıyorlar.

Türkiye'nin “seçimli otokrasi” olarak tanımlandığı 2022 “Dünya Demokrasi Endeksi” raporundan (1) pek rahatsız değiller… Demokrasi endeksi araştırmasında Türkiye 179 ülke arasında İran, Cibuti, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148559 ileti • Toplam 45983 başlık • Toplam 24992 üye

x