Zaman: Prş Haz 19, 2025 17:22

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Laiklikle karın doymaz'

'Laiklikle karın doymaz'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer dün memleketi Eskişehir'deydi. Sezer burada yaptığı açıklamada laikliğin ve bütünlüğün korunmasının en önemli koşulunun işsizliğin önlenmesi, ekonominin gelişmesi olduğunu belirterek "Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gittiğinizde sonuç alamıyorsunuz. Artık siyaset farklı şeyler yapmalı'' dedi. Bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Sezer "Her köyün sorunları kayıtlarımızda mevcuttur" diye konuştu.

Kaynak
Read more : 'Laiklikle karın doymaz' | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 1

Bodrum alev alev

Bodrum cehennemi

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Güvercinlik Köyü ile Milas’ın Meşelik Köyü yakınlarındaki Maya ve Pina yarımadalarında, dün saat 10.30 sıralarında dört noktada çıkan orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangın 10 saat sonra kontrol altına alınabildı. 250 hektar orman ve 20 hektar tarım arazisi kül oldu.

TÜRKİYE’nin dünyaca ünlü turizm cenneti, cehenneme dönüşüyor. Milas’ın hemen yakınında Halep çamı ve asırlık kızılçam ormanlarının bulunduğu yarımadada çıkan yangın, bölgedeki köylerde yaşayanlara ve ...
Read more : Bodrum alev alev | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

İran polisi Türk Fuarı’nı bastı

İran polisi Türk Fuarı’nı bastı

Tahran’da düzenlenen Türk kadın moda fuarı, firmaların tanıtım katalogları ahlaka aykırı bulunduğu için ikinci gününde polis baskınıyla kapatıldı. Devamında açılacak erkek moda fuarına da ’yerli üreticiyi koruma’ bahanesiyle izin verilmiyor.

İRAN’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Türk firmalarının düzenlediği Bayan Giyim, Spor Giyim ve Çocuk Giyim Fuarı ikinci gününde ’ahlak polisinin baskınıyla’ kapatıldı. Bu fuarın hemen ardından 18-20 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesi planlanan fuara ise ’İranlı konfeksiyon üreticilerini koruma gerekçesiyle’ izin verilmiyor. ...
Read more : İran polisi Türk Fuarı’nı bastı | Görüntüleme : 740 | Yanıtlar : 0

DTP'de ibre Prof. Oran'a dönüyor

DTP'de ibre Prof. Oran'a dönüyor

Seçime bağımsız adaylarla giren Demokratik Toplum Partisi'nin, İstanbul 2. Bölge'de, bağımsız adaylığını açıklayan Prof. Baskın Oran'ın yerine aday gösterdiği Doğan Erbaş'a tam destek vermediği anlaşıldı. Seçime kısa süre kala, partideki tartışma Özgür Gündem gazetesinde su yüzüne çıktı. PKK üyeliğinden aldığı hapis cezasını çektikten sonra gazetede yazarlık yapan Delil Karakoçan, bağımsız adaylarla ilgili yazıda, Erbaş'ın isminden hiç söz etmedi. Baskın Oran ve Ufuk Uras ile halen cezaevinde olan 3. ...
Read more : DTP'de ibre Prof. Oran'a dönüyor | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 0

'Beni kapak yapacaklarını bilsem TIME'a röportaj vermezdim'

'Beni kapak yapacaklarını bilsem TIME'a röportaj vermezdim'

Dünyanın en saygın haber dergilerinden biri olarak kabul edilen TIME dergisine başörtülü fotoğrafıyla kapak olan Mine Karakaş, büyük şaşkınlık yaşıyor. Daha önce Atatürk, İsmet İnönü ve Adnan Menderes gibi Türkiye'nin kaderini etkileyen isimlere yer veren dergi, bu kez başörtülü bir Türk kızını kapağına taşıdı.

Kapakta yer alan Karakaş, "Beni kapak yapacaklarını bilsem TIME'a röportaj vermezdim." diyor. Yayınlanan haberin kendisini mutlu etmediğini söyleyen Karakaş, derginin, mağduriyetini yansıtamadığını düşünüyor. ...
Read more : 'Beni kapak yapacaklarını bilsem TIME'a röportaj vermezdim' | Görüntüleme : 764 | Yanıtlar : 0

Enerjide Türk-İran İttifakı

Enerjide Türk-İran İttifakı

Türkiye ile İran önceki gece çok kritik bir enerji anlaşması imzaladı ve Avrupa'yla enerji pazarlığında büyük koz sağladı.
Bu anlaşmayla Nabucco Projesi'nin gaz talebi karşılandı ve Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını Türkiye'den alması kesinleşti. Anlaşmaya göre ayrıca, Türkiye kendi doğalgaz ihtiyacının yarısını da İran'da üç sahada kendisi çıkarıp alacak.

ANKARA'da, önceki gece yarısı dünya enerji sektöründe büyük ses getiren, Türkiye'yi küresel enerji oyununda en kritik aktörlerden biri yapan, tarihi bir anlaşmaya, sessiz sedasız ...
Read more : Enerjide Türk-İran İttifakı | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

Bakan'ın elini sıkmayan üniversiteli tutuklandı

Bakan'ın elini sıkmayan üniversiteli tutuklandı

Erzurum'da seçmen turuna çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uzattığı eli sıkmayan ve karşılıklı 'hainlik' tartışmasına giren üniversite öğrencisi Durmuş Şahin, şikâyet üzerine 'hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Bakan Akdağ ise kişisel dava açma hakkını kullandığını söyledi.

Şahin cezaevine götürülürken, "Bakan'a hakaret etmiş olsam, yanındaki korumaları hemen müdahale ederdi. Ama böyle bir şey olmadı. Bakan Bey'in canı sağ olsun, ben tokalaşmak zorunda değilim. İstediğim eli sıkarım" dedi. Şahin'in avukatı Uğur Alkuş, "İddianame ...
Read more : Bakan'ın elini sıkmayan üniversiteli tutuklandı | Görüntüleme : 658 | Yanıtlar : 0

'Kurtlar Vadisi Irak', Japonya'da

'Kurtlar Vadisi Irak', Japonya'da

Avrupa genelinde en çok seyredilen Avrupa yapımı filmler listesinde 5'inci sırada yer alan, dünyanın dört bir yanında gösterime giren ve yoğun ilgiyle karşılanan Kurtlar Vadisi Irak şimdi de Japonya da!

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun en lüks mağazalarının bulunduğu merkezi yeri ginza'da bir sinema salonunun girişinde, Kurtlar Vadisi Irak filminin dev
afişi herkesin dikkatini çekiyor.

Resim
Read more : 'Kurtlar Vadisi Irak', Japonya'da | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 5

Yargı: Muhtıra değil basın açıklamasıydı

Yargı: Muhtıra değil basın açıklamasıydı

Ankara İdare Mahkemesi bir avukatın Genelkurmay'ın 27 Nisan'daki açıklaması için açtığı tazminat davasında "Ortada idari bir işlem değil, eylem vardır" dedi..

Ankara 5'inci İdare Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde gece yarısı internet sitesine koyduğu ve 'muhtıra' olarak da nitelendirilen laiklik açıklamasının, sonuç doğuran bir idari işlem olmadığına karar verdi. Mahkeme dava açarak tazminat isteyen avukatın başvurusunu, "önce Milli Savunma Bakanlığı'na başvurmalı" diyerek reddetti. Ankara Barosu avukatlarından Kemal Vuraldoğan, Genelkurmay ...
Read more : Yargı: Muhtıra değil basın açıklamasıydı | Görüntüleme : 721 | Yanıtlar : 2

İşte İzmir'deki Fark

Gündoğdu'da katılım tartışması

Cumhuriyet mitinginde yüz binlerce kişinin toplandığı İzmir Gündoğdu Meydanı'nda önceki gün AKP'nin düzenlediği miting, katılım konusundaki tartışmaları da beraberinde getirdi. AKP'liler alanda 140 bin kişinin bulunduğu iddia ederken CHP'liler 10 bin kişi olduğunu savundu. MHP'li yöneticiler de AKP'nin, İzmir mitingine kent dışından yaklaşık 500 araçla insan taşıdığını tespit ettiklerini söyledi.

AKP: Korkuyorlar
AKP İl Başkanı Aydın Şengül ise İzmir'in ilçelerinden 45 kişilik 800 otobüsle 30 kişilik 600 midibüsü ücretsiz kaldırdıklarını kaydetti. Şengül, ...
Read more : İşte İzmir'deki Fark | Görüntüleme : 709 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148687 ileti • Toplam 46068 başlık • Toplam 25009 üye

x