Zaman: Sal Mar 19, 2024 4:12

News News of İlgili Makaleler / Haberler

Site map of İlgili Makaleler / Haberler » Dizin : İlgili Makaleler / Haberler

İlgili Makaleler / Haberler

Konuşana Bak! : Alaton Devlet Muhalefetinden Şikayet Ediyor

KONUŞANA BAK! : ALATON DEVLET MUHALEFETİNDEN ŞİKAYET EDİYOR

"Erdoğan" projesinin , İsrail'den Alon Liel'le birlikte baş mimarlarından olan İshak Alaton Zaman gazetesine verdiği demeçte ; referandumda Türkiye'de çift başlılığa son vermek için "evet" oyu vereceğini söylemiş ve iktidara karşı bir "devlet muhalefetinden" şikayet etmiş.

...

Dikkatinizi çekeriz : Alaton; tam muhalefet yapan devletten şikayetçi.

Alaton efendiye soruyoruz :

Türkiye'yi boğazdan yöneten şebekenin demirbaşlarından İshak Alaton , mutad olduğu üzere Fetullahçıların amiral gemisi Zaman gazetesine demeç ...
Read more : Konuşana Bak! : Alaton Devlet Muhalefetinden Şikayet Ediyor | Görüntüleme : 1706 | Yanıtlar : 0


Oya Mughisuddin Akgönenç

Oya Mughisuddin Akgönenç


BAŞTA 'TÜRBAN' OLMAYINCA SORUN YOK

Resim
Hükümetin ve birtakım siyasal partinin laiklik ve Merve Kavakçı'nın ABD ilişkisi konusunda, isyankâr görünmelerinin bir iki yüzlülük olduğunu anlamak için şu sorunun yanıtını aramak gerekiyor: "Merve Kavakçı gibi yabancı devlete bağlılık yemini etmiş biri yerine, yine sıkmabaşlı, ama Amerika ile ilişkisi bulunmayan bir başka bayan milletvekili seçilseydi ne yapacaklardı, ya da, 'sıkmabaş' değil, ama yine ABD'de İslami cemaat kurmuş bir başkası meclise girseydi ne diyeceklerdi?"

"Test" ...
Read more : Oya Mughisuddin Akgönenç | Görüntüleme : 12249 | Yanıtlar : 0


"Hepimiz Aynı BOP'a Kaşık Sallıyoruz"


BOP'un ilk elle tutulur başarısı



Türkiye'de BOP metaforu ile lanetlenen Kuzey Afrika ve Genişletilmiş Ortadoğu'nun demokratikleşmesine destek projesi beş yıl sonra ilk somut meyvesini vermeye başladı. Dün Fas'ın turuncu şehri Marakeş'te gerçekleştirilen "Gelecek İçin Forum Bakanlar Toplantısı"nda TESEV tarafından hazırlanan, bölge kadınlarına karşı uygulanan ayrımcılığın kalkmasına yardımcı olacak bir cinsiyet enstitüsü kurulması çalışması başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere pek çok devlet tarafından desteklendi.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton forumda gerek kameralar önünde yaptığı konuşmada ...
Read more : "Hepimiz Aynı BOP'a Kaşık Sallıyoruz" | Görüntüleme : 1301 | Yanıtlar : 1


Asıl Gladio hala görev başında!

Asıl Gladio hala görev başında!

Görülmesi gereken asıl konu, “İrtica ile mücadele planı” adlı belgenin altındaki imzanın ıslak olup olmadığı değil, bu belge bahanesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde nasıl bir operasyon uygulandığı ve Türkiye’nin bu şekilde nasıl dönüştürülmek istendiğidir.
Elbetteki belge ile ilgili soruşturmalar sürdürülmelidir, fakat daha soruşturma sonuçlanmadan kurulan “medya mahkemeleri”nin meydana getirdiği iklimde, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine açık hava toplantıları bile düzenlenebilmesi, konunun nereye taşınmak istendiğinin net bir göstergesidir. Eş zamanlı olarak TSK’nın ...
Read more : Asıl Gladio hala görev başında! | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0


HENKEL'in Pakercan'ı ve Yeni Şafak'da TESEV-vüb Namazı

HENKEL'in Pakercan'ı ve Yeni Şafak'da TESEV-vüb Namazı


Türkiye dış politikada artık siyaset üretiyor

TESEV Başkanı Can Paker; Türkiye'nin dış politikadaki açılımlarını; “Türkiye bugüne kadar pozisyon alır siyaset üretmezdi; şimdi hem pozisyon alıyor hem siyaset üretiyor” diyerek desteklediklerini söyledi.


  • Siz Türkiye'nin temel meselesi olarak neyi görüyorsunuz?

    Türkiye'nin siyaseten temel meselesi atanmışlar ile seçilmişler arasındaki gerilimdir. Türkiye'de siyaset bunun üzerine inşa edilmiştir. Atanmışlar askeri-sivil bürokrasidir. CHP bu kesimin partisidir.


  • Peki ya seçilmişler?

    Atanmışların dışında kalanlardır. Demokrat ...
Read more : HENKEL'in Pakercan'ı ve Yeni Şafak'da TESEV-vüb Namazı | Görüntüleme : 1521 | Yanıtlar : 0


Kezban Hatemi ile Pontuslu Geceler

İSTANBUL VE PONTUS; AKSİ İSTİKAMETLERDE İLERLEYİŞ...

Kezban Hatemi'nin Büyükada'daki yazlık evinde buluşmanın ve yemeğin önemi, bazı sembolik anlamlı olaylardan da belli oluyor: Kezban Hatemi ve eşi Türkiye'nin en üst düzey hukukçuları arasında yer alıyor. Tayyip Erdoğan ile yakın özel ilişkileri var ve derin inançlı Müslümanlar. Kezban Hatemi aynı zamanda Ekümenik Patrik Bartholomeos'un hukuk danışmanı.

Türkiye'de 15 Ağustos Cumartesi günü gelişen ilginç tek olay bu değildi, Trabzon Sümela Manastırı'na ziyaret olayı da vardı. Erdoğan-Bartholomeos arasında tebessümler ...
Read more : Kezban Hatemi ile Pontuslu Geceler | Görüntüleme : 2348 | Yanıtlar : 0


TESEV: Devlet Kürtlere özür borçlu





Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) hazırladığı Kürt sorunu raporunda, "Devlet, genel olarak topluma, özel olarak da Kürt halkına yönelik en azından özür borcu olduğunu unutmamalıdır" denildi.
Resim

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) ''Kürt Sorununun Çözümüne Dair Bir Yol Haritası: Bölgeden Hükümete Öneriler'' raporu açıklandı.

Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, amaçlarının, ''Kürt sorununa barışçı bir çözüm bulunmasına katkıda bulunmak, ...
Read more : TESEV: Devlet Kürtlere özür borçlu | Görüntüleme : 3188 | Yanıtlar : 16


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147853 ileti • Toplam 45504 başlık • Toplam 24792 üye

x