Zaman: Cum Nis 19, 2024 18:45

News News of IRI

Site map of IRI » Dizin : IRI

International Republican Institute

IRI Ortaklarının Irak Kuzeyindeki Yeni STK Ağı Çalışması

Kürdistan’daki IRI Ortakları Yeni NGO (Non-Governmental Organization) Kanunlarını Oluşturmaya Çalışıyor

Erbil, Irak – IRI’nın Kürdistan’daki uzun süreli ortağı The North Youth Center (Kuzey Genç Merkezi), yoğun bir biçimde, sayıları elliden fazla olan yöresel NGO (STÖ, STK)’ların ortak yönetimini kurmaya ve yeni bir kanun tasarısı oluşturmaya çalışıyor.

Nisan başında, North Youth Center ve sayıları otuz beşi aşan diğer NGO temsilcileri, NGO dizgesinin (sistem) düzeltilmesi için Kürdistan Parlamentosu Sivil Halk İşleri Komitesi ile buluştu. Verimli tartışmanın teşvikiyle, ...
Read more : IRI Ortaklarının Irak Kuzeyindeki Yeni STK Ağı Çalışması | Görüntüleme : 1304 | Yanıtlar : 0


IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler

IRI beşincisi düzenlenen Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu'nda (Euro-Mediterranean Leadership Institute) genç politik aktivistleri (etkinci, eylemci) yetiştiriyor...

İstanbul, Türkiye – Politikadaki genç liderlerin beğeni ile takip ettiği eğitim seminerleri serisinin beşincisi kısa bir süre önce İstanbul Türkiye’de gercekleşti.

Euro-Mediterranean Leadership Institute’un (EMLI) programı, Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK) iş birliği, IRI ve Hollanda’nın Eduardo Frei Foundation (EFF) ortaklığı altında düzenlendi.

21-23 mayıs tarihleri arasında, EMLI, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’deki partilerden genç liderleri ...
Read more : IRI'nın Avrupa-Akdeniz Liderlik Kurumu, AKP Ve Gençler | Görüntüleme : 11866 | Yanıtlar : 3


Ermenistan'a tavize devam...

Kimin Elçisi
October 16th, 2008 · No Comments Loading ...

Fuat Tanlay, Türk milletini derinden yaralayan bir skandala imza attı. Büyükelçi, Türkiye’den toprak isteğini anayasasına koyan, soykırımı iftirasını dayatan Ermenilerin “Bağımsızlık Günü” etkinliklerine katıldı.

Tarihe geçti!
Fuat Tanlay, bu girişimiyle, Karabağ işgalcisi Ermenistan’ın milli bayram kutlamalarına katılan ilk Türk büyükelçisi olarak da tarihe geçti. Büyükelçi’nin bu tavrı, kardeş ülkemiz Azerbaycan’da büyük tepki çekti: Bu tavrı, bizi derinden yaraladı…

Türklerin teröre karşı gösterisine engel oldu
Büyükelçi ...
Read more : Ermenistan'a tavize devam... | Görüntüleme : 1726 | Yanıtlar : 1


ABD Trabzon’a neden üs istiyor?

ABD Trabzon’a neden üs istiyor?


ABD neden Trabzon’da üs kurmak istiyor? Trabzon’da üs kurma talebi bir anda ortaya çıkmış bir gelişme midir? Yoksa bunun bir “tarihi altyapısı” var mıdır?

ABD, neden Yunanistan’ın Trabzon’a konsolosluk açılmasını istemektedir?

Trabzon’daki metruk Katolik kilisesi hangi “gizli elin” talimatıyla bugün dörtdörtlük faaliyette olan bir kilise haline getirilmiştir!

Trabzon’da son yıllarda ortaya çıkan bazı sivil toplum örgütleri hangi dış yardımlarla toplantı üstüne toplantı düzenlemektedirler! Ve “hangi localar” Trabzonlu gençlere İngiltere ...
Read more : ABD Trabzon’a neden üs istiyor? | Görüntüleme : 2089 | Yanıtlar : 1


IRI'nin anketi: AK Parti yüzde 46 oy alacak

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü IRI'nin anketi: AK Parti yüzde 46 oy alacak

ABD’de yaptıkları çeşitli temasları Türkevinde düzenledikleri bir basın toplantısında değerlendiren, Başbakan Erdoğan’ın Dışilişkiler danışmanı ve İstanbul Ak Parti milletvekili Egemen Bağış, dünyanın pek çok ülkesinde seçim öncesi anket yapan IRI'nın (Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü-International Republican Institute) yetkililerinin, kendilerine Türkiye ile ilgiliyaptıkları ankete göre AK Parti'nin yüzde 46 oy alarak seçimi kazanacağını bilgisi verdiklerini de söyledi.



16 Haziran 2007




Code: Tümünü seç
http://www.turkishny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10825&Itemid=652

http://yenisafak.com.tr/Politika/?t=16.06.2007&i=50646
Read more : IRI'nin anketi: AK Parti yüzde 46 oy alacak | Görüntüleme : 1276 | Yanıtlar : 0


Kırgızistan'da IRI'nın Kamuoyu Araştırması

borabey yazdı:Bir de ortaasyaya uzanalım...
IRI ve Kırgızistan ve USAK(Bu kuruluşa DİKKAT!...)


Kırgızistan’da IRI’nın Kamuoyu Araştırması

USAK, Turgut Demirtepe, 23 / 11 / 2006

Bişkek’de faaliyet gösteren Vaşington merkezli International Republican Institute (IRI) Ekim ayı içinde Gallup ile birlikte bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. Daha önce Nisan 2005 ve Mart 2006’da yapılan benzeri araştırmaların devamı mahiyetindeki çalışma ülkedeki politik ve ekonomik konulara kamuoyunun yaklaşımı noktasında çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

Bölge ülkelerinde devlete bağlı stratejik araştırma enstitüleri ...
Read more : Kırgızistan'da IRI'nın Kamuoyu Araştırması | Görüntüleme : 1442 | Yanıtlar : 0


Yugoslavya'nın parçalanmasında IRI'nin rolü

borabey yazdı:


YUGOSLAVYA'NIN PARÇALANMASINDA IRI'nın rolü

Bir NATO yapımı: Yugoslavya’nın parçalanışı


2 Nisan 2007, Pazartesi

Yugoslavya’nın parçalanma süreci, ordusuyla, sivil toplum örgütüyle, kontrgerillasıyla tipik bir NATO yapımı olarak doksanlı yıllara damgasını vurdu. NATO müdahalesi sonrası ise, eski Yugoslavya toprakları şirketleştirilmiş devletçiklerden oluşan, işsizlik, yoksulluk, uyuşturucu ve insan ticaretinin kol gezdiği bir cehennem haline geldi. Bölünmeye karşı hassasiyetiyle tanınan Türkiye devleti ise, NATO üyeliği nedeniyle Yugoslavya’nın parçalanma sürecine aktif bir şekilde katıldı.

On yıla yakın ...
Read more : Yugoslavya'nın parçalanmasında IRI'nin rolü | Görüntüleme : 1648 | Yanıtlar : 0


AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi

AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi

Intarnatıonal Republican Enstıtute (IRI) Komitesi geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleriyle İzmir Kaya Prestije Otel’de bir araya geldi. AK Parti adına Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İzmir Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldığı toplantıda Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Romanya ülkelerinden gelen katılımcılarla yerel siyaset, demokrasi, laiklik, seçim kampanyaları gibi konular tartışıldı. Eğitime AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Egemen BAĞIŞ’ın ...
Read more : AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi | Görüntüleme : 2640 | Yanıtlar : 19


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147919 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24814 üye

x