Zaman: Sal Nis 16, 2024 22:50

News News of İzlem (Strateji)

Site map of İzlem (Strateji) » Dizin : İzlem (Strateji)

İzlem (Strateji) - Bazen barışın, bazen de savaşın sanatı...

King's Cross'tan Haydarpaşa'ya ŞEHİR DEVLET Projesi

İKONİK TERÖR döneminde ULUSLARASI KOLONİ Yaratma Sanatı
King's Cross'tan Haydarpaşa'ya ŞEHİR İÇİNDE ŞEHİR DEVLET Projesinde TERÖR


9/11 olarak İkonlaştırılan yeni TERÖR döneminde; bombalarla ortaya sadece cesetler değil, semboller ve ikonlar saçılmakta olup, yaşanan SERİ TERÖR eylemlerinin analizi; TEK DÜNYA projesi peşinde koşanların TERÖRÜ; kontrolleri altında TEK BİR GÜVENLİK AĞI ve TEK BİR ULAŞIM AĞI oluşturmak için kullandıklarını göstermektedir. SERİ İKONİK TERÖR; Uluslararası kolonilerin kurulacağı noktalarda patlatılarak; şehir dokuları ile birlikte; Milli yapıların sözkonusu yapıların üzerindeki ...
Read more : King's Cross'tan Haydarpaşa'ya ŞEHİR DEVLET Projesi | Görüntüleme : 1767 | Yanıtlar : 0


Psikolojik ve Örtülü Savaş Unsuru Olarak Terör...

Psikolojik ve Örtülü Savaş Unsuru Olarak Terör ve "Psikodelik" Maddeler



Ramazan K. Kurt - Ortadogu Gazetesi

ABD İç Savaşı'nda (1861 - 1865) ve Alman - Fransız Savaşı'nda (1870 - 1871) morfin, yaralı askerlere ağrı kesici olarak deri altına enjekte edilerek yaygın şekilde kullanıldı.

Ancak aynı askerler, cephe gerisine çekildiklerinde baş ağrısı, titreme, bulantı, kusma, kasılma belirtileri göstermeye başlıyorlardı. Bu klinik tabloya "Asker hastalığı" (Soldiers Disease adı verildi. Sonraları bu klinik bulguların, ağrılarını dindirmek için morfin ...
Read more : Psikolojik ve Örtülü Savaş Unsuru Olarak Terör... | Görüntüleme : 1681 | Yanıtlar : 0


Askeri, siyasi ve ticari alanda asimetrik psikolojik savaş

Askeri, siyasi ve ticari alanda asimetrik psikolojik savaş


10 yıl öncesi itibariyle Amerika'da "best seller" olup hâlâ popülerliğini koruyan "Marketing Warfare" askeri jargonlarla pazarlama savaşını anlatan ilginç bir eserdir. Al Ries ve Jack Trout tarafından kaleme alınan eserin en büyük özelliği 1780-1832 yılları arasında yaşamış bir subayın yayımladığı günlüklerden ilham almış olmasıdır. Genç denilecek yaşta hayata veda etmiş bu Prusyalı generalin özelliği bir strateji üstadı olmasıdır.

Psikolojik harekât
Tesadüfe bakınız ki bugün Genelkurmay Başkanı ...
Read more : Askeri, siyasi ve ticari alanda asimetrik psikolojik savaş | Görüntüleme : 2079 | Yanıtlar : 0


Nabucco: Hayal mi gerçek mi?

Nabucco: Hayal mi gerçek mi?

Read more : Nabucco: Hayal mi gerçek mi? | Görüntüleme : 1894 | Yanıtlar : 4


Nitelikli Sanayi Bölgesi ve Üsler

Kuzey Irak’tan Güneydoğu’ya
ABD’nin “Nitelikli Sanayi Bölgesi” Projesi
ABD’nin Türkiye analistlerinden Prof. Henry Barkey, Wall Street Journal’da, Obama’nın Türkiye’deki Kürt sorununun çözülmesi için devreye girmesini istedi. Kıdemli istihbaratçı Barkey, ABD’nin ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla da “Kürtlerin yaşadığı Güneydoğu ve Kuzey Irak’ı kapsayacak bir Nitelikli Sanayi Bölgesi’nin kurulmasını” önerebileceğini belirti. (Wall Street Journal, 22 Haziran 2009)
Barkey’in önerisi aslında yeni değil. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu ile Kuzey Irak’ın tek bir ...
Read more : Nitelikli Sanayi Bölgesi ve Üsler | Görüntüleme : 1728 | Yanıtlar : 1


E. SARIZEYBEK: Kapatın artık şu Talabani-Barzani sayfasını




Kapatın artık şu Talabani-Barzani sayfasını

Yıl 92. Teröristler Barzani kontrolündeki Hakurk, Basyan ve Avaşin alanlarını ele geçirmiş ve ABD’li Çekiç Güç sayesinde ummadığı bir güce kavuşmuştu. İmralı’da yatan hain bölücü başı bile bu güç karşısında kendini adam sanmış, Botan-Behdinan sözde savaş hükümetini kurmaya bile kalkışmıştı. Merkez de Şemdinli olacaktı.

Saldırdılar, kinle, nefretle, çılgınca saldırdılar askerlerimizin üzerine. Bir anda üç büyük çatışma yaşandı Şemdinli’de, Şemdinli Derecik’te, Alan’da, Aktütün’de.

Beklemiyordu hainliğin böylesini Mehmetçik; dost ...
Read more : E. SARIZEYBEK: Kapatın artık şu Talabani-Barzani sayfasını | Görüntüleme : 1775 | Yanıtlar : 2


Zıtlık Stratejisi

OYUN TEORİSİ

İNGİLİZCEDE ismi "Game Theory" olan teori. Türkçede "Oyun Kuramı" adıyla anılıyor. Ancak "game" kelimesinin manası bu teori bağlamında "oyun", "kumar", "maç", "müsabaka" gibi kelimelerin anlamlarının bir karmasıdır; ama tek başına bunların hiç biri değildir.


Karşılıklı kazanma ve yitirme, bir tür av ve avcı ilişkisidir. Örnek: Birinin yararı diğerinin zararıdır, bu "sıfır toplam" oyunudur.

http://www.demrecokprogramlilisesi.k12.tr/cms/images/stories/satranc.jpg
Satrançta amaç mutlaka kazanmaktır. Burada oyuncudan beklenen rasyonel davranış, kendi bireysel yararını çoklaştırmaya çalışmasıdır.


İyiyi ve kötüyü ...
Read more : Zıtlık Stratejisi | Görüntüleme : 2535 | Yanıtlar : 2


Seçime değil Sevr’e doğru

Seçime değil Sevr’e doğru

Seçim Stratejisi Değil Büyük Ortadoğu Projesi


İsrail’in Gazze’yi vurmasının üzerinden iki hafta geçti. Saldırının ikinci aşamasına kara harekatı ile devam eden İsrail birlikleri, yüzlerce Filistinliyi katletmeye devam etti. Ölenler arasında çocuk sayısının fazla olması vahşetin boyutunu göstermektedir.

Saldırılar devam ederken TÜRKSOLU’nda geçen hafta Filistin katliamını ve Amerikancı Arap rejimlerinin Filistin’i yok olmaya doğru sürüklediğini yazmıştık. Biz Filistin cephesinde olup bitenleri takip ederken bazı Amerikancı çevreler ise İsrail cephesinden olayları değerlendirmeyi başladı. ...
Read more : Seçime değil Sevr’e doğru | Görüntüleme : 1445 | Yanıtlar : 0


Tutsaklık kutsanıyor | Prof. Dr. Nadim MACİT

Cumhuriyet / Strateji

Emperyalizmin ‘özgürleştirme’ projesinin gerçeği:

Tutsaklık kutsanıyor

Prof. Dr. Nadim MACİT

TUSAM Danışmanı


Beşinci özgürlük, bir psikolojik savaşın aracı olarak Soğuk Savaş’ın ardından ilan edilen ÖTEKİ ile bağlantılı bir konudur. Yeni tehdit algılamasına bağlı olarak geliştirilen kötülük ekseni, politik-stratejik vizyonun ‘özgür olan ve olmayan’ ayrımına dayanır. Böyle bir ayrım, ötekine ilişkin zaafiyetin öne çıkarılarak egemen gücün lehine kullanılmasını ifade eder. Bu çerçevede özgürleştirme projesi, aldatıcı bir inşa ve psikolojik ...
Read more : Tutsaklık kutsanıyor | Prof. Dr. Nadim MACİT | Görüntüleme : 1614 | Yanıtlar : 0


Öcalan tasfiye ediliyor | Erdal SARIZEYBEK

.
Cumhuriyet / Strateji

Türkiye’deki bölücülüğün yeni aşaması…

Öcalan tasfiye ediliyor

‘PKK’yı bitirmek’ üzerine hazırlanan projenin olası tüm sonuçlarının düşünülmesi gerekiyor. Öcalan ve silahlı unsurların tasfiyesi karşılığında Türkiye, ABD destekli Barzani ile karşı karşıya kalabilir.

Erdal SARIZEYBEK

TUSAM İç Güvenlik ve Törör

esarizeybek@tusam.net


Türkiye’nin iç huzur ve barışını bozabilmek için küresel güçler yeni oyunlar sahneliyor. Amaç; Irak kuzeyinde kurulan Kürt devletinin tanınmasını sağlamak ve Barzani’yi ...
Read more : Öcalan tasfiye ediliyor | Erdal SARIZEYBEK | Görüntüleme : 1733 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147913 ileti • Toplam 45543 başlık • Toplam 24813 üye

x