Zaman: Prş Mar 28, 2024 10:49

News News of Kıbrıs Mücadelesi

Site map of Kıbrıs Mücadelesi » Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Kıbrıs Meselesi

Kıbrıs’ın Önemi Giderek Artacak / Erol MANİSALI

KIBRIS'IN ÖNEMİ GİDEREK ARTACAK

Kıbrıs adasının önemi önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Barındırdığı üslerin Körfez, İran, Kafkasya, Anadolu ve Süveyş’e egemenliği yanında, yeni olanakların ortaya çıkması da durumu değiştiriyor.

ABD ve AB, Ortadoğu’yu yeniden yapılandırma planları içinde Kıbrıs adasını paylaşma yoluna girdi.

2003’te Irak’ın işgalinin ertesinde Rumlar, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak adanın tümünü temsilen AB’nin tam üyesi yapıldı. Fransa ve Almanya’nın adaya ilgisi arttı.

Görünürde adada iki devlet var olmasına karşın fiilen ABD, İngiltere ve AB, ...
Read more : Kıbrıs’ın Önemi Giderek Artacak / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 2375 | Yanıtlar : 1


20 TEMMUZ 1974 “Ayşe Tatile Çıksın”

20 TEMMUZ 1974


1959 yılında Türkiye, İngiltere ve Yunanistan arasında imzalanan Zürih (11 Şubat 1959) ve Londra Anlaşmaları (19 Şubat 1959) ile bu ülkelerin garantörlüğünde Türk ve Rum halklarının ortak eşitliğine dayalı olarak kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nde, Rum toplumu lideri Makarios Cumhurbaşkanı, Türk toplumu lideri Dr. Fazıl Küçük ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı seçilmiştir. Ancak, 1963 yılından itibaren Rumların silahlı saldırıları sonucu Kıbrıs Türkleri ülke yönetiminden baskı ile uzaklaştırılmıştır. Rumların, adayı Yunanistan’a bağlama hedefine ulaşmak yani Enosis'i gerçekleştirmek ...
Read more : 20 TEMMUZ 1974 “Ayşe Tatile Çıksın” | Görüntüleme : 9795 | Yanıtlar : 8


Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Talat İçin Para Saçıyor

KKTC’DE NEDEN PANİK VAR?

Vatan yazarı Hikmet Bila, Rauf Denktaş’ın “ABD, İngiliz ve AB büyükelçileri köy köy dolaşıyor, Talat için para harcıyorlar” iddiasını köşesine taşıdı.

İşte “N’oluyor be annem?” başlıklı o yazı…

“Tüyler ürperten açıklamalar Denktaş’tan geldi” diye başlamak gerekirdi yazıya ama, aslında tüyler ürperten bir şey yok. Çünkü alıştık. Çünkü Kıbrıs’ta bu filmi daha önce de gördük. Bayatlamış, senaryosu ve sinematografisi artık ezberlenmiş bir film çünkü... Türkiye Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ve Dünya ...
Read more : Emperyalistler Kuzey Kıbrıs'ta Talat İçin Para Saçıyor | Görüntüleme : 1913 | Yanıtlar : 1


Avrupa Parlamentosu Rum Parlamentosu gibi…

Avrupa Parlamentosu Rum Parlamentosu gibi…
Orams ailesi ile ilgili Rum yanlısı ABAT kararının ardından İngiliz İstinaf Mahkemesinin de aynı doğrultuda karar alarak devletimiz KKTC’nin egemenliğini tartışma konusu yapılması ile ilgili fırtınalar koparken, geçtiğimiz hafta Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi, Kıbrıs konusunda oldukça Rum yanlısı Türkiye raporunu onayladı. Bu rapor AP’nin Rum yanlısı olarak onayladığı ilk rapor değildir. Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten’in kaleme aldığı Türkiye raporu 27 Ocak tarihinde Dış İlişkiler Komitesi’nde 11 çekimsere ...
Read more : Avrupa Parlamentosu Rum Parlamentosu gibi… | Görüntüleme : 1630 | Yanıtlar : 0


Rum vahşeti tüyler ürpertti

Rum vahşeti tüyler ürpertti

RUMLARIN 1963’te kaçırıp kafalarından vurarak öldürdüğü Kıbrıslı 3 Türk’ün naaşı, Lefkoşa’daki şehitliğe törenle defnedildi.

Rum vahşetinde sınır yok

23 Aralık 1963’te Rumlar tarafından kaçırılan ve şehit edilen Naim Hüseyin, Kemal Hüseyin ve Salih Mehmet’in kemikleri geçen yıl bulunmuştu.

Kıbrıs’ta kayıp arama çalışmaları sırasında, kalıntılarına ulaşılarak kimlik tespitleri yapılan 3 Kıbrıslı Türk şehit Mehmet Salih, Kemal Hüseyin ve Naim Hüseyin için Lefkoşa’da cenaze töreni düzenlendi. 23 Aralık 1963’te Rumlar tarafından kaçırılan ve ...
Read more : Rum vahşeti tüyler ürpertti | Görüntüleme : 1936 | Yanıtlar : 0


KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu..

KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu..

Aman Tanrım bu ne saçmalık, bu ne enayilik. Meğer kökten dinciler, kökten ırkçılar olduğu gibi kökten enayiler ve onların yaptığı kökten enayilikler de varmış. (Burada kökten enayilikten kasıt, tarifi mümkün olmayan sonsuzlukta saflık anlamında kullanılmıştır.) Kimdir bu kökten enayiler?

El cevap: Mal Tazmin Yasasını çıkaranlar, bu yasayı uygulayanlar, yasanın yürürlükte kalmasına göz kulak olanlar, ödenek tahsis edenler.

Mal Tazmin Yasası Avrupa Birliğinin emir ve yönergeleri ile o zamanlar ...
Read more : KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu.. | Görüntüleme : 1912 | Yanıtlar : 0


KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu

CTP Genel Sekreteri Erk, “sivil toplum örgütleri”nin yabancı fonlardan para almaları ile yabancı örgütlerle olan ilişkilerinin denetlenmesine kaşı çıkarken, büyük bir itirafta bulundu;

# CTP hükümetleri döneminde , emperyalist güçlerle işbirliği içerisinde KKTCde 73 "sivil toplum örgütü"nün katıldığı "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" oluşturuldu.
# "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" , para akışını sağlayan Yöneticilik Merkezi (Management Centre) ile yakın ilişkilerde bulunurken, emperyalist güçlerin oluşturduğu "Örümcek Ağı" içerisinde de yer alıyor.
# ...
Read more : KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu | Görüntüleme : 1820 | Yanıtlar : 0


Milli Varoluş Konseyi, Cumhurbaşkanı Talat’a muhtıra verdi

Resim
Milli Varoluş Konseyi, Cumhurbaşkanı Talat’a muhtıra verdi

Talat, hemen istifa et

Milli Varoluş Konseyi, "Kıbrıs müzakerelerinin Kıbrıs Türk halkının iradesini görmezden gelerek muhalefet partisi CTP kadrolarından oluşan ekiple sürdürülemeyeceğini" savunarak, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talata muhtıra verdi.
Konseyin muhtırasında, "Uyduruk 24 Nisan iradesi sizi ancak buraya kadar getirebildi. Şimdi 19 Nisan 2009un gerçek iradesi geçerlidir. Eğer 19 Nisan iradesinin gereklerini yerine getiremeyecekseniz hemen istifa ediniz. Görevi Kıbrıs Türk halkının gerçek temsilcilerine bırakınız" ifadelerine yer verildi. ...
Read more : Milli Varoluş Konseyi, Cumhurbaşkanı Talat’a muhtıra verdi | Görüntüleme : 1351 | Yanıtlar : 0


Türkiye KKTC'ye Karşılık Abhazya'yı Tanır mı?

Türkiye KKTC'ye Karşılık Abhazya'yı Tanır mı?

The Moscow Times analizcilerinden Paul Goble, 16 Eylül 2009 tarihinde, “Could Turkey be the Next Country to Recognize Abkhazia?” başlıklı bir makale yazdı. Ardından Milliyet Gazetesi Moskova muhabiri Cenk Başlamış, Paul Goble’a atıfta bulunan bir yazı hazırladı. Konu çeşitli alıntılarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya basınında da geniş şekilde yer aldı. Türkiye’de de bu konu ana haber bültenlerine kadar girdi. ...
Read more : Türkiye KKTC'ye Karşılık Abhazya'yı Tanır mı? | Görüntüleme : 1837 | Yanıtlar : 0


Kıbrıs'ı sarsan Kur'an Kursu baskını

Kıbrıs'ı sarsan Kur'an Kursu baskını

Yavru vatan Kıbrıs'ta bir süredir din dersi kurslarına yapılan baskı konuşuluyor. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) yasal mevzuata uygun açılan din kurslarına baskın yapıp eğitimi engellemesi tepki görüyor.

Tartışmalara KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ta dün Milliyet'e yayınlanan bir röportajında dolaylı olarak katılmıştı. Talat Milliyet'e verdiği demeçte Kur'an Kurslarıyla ilgili olarak şöyle konuşmuştu:

"Son derece rahatsız edicidir. Ve bu ülkede ilk defa çıkmıştır. Bunun olmaması lazım. Bunun doğru olanı da, din ...
Read more : Kıbrıs'ı sarsan Kur'an Kursu baskını | Görüntüleme : 2395 | Yanıtlar : 4


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x