Zaman: Cum Nis 19, 2024 14:21

News News of Necdet SEVİNÇ

Site map of Necdet SEVİNÇ » Dizin : Necdet SEVİNÇ

Evlâd-ı Fatihan / Necdet SEVİNÇ

Evlâd-ı Fatihan


Kaybının 66’ncı yıldönümünde biz hâlâ Atatürk’ün Türk evlâdı olduğunu yazmak ihtiyacı duyuyorsak, ümmet toplumundan millet toplumuna geçiş sürecinde pek de önemli bir mesafe aldığımızı söyleyemeyiz.

Söyleyemeyiz, çünkü Atatürk nasıl ölümünden önce genellikle kendisini Türk hissetmeyenlerin ihanetine uğradıysa, kaybından sonra da gene kendisini Türk hissetmeyenler tarafından alçakça iftiralara mâruz kalmıştır.

Bu iftiralardan biri Onun soyu ile ilgilidir.

Gazi’nin Türk millî kimliğini ön plana çıkarması, Türk yaratılmakla iftihar etmesi ve kurduğu devlete de Türk adını ...
Read more : Evlâd-ı Fatihan / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0


Türkiye Elimizden Kayıyor / Necdet SEVİNÇ

Türkiye Elimizden Kayıyor


Çolak Kemal... Topal İbrahim... Kör Ali... Yanık Recep... Kulaksız Salih... Parmaksız Sabri...

Bu şahıslar benim çocukluğumu yaşadığım Kozluca Mahallesi’nin kahramanlarıydılar. Hepsi de onurlu insanlardı. Yiğit insanlardı. Sevecen ve vakurdular.

Devletin çöktüğü, istiklâl umudunun da bulunmadığı günlerde kendilerinin ve kendilerinden sonrakilerin şeref ve haysiyetini kurtarmak için silâha sarılmışlardı.

Bir daha dönmemek kararıyla saldırdıkları için fransız ordularına da diz çöktürmüşlerdi, Fransa’nın bir cinayet makinesi olarak kullandığı ermeni gönüllü alaylarına da.

O yıllarda sadece Gaziantep ...
Read more : Türkiye Elimizden Kayıyor / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1029 | Yanıtlar : 0


Bazı Topraklar Anavatandan Kopmak Üzere / Necdet SEVİNÇ

Bazı Topraklar Anavatandan Kopmak Üzere


Türk topraklarından yabancıların da istifade ettirilmesine dair kanun 19 Temmuz 2003’te yürürlüğe girmişti. CHP, bu tarihten yaklaşık iki hafta sonra 4 Ağustos 2003’te Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak kanunun iptalini istedi.

Aradan 15 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen Anayasa Mahkemesi henüz karar veremedi. Oysa vatanla ilgili bahislerde asla hassas olmadığını bildiğimiz Federasyoncu ve Mozaikçi Özal da, Türk topraklarını ecnebilere peşkeş çeken bir kanun çıkarmış ve bu kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ...
Read more : Bazı Topraklar Anavatandan Kopmak Üzere / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1240 | Yanıtlar : 0


AB raporu ve gerçekler / Necdet SEVİNÇ

AB raporu ve gerçekler


Dünkü Divan’da, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de yeni azınlıklar yaratmaya çalıştığına dikkatinizi çekmiştik. Maâlesef Türk Milleti’ni temsil makamında oturanların “tam istediğimiz gibi” dedikleri Avrupa Komisyonu’nun son raporuna göre 70 milyonluk Türkiye nüfusunun 37 ile 40 küsûr milyonu Türk değildi! Böylece, 70 milyonluk Türkiye’de ancak 30 ile 33 milyon kadar Türk’ün yaşadığı şuur altına yerleştirilerek, Türkiye’yi federe devletlere bölme planının psikolojik alt yapısı hazırlanıyordu.

“Türkiye Türklerindir gibi tezler yanlıştır” diyebilen Recep Tayyip’in “zafer” olarak ...
Read more : AB raporu ve gerçekler / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1044 | Yanıtlar : 0


Türkiye’de Türk yok mu? / Necdet SEVİNÇ

Türkiye’de Türk yok mu?


Recep Tayyip herhâlde, bazı Türk takımlarında oynayan brezilyalı, bulgar, boşnak vesaire gibi futbolcuları da mozaik hesabına dahil etmiş olmalı ki, Türkiye halkının 27 etnik gruptan meydana geldiğinden bahsetmiş ve demişti ki:

- Türkiye Türklerindir gibi tezler yanlıştır!

Hıııımmm...

Öyle ise; Türkiye’nin Türkler’e ait olmadığını Türk Milletine kabul ettirmek için “etnik arap nüfusundan, müslüman azınlıklardan ve sunnî olmayan müslüman ekalliyetlerden” bahsetmekle kalmayıp, 500 protestan ermeni ile 300 keldani katoliğini de azınlıklar hanesine ...
Read more : Türkiye’de Türk yok mu? / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1196 | Yanıtlar : 0


Türkçe Yer Adlarına Suikast / Necdet SEVİNÇ

Türkçe Yer Adlarına Suikast


Yıllar önce; özellikle Doğu ve Güneydoğu’da isimleri değiştirilen köylere eski adların verilmesi İçişleri Bakanlığı’nın gündemine alınmıştı.

Daha sonra Bakanlığın, değiştirilen bütün isimlerin kürtçe olduğu zannıyla hareket ettiği, Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızı memnun etmek için böyle bir projeyi benimsediği anlaşıldı.

1960’ta başlayan ve 1970’li yıllarda hızlanarak devam eden köylere isim uydurma çabasının daha çok Türkçe yer adlarını hedef aldığı bilinmektedir.

Herhalde, özbeöz Türkler’in yaşadıkları bölgeleri hâlâ ve resmen Kilikya, Kapadokya, Trakya, ...
Read more : Türkçe Yer Adlarına Suikast / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 0


Bunların Tek Şikâyeti Türk Olmak! / Necdet SEVİNÇ

Bunların Tek Şikâyeti Türk Olmak!


Millî hedeflerden öyle sapıldı ve millî dâvalar öyle unutturuldu ki, Rauf Denktaş gibi bir efsane bile, temsil ettiği halka, Kıbrıs’ın elden gitmekte olduğunu söyleyebilmek için bir televizyon dizisinde aktör olarak rol almak zorunda bırakıldı!

Vah Türkiyem, vah...

Türk halkı, memleketin ve Türklük ruhunun kaybedilmekte olduğunu idrak etmekte biraz daha gecikecek olursa, korkarım ki, zaten bir merasim birliğinin komutanı hâline getirilmek istenen Genelkurmay Başkanı da yarın mesela 30 Ağustos mesajını okuyabilmek ...
Read more : Bunların Tek Şikâyeti Türk Olmak! / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 0


Ecnebinin Hükmü Altındayız! / Necdet SEVİNÇ

Ecnebinin Hükmü Altındayız!


Lozan müzakereleri yapılmaktadır; diplomasinin bütün hilelerine başvurarak Türkiye’yi Batı’nın sultası altına sokmak isteyen Lord Gürzon, karşısında bağımsızlıktan taviz vermeye asla yanaşmayan çelik gibi bir irade görünce kabalaşacak ve İsmet Paşa’ya diyecektir ki:

- “Paşa! Artık beklemeye tahammülümüz yok! İki saat içinde imza atmazsanız sulh olmayacaktır! Memleketini kurtarman için iki saatin var!”

“İki saat içinde şartlarımızı kabul etmezseniz Türkiye’yi işgale başlarız.”
demek isteyen İngiltere’nin bu küstah Dışişleri Bakanı, aynı küçümseyici üslûpla konuşmasına devam ...
Read more : Ecnebinin Hükmü Altındayız! / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0


“Alanya artık Almanya oldu sayılır” / Necdet SEVİNÇ

“Alanya artık Almanya oldu sayılır”


“Biz soğan satmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarını satıyoruz!. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklarımızı para karşılığında parça parça veriyoruz! Sevr’in yapamadığını kendi ellerimizle yapıyoruz! AB ve ABD istiyor diye, AKP tarım alanlarımızı da satmak için yasa çıkarttı. Böylece âdeta Türkiye’min işgali planlanmış oldu!”

Her vatansever tarafından bir millî feryât olarak kabul edilmesi gereken bu sözler bana ait değil, sayın Rahşan Ecevit’e ait.

Sayın Ecevit, Anadolu Ajansı bültenlerine girmesine rağmen, hiçbir yayın organının ...
Read more : “Alanya artık Almanya oldu sayılır” / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 812 | Yanıtlar : 0


Kürt, çerkez, süryani, alman, lezbiyen, gay ve üniversite! / Necdet SEVİNÇ

Kürt, çerkez, süryani, alman, lezbiyen, gay ve üniversite!

Kürt meselesi; gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet sebebiyle siyasallaştırıldı ya, artık başına doladığı poşunun ucunu kuyruk sokumuna kadar sarkıtıp, şalvarının şaltağını gizli örgüt flaması gibi dalgalandırarak dolaşan kırolarla pek ilgilenmiyorlar.

İlk bakışta da son bakışta da saçlarını mandaya yalattıklarına dair derin bir izlenim uyandıran PKK generalleriyle (!) de pek ilgilenmiyorlar artık.

Sadece kürt meselesi değil, Avrupa Birliği’ne başeğilmesi sebebiyle her türlü etnik mesele siyasallaştırıldığı için artık elin ...
Read more : Kürt, çerkez, süryani, alman, lezbiyen, gay ve üniversite! / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 2500 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147918 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24813 üye

x