Zaman: Cum Nis 19, 2024 15:15

News News of Necdet SEVİNÇ

Site map of Necdet SEVİNÇ » Dizin : Necdet SEVİNÇ

Eyy Türkoğlu! / Necdet SEVİNÇ

Eyy Türkoğlu!

Sırp, arnavut, bulgar sergerdeleri Balkanlar’da, rum ve ermeni komitacıları Anadolu’da kendilerine yurt açmak için köyleri basıp, çoluk çocuğu ekmek tandırlarında kızartırken, ekalliyet konaklarında kafayı tütsüleyen bizim zavallı siyaset esnafı, Namık Kemal rahmetlisinin Hürriyet Kasidesi’nden mısralar okuyarak kibirli matmazellerle, kart madamaların dikkatlerini celbetmeye çalışıyorlardı.

Ne efsunkâr imişsin ey didar-ı hürriyet
Esir-i aşkın olduk gerçi, kurtulduk esaretten


O yıllarda bu şiir, sadece Boğaziçi yalılarının leb-i derya balkonlarıyla Sâdâbat köşklerinin manolyalı verandalarında kurulan rakı masalarının vazgeçilmez ...
Read more : Eyy Türkoğlu! / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1713 | Yanıtlar : 0


Yeni Azınlıklar Yaratmak İçin… / Necdet SEVİNÇ

Yeni Azınlıklar Yaratmak İçin…


Bence Müfide Ferit Tek’ten daha sonra bahsetmeliyiz. Yazının hakkını vermek istiyorsak sözü Refik Rızzık Sellum’a bırakmak gibi bir mecburiyetimiz var demektir.

Bu Refik Rızzık Sellum denen adam, ecnebi mekteplerinde beyni yıkandıktan sonra eline silah verilip üstümüze gönderilen bölücü arap hareketinin militanlarından biridir!

Divan-ı Harp’te diyor ki:

“-Ben Fransız mekteplerinde okudum. Bugün Suriye, Irak ve Lübnan’da eşraf ve ağaların evlâtları cizvit   mekteplerinde okur. Öteki arap diyarlarında ise İngilizce hâkimdir. Onlar ya ...
Read more : Yeni Azınlıklar Yaratmak İçin… / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1291 | Yanıtlar : 0


Türk Ordusuna / Necdet SEVİNÇ

Türk Ordusuna


Biz egemenliğimizi; kullanabileceğimiz son mermiyi namluya sürüp, çıkarabileceğimiz son askeri cepheye sevk ederek kazanmıştık!

Nitekim Fevzi Paşa, Büyük Taarruz’dan önce Afyon Cephesi’ne herhangi bir askerî birliğin konuşlandırılmadığını görünce Gazi Paşa’yı ikaz etmek ihtiyacını duymuş ve demiştir ki:

“-Milletin bize verebileceği başka askeri yoktur Paşam! Siz bu askerle savaşı kazanmak mecburiyetindesiniz!”

Gazi Paşa, vatanın her karışını mübarek kanıyla sulayan işte bu askerle istiklâl savaşı denen mucizeyi yaratmış, istiklâl kavramının sanıldığı gibi sadece gönderlerde bayrak ...
Read more : Türk Ordusuna / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0


İstenen hak değil, topraktır / Necdet SEVİNÇ

İstenen hak değil, topraktır


Kime veya hangi merkezlere sinyal göndermek istiyorsa, “ülkeyi kürtler değil, Türkçüler böler” diyen adam, eğer Türkçeyi azınlık mekteplerinde öğrenmediyse, herhâlde, tıpkı şu Başbakanlık Müsteşarı gibi intihal yaparak akademik bir kariyer sahibi olabilmiştir! Aksi hâlde bir bilim adamının bir yazıda böylesine fahiş hataları peş peşe sıralaması aklen mümkün değildir!

Şu cümlenin sefaletine bakar mısınız lütfen?

“Aynı dili konuşan bir toplumun ayrılık sevdasına kapılması, zihinlerin karışması bir ülkenin bölünmesi için gereklidir ama, yeterli ...
Read more : İstenen hak değil, topraktır / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 857 | Yanıtlar : 0


Teneşire bakar gibi / Necdet SEVİNÇ

Teneşire bakar gibi


Gerisayım başladı ya, suçluluk telâşından mıdır, suçüstü oluşlarından mıdır, yoksa artık teselliyi kendi seslerinde arayışlarından mıdır bilinmez, sanki iftiraya uğramış gibi bir hâlleri var.

Efendim, “memleket satılıyor havası yaratılıyormuş...”

Ben böyle pişkinlik görmedim.

Satılmıyor mu?

Memleketin ağır sanayi fabrikalarını, bankalarını, limanlarını, hava meydanlarını, havayolları, petrol rafineleri, haberleşme tesisleri, sahilleri, sınır boyları, dağlarını - ovalarını satmıyor musunuz?

Ülkenin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin Türk Milleti’nin refah ve saadeti için değerlendirilmesi gerekirken, Türk’ün millî ...
Read more : Teneşire bakar gibi / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 0


Sorunu Temelden Çözmek İçin… / Necdet SEVİNÇ

Sorunu Temelden Çözmek İçin…

Recep Tayyip, son 15 yıldan beri Türkiye’nin en önemli meselesi olan ve artık millî birliğimizi de millî varlığımızı da tehdide başlayan terörist eylemlerin önlenmesi konusunda herhangi bir fikre sahip olsaydı muhalefetten yardım beklediğini açıklamazdı.

Çözüm yollarını muhalefet göstermeliymiş...

Sorunu muhalefet çözecekse sizin ne işiniz var orada?

Hem efendim; Avrupa Birliği’ne girmek istediğiniz sürece muhalefetin getireceği teklifleri kabul edemezsiniz ki?

Siz de biliyorsunuz ben de biliyorum, dünya - âlem de biliyor ki, ...
Read more : Sorunu Temelden Çözmek İçin… / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0


Piştov, Pala Efe veya Bilâl Oğlan... / Necdet SEVİNÇ

Piştov, Pala Efe veya Bilâl Oğlan...


Bu adam Türk Mûsîkisi’ni izbe meyhanelerde ucuz şaraplara meze olarak sunulan keman gıcırtısı mı zannediyor acaba? Yoksa apar - topar ekrana çıkarılıp topluma “sanatçı” olarak sunulan kenar mahalle yosmalarının ahlâka ve edebe meydan okuyan çığlıkları falan mı sanıyor veya Sulukule dilberlerinin ritmine ayak uydurup göbek attıkları şıkırdım şıkırdım havası mı?

Zihnen ele geçirildiği anlaşılan bu zavallı adama göre Mozart dinleyenler daha zeki olurmuş!

Yani adam gerizekâlı diyor bize!

Hani ...
Read more : Piştov, Pala Efe veya Bilâl Oğlan... / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1103 | Yanıtlar : 0


Türkçe’ye ihanet / Necdet SEVİNÇ

Türkçe’ye ihanet


Artık Anadolu’da bile Türkçe tabelaya rastlamak mümkün değil. Otellerde danışma yok, réception var. Çay yok, tea var, kahve yok cafe var.

Bizim kahve kelimesi batı dillerine cafe olarak girmişti. Biz onlardan cafe olarak geri almaktan utanmıyoruz, hatta sanki bir kültürel seviye göstergesiymiş gibi böbürleniyoruz da.

Odanın kapısında room yazıyor. Bizim hamam veya yunak banyo olmuş. Yemek restaurantta yeniyor. Kıyafetlerinizi elbise dolabına değil, gardroba asıyorsunuz.

Çarşı ve pazar da otellerden farklı değil.

Binlerce yıllık ...
Read more : Türkçe’ye ihanet / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 0


Kerkük tıpkı Musul gibi / Necdet SEVİNÇ

Kerkük tıpkı Musul gibi


Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın 1918 – 1929 yıllarını kapsayan gizli belgelerinde Şeyh Sait ayaklanması ile ilgili birçok yazışma vardır, isyandan hemen sonra Fransa’nın Bağdat’taki Yüksek Komiserliği’nden Fransız Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen şifrede, âsilere İtalya’dan da silâh geleceği belirtildikten sonra deniyor ki:

“...Kürt ayaklanması kendiliğinden birdenbire meydana çıkmadı. Kürdistan dağları yabancıların kışkırtması ve desteği ile ayaklandı. Ayaklanma işareti İstanbul’daki Kürt yanlısı çevrelerden geldi. Bu bölgede ortaya çıkan olaylar, İngilizlerin uğradıktan yenilgiden sonra hiç affedemedikleri ...
Read more : Kerkük tıpkı Musul gibi / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0


Bilim adamı değil, ermeninin hasosu / Necdet SEVİNÇ

Bilim adamı değil, ermeninin hasosu


1953’te Ağrı’da doğmuş, kendisini şöyle tanıtıyor:

“Halep ve Beyrut’ta ermenilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde büyüdüm. Zavaryan Hareketi gibi örgütlere katıldım. Özgür ve bağımsız Ermenistan rüyası ile Türkler tarafından yapılan soykırım kâbusu, gördüğüm eğitimin iki temel direğidir!”

Kim bu?

Hani ben sık sık Türk ismi taşıyan ermeni çocuklarından bahsediyorum ya, işte onlardan biri.

Adı Taner, soyadı Akçam ama ermeninin hasosu!

Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyler misiniz, kamuoyunu bilgilendirmek gibi bir iyi ...
Read more : Bilim adamı değil, ermeninin hasosu / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147918 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24813 üye

x