Zaman: Prş Nis 18, 2024 21:22

News News of NED ve Diğerleri

Site map of NED ve Diğerleri » Dizin : NED ve Diğerleri

National Endowment for Democracy, International Republican Institute, National Democratic Institute, Open Society Institute, CSIS, CIPE, UNDP, World Bank, ITS

Fulbright ve YÖK Ortaklığı

Fulbright yazdı:Komisyonumuz 60 yıldır Türk ve Amerikalı öğrenci, akademisyen, öğretmen ve profesyonellere kültürel değişime katkıda bulunmak amacıyla burslar sağlamaktadır. Ayrıca EducationUSA danışmanlarımız Amerika'daki eğitim olanakları hakkında öğrenci ve araştırmacılara bilgi vermekte, yol göstermektedir.




Fulbright Eğitim Komisyonu Amerika'da eğitim ve araştırmaya yönelik olarak Türk vatandaşlarına birçok farklı program dahilinde karşılıksız burslar sağlanır. Programların ortak özelliği, kültürel değişimin ön planda olması ve program bitiminde Türkiye'ye dönülmesidir.


  • Program kurallarına göre Türk vatandaşı olunması ve ...
Read more : Fulbright ve YÖK Ortaklığı | Görüntüleme : 44229 | Yanıtlar : 1


Hangi örgütler ABD'den fonlanıyor / Doç. Dr. Birol Ertan

Resim

HANGİ ÖRGÜTLER ABD'DEN FONLANIYOR?


21. yüzyılda dünyadaki soğuk savaş atmosferinin yok olduğunu ve dünyanın barış ve demokrasi çağına girdiğini düşünüyorsanız, saf değilsenez bile bilgisiz olduğunuzu söyleyebilirim. Yeni yüzyılda soğuk savaş koşullarının çok daha yeni ve güçlü araçlarla sürdürüldüğünü açık biçimde görüyoruz.

Dünyadaki soğuk savaş koşullarını anlamak için birkaç kitap okumak yeterli olacaktır. Bunlardan birisi ve belki de önemli olanlardan birisi, Mark Mackinnon’un “Yeni Soğuk Savaş” kitabıdır
(Destek Yayınları, 2. baskı, İstanbul, Aralık 2009).


Kitaptan ...
Read more : Hangi örgütler ABD'den fonlanıyor / Doç. Dr. Birol Ertan | Görüntüleme : 1965 | Yanıtlar : 0


2010 Yılı Sivil Toplum Fonu Hibe Programı Sonuçları

2010 Yılı Sivil Toplum Fonu Hibe Programı Sonuçları


Dünya Bankası Sivil Toplum Fonu Programı
Değerlendirme Komitesi Toplantısı

30 Nisan 2010 - Cuma, 10:30
Toplantı Tutanakları ve Komite Kararı



Arka Plan:

Sivil Toplum Fonu Programı çerçevesinde, bu yıl Türkiye Ülke OfisiGençlerin Yetkinleştirilmesi için Sivil Katılım” teması üzerinde odaklanan projelerin uygulanmasına yönelik toplam 45.000 ABD$ tutarında hibeyi rekabetçi bir şekilde sağlamıştır.

Banka, Banka’nın ülke web sitesinde 18 Şubat 2010 günü yayınlanan bir duyuru yoluyla UNDP’nin ...
Read more : 2010 Yılı Sivil Toplum Fonu Hibe Programı Sonuçları | Görüntüleme : 1709 | Yanıtlar : 0


Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor

'Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor'


Uluslararası Kriz Grubu, ABD'nin Irak'tan çekilmesinden sonra Kuzey Iraklı Kürtlerin Türkiye ile birleşmek isteyeceğini iddia etti.


BRÜKSEL - Uluslararası Kriz Grubu, Kuzey Irak'taki Kürt yetkililerinin Türkiye'ye katılma isteğinde olduğunu iddia etti.

Brüksel merkezli grubun raporuna göre, Bölgesel Kürt Yönetimi, komşularına ve Bağdat'a karşı koruyucusu Amerika'yı kaybedeceği endişesiyle, tek gerçekçi seçenek olan Türkiye'ye yöneldi.

Raporda, Mesud Barzani'nin özel kalem müdürü Fuat Hüseyin'in sözlerine de yer veriliyor. Hüseyin, "Şiiler ...
Read more : Iraklı Kürtler Türkiye ile birleşmek istiyor | Görüntüleme : 1970 | Yanıtlar : 4


Washington'daki Beyaz Türkler ve Honduras'taki "Bizim Ç

Washington'daki Beyaz Türkler ve Honduras'taki "Bizim Çocuklar"

28 Haziran gunu Orta Amerika'daki cografya olarak kucuk, fakat siyasi olarak stratejik onemi dikkate alinan Honduras'ta, demokratik olarak secilmis baskan Zelaya'ya karsi askeri bir darbe duzenlenip, Manuel Zelaya, zor kullanilarak ulke disina cikarildi.

Bu darbe, Orta ve Latin Amerika'nin uzaktan kumandali darbelser ile yogrulmus tarihinde elbette ne ilk ne de son olacakti. Latin ve Orta Amerika'daki 20'inci yuzyil darbeler tarihi ne yazik ki Amerikan yerli halklarinin kaderlerini belirleyenin, ...
Read more : Washington'daki Beyaz Türkler ve Honduras'taki "Bizim Ç | Görüntüleme : 1590 | Yanıtlar : 0


Taraf ABD'deki ”Renkli Devrim” sponsoru NED'den nasıl para a

Taraf ABD'deki 'Renkli Devrim' sponsoru NED'den nasıl para alıyor?

Taraf Gazetesi'nin para aldığı ABD'deki kurumun adı: NED. Yani National Endowent for Democracy. Bu kurum Odatv.com takipçilerine yabancı değil. "Renkli devrimlere" sahne olan tüm ülkelerde bu kurumun adını görüyoruz. Peki National Endowment for Democracy isimli Washington'daki bu "renkli devrimler" mucidi/sponsoru Taraf Gazetesi'ne nasıl maddi yardımda bulunuyor biliyor musunuz;“muhabir yetiştirme desteği!"

Geçtiğimiz günlerde NED’ye giden bir Türk sivil toplum kuruluşu yetkilisi Türkiye ile medya işbirliği yapıp yapmadıklarını ...
Read more : Taraf ABD'deki ”Renkli Devrim” sponsoru NED'den nasıl para a | Görüntüleme : 1941 | Yanıtlar : 1


USCIRF'in 2009 Raporu: Türkiye'de laiklik yanlış yorumlanıyo

ABD yönetimine dinî özgürlük raporu: Türkiye'de laiklik yanlış yorumlanıyor

Amerikan Kongresi'nin desteklediği ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu (USCIRF), başörtüsü ve diğer bazı yasaklar sebebiyle Türkiye'yi izleme listesine aldı. Komisyonun yönetime sunduğu raporda, Türkiye'de "laikliğin sorunlu yorumlandığı" vurgusu yapıldı.


Bunun "çoğunluktaki Sünniler ve özellikle azınlıkta olan dinî topluluklar da dahil olmak üzere, ülkedeki birçok vatandaşın dinî özgürlüklerinin ihlal edilmesi ile sonuçlandığına" dikkat çekildi. Raporda "Anayasa Mahkemesi'nin, hükümetin üniversitelerde kadınların başörtüsü takabilmelerine yönelik çabalarını reddettiği" belirtildi. Dün ...
Read more : USCIRF'in 2009 Raporu: Türkiye'de laiklik yanlış yorumlanıyo | Görüntüleme : 1749 | Yanıtlar : 0


Türkiye fırsatı kaçırmamalıymış

Türkiye ve Ermenistan’ın anlaşma paketine yakın olduğunu bildiren Kriz Grubu’ndan çağrı:

Türkiye fırsatı kaçırmamalı


Uluslararası Kriz Grubu, “Türkiye ve Ermenistan: Zihinleri Açmak, Sınırları Açmak” başlıklı raporunda Türkiye ve Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi ve “bir asırdır kapalı olan bir Avrupa sınırının açılması” fırsatının kaçırılmaması çağrısı yapıyor.

Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu (ICG) tarafından yayımlanan raporda, Türkiye ve Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi ve “bir asırdır kapalı olan bir Avrupa sınırının açılması” fırsatının kaçırılmaması çağrısı yapıldı. “Türkiye ...
Read more : Türkiye fırsatı kaçırmamalıymış | Görüntüleme : 1553 | Yanıtlar : 0


Fethullah Gülen'in Büyük İhtirası

Fethullah Gülen'in Büyük İhtirası

Türkiye'nin iktidar partisi AKP, yonetiminin yedinci yılına girerken Türkiye artık bu partinin ikitidarı eline geçirdiği yıldaki laik ve demokratik ülke değildir.

AKP, bürokrasiyi kendi kontrolü altına geçirerek Türkiye'nin temel kimliğini değiştirmiştir. AKP'nin yükselişinden önce Ankara'nın yüzü Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'ya çevriliydi.

Bugün, Avrupa Birliği'ne katılma retoriğine karşın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırıp Rusya ve İran'a yaklaştırmış ve Türk dış politikasının Orta Doğu'daki pozisyonunu yeniden şekillendirerek, İsrail'e duyulan sempatiden ...
Read more : Fethullah Gülen'in Büyük İhtirası | Görüntüleme : 3204 | Yanıtlar : 1


Obama'nın Türkiye Politikası Kıstasları | WINEP

OBAMA'nın Türkiye Politikası Kıstasları: Avrupa Demokrasisi ve NATO

ABD Başkanı seçilen Barack Obama'nın hükümeti, Türkiye politikasıyla ilgili hayli zorlu tercihler yapmak zorunda kalacak. Washington, Türkiye'de uzayıp giden laiklik ve demokrasi mücadelesinde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi ile muhalifleri arasında taraf seçmek zorunda mı kalacak? ABD, İran'ın nükleer programına karşı girişimlerini desteklemeye isteksiz olan AK Partiyi ikna edebilecek mi? Washington Irak'tan çekilirken, Afganistan'da yeni bir operasyon yaparken veya Rusya ile ilişkilerinde, stratejik konumuyla önemli müttefik ...
Read more : Obama'nın Türkiye Politikası Kıstasları | WINEP | Görüntüleme : 1582 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147917 ileti • Toplam 45545 başlık • Toplam 24813 üye

x