Zaman: Cum Mar 29, 2024 13:01

News News of Osmanlı İmparatorluğu

Site map of Osmanlı İmparatorluğu » Dizin : Osmanlı İmparatorluğu

Devlet-i Aliyye-i Osmaniye

Sultan Abdülmecid Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi

31. Osmanlı padişahı ve 110. İslam halifesi olan Sultan Abdülmecid, babası II. Mahmud gibi yenilikleriyle ün salmıştır. Bu yazıda; Türk tarihinde Batılılaşmanın ilk somut örneği olan Tanzimat Fermanı’nı ilan ettiren I. Abdülmecid ve hayatı hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız.

Osmanlı’nın son 4 padişahının babası ve aynı zamanda oğulları en çok tahta çıkan padişah olarak bilinen Sultan Abdülmecid, imparatorluğun en çok merak edilen isimleri arasında yer almaktadır. 1823 yılında II. Mahmud ile Bezmialem Sultan’ın çocuğu olarak dünyaya ...
Read more : Sultan Abdülmecid Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0


Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi

Barbaros Hayreddin Paşa, Osmanlı Donanması’nın ilk Kaptan-ı Deryası ve kaptan paşasıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nun Akdeniz’i ele geçirmesini sağlayan hatta Avrupalı kimi tarihçilere göre Akdeniz’i Osmanlı Gölü haline getiren eşsiz bir deniz komutanıdır. İşte bu makalemizde sizlere, Osmanlı tarihine adını altın harflerle yazdıran Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayat hikayesini sunacağız.

Barbaros Hayretin Paşa, asıl adı Hızır Reis olmasına rağmen hemen hemen hiçbir tarih kitabında gerçek adıyla anılmamaktadır. Dönemin padişahı Yavuz Sultan Selim tarafından kendisine “Dinine Hayırlar Sağlayan” manasındaki ...
Read more : Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi | Görüntüleme : 1624 | Yanıtlar : 0


Gazneli Mahmud Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi

32 yıl boyunca hüküm süren ve Hindistan’a düzenlediği seferlerle adını tarihe yazdıran Gazneli Mahmud, Türk İslam tarihinin en önemli isimlerindendir. Bu nedenle sizlere, hayatı, başarıları ve hakkında merak edilenleri bulacağınız yazıyı hazırladık.

Gazneli Devleti’nin en büyük hükümdarı olarak bilinen Sultan Mahmud, aynı zamanda İslam dinini kabul eden ilk Türk hükümdardır. Saltanatı boyunca Hindistan’a 17 sefer düzenlemiş, Hindistan Fatihi olarak anılmış ve İslam’ın ülkede yayılıp kabul görmesini sağlamıştır.

Seferlerindeki başarılarının yanı sıra alim kişiliğiyle de tanınan ...
Read more : Gazneli Mahmud Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi | Görüntüleme : 1406 | Yanıtlar : 0




Osmanlı'da Türklük!

Osmanlı devleti, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensup Ertuğrul Gazi'nin oğlu yabancı kaynaklarda (Ottoman - 'A(t)t(a)man') olarak geçen Osman Bey'in önderliğinde Söğüt'de bozkır töresi ile kurulmuştur. Kuruluş döneminin önemli isimleri olan Dündar Bey, Akçakoca, Konuralp, Saltuk Alp, Aykut Alp, Samsa Çavuş, Karamürsel, Akbaş, Kocaoğlan, Turgut Alp, Gündüz Alp, Savcı Bey gibi isimler Osmanlı devletinin Türk töresine uygun olarak, bizzat Türk soylular tarafından kurulduğunun en belirgin göstergelerindendir.

Söğüt'de temelleri atılan küçük bir beylikten, yirmi milyon kilometrekare ...
Read more : Osmanlı'da Türklük! | Görüntüleme : 9994 | Yanıtlar : 0


ABD'nin vergi ödediği tek ülke

ABD'yi Dize Getiren İlk Büyük Kuvvet


Time Dergisi'nde yayınlanan bir haber Amerika Birleşik Devletleri'nin yıllarca Osmanlı Devleti'ne vergi vermek zorunda kaldığını bir kez daha ortaya koydu Amerikan Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin başlattığı "Avalon Projesi" çerçevesinde yayınlanan tarihi anlaşma metni bir çok yönüyle ilginç ayrıntıları da gözler önüne seriyor

Türkçe Anlaşma

Akdeniz'deki Osmanlı Korsan Gemileri'nin saldırılarına maruz kalan Amerika Birleşik Devletleri gemilerini üst üste kaybetmeye başlayınca Osmanlı Devleti ile 22 maddeden oluşan bir anlaşma yaparak bütün ...
Read more : ABD'nin vergi ödediği tek ülke | Görüntüleme : 30989 | Yanıtlar : 0


Özgürlük Anıtı ve Osmanlı

Resim

Özgürlük Heykeli, ABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykel ve gözlem kulesi. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.

Bakırdan yapılan Özgürlük Tanrıçası heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD'ye (10 yıl gecikmeli olarak) hediye edilmiştir. 1884-1886 yılları arasında inşa edilen heykelin mimarı Frederich Bartholdi'dir. Çelik iskeleti, Gustave Eiffel; kaideyi, Richard Morris Hunt yapmıştır. ABD'nin New York şehrindeki Özgürlük Adası'nda yer alır.

Heykel, ...
Read more : Özgürlük Anıtı ve Osmanlı | Görüntüleme : 3247 | Yanıtlar : 0


Osmanlı Şeceresi

Osmanlı Şeceresi

Resim

Kaynak
Read more : Osmanlı Şeceresi | Görüntüleme : 2207 | Yanıtlar : 0


Suudlar Osmanli Türk eserlerini yok ediyor

Suudiler İslam ve Osmanlı tarihini yok ediyor.‏

Saudi Arabistan krallığı Bütün Dünya’ya İslam tarihi eserlerini tahrip etmekte ne kadar tecrübeli olduğunu anlatmalı…

İslamın beşiği, Mekke’deki bütün tarihi eserler Vahhabi dincileri tarafından sistematik bir şekilde yok edilirken, islamın sözde bekçileri Suudi kraliyet ailesinden Prens Sultan Bin Salman Bin Abdul Aziz Suudi hükümetinin turizm ve tarihinden sorumlu komisyonunun başkanı olarak Ürdün Petra Universite’sinin Mimarlık ve Sanat bölümü için bir tez vermiş. Bu tez hakkında yaptığı konuşmasında üyesi ...
Read more : Suudlar Osmanli Türk eserlerini yok ediyor | Görüntüleme : 2197 | Yanıtlar : 2


Osmanlı'da fikir özgürlükleri İlber Ortaylı-Erol Şadi Erdinç

İLBER ORTAYLI: Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılı hürriyet fikri,insan hakları, hürriyetin teşkilatlanması, farmantalizm, baskıgruplarının ortaya çıkması gibi alışılmadık olaylarla geçmiştir.

Batıcemiyetinden bunların farkı, o vakte kadar bir dinler ve dillerharitası olan kozmopolit bir son Roma İmparatorluğu'nun vemüslümanların hakim olduğu bir büyük imparatorluğun hayatında bir etnikmücadeleyle birarada yürümesidir.

Burada iki tane çağdaştarihçinin tezlerine değinmek zorundayız. Profesör Ercüment Kuran, ovakte kadar hakim olan şeriatı garra, yani müslüman toplumunun ve onabağlı gayrimüslimlerin fert ve toplum olarak yaşayabilmeleri için hükahkamına ...
Read more : Osmanlı'da fikir özgürlükleri İlber Ortaylı-Erol Şadi Erdinç | Görüntüleme : 2597 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x