Zaman: Pzt May 25, 2026 1:43

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Banu Avar ile Sınırlar Arasında - Küba | Fidel Benim...

Banu Avar'la Sınırlar Arasında - Küba

Fidel Benim...

Küba'nın halkı, aydınları, gençleri yaşlıları Küba'yı anlatıyor. Küçük bir ada yarım asırdır Amerikan ambargosu altında. Sınırlar Arasında, süper gücün Küba korkusunu sorguluyor.

191 üyeli Birleşmiş Milletlerin 182 üyesi ambargo aleyhine oy verirken neden ambargo ağırlaşarak sürüyor?

Batista'nın gidişinden bugüne Küba tarihi ve sembol lider Castro'nun değişen Latin Amerika ile ilişkileri bu bölümde Sınırlar Arasında'da...

İzle

Resim

Görüntü: DivX 29.00fps
Süre: ...
Read more : Banu Avar ile Sınırlar Arasında - Küba | Fidel Benim... | Görüntüleme : 4853 | Yanıtlar : 15 | Dizin : Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Tunus"

Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Tunus"

http://img170.imageshack.us/img170/8126/resimif6.jpg

Ortadoğu ile Türkiye'nin tarihsel, duygusal ve sosyal bağları ortak kader ile varoluş kavgası koşullarından kalan izler ışığında yeniden hatırlatılıyor. TRT, 13 ülkede 13 temel öykü etrafında dostluk, dayanışma, Türkiye sevgisi ve pek çok bağı anlatan yepyeni bir belgesel yapım ile karşınızda... "Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular"...

Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış sürecinde, Osmanlıya ait bölge coğrafyasının kızgın çöllerinde, geçit vermeyen dağlarında ve Osmanlı için stratejik öneme haiz ...
Read more : Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular "Tunus" | Görüntüleme : 2518 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Yakın Tarihin İzinde Anılar ve Duygular

Kurtlar Vadisi, koltuktan etti

Kurtlar Vadisi, koltuktan etti

ABD Başkan adayı Hillary Clinton, Türk danışmanı Mehmet Çelebi’nin görevine son verdi.

ABC’nin haberine göre, Hillary Clinton, Amerikan ve Yahudi karşıtı olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine parasal destek sağladığı ortaya çıkan Çelebi’yi bu nedenle görevden aldı.

New York Post gazetesi de Çelebi’nin en pahalı Türk filmi olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine destek verdiğini belirterek, filmde Yahudi bir doktorun işkenceyle ünlenen Ebu Greyb hapishanesindeki Iraklılar'ın organlarını çalarak Tel Aviv, Londra ...
Read more : Kurtlar Vadisi, koltuktan etti | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İP'den Ergenekon davası savcı hakkında suç duyurusu

İşçi Partisi'nden suç duyurusu

Ergenekon davası savcı hakkında suç duyurusu.

İP, Ergenekon Operasyonu’nda görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Zekeriya Öz hakkında suç duyurusunda bulundu.

İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, Ergenekon Operasyonu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı İstanbul Zekeriya Öz hakkında ‘suç ve suçluyu imal etme girişiminde bulunduğu’ ve ‘görevi kötüye kullandığı’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Senem, Ergenekon Operasyonu kapsamında ifadesine başvurulan Tuncay Güney’in daha ...
Read more : İP'den Ergenekon davası savcı hakkında suç duyurusu | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı

Resim

Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı

ANKARA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu-2"de
(:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/kuresel-terorizm-ve-uluslararasi-isbirligi-ii-sempozyumu-vt13428.html)
dün yaptığı konuşmada bilişim teknolojisindeki hızlı gelişmeye dikkat çekerek "Terör örgütleri, çeşitli iletişim alanlarını kullanarak sundukları yanlış bilgilerle uluslararası kamuoyunu sürekli istismar etmektedirler" dedi. Büyükanıt, "Maalesef ulus-devletler kamuoyu oluşturmakta terör örgütlerinin uyguladıkları psikolojik harp tekniklerinin gerisinde kalmaktadırlar" diye konuştu.

ABD

ABD'nin saygın gazetesi Washington Post'ta cumartesi günü birinci sayfadan yayımlanan haberde, Türk ordusunun 21-29 Şubat'ta ...
Read more : Psikolojik harp ve PKK'nın ayısı | Görüntüleme : 880 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Gökdeniz Rusya'ya gidiyor.

Resim

Trabzonspor yönetimi, milli futbolcusu Gökdeniz Karadeniz'in transferinde Rusya 1. Lig takımlarından Rubin Kazan ile anlaşmaya vardı.

Trabzonspor yönetimi ile Rubin Kazanlı yöneticilerin yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlanırken; milli futbolcunun, akşam saatlerinde yeni takımının hazırlık kampına katılması bekleniyor.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Gökdeniz konusunda Rubin Kazan ile her an anlaşmanın gerçekleşebileceğini ve bu nedenle Beşiktaş maçında yıldız oyuncunun sahada olmayacağını söyledi.

Bu akşam büyük olasılıkla transferin biteceğini söyleyen Şener, Rus kulübü ile 8 milyon 700 bin ...
Read more : Gökdeniz Rusya'ya gidiyor. | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Futbol

Danıştay'dan türbana ret

Danıştay Yüksek Öğretim Kurulu'nun türban genelgesinin yürütmesini durdurdu.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, ''başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığına'' ilişkin rektörlüklere gönderdiği yazıyı ''genelge'' olarak kabul ederek, oy birliği ile yürütmesini durdurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bazı öğretim üyesi derneklerinin YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın, 24 Şubat 2008 tarihli rektörlüklere gönderdiği yazısının ...
Read more : Danıştay'dan türbana ret | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

SENDİKALAR 14 Mart’ta iş bırakacak

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, TBMM’deki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısına karşı ortak eylem kararı aldı. Alınan karar uyarınca 13 Mart’ta illerde basın açıklaması yapılırken, 14 Mart Cuma günü de saat 10.00-12.00 arası uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Memur-Sen, BASK, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, TMMOB’un da aralarında bulunduğu 17 meslek ve emek örgütünün oluşturduğu Emek Platformu Başkanlar Kurulu’nun Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği ...
Read more : SENDİKALAR 14 Mart’ta iş bırakacak | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Mevzuata sığındı

Özel eğitim kurumlarında “Atatürk Köşesi”nin kaldırılması haberlerine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Çelik, basını suçladı. Çelik, düzenleme ile sadece Atatürk Köşesi değil, 62 kaleme yeni yönetmelikte yer verilmediği bahanesinin arkasına saklandı.

Çelik savunmaya geçti

Özel okullarda Atatürk köşesini kaldırtan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tepki görünce mevzuata sığındı...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, medyada yayımlanan özel eğitim kurumlarında “Atatürk Köşesi” nin kaldırılmasına ilişkin haberlere sert tepki gösterdi. Milli Eğtim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Atatürk ...
Read more : Mevzuata sığındı | Görüntüleme : 684 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

ABD zulmü Taksim'e taşındı

Küresel BAK, protesto eyleminde Guantanamo'daki mahkumları canlandırdı.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Irak'a yönelik askeri müdahalesi nedeniyle ABD'yi protesto etti.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplanan Küresel BAK üyesi grup adına bir basın açıklaması yapan tiyatro sanatçısı Görkem Yeldan, ABD'nin Irak'a askeri müdahalesinin üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı.

Irak'ta çoğu kadın, yaşlı, çocuk ve tümü yoksul bir milyondan fazla sivilin öldüğünü ifade eden Yeldan, şöyle konuştu:

''Artık tüm dünya biliyor ki, ABD Irak'ta ...
Read more : ABD zulmü Taksim'e taşındı | Görüntüleme : 654 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148885 ileti • Toplam 46436 başlık • Toplam 25115 üye

x