Zaman: Pzt May 25, 2026 0:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bugünkü Manzara-i umumiye: Satılmış vatanın ordusu olmak!

Bugünkü Manzara-i umumiye: Satılmış vatanın ordusu olmak!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bugün ülkede neler olup bittiğini doğru algılayabilmesi için öncelikle kendi beyinlerindeki birikmiş önyargıları, bir an için çöp kutusuna göndererek, salim kafayla olayları yeniden değerlendirmesi gerekir. Tabii kendimi de bunun dışında tutmuyorum.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamadaki “Cumhuriyet Halk Partisi, ’Manzara-i umumiye’yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir” sözünü bu çerçevede düşünüyorum.

* * *

Doğrudur! Manzara-i Umumiye’yi Atatürk’ten sonra sadece CHP değil, bütün ...
Read more : Bugünkü Manzara-i umumiye: Satılmış vatanın ordusu olmak! | Görüntüleme : 1049 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Sesli Şiirler

Teşekkür ederim.
Read more : Sesli Şiirler | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kurtlar Vadisi Pusu / 29.Bölüm - Yüksek Kalite

Kurtlar Vadisi Pusu / 29.Bölüm - Yüksek Kalite

Kurtlar Vadisi Pusu, geçtiğimiz hafta nefesleri kesen bölümünün ardından bu hafta 29. bölümüyle yine izleyicileri soluksuz bırakacak. Hakan’ın kaçışı Polat’ın ekibinde nasıl yankı bulacak? Füzelerini Polat’a kaptıran Büyük İskender ne yapacak? İskender adına Polat’tan füzeleri kim isteyecek? Polat Alemdar’ın İskender’in elçisine vermediği füzeler, daha sonra nasıl el değiştirecek ve kimi hedef alacak? Bir kez daha Polat’la bağlantı kurmayı deneyen İhtiyarlar Heyeti, bu kez kimi ulak olarak kullanacak? ...
Read more : Kurtlar Vadisi Pusu / 29.Bölüm - Yüksek Kalite | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Cumhuriyet Sehidi Necip HABLEMITOGLU

Degerli paylasimci arkadaslarim,

Cumhuriyet Sehidi Necip Hocamizin, Alman etki ajanlarini kahramanca desifre ettigi Ceviz Kabugu Programini bulabilir ve yayinlarsaniz cok sevinirim. Bu programin cok degerli oldugunu dusunuyorum. Guzel haberlerinizi bekliyorum.

Bu vesileyle tum paylasimlariniz icin tekrar tesekkur ediyorum.

Saygilarimla.
Read more : Cumhuriyet Sehidi Necip HABLEMITOGLU | Görüntüleme : 2243 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Ceviz Kabuğu

C Plânı - 1 Mart / Zeki SEZER

Gazeteci-Yazar / Ekonomist Ahmet YILMAZ soruyor, birbirinden değerli konuklar yanıtlıyor. Kültür-Sanat-Politika için, bir C Plânı arayanlar için...

Konuk: DSP Genel Başkanı ~ Zeki SEZER

Görüntüyü İndir
Read more : C Plânı - 1 Mart / Zeki SEZER | Görüntüleme : 1649 | Yanıtlar : 0 | Dizin : C Plânı

Kapalı Kutu - 03 Mart 08 / Alaettin PARMAKSIZ

Ulusal Kanal Ankara temsilcisi Fikret Akfırat ve Ankara İstihbarat şefi Özer Çetinkaya’nın hazırladığı programda, her hafta uzman bir konuğun önemli açıklamaları yer alıyor.

Perde arkasındaki gelişmeler...

Görünmeyen ve gösterilmeyenler...

Konuşulmayanı konuşan, söylenmeyeni söyleyen...

“Kaynağı belli olmayan ve başka kaynaklardan araştırılmayan malumat bilgi değildir” diyen program...

Konuk: Emekli Tümgeneral Alaettin PARMAKSIZ
Read more : Kapalı Kutu - 03 Mart 08 / Alaettin PARMAKSIZ | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Erol Manisalı ile Sohbet - 04 Mart 08

Türkiye’nin gündeminde en geniş yeri kapsayan ve gündemden düşmeyen AB konusunda en yetkili isimlerden biri olan Prof. Dr. Erol Manisalı, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendiriyor.

8 yıldır Ulusal Kanal’ da kesintisiz devam eden programda Prof. Dr. Erol Manisalı, ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve kültürel gelişmeleri, dayatılmak istenen politikaların hangi stratejilerle Türkiye kamuoyuna sunulduğunu ortaya koyuyor.

Programda ele alınan başlıca konu başlıkları

Gümrük Birliği ile sürüklendiğimiz felaket, bekleme odasında eli kolu bağlanan ülke: Türkiye ...
Read more : Erol Manisalı ile Sohbet - 04 Mart 08 | Görüntüleme : 1614 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Erol Manisalı ile Sohbet

Çıkış Yolu - 1 Mart

Teoman ALİLİ sunuyor, Doğu PERİNÇEK anlatıyor.

Görüntüyü İndir
Read more : Çıkış Yolu - 1 Mart | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Yaşar BÜYÜKANIT, Harp Akademileri'ne sesleniyor! 01/10/07

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL YAŞAR BÜYÜKANIT'IN
HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI 2007-2008 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
AÇILIŞ TÖRENİ KONUŞMASI

( 01 Ekim 2007 )

Harp Akademilerimizin Değerli Komutan, Öğretim Elemanı, Müdavim, Öğrenci Subay ve Çalışanları,

Değerli Konuklar,

Bu toplantıya katılan çok saygı duyduğum Sayın Emekli Komutanlarımız ve Silah Arkadaşlarımız,

Başta ebedî Başkomutanımız Ulu Önder Atatürk olmak üzere çok kıymetli komutan ve devlet adamları yetiştiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu köklü ve güzide eğitim kurumunda sizlerle tekrar bir arada ...
Read more : Yaşar BÜYÜKANIT, Harp Akademileri'ne sesleniyor! 01/10/07 | Görüntüleme : 2104 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Dini sömürme yöntemleri

Bindokuzyüzlü yıllarda İngilizlerin hoca kılığına sokarak şeriatı kullanma yöntemi de oldukça yaygındı. Bu tür olayların çarpıcı örneklerinden birine Ali Fuat Cebesoy'un anılarında rastlıyoruz.

Cebesoy anlatıyor:

"21 Nisan'ı 22 Nisan'a (1920) bağlayan gece, seksen kadar hocaefendi, vali ve kumandanın daveti üzerine Bursa Belediye Dairesi'nin büyük salonuna toplanmışlardı...
Gündüz, hoca efendilerden ekserisini ziyaret etmiş, hepsinden yardım edeceklerine dair söz almıştık. Kürsüye çıkarak kendilerine bir kere daha vaziyeti anlattım. Heyet-i Temsiliye'den gelen telgrafı da okudum. Bunun üzerine müzakereler ...
Read more : Dini sömürme yöntemleri | Görüntüleme : 1420 | Yanıtlar : 3 | Dizin : İzlem (Strateji)

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148885 ileti • Toplam 46436 başlık • Toplam 25115 üye

x