Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irakta yürüttüğü harekâtın dün sona ermesiyle birlikte ortaya çıkan tartışmalarla ilgili olarak Milliyetin sorularını yanıtladı. Orgeneral Büyükanıta yönelttiğimiz sorular ve kendisinin yanıtları özetle şöyle:
Çekilme emrini kimin verdiği konusundaki tartışmaları nasıl karşılıyorsunuz?
Org. Büyükanıt: Şimdi ben spekülasyona girmek istemiyorum. Hiç kimsenin çekil mekil dediği yok. Bu tamamen askeri
gerekçelerle alınmış bir karardır. Çekil diye ne siyasi kanat ne de ...
News of GuncelMeydan

Türkiye'de özellikle 1938'den yani Ulu Önder'in hayata gözlerini yummasından sonra iktidara gelen çevreler, iktidarlarını sürekli kılmak için halkın bilinçlenmesine giden yolları tıkamaya ve kapatmaya özen göstermişlerdir. Bu konuda kendilerini sorumluluktan ve suçluluktan kurtarmak adına sözüm ona 'çağdaş eğitim ' adı altında bu ülkenin gerçekleriyle uyuşmayan, üstelik bütün gençleri kapsama alanına almayan projeleri gündeme getirmişlerdir. Anne ve babalar için çocukların eğitimi önemlidir. Çünkü çocukları ancak eğitim sayesinde başarılı olacak, bir iş ve kariyere kavuşacak ve böylelikle ...