Zaman: Pzr May 24, 2026 18:31

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

deniz gezmiş

elimde yakın tarihimie ışık tutan bazı belgeseller ve bunların çoduda deniz le ilgili olanlar paylaşmak isterim izin verirseniz.birde deniz le ilgili denizi anlatan bi konu
Read more : deniz gezmiş | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Gerginlik politikası

Kemal Çapraz

Gerginlik politikası
--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye çok ciddi iç ve dış tehditlerle karşı karşıyayken, hızla toplum laik-antilaik kamplaşmasına doğru sürükleniyor. Türkiye’de özellikle laikliği dinsizlik gibi göstermeye çalışan bazı laikler ve bazı antilaikler olduğu müddetçe mevcut iktidarın ekmeğine yağ sürülmeye devam eder. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere kadar Türkiye’deki gerginlik tırmandırıldıkça tırmandırılacak…

Türkiye ekonomisi hızla bir krize doğru sürükleniyor. Küresel dalgalara direnebilecek sağlıklı bir ekonomik yapıyı oluşturabilmiş değiliz. Türkiye hızla fakirleştiriliyor. Yabancı yatırımcılar iç piyasadaki ...
Read more : Gerginlik politikası | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk milletini yeniden Ergenekon’a kapatmak

Hüseyin Özbek

Türk milletini yeniden Ergenekon’a kapatmak
--------------------------------------------------------------------------------

Türk mitolojisinde, ağır bir yenilgi sonrası yok olmakla karşı karşıya kalan ulusumuzun sığındığı aşılmaz dağlarla çevrili, Ergenekon denilen yeryüzü cennetinde çoğalması, güçlenmesi, günü gelince de demir dağı delerek yeniden görkemli günlerine kavuşması anlatılır. Destana göre Ergenekon’a sığınışta ve çıkışta Türk ulusunun yol göstericisi bir bozkurttur.

Birinci Dünya Savaşı yenilgisi sonrasının 30 Ekim 1918 Mondros Ateşkesi ve 10 Ağustos 1920’de işbirlikçi İstanbul hükümetine imzalatılan Sevr Anlaşması, emperyalizmin Türk ...
Read more : Türk milletini yeniden Ergenekon’a kapatmak | Görüntüleme : 1006 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Akp ve Libaraller

Fehmi Koru’yu yıllardır okurum. Gerek kendi imzasıyla yazdığı yazıları, gerekse Taha Kıvanç imzasıyla yazdığı “kulisleri” okumadan, “merkez medyanın” çarpıttığı gerçeklerin asıl yüzünün anlaşılmasının zor olduğunu düşünürüm.

Birçok gerçeğin “arka cephesini” onun yazılarından öğrendim.

Dün de onun sütununda beni epeyce irkilten gerçeklerle karşılaştım.

Şöyle yazıyordu:

“Ak Parti’ye yakın görüş sahipleri, nicedir, ‘liberaller kendi gündemlerini sürdürüyorlar, o gündem içerisinde Ak Parti tabanını doğrudan ilgilendiren konular bulunmuyor’ diye yazıp söylüyorlardı.”

İrkilmemin nedeni çoktandır kuşkulandığım bir gerçeğin Koru gibi ...
Read more : Akp ve Libaraller | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bıktım solda birlik lafından

SİYASET
18 Şubat 2008

Bıktım solda birlik lafından
DSP Genel Başkanı Sezer: Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İnsanımızı kucaklayan, evrensel sol değerlere bağlı, ama Türkiyeye özgü sorunları da çözecek yerli bir sol projeyi hayata geçirmemiz lazım dedi.

Sivasda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sezer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeki Sezer, solda birlikle ilgili bir soru üzerine Bir birlik yaptık, ağzımızın payını aldık milletten dedi.
Sezer, şöyle devam etti: ...
Read more : Bıktım solda birlik lafından | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Devlet ve Siyaset

İş ahlakının dışındakilere işsiz denir-Rüşdü Paşa

18 Şubat 2008

İş ahlakının dışındakilere işsiz denir

"insanlığı 'düzeltmek', herhalde benim vaat edeceğim en sonuncu iş olurdu. yeni putlar dikmiyorum ben; önce eskiler öğrensin, balçıktan ayakları olmak ne demekmiş. putları devirmek- zanatım asıl bu benim. insanlar ülküsel bir dünyaya uydurdukları ölçüde gerçeğin değerini, anlamını, doğruluğunu harcadılar."
nietzsche

Herşey çirkin.

Şehir, Türklerde ev ve dükkan yığınıdır. İstanbul'un üslubu yok. İstanbul, üç Roma'ya karşı işlenmiş en büyük suçtur. Kimliksiz, hiçbir sanat anlayışını yansıtmayan, doğayı tamamlamayan, şekil ...
Read more : İş ahlakının dışındakilere işsiz denir-Rüşdü Paşa | Görüntüleme : 1023 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Altan Kardeşlerin hazin sonu-18 Şubat 2008

Altan Kardeşlerin hazin sonu
Yazar - eski Milletvekili Çetin Altan’ın oğulları Ahmet ve Mehmet Altan’ın içine düştüğü traji-komik durumun farkında mısınız? Her iki kardeş de emir eri oldukları AKP’nin, kendilerini ‘dışlaması’ ve “azarlaması”na çok öfkelenmişler. Halbuki onlar, verdikleri hizmetin karşılığı olarak, “el üstünde tutulmayı” ve daha yüksek maaşlarla taltif edilmeyi bekliyorlardı!

Ancak öyle olmadı! “Dinci” Tayyip Erdoğan, demokrasinin sınırını çizdi, Mehmet Altan’a “Kendine gel” dedi. Altan’ın son beş yılda yoksulluk üzerine yazdığı tek bir yazı ...
Read more : Altan Kardeşlerin hazin sonu-18 Şubat 2008 | Görüntüleme : 1197 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Haber Maratonu - 15 Şubat / Onur ÖYMEN

Vakıflar Yasası, türban, ABD seçimleri, karşı devrim tartışması, Almanya'daki yangın konuşuluyor...

Dinç TUNÇEL soruyor, CHP Genel Başkan Yardımcıs - Bursa Milletvekili / Onur ÖYMEN yanıtlıyor.

Read more : Haber Maratonu - 15 Şubat / Onur ÖYMEN | Görüntüleme : 985 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Stratejik Analiz - 15 Şubat / Erhan GÖKSEL (Kriz Geliyor)

TUSAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili - Ali KÜLEBİ soruyor, VERSO Başkanı - Araştırmacı/Ekonomi Uzmanı - Erhan GÖKSEL cevaplıyor.

İNDİR

İlişimler
Parça I
Parça II
Read more : Stratejik Analiz - 15 Şubat / Erhan GÖKSEL (Kriz Geliyor) | Görüntüleme : 3165 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları | Strateji

Aziz Nesin'in Atatürk'e Hitabı

Atam, hala yaşıyorsak:
edepsizlik sayesinde!
Altı oku soruyorsan,
politika dehlizinde!
Hele partin senden sonra,
devrimlerin tavizinde!
Vasfedeyim halimizi,
kalemime ver izin de!

Yobazlarla gericiler,
onlar bizden daha zinde!
'Atam, Atam...' derler ama,
bir adınız var sizin de...

Halkçılıkla devletçilik:
anlatamam, çok hazin de...
Çoktan beri sahteciler,
ağır çeker her vezinde!

Tek umut var, o da yalnız,
Amerikan dövizinde!

Sorma Ata'm, halimizi,
hal mi kaldı anlatacak...
İşte geldik dizindeyiz!

Yata yata çok yorulduk,
tatil yaptık, izindeyiz! ...
Read more : Aziz Nesin'in Atatürk'e Hitabı | Görüntüleme : 1567 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46436 başlık • Toplam 25115 üye

x