Zaman: Pzr May 24, 2026 10:22

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kahraman ecdâdınızdan sizde bir kan yok mudur?

Metin Olarak Takip Etmek İsteyenler İçin;

Ben böyle bakıp durmayacaktım, dili bağlı,
İslâmı uyandırmak için haykıracaktım.

Gür hisli, gür imanlı beyinler, coşar ancak,
Ben zaten uzun boylu düşünmekten uzaktım

Haykır! Kime, lâkin? Hani sâhipleri yurdun?
Ellerdi yatanlar, sağa baktım, sola baktım;

Feryâdımı artık boğarak, na'şını, tuttum,
Bin parça edip şi'rime gömdüm de bıraktım.

Seller gibi vâdîyi enînim saracakken,
Hiç çağlamadan, gizli inen yaş gibi aktım.

Yoktur elemimden şu sağır kubbede bir iz;
İnler "Safahât"ımdaki ...
Read more : Kahraman ecdâdınızdan sizde bir kan yok mudur? | Görüntüleme : 3047 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Nihat Genç Yüzde 47'ye HÖDÜK dedi | Video

Nihat Genç, AK Parti'ye oy verenleri yerden yere vurdu... İşte o sözler;

Genel seçimlerde, AK Parti'ye %47'lik bir oy oranı sağlayan vatandaşlara, SKY Türk'te program yapan Nihat Genç öyle sözler etti ki...

HÖDÜKLER, BAKTERİLER BUNLARA OY VERİYOR
Nihat Genç, AK Parti'nin aldığı yüzde 47'lik oy oranı içinde zeki insanlar bulunmadığını iddia etti. "Bunlar zeki insanlardan, yazarlardan, ciddi siyasetçilerden oy alamazlar. Bunlar hödükleştirilmiş insanlardan oy alırlar. Atarsın kapılarına iki kilo şeker, 5 kilo kömür alırsın oyunu" ...
Read more : Nihat Genç Yüzde 47'ye HÖDÜK dedi | Video | Görüntüleme : 1504 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Haberler

TRT'de Türbana Tepki

Türban tartışmaları sürerken, TRT ekranlarında bir ilk yaşandı.

AKP ve MHP’nin türbana özgürlük çalışmaları adım adım ilerlerken, AKP’li Tuna’nın “türban yasağının kamuda da kaldırılması” talebi yeni bir tartışma başlattı.

Türban tartışmaları devam ederken, TRT 1’de önceki gece yayınlanan “Enine Boyuna” adlı tartışma programının konukları arasında bir de türbanlı sosyolog-yazar yer aldı. TRT’nin canlı yayınlanan programı boyunca telefonları, tepki nedeniyle kilitlendi.

Türban konusunun ele alındığı tartışma programının konuğu olan sosyolog-yazar Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, türbanıyla TRT ekranlarında ...
Read more : TRT'de Türbana Tepki | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Haberler

Yine BOMBALADIK!

Barzani'nin sitesi, Türk F-16'larının Amediye yakınlarını bombaladığını öne sürdü.

Kuzey Irak’taki Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı internet sitesi Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 2 savaş uçağının sınırı geçerek Amediye İlçesi yakınlarındaki bazı hedefleri bombaladığını öne sürdü.

Peyamner isimli internet sitesi Amediye'ye bağlı Dereluk nahiyesinden bir kaynağa dayandırdığı iddiasında, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 2 savaş uçağının dün öğlenden sonra Kuzey Irak’a geçerek Zive, Şamke ve Since köyleri yakındaki hedefleri bombaladığını ...
Read more : Yine BOMBALADIK! | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Kütahya'da Tren Faciası

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi yakınlarında yolcu treni devrildi.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'dan saat 17.35'te kalkan ve Haydarpaşa-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin, Kütahya-Afyon güzergahında bulunan Çöğürler-Değirmenözü istasyonları arasında saat 02.30'da raydan çıkarak yan yattığı belirtildi.

Kütahya'da Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, yaşamını yitirenlerin sayısı 9’a yükselirken yaşamını yitiren 5 kişinin isimleri belli oldu.

İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının, henüz belirlenemeyen nedenle Kütahya merkeze bağlı Çöğürler köyü yakınlarında raydan ...
Read more : Kütahya'da Tren Faciası | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Öğrenciye Af Gündemde

Yükseköğretim kurumlarından atılan türbanlı öğrencilere af konusu yeniden gündemde.

AKP'nin, üniversitelerde türban yasağının kaldırılması için MHP ile birlikte yürüttüğü çalışmada sona yaklaşılırken, "yükseköğretim kurumlarından atılan türbanlı öğrencilere af" konusu da yeniden gündeme geldi.

Hükümetin, 800 bin öğrenciyi kapsayacak bir af düzenlemesi için çalışma başlattığı iddia edilirken, AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin böyle bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Akşam gazetesinin dünkü haberine göre AKP, türbanlıların da içinde yer aldığı 800 bin öğrenciyi kapsayacak bir af düzenlemesi için ...
Read more : Öğrenciye Af Gündemde | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Başörtüsü Siyasi Simge Midir?

Başörtüsü Siyasi Simge Midir?

Resim

Başörtüsü 'velev ki siyasi bir simgedir' peki parkadan farkı nedir?

Başörtüsü yasağına ilişkin tartışmalarda artık sona gelinirken, bazı kesimlerce siyasi simge olarak tanımlanan başörtüsünün bir zamanlar üniversiteleri kasıp kavuran sembollerle farkını tartışalım istedik. Başörtüsü 'velev ki siyasi bir simgedir' peki ama parkadan, postaldan, tespihten, bozkurttan, posbıyıktan, sarkık bıyıktan farkı nedir?

Başbakan Erdoğan'ın “Başörtüsü velev ki siyasi simgedir yine de yasak kalkmalı” sözleri hafta boyunca tartışıldı. Yıllardır uzayıp giden, “üniversitede başörtüsü ...
Read more : Başörtüsü Siyasi Simge Midir? | Görüntüleme : 1576 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Akıl Oyunları-Açılış

Read more : Akıl Oyunları-Açılış | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yabancı Görümsetmeler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46435 başlık • Toplam 25115 üye

x