Zaman: Pzr May 24, 2026 5:22

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türk Denizciliğinde İnce Donanma | 2

Türk Denizciliğinde İnce Donanma | 2

Belgeselde, Türklerin Orta Asya'dan günümüze su ile olan ilişkisi anlatılıyor.

Belgeselin Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Erdoğan Şentürk, danışmanlığını ise Dr. Rasim Ünlü yapıyor.

Belgeselde; dünya haritasını, günümüz haritalarına en çok benzeyen şekilde çizen Türk denizcisi Piri Reis ve hazırladığı Kitab-ı Bahriye adlı eseri, Osmanlı Devleti'nin İstanbul’un fethinde denizleri nasıl kullandığı, 70 parça teknenin bir gecede Haliç’e nasıl ulaştırıldığı, Kasımpaşa Tersanesi’nde üretilen teknelerin özellikleri ve Preveze, İnebahtı, Navarin, Kıbrıs Deniz ...
Read more : Türk Denizciliğinde İnce Donanma | 2 | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Işıkla Yazılmış Öyküler | Prof. Dr. Semahat Geldiay

Işıkla Yazılmış Öyküler | Bir Bilim Kadınının Portresi

"Genç Türkiye Cumhuriyeti sağlam ve aydınlık bir gelecek için gençlere ve onların eğitimine inanmıştı. Bir düşüncenin, amacın çok ötesinde bir duygu seliydi bu inanç. Cumhuriyetin güvendiği gençlerden bazıları bu aydınlık geleceğin ışıkları oldular ve TRT'nin hazırladığı yepyeni bir programda öyküleriyle ekrana yansıdılar.

Yönetimi Selma Özinanır tarafından erçekleştirilen 'Işıkla Yazılmış Öyküler', bu idealler kuşağında 13 biliminsanının örnek yaşamını ve çalışmalarını anlatıyor."

Bir Bilim Kadınının Portresi

Ülkemizin geleceğini ...
Read more : Işıkla Yazılmış Öyküler | Prof. Dr. Semahat Geldiay | Görüntüleme : 2489 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Işıkla Yazılmış Öyküler

Sayın Başbakan Ankara’yı sevmiyor

Sayın Başbakan Ankara’yı sevmiyor

SAYIN Başbakan’ın Merkez Bankası başta olmak üzere tüm kamu bankalarını Ankara’dan İstanbul’a nakletme kararının kopardığı gürültü kolay dineceğe benzemiyor.

Türkiye’nin başka hiçbir sorunu kalmamış gibi, kamu bankalarını İstanbul’a nakletmek için o kadar acele edilmesinin sebebi veya sebepleri mi var?
Kimine göre, Ankara’nın içi boşaltılıyor ve İstanbul’u başkent ilan etmenin hazırlıkları yapılıyor.
Kimine göre, İstanbul’da rant pazarı canlandırılmak isteniyor.

Kimine göre, holdingleşerek ekonominin büyük bir bölümüne hakim olan tarikat ve cemaatlerin ...
Read more : Sayın Başbakan Ankara’yı sevmiyor | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Güler Sabancı: Gurur duyuyorum

Güler Sabancı: Gurur duyuyorum

Sabancı, "Medeniyetler ittifakı, dünyanın bugün çok ihtiyaç duyduğu bir proje." dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de yarın başlayacak medeniyetler ittifakı forumunu izlemeye gelen Sabancı holding yönetim kurulu başkanı Güler Sabancı, "Medeniyetler ittifakı, dünyanın bugün çok ihtiyaç duyduğu bir proje..." dedi.

AA'ya demeç veren Sabancı, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun davetlisi olarak Madrid'e geldiğini belirterek, "Bugün yaşadığımız yüzyılda, dünyanın geldiği bu noktada medeniyetler ittifakına çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da umutluyum. ...
Read more : Güler Sabancı: Gurur duyuyorum | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Aleviler ampül patlatıyor

http://img441.imageshack.us/img441/9606/ampulpatlatmayadevamit0.jpg

"Çamuroğlu’nu da al, git Tayyip" diyen grup, şimdi de yeni bir kampanya başlattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Alevi açılımına tepki gösteren ve Erdoğan’ın yer aldığı Muharrem iftarına da katılmayan bir grup Alevi “ampül patlatma” kampanyası başlattı. Bilkent Otel’deki Muharrem iftarının yankıları sürerken bazı Alevi kuruluşları da ilginç kampanya başlattı. Önce “Çamuruoğlu’nu da al git ” kampanyası yürüten aleviler , Alevi inanç önderleri ile sanatçıların da içinde bulunduğu kişilerden yaklaşık 2 bin 500 imza topladı.

...
Read more : Aleviler ampül patlatıyor | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ne Var Ne Yok? 11.01.08

Skytürk Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan soruyor, Nihat Genç gündemi yorumluyor…

30 yıldır kullanılan dil; "özgürlük, demokrasi, demoktratik açılım" ve gelinen nokta

"30 bin değil 30 milyon insan da ölse toprak alınamaz"

Tek parça video

Görüntü: DivX 29.00fps
Süre: 1 saat 17 dakika
Dosya Boyutu: 543 MB
Çözünürlük: 512x384

indirmek icin tikla:
:arrow:

Ne Var Ne ...
Read more : Ne Var Ne Yok? 11.01.08 | Görüntüleme : 2708 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Ne var, ne yok¿?

Türkiye'nin 'Kürt tabusu' ve bir 'Özal' hatırası

Bir zamanlar 163 adlı bir “irtica-savar” vardı.
Kalkınca zannedilirdi ki şeriat gelecek. Kalktı. Gelen giden olmadı.
141-142 vardı. Bu maddelerin Komünizmin gelmesini engellediği sanılırdı.
Maddelerden geriye kalan, “marjinal süs bitkisi” particikler oldu.
Tüm bu maddelerin var olan sistemin “düşman” ihtiyacı için var edilmiş birer “öcü” balon olduğu zamanla ortaya çıktı.
Bu balonların çoğunu patlatmak da Turgut Özal'a nasip oldu.

Şimdi gündemde “Kürt tabusu” var.

Özal, 20 yıl önce Kürt Sorununa dikkat çekmiş, bugün varılmış olan ...
Read more : Türkiye'nin 'Kürt tabusu' ve bir 'Özal' hatırası | Görüntüleme : 992 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CHP’lilerin anlattığı Atatürk hikayesi

Uzunca bir zamandan sonra, kısa bir süreliğine Ankara"ya gidebildim,.

CHP"li bir dostumun ofisinde sohbet ediyorduk, bir süre sonra 6-7 kişilik bir CHP"li grup oluştu.
Hepsi birbirinden farklı meslekten.
Onu konuşuyoruz, bunu konuşuyoruz ama zaman ilerledikçe bir şey dikkatimi çekti, nedense kimse politikadan konuşmuyor.
Bu Ankara"nın havası değişmiş galiba diye düşündüm.
Herkes politika ile yatar kalkardı, bakıyorum hiç kimse politikanın lafını etmez olmuş.
Sonunda dayanamadım ve oltayı atıverdim;

- Ne olacak bu CHP"nin hali ?

İşte ...
Read more : CHP’lilerin anlattığı Atatürk hikayesi | Görüntüleme : 879 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kürtlerden İngiliz’e Tokat Gibi Cevap

Gazetecilik bana göre dünyanın en zevkli mesleğidir. Ama hakkıyla yaparsanız. Yeni bir haber yakalamak, yeni bir belge bulmak insanı öylesine mutlu eder ki, anlatılması imkansızdır. Gazeteci hergün okuyucusu karşısındadır. Her yazdığı, her konuştuğu kamuoyu tarafından dikkatle takip edilir. Yanlış yapmamak, toplumu yanlış yönlendirmemek gerekir. Atatürk"ün de en veciz şekilde ifade ettiği gibi “Basın Milletin Müşterek sesidir” onun için yazdığı her satırın büyük önemi vardır. Günümüzde ise gazetecilik yapmak hele hele hakkıyla gazetecilik yapmak neredeyse imkansız ...
Read more : Kürtlerden İngiliz’e Tokat Gibi Cevap | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gülen'e SUİKAST girişimi

Fethullah Gülen bugüne kadar tam üç kez öldürülmeye çalışılmış. İşte o suikastler...

Fethullah Gülen son kitabı 'Ölümsüzlük İksiri'nde daha önce kendisine iki kez suikast girişiminde bulunulduğunu açıklıyor. Gülen, kitabında Üsküdar ve Süleymaniye camiilerindeki suikast girişimlerinden polisin önceden haber vermesiyle kurtulduğunu yazıyor.

Fethullan Gülen kendisine düzenlenen suikast girişimlerini Ölümsüzlük İksiri kitabının 101. sayfasında şöyle anlatıyor:

" Üsküdar'da vaaz veriyordum. İstihbarat görevlileri cami kürsüsünün altına bomba konmuş olduğunu söylediler. Ben böyle bir ölümü şahadet sayarım.

Fakat, camide ...
Read more : Gülen'e SUİKAST girişimi | Görüntüleme : 782 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46435 başlık • Toplam 25115 üye

x