Zaman: Pzr Nis 12, 2026 14:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Sahte Polis kimliği ile gasp yapan Suriyeli'ler çetesi ÖSO'lu çıktı

İstanbul’da, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sivil bir araçla kendilerini polis olarak tanıttıkları ve sahte polis kimliği göstererek durdurdukları kişilerin cep telefonlarını, elektronik eşyalarını ve paralarını gasbeden şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Yakalanan şahısların ÖSO içinde yer alan bir gruba mensup oldukları bildirildi
Resim
Şahısların soygunda kullandıkları sahte Polis kimliklerindeki bozuk Türkçe karakterler dikkat çekmesin ve sahte olduğu anlaşılmasın diye sadece Suriyelileri hedef aldıkları anlaşıldı
Resim
3 Suriyeli gasp suçundan tutuklanaak cezaevine gönderildi.
Şüphelilerin kullandıkları aracın ...
Read more : Sahte Polis kimliği ile gasp yapan Suriyeli'ler çetesi ÖSO'lu çıktı | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk-İngiliz Savaşı / Sinan MEYDAN

Türk-İngiliz Savaşı

“Biz şimdi Türklerle savaş halindeyiz. Türklere yenilirsek bütün etkimizi kaybedeceğiz…” (Amiral de Robeck'ten Lord Curzon'a telgraf, 26 Haziran 1920)

Tescilli Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının çok sevdikleri eski bir yalan, üstelik TBMM'nin açılışının 100. yılında, 23 Nisan 2020'de yeniden ısıtılıp gündeme getirildi; “Kurtuluş Savaşı'nda İngilizlerle savaşılmadığı” iddia edildi. İşte bugün, bu bayat iddiaya cevap vereceğim. Dünyada emperyalizme karşı kazanılan “ilk bağımsızlık savaşı” durumundaki “Türk Kurtuluş Savaşı”nın aslında neden bir Türk-İngiliz savaşı olduğunu anlatacağım.

TÜRKİYE'NİN ...
Read more : Türk-İngiliz Savaşı / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1128 | Yanıtlar : 13 | Dizin : Sinan MEYDAN

Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti / Murat MURATOĞLU

Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti

Gece saat 23:00'ı geçmiş… Telefonuma mesaj düştü. Hazine ve Maliye Bakanı tweet atmış.

Merak ettim. “Gece yarısı hayırdır!” dedim. Cumartesi gecesi ekonomide ne olabilir ki? Yurt dışı piyasalar da kapalı… Doların 7 lirayı geçtiğini yeni mi gördü acaba? Vergi artışı da değildir! Genelde pazar geceleri zamlanır. Ek vergiler Resmi Gazete'de yayınlanır. Kimse açıklama yapmaz, üzerine almaz. Adeta kendi kendine gerçekleşen bir doğa olayıdır.

* * *

Buldum Berat Albayrak'ın tweetini… ...
Read more : Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVŞİRME RÜŞVETÇİLİĞİ

DEVŞİRME RÜŞVETÇİLİĞİ

[ .Devşirmeler, nitelikleri gereği tüketici bir topluluktu. Roma soyluları gibi, üretimle uğraşmayı ayak takımının yaptığı onursuz bir iş olarak görürdü.
Kılıç ve kahramanlık söylemleriyle yağma, bu olmadığında entrika ve yalan dolana dayalı vurgunculukla geçinirlerdi. Onların devlet işleyişine yerleştirdikleri rüşvetçilik, süreğen bir hastalık gibi günümüze dek gelmiştir. “İş bilenin kılıç kullananın” özdeyişi, Türkçe’ye bunların yerleştirdiği bir sözdü…

Üç padişaha hizmet veren ve Osmanlı Devleti’nin yetiştirdiği en değerli sadrazam olarak tanıtılan ...
Read more : DEVŞİRME RÜŞVETÇİLİĞİ | Görüntüleme : 528 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mutfağın ateşi düşmüyor

Markete-pazara çıkan vatandaş, aşırı artan fiyatlardan dolayı kilogram yerine gramla alışveriş yapar hale geldi.
Ramazan'da artan fiyat artışları, bütçedeki deliği daha da büyüttü. Et fiyatı 100 TL'ye tırmanırken, sebze meyvede fiyatlar 5 ile 25 lira arasında değişiyor. Peynir-zeytin gibi iftariyeliklerin kilosu da 40-95 lira aralığında. En ucuz bilinen patates, soğan dahi 4-5 liradan başlıyor.
Resim
Ramazan ayı ile birlikte, vatandaşın mutfak harcaması bütçedeki deliği daha da büyüttü.. Bir yandan resmi açıklanan 4.5 milyon işsizin üzerine, ...
Read more : Mutfağın ateşi düşmüyor | Görüntüleme : 492 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Otoriter siyasi iktidarların sosyal ağ muhalefeti korkusu

İnternet teknolojisi çıkalı beri insanların günlük yaşamları bir daha eskisi gibi olmadı.
Resim
Çalışma hayatı, aile içi ilişkiler, iletişim başta olmak üzere hemen her alan köklü bir değişim yaşadı. Yaşamaya da devam edecek gibi görünüyor.

Sıradan insanlar bile sanal kamusal alanda birer aktöre dönüşebiliyor.

Alman filozof Jürgen Habermas’ın deyimiyle herkes kamusal alandaki iletişim ağının birer halkası haline geldi.

Bütün bu gelişmeler arasında olumsuzlukları da unutmamalı.

Sanal dünya, geleneksel sosyal yapıya karşı bir meydan okumadır aynı ...
Read more : Otoriter siyasi iktidarların sosyal ağ muhalefeti korkusu | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AYAK TAKIMI BAŞ OLURSA❗

Neymiş efendim;
Büyük TÜRK Milletinin bundan 98 sene önce vermiş olduğu "Kurtuluş Savaşı" esnasında gerçekleşen "Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin" adı savaştan sonra neden "Başkomutanlık Meydan Muharebesi" olarak anılır olmuş...
İsminin değişmesini Atatürk mü istemiş?!
Resim
Neymiş efendim;
İsmet İnönü ne kadar egolu bir insanmış ki, savaşlara bile kendi SOYİSMİNİ vermiş!

Neymiş efendim;
Amerika'da yaşanan onca savaşa rağmen hiçbir Amerikalı komutan bu savaşlara kendi ismini vermemiş - miş!

Mesela, George Washington savaşı yokmuş!

Neymiş efendim;
İngiltere'nin verdiği ...
Read more : AYAK TAKIMI BAŞ OLURSA❗ | Görüntüleme : 546 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Futbol ve Yolsuzluk - Gökhan Bozkurt

Şanslıydım ki böyle insanlarla tanıştım. Yoksa 10 seneyi aşkın bir süredir bu sektörün içinde zaten kalamazdım. Hiç şüphesiz futbol sektöründe işini iyi yapan, dürüst ve namuslu kişiler var. Bu gerçeği asla göz ardı etmeden madalyonun öteki yüzüne bakacağız.
Resim
Konu geniş ve uzun. Bu yüzden bu yazı dizisini birkaç haftaya yayacağız. Bu hafta bir giriş yazısı niteliğinde olacak. Muhtemelen Türk yazılı medyasında bu konuyu en kapsamlı ele alan yazı dizisi bu olacak. İlerleyen haftalarda değinmediğimiz ...
Read more : Futbol ve Yolsuzluk - Gökhan Bozkurt | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk Düşmanları; Sanmayın ki bu vatan sahipsiz! - Gülcan Havva Eraslan

Türk Milleti Ebed Müddettir.

Son yıllarda Atatürk’e saldırmakla başlayan ve ivme kazanarak artan bir Cumhuriyet düşmanlığı var. Bu düşmanlık öyle kârlı bir hâle geldi ki; kim Atatürk’e saldırsa, küfre varan hakaretamiz cümleler kursa, en itibarlı kurumlarda, üst düzey görevlendirme ile ödüllendiriliyor.

Millî duyguların en yoğun olduğu anlarda, sanki bir yerlerden düğmeye basılmışçasına organize bir kışkırtma faaliyeti baş gösteriyor. Türk toplumunun birlik ve beraberlik duygusunu örselemek için, hiçbir eylemden kaçınılmıyor.

Atatürk ‘Düşmanla Savaşmadı’ Diyenler
Atatürk ve ...

Cezaevinden izinli çıkıp zihinsel engelli kızı kaçırdı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde, zihinsel engelli 18 yaşındaki kızı kaçırdığı öne sürülen Furkan A. (20) ile kendisine yardım eden 2 kadın, gözaltına alındı. Genç kız ailesine teslim edilirken, Furkan A.'nın cezaevinden izinli çıktığı belirlendi.
Resim
Şuhut'a bağlı Ortapınar köyünde yaşayan V.T. (53), İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayıp, zihinsel engelli kızı T.T.'nin kandırılarak, kaçırıldığını bildirdi.

Harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, T.T.'nin götürüldüğü aracın plakasını tespit etti. Plakadan yola çıkan jandarma T.T.'yi kaçıranın Furkan A. olduğunu saptadı.

Şüphelinin ...
Read more : Cezaevinden izinli çıkıp zihinsel engelli kızı kaçırdı | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148850 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25116 üye

x