Zaman: Cum May 22, 2026 13:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Doğmamış Hayvanların İlk Fotoğrafları

Hayvanların anne karnındaki gelişimi ilk kez görüntülendi. 3 boyutlu ultrason tarayıcı, bilgisayar grafikleri ve mikroskobik kameralar kullanılarak yapılan çekimler görenleri şaşkına çevirdi.

“Animals in the Womb” yani Anne Karnındaki Hayvanlar adlı belgesel için çekim yapan ekip, gebeliğin başlangıcından doğuma kadar olan tüm evreleri görüntüledi. Görüntüler, hayvanların anne karnındaki şaşırtıcı gelişimini gözler önüne serdi...

Resim
16 haftalık bir fil. Fillerin hortumu 16. haftadan itibaren oluşmaya başlıyor.

Resim
Anne karnındaki iki yıllık serüveninin altıncı ayındaki filin ...
Read more : Doğmamış Hayvanların İlk Fotoğrafları | Görüntüleme : 2841 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Geriye Kalanlar - Ahmet Soner

Köy Enstitülerini, öğrencilerinden ve öğretmenlerinden dinleyin…

http://img178.imageshack.us/img178/945/111as9.jpg

Görüntü: MPEG1 Video 25.00fps 1150Kbps
Ses: MPEG Audio 44100Hz stereo 224Kbps
Süre: 36 dk. 54 sn.
Boyut: 372 MB
Çözünürlük: 352x288 (4:3)

Linkler
Bölüm I
Bölüm II
Bölüm III
Bölüm IV
Read more : Geriye Kalanlar - Ahmet Soner | Görüntüleme : 999 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Belgesel Filmler

[SuLtanAhmet]

Resim
Resim
Resim
Resim

Read more : [SuLtanAhmet] | Görüntüleme : 1006 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Zoraki Koca [Artık Ripleyemeyeceğim] :(

Tüm Forum üyelerine Selamlar,

Arkadaşlar, internet ortamında beni birçok kişi iyi tanır. Ben, bilgilerim dahilinde paylaşmayı ve yardımlaşmayı seven bir insanımdır. Şimdiye kadar dizileri mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ripleyip internete koymaya çalışıyordum. Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bundan sonra sanıyorum bir süreliğine dizi ripleyemeyeceğim. Çünkü iş saati (Almanya, 14.00 – 23.00) değişikliğinden dolayı, dizi saati ile çakışmaktadır. Bu nedenle dizileri kaçırmaktayım. Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum. Gerçekten ben de üzgünüm. Kusura bakmayın.

Ama 1 gün geçte ...
Read more : Zoraki Koca [Artık Ripleyemeyeceğim] :( | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Umumi Muhabbed

Kurallar bellidir;

* Kişiliğe saldırmak,
* Tartışma çıkarmak,
* Art arda mesaj yollamak,
* Ahlâksız cümleler kurmak,
* Siyasi parti propagandası yapmak,
* Başka bir sitenin reklâmını yapmak

Kurallar herkes için geçerlidir.

İyi Sohbetler... Hayırlı günler...

Gilda, napalım, neyi hakediyorsak ordayız. :) Sen nerelerdesin? Nasılsın?
Read more : Umumi Muhabbed | Görüntüleme : 6715 | Yanıtlar : 156 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

İstanbul'un rengi 'kırmızı'

Resim
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 12. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini Ferrari pilotu Brezilyalı Felipe Massa kazandı.

58 tur üzerinden yapılan yarışa pol pozisyonda başlayan Ferrari pilotu Massa, geçen sene birinci olduğu İstanbul Park'ta üst üste 2. galibiyetini aldı.

Yarışın başından sonuna kadar peşini bırakmayan takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in 2.2 saniye önünde finişi ilk gören pilot olan Massa, sezonun 3., kariyerinin 8. zaferini kazandı.

Startta yaptığı iyi çıkışla Hamilton'dan ikinciliği alan Ferrari'nin ...
Read more : İstanbul'un rengi 'kırmızı' | Görüntüleme : 1073 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Diğer Spor Dalları

Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı... (1 Gün)

Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı...

SAAT.

Halı.

Kilim.

Kalem seti.

Gümüş tepsi.

Takı.

Şifoniyer.

Kaftan.

Vazo.

Madalyon.

Heykel.

Biblo.

Tablo.

*

Hepsini bırakmış Ahmet Necdet Sezer... Kendisine verilen 1243 parça hediyenin, 1243'ünü de bırakmış...

Götürmemiş.

*

Bu benim cumhurbaşkanım olamaz...

*

Zaten, kırmızı ışıkta durmasından belliydi... Kimse durmuyor ki, o niye duruyor?

İsveç mi burası?

*

Bakıyorum gazetelere... 94 parça gümüş, 22 vazo, 9 takı, 27 hatıra para, 4 tabanca, 83 parça değerli süs ...
Read more : Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı... (1 Gün) | Görüntüleme : 1164 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sessizliği Lincoln Bozdu...

Resim

Galatasaray ligde yoluna kayıpsız devam ediyor. Turkcell Süper Lig'de 3. haftanın son maçında Ankaragücü'nü konuk eden sarı-kırmızılı takım, 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta rakibini Lincoln'ün ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup etti.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki maça hızlı başlayan Galatasaray ilk dakikalarda Hakan ve Servet'le gole yaklaştı. Sarı-kırmızılıları öne geçiren gol ise 22. dakikada Lincoln'den geldi. İlk haftada Çaykur Rizespor filelerini havalandıran Brezilyalı yıldız, benzer bir vuruşla Ankaragücü karşısında takımını öne ...
Read more : Sessizliği Lincoln Bozdu... | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Futbol

Milliler Hırvatistan'ı yine aşamadı: 69-77

Türkiye Basketbol Fedeasyonu'nun İzmir'de düzenlediği Efes Pilsen World Cup 6'ın finalinde Türkiye ile Hırvatistan karşılaştı.

Son iki turnuvanın şampiyonu Türkiye, daha önce A Grubu maçında yenildiği rakibine finalde de 77-69 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Maçın ilk çeyreğini Serkan Erdoğan ve Hidayet'in sayılarıyla 18-14 önde geçen milliler, ikinci çeyrekte sayı üretmekte zorlandı. Popoviç'in sayılarıyla üstünlüğü ele geçiren Hırvatistan, devreyi 39-31 önde kapadı.

İkinci yarıda kazanılan serbest atışları sayıya çevirmekte zorlana milliler karşısında dış ...
Read more : Milliler Hırvatistan'ı yine aşamadı: 69-77 | Görüntüleme : 1098 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Basketbol

Öldü, Nasıl Bilirdiniz?

Köy enstitüleri öldü, nasıl bilirdiniz?

A) Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden biri,
B) Ülkemizin kaçırdığı trenlerden en önemlisi,
C) Eğer hala yaşasaydı bizi, dünyaya yön veren bir ülke konumuna getirecek olan projeydi,
D) Bütün gelişmekte olan ülkelere örnek olacak bir eğitim sistemi
E) Komünist yuvasıydı

E şıkkını seçen zat! Bu yazı sana göre değil, tek etmende fayda var.

İlk olarak köy enstitüleri fikrinin ortaya çıkışından kapanmasına kadar geçen süreci hızlıca ele almamız gerekiyor. Kaderimizmiş ...
Read more : Öldü, Nasıl Bilirdiniz? | Görüntüleme : 2041 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Türk Tarihi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x