Zaman: Sal Şub 10, 2026 11:06

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kendi Yıldızını Bulmak

Bir zamanlar yazılarını yazmak üzere okyanus sahiline giden aydın bir adam varmış. Çalışmaya başlamadan önce sahilde bir yürüyüş yaparmış. Bir gün sahilde yürürken plaja doğru baktığında danseder gibi hareketler yapan bir insan silueti görmüş. Başlayan güne danseden biri olabileceğini düşünerek gülümsemiş ve ona yetişebilmek için adımlarını hızlandırmış. Yaklaştıkça bunun bir genç adam olduğunu ve dansetmediğini görmüş. Birkaç adım koşuyor, yerden birşey alıyor ve yumuşak bir hareketle okyanusa fırlatıyormuş. Biraz daha yaklaşınca seslenmiş:

- " Günaydın. ...
Read more : Kendi Yıldızını Bulmak | Görüntüleme : 750 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Ders Alınması Gerken Bir Olay

Yatakta yatan adam,başucundaki genç doktora:
>> - ALLAH senden razı olsun evladım dedi.bu ameliyatı yapmak için
>>yurt dışından>> buraya kadar gelmeni,yaşadığım sürece unutmayacağım.ameliyat
>>edilen hasta,büyük
>> bir hastanenin başhekimiydi.tedavisi sadece yurt dışındada mümkün
>>görülen
>> hastalığı aniden artınca,çoğu öğrencisi olan diğer doktorlar
>>onun böyle bir
>> yolculuğa dayanamıyacağını anlamışlar ve az bir kurtarma ümidine
>>rağmen bu işi
>> üstlenmeye karar vermişlerdi.fakat o hastalığı sayılı
>>uzmanlarından olan bu
>> genç doktor,nereden haber almışsa almış ve bir ...
Read more : Ders Alınması Gerken Bir Olay | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Anne Kuzusu

Anne kuzusu

Cuma namazındaydık. Sağ tarafımda yaşlı bir adam, onun sağında ise tek kişilik boş yer vardı. Yaşlı adam, farza kalkarken arkaya döndü ve boşluğun gerisinde duran 14-15 yaşlarındaki gence:
- Saf'ı doldur evlat, dedi. Gel yanıma.
Çocuk, mahcup bir ifâde ile:
- Mümkünse burada kılmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya başkası geçebilir.
Yaşlı adam, çocuğun üzerinde bulunduğu uzun tüylü yeşil halıyı göstererek:
- Ne o dedi. Yoksa orası daha yumuşak diye mi gelmiyorsun?
Ve öfkeyle ...
Read more : Anne Kuzusu | Görüntüleme : 705 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Azrailin Güzelliği

AZRAİL'İN GÜZELLİĞİ

-Onk. Dr. Haluk Nurbaki'den bir hatıra..
Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak maddeyi aşan sayısı olayla karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek özel bir arşiv yaptım. Bunlardan 1976 yılında yaşanmış bir olayı size nakletmek istiyorum.
Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir hanım hastam vardı. Bu hastam göğüs kanserine yakalanmış ve
tedavi için yurt dışına gitmek istemesine rağmen, bazı formaliteler sebebiyle o imkanı bulamamıştı. Serap'ı özel bir ilgiyle bizzat ...
Read more : Azrailin Güzelliği | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Rüya Gibi Koca

Kadının biri "armudun sapı üzümün çekirdeği" deyip
yıllarca evlenmemiş, bu konudaki tüm teklifleri geriye çevirmiş.
Neden sonra birine razı olmuş ve evlenmeyi kabul etmiş.
Güzel bir düğün yapılmış ve yeni evlerine taşınmışlar.
Tabii henüz kocasını tam olarak tanıma fırsatı bile bulamamışken ilk
sabah
kocası erkenden kalkmış ve karısına mükemmel bir kahvaltı hazırlamış.
Yumurta rafadan, tam istediği gibi. Ekmekler kızarmış, taze portakal
suyu
vs...
Bir kuş sütü eksikmiş. Kahvaltıyı yatağa kadar getirmiş ve nazikçe
hanımını uyandırmış. ...
Read more : Rüya Gibi Koca | Görüntüleme : 1158 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Gülmece

Yunan kin kustu

Yine TSK’ya saldırdı

Makarios’u anma törenlerine katılmak için Kıbrıs Rum kesimine giden Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Türk ordusuna “işgalci” deme alçaklığında bulundu.

Rum yönetimi lideri Papadopulos’la buluşan Papulyas, “Kıbrıs’ın işgal ordularından kurtulmasını ve nihai bir Kıbrıs Helenizmi adına çözümün gelmesini ümit ediyorum” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, yine Helenizim hayallerinin peşinde koşarak, özlemlerini anı defterine yazdı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, “Kıbrıs adasının yakın zaman içinde işgalci ordulardan temizlenmesini umuyorum” dedi. 3’üncü Makarios’un ölüm yıldönümü nedeniyle ...
Read more : Yunan kin kustu | Görüntüleme : 638 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

DTPlilerin yabancı dili Türkçe

DTP kökenli bağımsız milletvekilleri dün TBMMye adım atar atmaz tartışma yarattı.

19 vekilden 17si kayıt formundaki "Bildiğiniz yabancı dil" hanesine "Türkçe" yazdı. Anayasaya göre devletin resmi dili Türkçe olduğu için TBMM yetkilileri DTPlilerin özgeçmişlerini Meclisin internet sitesine koymadı.

Kaynak
Read more : DTPlilerin yabancı dili Türkçe | Görüntüleme : 677 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Su kesintileri çarşamba günü başlıyor

Başkentte susuzluk kabusu

Başkentte 2 gün arayla uygulanacak ve 2'şer gün sürecek su kesintileri Çarşamba günü başlayacak.
İki ayrı bölgeye ayrılan Ankara'ya dönüşümlü olarak su verilecek. 48'er saatlik kesintiler 5 ay boyunca 2 gün arayla uygulanacak.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, su verilemeyecek yerler ve zamanları şöyle:

1-2 Ağustos günlerinde su alamayacak yerler:

"Aydınlıkevler, Cebeci, Telsizler, Gültepe Mahallesi, Örnek, Demirlibahçe, Abidinpaşa, Balkiraz, Mehtap Mahallesi, Tuzluçayır, Aşık Veysel Mahallesi, İmrahor, Bostancık, Siteler, Çamlık Mahallesi, Battalgazi, ...
Read more : Su kesintileri çarşamba günü başlıyor | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Haberler

Yapma bebeğe ’put’ dediler

Diyanet'ten fetva bekleniyor

Batman’daki atölyesinde bez parçalarından bebek imal edip satan Hamdullah Güneş, ürünlerine "Puttur, günahtır" denilmesi üzerine Batman Müftülüğü’ne başvurarak fetva istedi. Müftü Mustafa Üskülüplü, ekmek parası için yapılıyorsa bir şey denemeyeceğini belirtti, ancak son kararı Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Kurulu’nun vereceğini söyledi.

HAMDULLAH Güneş, Pınarbaşı Mahallesi’ndeki atölyesinde 5 yıldan bu yana bez parçalarından bebek imal edip satıyor. Batman yöresinin geleneksel giyimi yansıtan bebek figürlerini, yörenin tanıtımına katkıda bulunduğu için Kültür ve Turim ...
Read more : Yapma bebeğe ’put’ dediler | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

MHP: Köşk için DTP’ye muhtaç etmeyiz

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı: AKP'yi DTP’ye muhtaç etmeyiz

Bahçeli’nin kurmayı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis’e girme kararının gerekçesini açıkladı: Sayın Genel Başkanımız, devletin başı ve en önemli makamı için yapılacak bu seçimde AKP’nin DTP’ye muhtaç olmasını istemedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde gereken 367’nin sağlanması için TBMM Genel Kurulu’na katılma kararının arkasında, AKP’ye, "Cumhurbaşkanlığı devletin başıdır, en önemli makamıdır. Bu makama yapılacak seçim için seni DTP’ye muhtaç etmem" ...
Read more : MHP: Köşk için DTP’ye muhtaç etmeyiz | Görüntüleme : 710 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149175 ileti • Toplam 46460 başlık • Toplam 25159 üye

x