Zaman: Pzt Tem 07, 2025 16:30

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Osmanlı torunu, Gates'i tahtından indirdi !

Dünyanın en zengin ismi artık 67.8 milyar dolarlık servetiyle Carlos Selim..

Dünyanın en zengin ismi 13 yıl sonra değişti. Meksikalı Carlos Slim (Selim)dünyanın en zengin adamı unvanını aldı

Osmanlı torunu olarak bilinen Meksikalı Carlos Slim (Selim), 67.8 milyar dolarlık servetiyle
Bill Gates’i yerinden ederek dünyanın en zengin adamı unvanını aldı

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates, 13 yıldır kimseye bırakmadığı tahtını Osmanlı torunu olan Meksikalı Carlos Slim’e kaptırdı. Meksika’da yapılan saygın bir araştırmaya ...
Read more : Osmanlı torunu, Gates'i tahtından indirdi ! | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kazım Koyuncu-Gidiyorum(dinlemeden geçme)

söylenecek bişey yok şarkı yeterli

Kazım Koyuncu-Gidiyorum

işte gidiyorum..
birşey demeden arkamı dönmeden şikayet etmeden
hiç bir şey aLmadan bir şey vermeden
yoL ayrıLmıs görmeden gidiyorum..

ne küsLük var ne pişmanLık kaLbimde
yürüyorum sanki senin yanında
sesim uzakLaşır her bir adımda
ayak izim kaLmadan gidiyorum....

gerdiğin teL kaLbimde kırıLmadı
gönüL kusu şarkıdan yoruLmadı
bana kimse sen gibi sarıLmadı
ışığımız sönmeden gidiyorum... Gittin..

Read more : Kazım Koyuncu-Gidiyorum(dinlemeden geçme) | Görüntüleme : 840 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Devşirme Usûlü nereden ve neden çıkmıştır?

Devşirme Usûlü nereden ve neden çıkmıştır? Çocuklar zorla mı annelerinden alınmıştır?

Devşirmenin başlama sebeplerini şöylece özetlemek mümkündür:

1) Yıldırım Bayezid'in Ankara mağlûbiyetinden sonra fetihlerin duraklaması, hattâ muvakkaten (geçici olarak) gerilemesi sebebiyle yeniden esir elde edilememesi, acemi oğlan ihtiyacını arttırmıştır.

2) Ayrıca bugün Amerikan ordusunda asker olmak için can atan çok sayıda üçüncü dünya ülkesi vatandaşı insanların mevcut olduğu inkâr edilemediği gibi, o günün tek süper gücü olan Osmanlı Devleti'nin en önemli ordusu olan Yeniçeri teşkilatında ...
Read more : Devşirme Usûlü nereden ve neden çıkmıştır? | Görüntüleme : 10174 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Osmanlı İmparatorluğu

Mirasımıza Sahip Çıkmak

Mirasımıza Sahip Çıkmak
"Gönül ister ki, Afrika'nın kuzeyinden Endülüs'e çıkayım
ve sonra Balkanlar üzerinden tekrar İstanbul'a döneyim!"

Yavuz Sultan Selim
(Mısır'ın fethinden sonra İstanbul'a dönerken)

Türk Milleti, son derece sağlam ve köklü bir mirasa sahiptir. Bu noktada önemli olan, bu mirasın önemini gereği gibi kavrayabilmek ve geçmişimize sahip çıkarak yüzümüzü geleceğe dönebilmektir. Bu yaklaşımın en güzel örneğini, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün yürüttüğü politikada görürüz.

Atatürk, Millî Mücadeleyi izleyen yıllarda, Türk Milleti'nin geleceği için çok ...
Read more : Mirasımıza Sahip Çıkmak | Görüntüleme : 1615 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Osmanlı İmparatorluğu

Tuğrul Türkeş: ''Apo asılamaz''

http://image.haber3.com/haber/99460.jpg
MHP milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, Apo'nun idamı konusunda net konuştu: Apo artık asılamaz.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı Apo’yu asma polemiğine MHP’nin iki ünlü ismi Ankara adayları Deniz Bölükbaşı ve Tuğrul Türkeş de katıldı.

Star’a konuşan Türkeş, mevcut hukuk sistemi içinde idam cezasının kaldırılabileceğini ancak yasaların geriye doğru işlemesinin mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: ‘İdam cezası kaldırılmıştır. İdam cezası geri getirilse ve referanduma götürülse bile Türk hukuk sistemi ve evrensel hukuk sistemine göre cezalar ...
Read more : Tuğrul Türkeş: ''Apo asılamaz'' | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kitap Özetleri / Tanıtımları

Kitap okumak her zaman akılda bilgi bırakmaz..metodlu okumak lazım.

1.Görsel olarak okumak lazım..dudak mırıldanması yapmadan.
2-Okurken muhakkak sözlük faydalıdır..bilinmeyen kelimelere bakıp kafaya yerleştirmek için..beynimiz çok geniş kapasiteli..her yeni kelime, bilinçaltımızda yer buluyor kendine.
3-Muhakkak not kağıdı olmalı yanınızda ki önemli konuları not edebilesiniz ve hangi sayfada oldugunu ilerde bulabilesiniz.
4-Önemli kısımların başlangıç ve bitiş kısımlarına işaret koymak lazım..ama kitabı sonradan scannen yapmak niyetiniz yoksa, satırların altını çizebilirsiniz.
5-Okurken, kitabın hakkında yorum yapıp, ya kitabın sayfa ...
Read more : Kitap Özetleri / Tanıtımları | Görüntüleme : 4417 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Kültür & Sanat Meydanı

Türklere yapılan Soykırımlar

Bakmadan görmek ve öğrenmeden bilmek isteyen birçok kişi, her fırsatta, ermeni konusunu, doğu meselesini, trakya meselesini ortaya sürerler. hiçbirinin aklına gerçekleri öğrenmek ve araştırmak gelmez.

zaman zaman söhret olmak isteyen bazı şahısların ´ötmeleri´ sonucu, iyi niyetli insanlarımız da yanlış yönlendirilir.

===

Rusyanın desteklediği ve teşvik ettiği TASNAK çeteleri, kafkaslar üzerinden geçerek Doğu Karadeniz de Dağ köylerine saldırdılar. Müslüman nüfusu camilere doldurarak yaktılar. hatta hamile kadınların karınlarını deserek doğmamış bebeleri bile öldürdüler. Osmanlı ordusu birçok cephede ...
Read more : Türklere yapılan Soykırımlar | Görüntüleme : 1552 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Türk Tarihi

Tayyip Foruma Admin Olursa

1- ayın üyelerinin rengi olan yeşilin tonu değişir

2- forum yan gelip yatma yeri değil diyerek 1 saatten fazla aralıklarla online olmayan üyeler kara listeye alınır

4- ayın üyeleri açıklanırken aynı topikte ilan edilmezler bayanlar için ayrı erkekler için ayrı topik açılır..

5- forumdaki yetki dağılımları yeniden yapılır imam hatip mezunu ya da öğrencisi olmayan üyelere yetki verlmez ve bu kişiler kesinlikle ayın üyesi seçilmezler..

6- karma verme kurallarında bazı değişikliklere gidilir.. imam hatipliler 1 ...
Read more : Tayyip Foruma Admin Olursa | Görüntüleme : 945 | Yanıtlar : 12 | Dizin : Gülmece

Bengü - Taktik [2007]

Resim

KORKMA KALBİM
KORKMA KALBİM
KALBİM
KALBİM
TAKTİK
BAY YANLIŞ
UNUT BENİ
AŞK MARKA SİLAHIM
YOLCU
SENSİZ MEYVE SOYAR MIYIM?
SENSİZ KALDIM
MUTLU MUSUN GÜZELİM

http://rapidshare.com/files/41372542/Be ... k.rar.html

Rar: Guncelmeydan
Read more : Bengü - Taktik [2007] | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Fıkra

Plan Bozuldu

Akıl hastanesinde deliler bi araya gelip kaçış planı yaparlar. Elebaşları planı anlatır :
-Büyük bir kütük bulup ilk önce 1. kapıyı, 2. kapıyı ve daha sonra 3. kapıyı kıracağız ve herkes başının çaresine bakıp kaçacak. Sabah olunca bir kütük bulurlar doğruca 1. kapıyı kırarlar, 2. kapıya koşup onuda kırdıktan sonra 3. kapıya yönelirler. 3. kapının açık olduğunu gören elebaşları der ki :
-Arkadaşlar plan bozuldu geri dönün

Saf Çocuk

Bir gün çocuğun biri ...
Read more : Fıkra | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gülmece

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x