Zaman: Pzt Nis 13, 2026 19:57

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ali Babacan'dan Türkşen'e davet / Levent BULUT

"İnandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu. Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım." diyerek Ak Parti'den istifa eden Ali Babacan, kuracağı parti için çalışmalarını sürdürüyor. Bazı siyasetçiler ve akademisyenlerle görüşmeler yapan Babacan'ın kuracağı parti için teklif götüreceği isimler her gün daha da netleşiyor. Aldığım bilgilere göre bu isimler arasında İYi Parti'den istifa edenler de var.

*

Kulislerde Babacan'ın, Balyoz ve Poyrazköy kumpası mağduru emekli Kurmay Albay Ali Türkşen'e kuruculuk teklif edeceği söyleniyor.

Kardak ...
Read more : Ali Babacan'dan Türkşen'e davet / Levent BULUT | Görüntüleme : 560 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Deniz Bitti, AKP De Bitmek Üzeredir… / Ali ERALP

“Deniz Bitti, AKP De Bitmek Üzeredir…”

Ekonomi dibe vurdu.

Tarım, sanayi dibe vurdu.

Kaynaklar kurudu.

Üretim durdu.

İhracat yapılamıyor. Ülkenin her çeşit ihtiyacı dışarıdan satın alınıyor.

Bütçe tamtakır.

Deniz bitti… AKP bitti…

Ülkenin tek geçim kaynağı zamlar ve vergi oldu. Dolaylı, dolaysız vergiler…

1 yılda elektriğe yüzde 50 zam, akaryakıta yüzde 30 zam, tekel maddelerine yüzde 60 zam, temel gıdaya yüzde 40 zam yapıldı… Memura yüzde 4+4.

Bütün bu pahalılığa karşın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ...
Read more : Deniz Bitti, AKP De Bitmek Üzeredir… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1150 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

PIKETTY NE DİYOR ?

PIKETTY NE DİYOR ?

‘Kapitalizmin Yedi Günahı’ başlıklı yazı dizimizde, kapitalizmin üçüncü günahı olarak, onun eşitsizlik yarattığını söylemiştik.
Burada çok derin bir sorunsalla karşı karşıyayız.
Acaba bu ‘eşitsizlik’, kapitalist sistem i̇çinde kalınarak azaltılabilir mi?
Bir başka deyişle, kapitalist sistem içinde, yoksa bir başka ‘ideolojik tutum’ mu bu ‘eşitsizliği’ körüklemektedir?
Thomas Piketty’nin, sözkonusu yazımızda, kapitalist büyümede eşitsizliğin sermayenin verimliliğinden kaynaklandığını i̇leri sürdüğünü yazmıştık.
Doğrudur.
Ancak ne var ki, yine Thomas Piketty, bir anlamda Alternatives Economique yazarlarını ...
Read more : PIKETTY NE DİYOR ? | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KAZI, BÖYLESİNE İNSAFSIZCA DAHA NEREYE KADAR YOLACAKSINIZ BAKALIM??? Dr.Noyan UMRUK

KAZI, BÖYLESİNE İNSAFSIZCA DAHA NEREYE KADAR YOLACAKSINIZ BAKALIM??? Dr.Noyan UMRUK
Türkiye’de, her şeye rağmen cari açık, iç ve dış borç vb. habis urlara karşı bağışıklık sağlayan yararlı bir ot, bitki vardı demiştik: Bütçe Dengesi

Bütçenin de takati kesildi sayenizde…

İşte burada da artık ot bitmiyor . Çünkü bu ot büyüyen, reel üretimi güçlü ekonomilerde bitiyor. Büyüme ve gelir artışı hız kesince tüketim de geriliyor. Vergi sistemi, adaletsiz, tüketim üzerinden alınan dolaylı vergilere dayanmışsa, bütçe gelirleri ...

SONER POLAT’IN ARDINDAN

SONER POLAT’IN ARDINDAN
Amiral Soner Polat’ın ölümü, çoğu kişi gibi beni de derinden üzdü.
Gerçekten kibar ve canayakın bir kişiliği vardı.
Mesleğinde derin bilgisi olduğu da kesin.
Düşünen ve araştıran bir asker idi.
Ben bilirim havasında değil, tersine sürekli öğrenme arayışında olduğunun yakın tanığıyım.
Almanya’da bir toplantı sonunda ; -paşam güzel şeyler söylediniz ama umarım eleştiriye de açıksınızdır, demiştim.
-Pek tabii demişti, buyurun.
Ben de, konuşmanız sırasında Raymond Aron’dan sözederken ‘büyük düşünür’ dediniz, sanki gerçekten ...
Read more : SONER POLAT’IN ARDINDAN | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İstanbul’da on binlerce toplanma alanı nerede? / Levent BULUT

Öyle bir ülke haline geldik ki; olmamışı olmuş, yapılmamışı yapmış gibi gösterenleri “Helal olsun!” deyip alkışlıyoruz. Meselâ; “Yerli uçağımızı yaptık.” dediler, millet hâliyle alkışladı. Öyle ya kim sevinmez kendi uçağımızı yapsak?

Sonra “Uçağımız göklerde...” dediler ama gören yok. Herhâlde kaybettiler!

Ne hikmetse vatandaşımız yine alkışladı.

Ardından yerli otomobil yapacaklarını söylediler. Şirketler, holdingler, KOBİ’ler henüz tasarım aşamasında olmasına rağmen yerli oto siparişi verdiler. Aradan yıllar geçti.

Nihayet insanımız “Ne oldu bu araba işi?” diye sormaya başlayınca ...
Read more : İstanbul’da on binlerce toplanma alanı nerede? / Levent BULUT | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Büyük İstanbul Depremi ZELZELE-İ AZİME / Sinan MEYDAN

Büyük İstanbul Depremi ZELZELE-İ AZİME

İstanbul'da 10 Temmuz 1894 Salı günü saat 12.24'te 17-18 saniyelik çok şiddetli bir deprem oldu. Resmi rakamlara göre İstanbul il sınırları içinde 474 kişi öldü, 482 kişi yaralandı. Toplam 387 dayanıklı yapı, 1087 ev, 299 dükkan hasar gördü.

Resim

İstanbul bir haftada ikinci kez sallandı. Silivri açıklarında, salı günü 4.6, perşembe günü de 5.8 şiddetinde iki deprem meydana geldi. İstanbul'da korku ve endişeye neden olan bu depremleri, beklenen “büyük İstanbul ...
Read more : Büyük İstanbul Depremi ZELZELE-İ AZİME / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Trump'ın azil soruşturması: Komitenin hedefinde Trump-Erdoğan telefon konuşmaları var / Yılmaz POLAT

Trump'ın azil soruşturması: Komitenin hedefinde Trump-Erdoğan telefon konuşmaları var

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyesi Demokrat Kaliforniya Milletvekili Eric Swalwell, Başkan Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmalarının deşifresinin açıklanmasını istedi.

Başkan Trump’ın azil soruşturmasıyla ilgili süreci başlatan Demokrat Parti,yabancı liderlerle yapılan telefon konuşmalarının da peşine düştü.

İstihbarat Komitesi Üyesi Milletvekili Swalwell’in özellikle Erdoğan, Putin ve Suudi Prens Salman’ın adını söylemesi dikkat çekti.

Milletvekili Swalwell, Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suudi Veliaht Salman’la ...

Kuşaklar Tanışmalı (III)…Ve nihayet Z Kuşağı… (2000 ve devamında doğanlar) Dr. Noyan UMRUK

Kuşaklar Tanışmalı (III)…Ve nihayet Z Kuşağı…
(2000 ve devamında doğanlar)

Dr. Noyan UMRUK

"İnternet kuşağı" da denilen bu ufaklık ve yeni yetmelerin en büyüğü henüz 19 yaşında.

Bunlar tam anlamı ile teknoloji çağı çocukları…
Yanlarında her daim taşınabilir digital küçük aygıtları, bilgisayar, MP3 çalar, i-Pod'ları, cep telefonları, DVD oynatıcıları ayrılmaz parçaları ile öylesine haşır neşirler ki sohbetlerine(!) doyum olmuyor…

Onlar, ev ödevi yapamadıklarında "elektrikler kesildi, ondan yapamadım" değil; "internet bağlantım kopuktu" diyorlar…

Yeni teknolojik olanaklarla, ...

İmamoğlu ''Beyaz''ı kararttı / Murat AĞIREL

İmamoğlu ''Beyaz''ı kararttı

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesi ve sonrasında yandaş medya diye tabir edilen medya organları tarafından yalan yanlış linç kampanyasına maruz kalıyor.

En son tartışılan konu ise belediye iştiraki olan İSMEK…

16 Eylül'de öğretmen alımı ihalesinin iptal edilmesiyle çarşı pazar karıştı.

Ekrem İmamoğlu, bir röportajında "İSMEK'i kapatmak gibi bir kararın söz konusu olmadığını, sağda solda medyada işi olan bir kurumun yıllardır ihalesini aldığı bir sistemle değil, tümüyle kamu aidiyetini içinde hisseden, ...
Read more : İmamoğlu ''Beyaz''ı kararttı / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148852 ileti • Toplam 46412 başlık • Toplam 25116 üye

x