Zaman: Sal Nis 21, 2026 20:51

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

NABZA GÖRE ŞERBET

NABZA GÖRE ŞERBET
Turhan Feyzioğlu, yani Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun dedesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı iken, öğrencilerine « Nabza göre şerbet vermeyin » demişti.
Demişti demişti ama, önce kendisi ‘nabza göre şerbet vermişti’.
Menderes’le, yani o günün Dr Recep’iyle ters düştüğü için üniversiteden istifa etmek zorunda kaldı.
Sonra CHP’ye girdi.
Önemli görevler üstlendi falan.
Sonra Ecevit’in ‘Ortanın solu hareketi’ne karşı çıkarak CHP’den ayrıldı.
Koç mu koyun mu amblemli ‘Cumhuriyetçi Güven Partisi’ni kurdu.
Yetmişli ...
Read more : NABZA GÖRE ŞERBET | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Taktik maktik yok bam bam bam / Barış TERKOĞLU

Taktik maktik yok bam bam bam

Maçtan önce: Taktik maktik yok, bam bam bam...

Maçtan sonra: Milli Takımımız baştan sona üstün götürdüğü maçta ağır bir mağlubiyet aldı.

Bizim bir stratejimiz var mı? İstiyoruz belki, bir şey yapmaya niyetliyiz de. Peki, bize küçük kuvvetlerle büyük iş yaptıracak yöntemimiz var mı? Bizim kendimize ait bir “üst aklımız” hiç olmayacak mı?

Gazeteci Toygun Atilla’nın yeni çıkan “İfşa” kitabını okuyunca sordum. Zira kitap önümüze bir tablo seriyor.

FETÖ’nün Bank ...
Read more : Taktik maktik yok bam bam bam / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 910 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye'yi işgale mi hazırlıyorlar? / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Türkiye'yi işgale mi hazırlıyorlar?

Türkiyemizin asıl beka sorunu yeni askerlik sistemidir. Kimlerin hangi amaçla hazırladığı belli olmayan yasa tasarısı için TSK da görevli bir tek yetkilinin görüşü alınmamıştır. Aylar önce taslak plan sızmaya başlayınca Kuleli ve Harp Okulundan sınıf arkadaşların emekli olmalarına rağmen endişe ile aradılar. "Bu gidişle 3-5 yıl sonra sınırlarımızı koruyacak asker bulamayacağız" dediler. Konuyu İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ile paylaştım. Değerli arkadaşlarımla bir araya getirdim. Sayın Özdağ konuyu ...
Read more : Türkiye'yi işgale mi hazırlıyorlar? / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 3034 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET Mİ DEDİNİZ ?

DEVLET Mİ DEDİNİZ ?
Devlet üzerine çok yazdığımı biliyorum.
Ancak bir o kadar daha yazsam, konuya henüz girmiş olacağımı da biliyorum.
Devlet ‘kuramları’nı sıralayacak ya da kendimce bir tanım verecek değilim. Ki, tanım yapmanın ne denli özen ve bilgi gerektirdiğini bilenlerdenim.
Ancak, Türkiye’de sıklıkla dillendirilen, bir sözde tanıma değinmeden geçmek olmaz.
Yineleyecek olursak ; « Devlet, veri bir toplulukta, meşru şiddet tekelini elinde bulunduran kurumdur ».
Max Weber’in geçen yüzyılın başında yaptığı bir tanım bu. ...
Read more : DEVLET Mİ DEDİNİZ ? | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Askerlikten muafiyet yetkisi gerekli mi? / Levent BULUT

TSK'nın 350 bin kişilik personel sayısı, yeni çıkacak askerlik yasası ile en az 130 bin kişi düşecek. Bir o kadarda kalan sayı içinde 6 ayı dolduracak personel bulunduğu ifade ediliyor. Yani anlayacağınız Türk ordusunun sayısı 3 ay içinde 75-100 bin arasına inecek. Bununla beraber yeni askerlik yasasında, "Özel Durumlarda Muafiyet ve Erteleme" başlığı altında Cumhurbaşkanı'na askerliğini yapmayanlara muafiyet yetkisi geliyor.
Cumhurbaşkanına tanınan bu yetki ise tartışma konusu oldu. Düzenlemeye tepki gösteren CHP Millî Savunma ...
Read more : Askerlikten muafiyet yetkisi gerekli mi? / Levent BULUT | Görüntüleme : 603 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KEKOVA’DA TOPLANTI

KEKOVA’DA TOPLANTI

Hani, ressam Abidin Dino’ya sormuşlar: “Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” O da bu soruya karşı bir şiir yazmış, şöyle bitirmiş ya şiirini:

“Yapardım mutluluğun resmini
Buna da ne tual yeterdi;
Ne boya…”

Ressama sorsaydık yaşarken, “Bana, ”güzelliğin” yani Kekova’nın resmini yapabilir misin?” diye. Sanırız aynı yanıtı verirdi. Burayı resmedemezdi. “Burayı anlatmaya ne renk, ne boya, ne sözcük yeterlidir.” derdi.

Belki de, dünyanın en güzel yerinden söz ediyoruz. Ülkemizin en korunan yerlerinden biri, ...
Read more : KEKOVA’DA TOPLANTI | Görüntüleme : 979 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Felaket Geliyorum Diyor… / Ali ERALP

Felaket Geliyorum Diyor…

ABD emperyalizmi ve işbirlikçileri eliyle ülkemizde sinsi, gizli bir plan uygulanıyor.

Fabrikalar, vatan toprakları, limanlar satılıyor, sattırılıyor… Ormanlar yağmalanıyor. Tarım, hayvancılık bitiriliyor. Bir tek üretim yeri, imalathane, fabrika açılmıyor. Açtırılmıyor…

İthalat artarken, ihracat azalıyor. Durduruluyor…

Halk yoksullaşıyor, yoksullaştırılıyor.

En büyük bütçe Diyanet işlerine ayrılıyor. Halk işsiz güçsüz bırakılıyor. Öğretmenlerin tayinleri yapılmıyor.

Yani işin özeti Atatürk, Ulusal Kurtuluş savaşları, laiklik, tam bağımsızlık yok edilmeye çalışılıyor.

En önemlisi ise Türk, Türklük, doğruluk, çalışkanlık, ...
Read more : Felaket Geliyorum Diyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1663 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Türkiye'yi askersizleştirme projesi / Cahit Armağan DİLEK

Türkiye'yi askersizleştirme projesi

Askere alma sürecini düzenleyen yeni yasa tasarısı bu haliyle geçerse aslında askere almama yasası olacak.

Askerlik sisteminin değişeceği ve yasa hazırlandığı 31 Mart seçimleri öncesi gündeme gelmişti. İçeriği bir şekilde duyuruldu ama nedense seçim sonuna bırakıldı. Şimdi ise 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi Meclis'ten geçmesi için acele var. Bu da seçim odaklı bir hamle olduğunu gösteriyor.

Ama keşke sadece seçim odaklı olsa. Çünkü önerilen sistem Türkiye'nin bekası, geleceği ve refahıyla doğrudan bağlantılı ...
Read more : Türkiye'yi askersizleştirme projesi / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 1382 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İftiralar ve gerçekler 27 MAYIS / Sinan MEYDAN

İftiralar ve gerçekler 27 MAYIS

“Ordunun politikaya karışmasını istemiyoruz. Ordu ile iktidara gelmek istemiyoruz. Bir baskı idaresini, millet kuvvetiyle yıkmak için mücadele ediyoruz.” (İsmet İnönü, 7 Mayıs 1960)

Resim

Bugün 27 Mayıs 2019… 14 Mayıs 1950'de serbest seçimlerle iktidara gelen Demokrat Parti (DP), 59 yıl önce bugün, 27 Mayıs 1960'da bir askeri müdahaleyle iktidardan indirildi.

27 Mayıs konuşulurken bazı kesimler, dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı İsmet İnönü'yü suçlarlar: 27 Mayıs'ı “İnönü'nün yaptırdığını” söylerler. ...
Read more : İftiralar ve gerçekler 27 MAYIS / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1157 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Game of Thrones'un çekilmemiş finali / Barış TERKOĞLU

Game of Thrones'un çekilmemiş finali

Neredeyse gece yarısı. Koğuşun ışıkları kapandı. Herkes uykuya çekildi. Yavaşça kalkıyorum. Parmaklarımın ucunda yürüyerek televizyonu en kısık sesiyle açıyorum. Taht Oyunları-Game of Thrones (GOT) başlıyor.

Şimdi tüm dünya GOT dizisinin finaliyle yatıp kalkıyor. Ben ilk sezonunu hapishanede seyretmiştim. Kimi yandaş kimi F tipi konukların sürekli içerdekilere hakaret ettiği tartışma programları Silivri’de çok popülerdi. Hiç izlemiyordum. Bir zamanlar Türk televizyonlarında yayımlanabilen Spartacus, Mad Men, Tudors ya da Shameless gibi diziler çare ...
Read more : Game of Thrones'un çekilmemiş finali / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148862 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25115 üye

x