Zaman: Çrş Nis 22, 2026 3:06

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

SÖZ… / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

SÖZ…

Ata'm;

İzindeyiz.

Açtığın yoldan, "temsili" Bandırma Vapurları, Bandırma uçakları, Bandırma kamyonları, Bandırma otobüsleri, Bandırma otomobilleri, Bandırma bisikletleri, ne bulursak onunla, gösterdiğin hedefe yürüyoruz.

2019 yılı Mayıs'ının 19. Günü, tıpkı senin 100 yıl önce yaptığın gibi Samsun'a çıkıyoruz. "Güruh"a dahil olanların vebali boyunlarına, "millet"in fiziken bunu yapamayacak durumda olan fertleri de, ruhları ve gönülleriyle Samsun'da! Zira "Samsun iskelesi" bir "coğrafi konum"dan çok ötesi; tıpkı Ergenekon gibi Türk'ün adını hak ediş kalesi.

* * *

Tıpkı, ...
Read more : SÖZ… / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni açılımın ana hedefi Suriye Kuzeyi / Cahit Armağan DİLEK

Yeni açılımın ana hedefi Suriye Kuzeyi

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi.

Bizi yazılarımızdan ve TV programlarından takip edenler çok iyi bileceklerdir ki 3 yıldır yeni açılım-müzakere-pazarlık sürecine çıkacak yolların taşlarının döşendiğini söyledik yazdık.

Avukatlarıyla görüşmesinin 06 Mayıs'ta duyurulmasıyla birlikte yolun sonuna gelindiği de deşifre ediliyordu. Önceki gün Adalet Bakanı'nın avukat yasağının kaldırıldığını açıklamasıyla birlikte bu resmen teyit edildi.

Konu aslında avukat görüşmesi falan değil. Hem Bahçeli hem de AKP milletvekili aslında teröristbaşının devletle ve Kandil ile ...
Read more : Yeni açılımın ana hedefi Suriye Kuzeyi / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 682 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

19 Mayıs'ı nasıl anlamalı? / Barış DOSTER

19 Mayıs'ı nasıl anlamalı?

Yarın 19 Mayıs. Mustafa Kemal Paşa’nın, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılı. Sadece Türk tarihi açısından değil, emperyalizme karşı savaşan mazlum milletlerin tarihi açısından da önemli bir gün. Sonuçları; Rusları, İngilizleri, Yunanları, Fransızları, İtalyanları da etkilediğinden, dünya tarihinde de özgün bir yeri var Milli Mücadele’nin.

Önemli günler; ulusal bellekte izi olan tarihler; coşkuyla kutlanan bayramlar; milli bilinci ve kimliği, özgüveni ve gururu pekiştirmenin yanında, nereden gelip nereye ...
Read more : 19 Mayıs'ı nasıl anlamalı? / Barış DOSTER | Görüntüleme : 705 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İBB'deki dijital veriler bu yüzden mi saklandı? / Murat AĞIREL

İBB'deki dijital veriler bu yüzden mi saklandı?

Daha önce İBB'deki Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın iştiraki olan Medya A.Ş.'nin milyonluk faturasını gündeme taşımıştım.

Söz konusu olayda Medya A.Ş.'nin, 30.10.2018 tarihinde (2018/459917 ihale numarası ile) gerçekleştirdiği "İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bağlı Birimlerinin Yatırım Org. Tanıtım ve Medya çalışmaları işi" işinden 26.5 milyon kazandığını aktarmıştım.

İş kapsamında "Web Tasarım, Bakım, Onarım, İmaj Film, Video vb." gibi işlerin yaptırıldığını belgeleriyle yazmıştım. Bu iş için bu kadar para ...
Read more : İBB'deki dijital veriler bu yüzden mi saklandı? / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 988 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Türken USA' Vakfına giden 45 milyon dolar İBB'den mi? / Yılmaz POLAT

'Türken USA' Vakfına giden 45 milyon dolar İBB'den mi?

ENSAR Vakfı ile TÜRGEV Vakfı’nın ortaklaşa ABD’de 2014 yılında kurduğu TÜRKEN Vakfı’nın New York Manhattan’da milyonlarca dolara yaptırdığı gökdelenin parası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde mi? sorusu cevap arıyor.

IBB’den Vakıflara yapılan tartışmalı bağışlar, ABD’de Ensar ve Türgev bağlantılı Türken Vakfı’na yapılan milyonlarca dolarlık bağışların kaynağının da IBB’mi sorusunu akla getiriyor.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı IRS Vergi Dairesi’nin resmi kayıtlarında TÜRKEN Vakfı’na yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapıldığı ...
Read more : 'Türken USA' Vakfına giden 45 milyon dolar İBB'den mi? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

19 Mayıs ruhu: Yalnızlaşmadan yalnızlaştırmak / Deniz YILDIRIM

19 Mayıs ruhu: Yalnızlaşmadan yalnızlaştırmak

Halide Edip, Ateşten Gömlek’te anlatıcısına, “bende her savaşı kazandıktan sonra ordumuzun neden yenildiğini anlamayan gizli bir kızgınlık vardı” dedirtir. Yani askeri cephede kahramanlıklar, kazanılan muharebeler vardır; ancak devlet yine de çözülmekte, saltanat binası içten içe çökmektedir. Dönemin yurtseverlerine hükmeden ruh halinin en iyi özetidir. Neden böyledir?

19 Mayıs’ta sahaya inen Kemalist liderliğin bu soruya verdiği yanıt bellidir:
Sadece askeri kurtuluş yetmez; çünkü iç cephede siyasal düzen zaaflıdır, devletle halk arasındaki ...
Read more : 19 Mayıs ruhu: Yalnızlaşmadan yalnızlaştırmak / Deniz YILDIRIM | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Küresel ABD Projeleri ve 23 Haziran Seçimi… / Ali ERALP

“Küresel ABD Projeleri ve 23 Haziran Seçimi…”

Bazı arkadaşlarım küresel proje uyarısı yapıyor bana. Ülkenin küresel tehlikelerle karşı karşıya olduğunu vurguluyor…

Ben bu konuya 20 yıl önce, 1999 yılında, cumhuriyet gazetesinde, tam sayfa yayınlanan bir makalemle dikkat çekmiştim. Daha sonra da Çetin Yetkin ağabeyin çıkardığı “Müdafaa-i Hukuk” dergisinde aynı konuyu ele almıştım. İmamoğlu’nu topluma “Hain” tanıtan bazı kişilere ve çevrelere de bu makalede yanıt veriyorum:

“Yıllardır bu ulusun başına bir "küreselleşme", bir "Yeni Dünya ...
Read more : Küresel ABD Projeleri ve 23 Haziran Seçimi… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1321 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

19 Mayıs 2019:YÜZ YIL SONRA YENİDEN ÖZGÜRLÜĞE, BAĞIMSIZLIĞA YÜRÜME ZAMANI … Dr. Noyan UMRUK

:turkiye: :teytey: 19 Mayıs 2019:YÜZ YIL SONRA YENİDEN ÖZGÜRLÜĞE, BAĞIMSIZLIĞA YÜRÜME ZAMANI …
Dr. Noyan UMRUK

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket, bizim.

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,

bu ...

Benim aklım artık bunları almıyor / Barış TERKOĞLU

Benim aklım artık bunları almıyor

“Siz buraya FETÖ terör örgütünün başını nasıl çağırırsınız? Ya Türkiye’yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile teröristi aynı yere koyuyorsunuz.”

Türk Büyükelçi, Kırgızistan’da müftülüğün iftar programını bu sözlerle terk etti. FETÖ imamı Orhan İnandı’yı davetliler arasında görünce isyan eden Diplomat Cengiz Kamil Fırat, herkesin haklı olarak takdirini kazandı.

Peki devirdiği masa Kırgızlı imamların masası mıydı? Yoksa bizim ikiyüzlülüğümüzün aynası mıydı?

Neden mi?

Toplantıyı terk ...
Read more : Benim aklım artık bunları almıyor / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1258 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İmamoğlu ve yine Trabzon operasyonu! / Arslan BULUT

İmamoğlu ve yine Trabzon operasyonu!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı bir "iftar programı"nı, "seçim çalışması" olarak değerlendirdi ve "Ne dedi Yunan medyası? 'İstanbul'u bir Yunan kazandı' dedi." diye bir girişten sonra, İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan "Trabzon" cevabını alan Göksu, "E hesap başka" dedi!

Başta Yenişafak ve Güneş olmak üzere, AKP yanlısı gazeteler, Yunan basınının, "İstanbul'u bir Yunanlı kazandı" diye manşet attıklarını iddia etmişlerdi.

Ancak haber metni incelendiğinde isim vermeden ...
Read more : İmamoğlu ve yine Trabzon operasyonu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 976 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148862 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25115 üye

x