Zaman: Çrş Nis 22, 2026 9:35

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ak partililerin vicdan seçimi / Levent BULUT

AKP'nin kabullenmemesi yüzünden Arapsaçına dönen İstanbul seçimleri için karar çıktı. Reis'in, "Gidelim millete millî irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti. Burada bir yolsuzluk var." şeklinde açıklamasından sonra, hemen hemen herkes çıkacak sonucu anlamış oldu.
Ülkenin son 17 yılda nasıl partizanlaşıp garipleştiğini, adalete güvenin nasıl yerle yeksan olduğunu bu köşeden sık sık yazdım. Çıkan karar, vicdanı olanların vicdanını sızlattı. AKP istediği sonucu alana ...
Read more : Ak partililerin vicdan seçimi / Levent BULUT | Görüntüleme : 565 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Geldikleri gibi giderler mi

Atatürk, ülke işgal edildiğinde işgal kuvvetlerinin savaş gemilerine bakarak; geldikleri gibi giderler demişti. Süreç içerisinde Türk milleti bir varlık savaşı vererek düşmanı yurttan kovmuş Ata’sını haklı çıkartmıştı. Ya bu günümüzün İslamcı partisi ve onların yerli, yabancı işbirlikçileri. Onlar demokrasi yoluyla barışçıl bir şekilde giderler mi?
Hayır gitmezler ve gitmeyecekler de. Bunun en bariz ispatı YSK’nın vermiş olduğu seçimin iptali kararıdır.

Osmanlı döneminde ülke cehalet ve tarikatlar eliyle denetim altına alınıp ufak bir azınlık tarafından yönetiliyordu. ...
Read more : Geldikleri gibi giderler mi | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

DÖNEMEÇ

DÖNEMEÇ
Belki ‘dönemeç’ değil de ‘dönüm noktası’ denilebilirdi.
Ancak dönüm noktasına varabilmek için, yönü değiştirmek gerekiyor.
Bu dönemeç İstanbul seçimleri dolayısıyla olsun diyorum.
Seçim, YSK, CHP, hak, hukuk, adalet, devlet ve millet üzerine artık söylenmedik söz kalmadı.
O nedenle o konulara girmiyorum. Zaten YSK kararı açıklandığı gece bir yazı yazdım ama yayımlamadım. Onu 24 Haziranda yayımlayabilirim. Dilerim yayımlamak zorunda kalmam diyerek, bu konuyu geçiyorum.
Şimdi 23 Haziranda yapılacağı söylenen, ve eğer yapılabilirse, HDP’nin kime oy ...
Read more : DÖNEMEÇ | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Sandıkta Darbe: Hukuk Katledildi… / Ali ERALP

“Sandıkta Darbe: Hukuk Katledildi…”

Adının içerisinde “Adalet” sözcüğü bulunan bir siyasal parti, Cumhuriyet döneminin en büyük adaletsizliğini yaptı. Millet iradesini, milli egemenliği ayakları altına aldı.

12 Mart, 12 Eylül faşist dönemlerini yaşayan Türkiye, şimdiye dek böyle bir baskı, şiddet görmedi.

Böyle zulüm görmedi.

Bu kadar açık seçik bir haksızlık, hukuksuzluk yaşamadı.

YSK, daha önceki seçimlerde aldığı kararları da çiğneyerek, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal edildi.

Ama zarf içine konulan dört pusuladan ...
Read more : Sandıkta Darbe: Hukuk Katledildi… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1165 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Atatürk'ün Bağımsızlık Yolu: 1 - ADANA'DAKİ YEDİ GÜN / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün Bağımsızlık Yolu: 1 - ADANA'DAKİ YEDİ GÜN

“Efendiler, bende bu milletin kurtuluşu yolunda ilk teşebbüs hissi, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur…” (Atatürk, 15 Mart 1923, Adana Türk Ocağı)

Resim

Mayıs 2019; Atatürk'ün önderliğinde emperyalizme ve yerli iş birlikçilerine karşı başlayan Milli Mücadele'nin yüzüncü yılı… Milletçe çok gururluyuz.

Bağımsızlık Savaşımızın yüzüncü yılı şerefine, siz SÖZCÜ okurları için, “Atatürk'ün Bağımsızlık Yolu” adıyla üç bölümlük bir yazı dizisi hazırladım. “Adana'daki Yedi Gün”, “İstanbul'daki Altı Ay” ...
Read more : Atatürk'ün Bağımsızlık Yolu: 1 - ADANA'DAKİ YEDİ GÜN / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Sinan MEYDAN

Çamlıca Camii ve YSK'nın kararı! / Arslan BULUT

Çamlıca Camii ve YSK'nın kararı!

Gündemde İstanbul seçimlerinin iptal edilip edilmemesi var ama ben açılışı yapılan Çamlıca Camii üzerindeki tartışmalardan yola çıkarak, mabetlerin siyasetle ve hatta egemenlikle ilişkisini hatırlatmak ve konuyu yine İstanbul seçimlerine bağlamak istiyorum.

Dücane Cündioğlu, bugünkü tartışmalardan çok önce, 11 Aralık 2010 tarihli "Gökdelen minareler" başlıklı yazısında Kanuni döneminden örnekler verdikten sonra "Bugün de büyük ve geniş kubbelerin, yüksek minarelerin sembolik değeri dinî olmaktan çok sosyal ve siyasîdir. Bunun iki anlamı var. ...
Read more : Çamlıca Camii ve YSK'nın kararı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Güven Endeksi Neden Tepetaklak ?

Bugün Bloomberg kanalında sabah programını seyrederken ekranda bir an güven endeksi grafiği belirdi ve hemen kayboldu. Programda güven endeksi ile ilgili herhangi bir yorum da yapılmadı. İşte tam da bu yüzden ilgimi çekti. Geri dönüp güven endeksi grafiğini buldum.
2018 Nisan ve 2019 Nisan ayları baz alınmış bir grafikti. Bir yılın tümünü gösteriyordu.
Dikkat çekici olan 2018 Eylül ayında aynı yılın bir önceki ağustos ayına göre güvenin 10 puanlık bir çöküşü idi. Neden derseniz ağustos ...
Read more : Güven Endeksi Neden Tepetaklak ? | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

BUNALIMI ANLAMAK ÜZERİNE (III)

BUNALIMI ANLAMAK ÜZERİNE (III)
“Karşılıksız olduğu sanılan ama gerçekte ‘para-mal’ olan $ ihracatına biraz daha yakından bakmak gerekecektir” demiştik.
O zaman ‘para’ ve aynı anlama gelmek üzere ‘para-mal’ ne demektiri açmamız gerekecek.
Ortalıkta tonlarca ‘ekonomi profesürü’ var, bunlardan birinin yazdıklarına bakalım derseniz yanılabilirsiniz.
Daha doğrusu, bu bölümde yazılanları biraz da onların okumasında yarar var diyelim.
Paranın P’si
İki malın değişimi için bir üçüncü malla karşılaştırılması gerekmektedir. Böylece bu üç malın bir ortak özü olmalıdır, ki ...
Read more : BUNALIMI ANLAMAK ÜZERİNE (III) | Görüntüleme : 585 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ONLAR KİMSEYİ ÖLDÜREMEZLERDİ…KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİLER… Dr. Noyan UMRUK

ONLAR KİMSEYİ ÖLDÜREMEZLERDİ…KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİLER…
Dr. Noyan UMRUK :arrow: :hmm:

Onları anmanın en içtenlikli yolunun dizelerle olacağını düşündüm…
Önce ustalardan, sonra bendenizden..

MARE NOSTRUM/ Can YÜCEL

En uzun koşuysa elbet Türkiyede de Devrim,
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun ...

AKP, Adım Adım Sona Yaklaşıyor… / Ali ERALP

“AKP, Adım Adım Sona Yaklaşıyor…”

17 yıllık AKP iktidarının sonunda ülkemiz, gelip, bataklığa saplandı…

Her yerde çamur, çirkef diz boyu.

İktidar da vatandaş da kurtulmak için çabalıyor. Ama çırpındıkça daha çok batıyor…

Bütün bunlar 17 yıllık bir vurdumduymazlığın, ihmalin, talanın, yağmanın sonuçları…

Sattılar, savdılar, yıktılar… Tarımı, sanayi bitirdiler… Yerine yenisini de koymadılar… Bir çivi çakmadılar…

Üretimi durdurdular.

Üretim durunca mal, ürün kıtlığı başladı. Fiyatlar arttı. Fiyatlar başını alıp gitti…

Halk, “Açız, perişanız, çocuğumuzu ...
Read more : AKP, Adım Adım Sona Yaklaşıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1806 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148862 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25115 üye

x