Zaman: Prş Nis 23, 2026 9:58

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Hukuk mu gukuk mu? / Levent BULUT

2002'den bu yana kendileri ve AK Parti'yle ilgili yapılan her eleştiride devamlı olarak sandığı işaret ettiler. E haksız da değiller hani. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi sözü söylerlerse söylesinler, yurdum insanı yine oy vermiyor mu?
Veriyor...
İşte AK Partili yöneticiler bu verilen oylarla yaptıkları her işin doğru olduğunu sanıp, milletin kendilerine aynen devam et dediğini düşünüyor. Hatta bu durumu şöyle dile getiriyorlar, "Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek, bunu kabullenmek, bunun gereğini ...
Read more : Hukuk mu gukuk mu? / Levent BULUT | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Suriye Kuzeyi, Golan; Genişletilmiş Yeni Sevr Planı / Cahit Armağan DİLEK

Suriye Kuzeyi, Golan; Genişletilmiş Yeni Sevr Planı

Yerel seçimlere bir hafta kaldı. Türk kamuoyu, Türkiye'yi yönetenler, siyasi partilerin gündemi iç politika.

Ama dış politika içeriyi beklemiyor. Aksine bölgemizde ve Türkiye'nin çevresindeki gelişmeler hız kazandı. Türkiye zar zor tepki verebiliyor hatta hiç vermiyor desek abartmış olmayız.

Tabi dışarıdaki gelişmelerden kendini koparırsan gelişmelere yön vermek, olayların seyrini etkilemek adına da bir şey yapmak mümkün olmuyor. Örneğin Suriye. Trump'ın açıklamalarıyla da netleşti ki ABD Suriye'den çekilmiyor. Fırat'ın doğusunda ...

Futbolcudan ucuz tank fabrikası! / Murat MURATOĞLU

Futbolcudan ucuz tank fabrikası!

Geçen hafta, Real Madrid Kulübü, Portekiz'in Porto Kulübü'nde forma giyen Brezilyalı savunma oyuncusu Eder Militao'yu transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid'den yapılan resmi açıklamada, Militao için Porto ile anlaşmaya varıldığı ve oyuncuyla 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşme imzalandığı bildirildi.

Stoper mevkiinde görev yapan Brezilyalı futbolcu 21 yaşında… İspanyol basını, Real Madrid'in, Porto'ya 50 milyon Euro bonservis bedeli ödediğini açıkladı.

* * *

Beş gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Arifiye'de Ana ...
Read more : Futbolcudan ucuz tank fabrikası! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Golan tepeleri veya eşeğimin yok kolanı! / Arslan BULUT

Golan tepeleri veya eşeğimin yok kolanı!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri konusunda, "ABD için İsrail'in GolanTepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Trump, 'işgalin üzerinden 50 yıl geçti, zamanaşımına uğradı demek istiyor' ama BM kararları İsrail işgalini tanımıyor" diye konuştu.

Karardan önce İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, "ABD'nin de bu meseleye ilişkin tavrında olumlu bir yönelim var. Dolayısıyla İsrail'in Golan Tepeleri'ni ilhakını tanıması ...
Read more : Golan tepeleri veya eşeğimin yok kolanı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor? / Türker ERTÜRK

İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor?

İktidarın en yetkili ağızları, devamlı olarak ve her ortamda Türkiye’nin beka sorunu olduğunu dile getiriyorlar. Arapça kökenli bir kelime olan beka; var olmak, sonsuza kadar varlığını devam ettirmek ve ölmemektir. Türkiye’nin beka sorunu var demek; Türkiye’nin varlığının ve bölünmez bütünlüğünün devamı açısından çok ağır ve yaşamsal tehditler var ve çok yakın demektir.

“Türkiye’nin gerçekten beka sorunu var mı?” diye bir soruyu bana sorarsanız; ben de var olduğunu söylerim. Ama ...
Read more : İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 907 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

YALANCISINIZ!

YALANCISINIZ!

“Yalancının yalanı tükenmez”miş. Maşallah fabrika gibisiniz, yalanları üretip üretip duruyorsunuz.

Yalanlar ağzınızda sakız. Birinizin çiğneyip tükürdüğü pis sakızı diğeriniz kapıyor. Bundan hiç de tiksinmiyorsunuz.

“Yalanı oranla söyle” bari. Bu kadar atmasyon olur mu? Sağır duymaz uydururmuş. Siz duyduğunuzu, bildiğinizi değiştiriyor, bile bile doğruyu saptırıyor, yalanlarınızla dünyalığınızı doğrultuyorsunuz.

Demin günün haberlerinde bilgiağında gördüm. Aynı pis öykü, yalan öykü, mide bulandıran öykü yine ortalıkta.

Bu yalanla nereye varacaksınız? Ne yapmak istiyorsunuz?

Hem, yazan yalan yazdıysa, bu ...
Read more : YALANCISINIZ! | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım... / Ali ERALP

“Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım...”

NOT:

(Bundan tam 9 yıl önce yazdığım bu makalede FETÖ tehlikesine, yargının siyasallaştırılmasına, tarımın bitirilmesine, subayların haksız tutuklanmasına dikkat çekmiştim. Tümü de gerçekleşti. Okumanızı rica ediyorum. )

Bugün, 2019 yılının, mart ayının bir Cumartesi gününden tekrar sesleniyorum: 31 Mart 2019 seçimlerine gidip oy kullanalım. Partileri protesto etme masalları ile emperyalizmin ve egemen güçlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Partilerdeki işbirlikçilerle mücadelemizi seçimlerden sonraya bırakalım. HİÇ KAYBEDECEK VAKTİMİZ ...
Read more : Doğrulup, Ayağa Kalkmanın Tam Zamanıdır Şimdi Ey Halkım... / Ali ERALP | Görüntüleme : 1125 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

DEMOKRASİ-ENFLASYON İLİŞKİSİ Dr. Noyan UMRUK

DEMOKRASİ-ENFLASYON İLİŞKİSİ
Dr. Noyan UMRUK

Otoriter rejimlerde enflasyon oranlarının demokratik ülkelerdeki ortalamaların çok çok üstünde olduğu değerlendirmeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor…

Tabii bu değerlendirme sonul(a posteriori) bir değerlendirme aslında… Demokratik yaşam biçimi, demokratik ortam, eğitimi, kültür ve sanatı, kurum ve bireylerin özgürleşmesini ve yaratıcılığını sağlayarak sanayi ve tarımı kısaca reel üretim ve ekonomiyi ileri teknolojileri içerecek biçimde nitel ve nicel açıdan olumlu yönde etkileyerek yeterince üretmeyen yapıları, dolayısıyla enflasyonist baskıları önemli ölçüde önlüyor…

Bu iddianın analizi ...
Read more : DEMOKRASİ-ENFLASYON İLİŞKİSİ Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Hukuk Devletinde Yargı Tarafsız Ve Bağımsız Olmalıdır… / Ali ERALP

“Hukuk Devletinde Yargı Tarafsız Ve Bağımsız Olmalıdır…”

Tüm mahkeme duvarlarında “Adalet mülkün temelidir” yazar.

“Adalet mülkün temelidir” özdeyişini ilk kez Hz. Ömer’in kullandığı söylenir. “Atatürk’ün sözüdür” diyenler de var.

Burada “mülk” devlet anlamına gelmektedir. Mülk sözcüğünü “yönetim” olarak da alabiliriz. Yani “Adalet, devletin temelidir ya da “Adalet, yönetimin temelidir” diyebiliriz. Ama bu sözde “mülk” kesinlikle mal, zenginlik anlamını taşımamaktadır.

Nasıl çevrilirse çevrilsin, nasıl yorumlanırsa yorumlansın, bu özdeyişte asıl vurgulanmak istenilen gerçek, devletin ve ...
Read more : Hukuk Devletinde Yargı Tarafsız Ve Bağımsız Olmalıdır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Çok konuştun ben yoruldum! / Levent BULUT

Emekli bir Türk ile evlenen 72 yaşındaki Rus hanım, Türklere ait gözlemlerini anlatıyor:
"Ben Türkiye'ye geldi, evlendi. Türk erkek, Türk kadınlar çok yemek seviyor.
Hep çeşit istiyor.
Biraz oturuyor hemen yemek soruyor. Sonra hasta olmak anlatmayı çok seviyor.
Şikâyet çok.
Kadınlar kendine zaman ayırmak bilmiyor. Hasta olmak bekliyor, doktora gitmek sonra doktor diyecek; 'Dinlen çok yoruldun.' Bunu bahane ederek hep hastalık konuşarak geçiriyor.
Çocuklar hep televizyon başında.
Eşimin oğlu evlendi. Torun televizyon başında.
Geline dedim ...
Read more : Çok konuştun ben yoruldum! / Levent BULUT | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x