Zaman: Cum Nis 24, 2026 12:51

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İşgal edilen Türk topraklarında Yunan oteller zinciri... / Ahmet TAKAN

İşgal edilen Türk topraklarında Yunan oteller zinciri...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un işgal altındaki Keçi ve Gavdos adalarına kondurulan Yunan otellerini pazarlamasından sonra adalarımızda Yunan oteller zincirinin kurulduğu ortaya çıktı. Yunan işgali altında olan İzmir Koyun Adası'nda 4 otel, Aydın Hurşit Adası'nda 6 otel, Aydın Nergizçik Adası'nda 1 otel, Aydın Marathi Adası'nda 1 otel, Aydın Eşek Adası'nda 2 otel, Muğla Keçi Adası'nda 1 otel, Antalya Gavdos Adası'nda 4 otel olmak üzere toplam 19 ...

Ergenekon mu? / Erol MANİSALI

Ergenekon mu?

12 Eylül’ün Amerikancı postallılarından, FETÖ’nün İslamcı imamlarına uzanan kumpasın adı

2008’de FETÖ tarafından fiilen devreye sokulan Ergenekon, 12 Eylül’de Amerikancı askerlerle başlatılan sürecin, Gülen’in imamları ile sürdürülen son safhasıydı.

Amaç, BOP hedefinin göbeğindeki Türkiye’nin parçalanarak C. Rice’ın “resmen” ilan ettiği gibi 23 ülkenin sınırlarının ve rejimlerinin değiştirilerek ABD (ve Batı) çıkarları doğrultusunda düzenlenmesi idi. Bu arada İsrail’in de güvenliği için, Kürdistan kukla devletinin kurulması planlanmıştı.

Hedef bugün hem Kuzey Irak, hem de Kuzey ...
Read more : Ergenekon mu? / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 910 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ergenekon kumpasını kuranlar hesap verecek! / Batuhan ÇOLAK

Ergenekon kumpasını kuranlar hesap verecek!

Ergenekon...

Davaya Türk destanının adını bilerek verdiler.

Kısa bir süre sonra başlayacak "çözüm süreci"nin de ayak sesleriydi aslında. Önce Türklük bilinci ortadan kaldırılmalıydı.

İtirazlara, tepkilere rağmen dönüş olmadı. Gençlerine, çocuklarına kendi destanını öğretmeyen zihniyet, o kutlu ismi "terör örgütü" olarak kayıtlara geçirdi.

Ne yapıldıysa geri adım atılmadı.

Sonrasında devreye o dönemki adıyla "cemaat"in yayın organları girdi. Taraf, bu gazetelerin başını çekiyordu. Her gün yalan haberlerle, yeni bir kumpas, yeni bir ...
Read more : Ergenekon kumpasını kuranlar hesap verecek! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1062 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Baba Bush Özal'ı nasıl kandırdı? / Yılmaz POLAT

Baba Bush Özal'ı nasıl kandırdı?

Hafta sonu vefat eden 41. ABD Başkanı baba Bush'un Türk-ABD ilişkilerinde önemli bir yeri vardır.

Turgut Özal'ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ABD'ye yaptığı tüm ziyaretleri gazeteci olarak izledim.

Bush bir dönem yaptığı başkanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la çok yakın ilişki kurdu. Özal ilk Körfez savaşı sırasında baba Bush'un en yakınındaki müttefik oldu. 1990 yılı Ağustos ayında dünya Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgaliyle uyandı.

Başkan Bush'un gözü Türkiye üzerindeydi. Saddam'a karşı alınacak ...
Read more : Baba Bush Özal'ı nasıl kandırdı? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1428 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Kadının kurtuluş devrimi / Sinan MEYDAN

Kadının kurtuluş devrimi

“Türk Devrimi denilince bunun ‘kadının kurtuluş devrimi' olduğu beraber söylenecektir.” (Başbakan İsmet İnönü, 5 Aralık 1934)

Resim

5 Aralık 1934, tarihimizin en onurlu, en şerefli günlerinden biridir. Çünkü o gün, bin yıldan fazla bir zaman sonra Türk kadınına siyasal haklar verilmiştir. İki gün sonra bu şerefli günün 84. yıldönümü…

İsmet İnönü'nün ifadesiyle Atatürk'ün “en ileri iki devriminden” biri harf devrimi, diğeri kadın devrimidir. (Abdi İpekçi, İnönü Atatürk'ü Anlatıyor, s. 47)

Atatürk'ün kadın ...
Read more : Kadının kurtuluş devrimi / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1310 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Ukrayna krizinde ABD'nin 5 hedefi / Mehmet Ali GÜLLER

Ukrayna krizinde ABD'nin 5 hedefi

Ukrayna krizini anlayabilmek, öncelikle ABD’nin pozisyonunu anlamaktan geçiyor. Dönemin ABD Başkanı Barrack Obama 3 Şubat 2015’te CNN’e verdiği röportajda pozisyonlarını şöyle “itiraf” etmişti: “Putin, Maydan protestoları ile Ukrayna’da yönetimin değişiminde bizim aracı olmamıza hazırlıksız yakalandı.”

Peki, ABD neden Ukrayna’da “aracı” olmuştu?

ABD için Karadeniz’in jeostratejik değeri çok büyük. Karadeniz ABD için öncelikle Rusya’yı güneyden boğmak, Boğazları tutmak, Doğu Avrupa’yı denetimde tutmak, Kafkasya’yı kontrol edip oradan Hazar Havzası’na uzanmak ve elbette ...
Read more : Ukrayna krizinde ABD'nin 5 hedefi / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gülen'den Erdoğan'a pazarlık teklifi / Barış TERKOĞLU

Gülen'den Erdoğan'a pazarlık teklifi

“Bedava yaşıyoruz, bedava” diyor ya Orhan Veli, yaşasa “Zaman gazetesi bedava” der miydi? Hayır, Fethullahçı şakirtlere ücretsiz dağıtılmasından söz etmiyorum. Gazete hisselerini kastediyorum.

Yazmıştım, hatırlatayım. Zaman’ın ortaklarından Fettah Tamince’nin yargıda aklanmasında en büyük pay Cumhurbaşkanı’nın avukatlarınındı. Erdoğan’ın avukatları 3 ayrı dosyada Tamince’yi kurtarmakla kalmamışlar, üniversitesinin mütevelli heyetine de girmişlerdi.

Gelelim konumuza…

İstanbul Savcılığı, Tamince’nin “Zaman’ı yayın çizgisini değiştirmek için aldım” savunmasına ikna olmuş görünüyordu. Savcılığın aktardığıyla yetinmeyerek, Tamince’nin ifadesine ulaştım. Darbeden ...
Read more : Gülen'den Erdoğan'a pazarlık teklifi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CHP, İş Bankası ve Avrupa Birliği… / Zeynep GÜRCANLI

CHP, İş Bankası ve Avrupa Birliği…

Başlıkta yer alan üç farklı kurum, CHP, İş Bankası ve Avrupa Birliği (AB), nasıl bir araya gelir?

AKP iktidarı söz konusu olunca, bu mümkün.

Bakın nasıl?

Dış politikada ABD ile rahip Brunson'un salıverilmesinden sonra bile istediği yakınlığı bir türlü yakalayamayan, Suriye'de gittikçe sıkışan AKP hükümeti, son dönemde Avrupa Birliği ipine sarılmış durumda.

Brüksel'de sadece geçen hafta birbiri ardına yapılan toplantılar bunun bir kanıtı…

Aynı hafta içinde hem AB-Türkiye ortaklık ...
Read more : CHP, İş Bankası ve Avrupa Birliği… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 975 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DOSTUM MACRON

DOSTUM MACRON
Osmaniyeli Devlet’in ‘Cumhur Reisi’, Kemal Bey Kılıçdaroğlunun ‘Gözünü Sevdiği Erdoğan’ı’ ve ne kendini ve ne de dünyayı bilmez kim varsa onların CB’si olan Dr Recep’in ‘Dostu Macron’ zorda..
2018 yılının son ayının şu birinci gününde, Fransa’nın ‘yüz akı’ Sarı Yelekliler tüm Fransa’yı, o arada tüm dünyayı temelinden sallamaya devam ettiler.
Türkiye’nin ‘Gezi’sinden daha kararlı ve daha uzun soluklu bir ‘başkaldırı’ örneği vermekteler.
Bu bir ‘revolte’tur deniyor, bir ‘isyan’, bir ‘halk hareketi’ ya da ...
Read more : DOSTUM MACRON | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Halk Muhtaç Olmuş Kuru Soğana… / Ali ERALP

“Halk Muhtaç Olmuş Kuru Soğana…”

Türkiye yangın yerine döndü…

Çarşılar, pazarlar, esnaf, köylü, işadamı yanıyor…

İşçiler, memurlar yanıyor, her taraf alev alev…

Politikacılarımız seçim derdinde, insanlarımız geçim derdinde…

MHP, “Devletin bakiyesini devam ettirmek için!” kırk yıllık düşmanı ile kol kola girmiş... Hedef, fazladan AKP’ye üç belediye başkanı daha kazandırmak ve onun sürekliliğini sağlamak…

Sanki ortada Devlet kalmış gibi…

O, emperyalizmin güdümündeki iktidarın yanlış ekonomik programlarını ve soğan politikasını (!) görmezden geliyor. Oysa “Halk, muhtaç ...
Read more : Halk Muhtaç Olmuş Kuru Soğana… / Ali ERALP | Görüntüleme : 894 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x