Zaman: Cum Nis 24, 2026 17:08

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Arap Uşağı / Rifat SERDAROĞLU

Arap Uşağı

“Arap uşağı”, “Laz Uşağı”, “Çerkez Uşağı” gibi benzetmeler ülkemizde, özellikle de Rize’de çokça kullanılır. Bu benzetmeler kesinlikle hakaret anlamında kullanılmaz. O yörelerin delikanlılarını tanıtmak için söylenir…

Fakat “Millî Görüş” adlı Siyasal İslamcı hareket devlet yönetimine ve siyaset hayatımıza sokulduktan sonra, Arap Krallarına gönüllü uşaklık eden tipleri gördük.

Siyasal İslam, Türk Devletine ilk kez 1974 yılında Ecevit-Erbakan Koalisyon Hükümeti ile girdi. Dönemin İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk “Kadın eli sıkmayan” 300 Kaymakam’ı devlete yerleştirdi.

Bir ...
Read more : Arap Uşağı / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Halk Bankası'na karşılık kimler? / Yılmaz POLAT

Halk Bankası'na karşılık kimler?

Hani 'Dünya Beş'ten büyüktü?'

AKP'den 'bu neyin ambargosu ' diye bir eleştiri yok. Çıtı çıkmıyor. Üstelik Trump'ın İran'a uygulanan haksız enerji ambargosundan muaf 8 ülke arasına girince adeta 'olimpiyat madalyası' kazanmış gibi sevindirik oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkan Trump'la telefon konuşmasından sonra Bakanlar Soylu ve Gül'e uygulanan yaptırımların karşılıklı kaldırıldığını söyledikten sonra Trump'ın Halkbank'la ilgili olarak da bakanına talimat vereceğini söylediğini aktardı.

Erdoğan'ın 'malum finans meselesi ile alakalı' diye tanımladığı konu ...
Read more : Halk Bankası'na karşılık kimler? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

İki farklı Osmanlı iki farklı Türkiye / Levent BULUT

Gerçekte iki farklı Osmanlı vardı.Halifeliğe kadar olan Osmanlı, nam-ı diğer Türk İmparatorluğu ile Halifelikten sonra Araplaşan İmparatorluk...
Ve Araplaştıkça daha çok batan koca İmparatorluğumuz... Aslında Türkler için her şey güzel gidiyordu ta ki halifelik sevdasına düşülene kadar...
O günkü şartlarda halifeliği olmazsa olmaz gören Yavuz Sultan Selim ile akıl hocası İdris-i Bitlisî ve diğerleri Memlüklülerin elinden Abbasî halifeliğini almak için Mercidabık ve Ridaniye savaşlarını tertip ederler....Bu savaşların sonunda, kılıç zoruyla artık halifelik Türklerindir.
Ama çok ...
Read more : İki farklı Osmanlı iki farklı Türkiye / Levent BULUT | Görüntüleme : 907 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Mavi Vatan da Tehlikede! / Türker ERTÜRK

Mavi Vatan da Tehlikede!

Artık dünyadaki hammadde kaynaklarının çoğu denizlerde ve kutup bölgelerinde. Çünkü; petrol ve doğal gaz dâhil karasal hammadde kaynakları azalıyor ve bazıları tükenme noktasına doğru yaklaşıyor. Geçmişte mümkün değilken, bugünkü teknolojik gelişmeler denizlerdeki hammadde kaynaklarının neredeyse tümüne ulaşmayı mümkün kıldı. Bu yüzden, tüm ülkeler denizlerden daha fazla pay alabilmenin peşinde! Devletler için geniş deniz alanlarına sahip olmak, zenginliğe ulaşmak anlamına geliyor.

Ayrıca; küresel ısınma ile birlikte özellikle Kuzey Kutup Bölgesindeki buzulların ermesi, ...
Read more : Mavi Vatan da Tehlikede! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 914 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yunan İzmir’e Bayrak dikmiş. Uyan artık,

Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan’ın bugünkü yazısında, İzmire Yunan bayrağı dikildiğinden haberdar olduk. (04/11/2018 Yeniçağ)
Meğerse İzmir Konak meydanında, Yunan Başbakanı Çipras’a ofis tahsis edilmiş.
Bizim siyasilere İstanbul’da, saraylardan ve tarihi konaklardan çalışma ofisi tahsis edilmesine alışığız ancak yabancı ve dost olmayan bir ülke başbakanına, özellikle de Smyrna (İzmir) dedikleri kentimizde ofis tahsis edilmesi pes dedirtti.
Yunan büyük bir inatla İzmir’e Smyrna demekte ve burayı kendi toprağı olarak görmekte. Yunan’ın bu toprakları işgal amacı hiç sönmedi, ...
Read more : Yunan İzmir’e Bayrak dikmiş. Uyan artık, | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Bu Çöküş Düzeninden Nasıl Çıkarız? / Ali ERALP

“Bu Çöküş Düzeninden Nasıl Çıkarız?”

Geçen hafta yayınlanan “Üstümüzdeki Kara Bulutları Dağıtmak İçin Ne Yapmalı?” başlıklı makalemi şu sözlerle bitirmiştim:

“Bu yazıda çözüm için bir giriş yapmış oldum. Bu çöküş ortamından çıkışın ayrıntılarını gelecek makalemde anlatacağım.”

Şimdi devam edeyim.

Şu anda vatanımız bir çöküş yaşıyor. Hem de her alanda… Ekonomide, eğitimde, tarımda, sanat ve kültürde, dış ilişkilerde, sosyal yaşamda… Ne fabrika kaldı ne ekili alan…

Halk bataklıkta çırpınıyor… Boğulmak üzere…

İnsanlarımız bu siyasal İslamcı düzen ...
Read more : Bu Çöküş Düzeninden Nasıl Çıkarız? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1029 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ali ERALP

Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!.. / Ahmet TAKAN

Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!..

Manasını yitiren bir soru ama yine de soralım;

Bu da mı olacaktı?..

Tarih, 26 Ekim 2018... Yer, Kocaeli-Kartepe (Türk toprakları)...

Kocaeli ilimizin Kartepe ilçesinde zirve düzenledi. "Göç, Mültecilik ve İnsanlık" konulu... Zirveye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Zirvenin bir de onur konuğu vardı!.. Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas ... "Bizim" Bakanlar, zirvede Yunan Bakan'a hediyeler verdi. Bir de güzel aile fotoğrafı çektirdiler!.. Zirve ...
Read more : Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 996 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Doğu Anadolu, PKK ve HDP / Bartu SORAL

Doğu Anadolu, PKK ve HDP

Uzun bir süredir çözüm konuşuluyor. Ama aslında ne sorun, ne de çözüm konuşulmuyor! AKP ile MHP ittifakı biter gibi olunca HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hemen bir davet yapmış, diyor ki; “hepimizi mutlu eden süreç (PKK’nin hendeklere bombalar yerleştirdiği süreç. B.S.) bir kez daha başlamalı, Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı ve bu sürece dahil edilmelidir”. Daha önceki Genel Başkan Selahattin Demirtaş da; “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyordu! Anlaşılan HDP’nin ...
Read more : Doğu Anadolu, PKK ve HDP / Bartu SORAL | Görüntüleme : 1149 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bartu SORAL

Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum / Saygı ÖZTÜRK

Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinin 2 bin 400 rakımlı bölgesinde iki tim yani toplam 24 asker bulunuyordu. Teröristlerin geçiş yolunu kapatmışlardı. Bu timlerden birisinde Mersinli uzman çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen de görevliydi. Hava koşulları nedeniyle helikopterle ulaşılamadığı öne sürüldü, bu yüzden timi yaya giden ekiplerin kurtardığı açıklandı.

Asım Türkel'in babası, oğlunun şehit olduğunu ve nerede toprağa verileceğini mezarlıklar müdürlüğünde görevli bir personelin telefonuyla öğrendi. Vah ki ...
Read more : Baba anlatıyor: O an oğlum gibi ben de dondum / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor? / Batuhan ÇOLAK

Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor?

Yaklaşık 1 ay önceydi... Cuma namazını eda etmek için her zaman olduğu gibi Bahçelievler'deki İmam-ı Azam Camisi'ne gittim.

İçeri girerken kapı önünde biriken ayakkabılar dikkatimi çekti. Çoğu kullanılmaz ve kötü durumdaydı. Tam caminin girişine konulduğu için kötü bir görüntü ve koku oluşturuyordu.

Kapıdan bir poşet alıp, ayakkabılarımı içine koydum ve caminin iç kısmındaki ayakkabılığa bıraktım.

Çıktığımda ayakkabılar yoktu.

İnsan, çalınma ihtimalini konduramıyor. "Herhalde yanlış aldılar, birazdan getirirler" diye oralarda oyalanıyorum. ...
Read more : Camilerde toplanan paralar nereye gidiyor? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2159 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x