Zaman: Cmt Nis 25, 2026 4:29

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Harb Okullarına alım mülakatı... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Harb Okullarına alım mülakatı...

Babası da emekli asker olan bir genç Hava Harb Okuluna giriş için mülakata girer. Babası Ergenekon-Balyoz sürecinde yakın takipteki personeldir. Uyanıktır ve Fetö'nün hedef haline getirdikleri kişilerden biridir. Oğluna "dikkat et siyasi sorulara cevap verme, yorum yapma" uyarısında bulunur. Çocuk mülakata girer... 3 sivil, bir asker komisyonun önünde ilk soruları başarı ile cevaplar. "Cemaatlerle ilgili" soruya "TSK'da emir-komuta zincirinde böylesi yapılara asla izin verilmemeli. Sonuçta 15 Temmuz gibi facia yaşandı. Bundan ...
Read more : Harb Okullarına alım mülakatı... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1669 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Evren Ölmedi, Eserleri Hâlâ Yaşıyor! / Türker ERTÜRK

Evren Ölmedi, Eserleri Hâlâ Yaşıyor!

Bu köşenin yazarı 1979’da Deniz Harp Okulu’ndan mezun olurken; Kenan Evren Genelkurmay Başkanı, Bülent Ecevit Başbakan, Fahri Korutürk Cumhurbaşkanı idi. Mezuniyet törenimizde, Deniz Harp Okulu’nun sancaktarı olduğum için tören boyunca tam karşılarında kıpırdamadan dururken onları gözledim ve hafızama resimlerini çektim. Hâlâ bugün gibi anımsarım.

12 Eylül 1980’de, ihtilal olduğunda teğmen rütbesindeydim. Öncesinde de haberim olmadı ve kimse “Darbe yapalım mı?” diye fikrimi almadı. Alarm nedeniyle denize açıldık; sonrasında bildiriler, açıklamalar ...
Read more : Evren Ölmedi, Eserleri Hâlâ Yaşıyor! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ve "Türkiye A.Ş." Olduk mu?!. / Müyesser YILDIZ

Ve "Türkiye A.Ş." Olduk mu?!.

Bugün Resmi Gazete'de iki önemli Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayınlandı.

Genelgelerden birisi, açıktan atamalarla ilgili. Buna göre, 6 kurum dışında kalan tüm kurumlar, “özel sınavla” alınacak personel için Cumhurbaşkanlığı iznine tabi olacak.

İzni veren, alınacak kişileri de belirler, değil mi?

Bir vakitler torpili önlemek için devlete alımlarda yazılı sınav sistemine geçilmişti. Önce mülakat, ardından özel kaleme alım gibi hüllelerle, sistem delindi. Anlıyoruz ki, yeniden ve tamamen “torpil”e dönüyoruz.

Binlerce garibim öğretmen atanmak ...
Read more : Ve "Türkiye A.Ş." Olduk mu?!. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 995 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Borajet-Ermeni diasporası-Örümcek ağı / Savaş SÜZAL

Borajet-Ermeni diasporası-Örümcek ağı

Az kaldı bir hafta kadar sonra Reis, Amerika kıtasına ayak basacak ve Kızılderililerden boncuk karşılığı alınan Manhattan adasındaki Birleşmiş Milletler binasında engin görüşleri ile öteki reisleri aydınlatacak. Geçen seneki konuşmada salon adam almıyordu. (Salonda reisi dinleyen 10 kişi yoktu). Ama bu arada hâlâ bir soru soruluyor. Trump, toplantıya katılan reisler için vereceğe yemeğe Reisi davet edecek mi? Veya Reis bu davete icabet edecek mi. Bence ikincisi icabet kısmı kesin evet ama birinci ...
Read more : Borajet-Ermeni diasporası-Örümcek ağı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1327 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Halk nedir, kimdir

Kimdir bu halk denilen geniş insan yığını. Kimlerden oluşur. Ne yapar ne işe yarar?
Basitçe senden, benden, ondan, bundan, hepimizden oluşur bu halk denen kitle.
Öncelikle bu halk denilen insan kitlesi çok faydalı, geniş bir gruptur. Vurursun ensesine elinden ekmeğini alırsın sesini çıkarmaz. Allah devlete millete zeval vermesin der sineye çeker, yumuşak başlı, itaatkâr, çalışkan bir insan topluluğudur. Neredeyse gerek devlet için gerekse liberal ekonomi için sonsuz bir finansman kaynağıdır.

Bu halkın elinden büyük çabalar ...
Read more : Halk nedir, kimdir | Görüntüleme : 1049 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Suriye, böyle paylaşıldı! / Arslan BULUT

Suriye, böyle paylaşıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran'daki İdlib zirvesinden sonra "İdlib bölgesi, çatışmasızlık bölgesidir Çatışmalar duracak ve yine siyasi sürece odaklanacağız. İdlib'de bulunan terörist gruplar şu anda buraya saldıran rejim ve destekçileri tarafından Halep'ten, Hama'dan, Doğu Guta'dan, hatta güneyden koridorlar açılarak gönderildi ya da bizzat getirildi. Bunlar madem bu kadar tehlikeli ki teröristler tehlikelidir; oralardan çıkarken niye etkisiz hale getirmediniz?" dedi.

Tayyip Erdoğan da Tahran'daki zirveden dönerken, uçakta benzer bilgiler verdi ve bir soru ...
Read more : Suriye, böyle paylaşıldı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1638 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Ben diyorum "tecavüz adası" Sen diyorsun "dostluk anıtı" / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Ben diyorum "tecavüz adası" Sen diyorsun "dostluk anıtı"

Ben de, kime ne anlatıyorum!

Bazen sahiden fazla saf olabiliyorum.

Ben diyorum, "Eyyyy Gevaş Kaymakamı, Akdamar'ın tanıtımı için sergilediğin çaba ne iyi, ne güzel, ne hoş, gel bu işi tamamına erdir, bütün dünya Ermeni komitacıların o cennet coğrafyayı nasıl kana buladığını da öğrensin"...

Onlar, -Kaymakam ne yapsın tabii, Bakan'ından Vali'sine gelmeyenin hatırı kalmış- diyor "Nerede kalmıştık; hadi tecavüz adasına ayine gidelim!"

Ben diyorum, "Yusuf (Halaçoğlu) Hoca, yıllar ...

Sorularla Ataöğreti: Devrimlerimiz, Batı Uygarlığı, Öğretmenler / Prof. Dr. Cihan DURA

Sorularla Ataöğreti: Devrimlerimiz, Batı Uygarlığı, Öğretmenler

DEVRİMLERİMİZİN KORUYUCUSU ÜÇ BÜYÜK GÜÇ HANGİLERİDİR?

Soru: Devrimlerimiz öncelikle hangi üç büyük güce emanet edilmiştir, Atatürk bunlar hakkında neler söylemiştir?

Yanıt:
Devrimlerimizin emanet edildiği üç büyük güç sırasıyla öğretmenler, ordu ve gençliktir. Atatürk bu üç büyük güçten Nutuk’ta, diğer kitaplarında ve yaptığı konuşmalarda uzun uzun bahsetmiştir. Ataname’de de birçok yerde bu görüşleri bulabiliyoruz. Ben yanıt olarak ATANME’de yer alan aşağıdaki yöneltileri sunmakla yetineceğim.

-Devrimlerimiz öncelikle ...

Mustafa İnan Viyadüğü... / Ahmet TAKAN

Mustafa İnan Viyadüğü...

Cumhuriyetin ilk yılları...

Adana'da, posta memuru fakir Ali Rıza beyin oğlu Mustafa, sessiz sakin bir çocuktur. Kendinden önce 7 kardeşi vefat ettiği için babası üstüne titrer. Kötü kader!.. Damdan düştüğü için babası Mustafa'dan pek ümitli olmadığı halde gittiği yere kadar diyerek okula yazdırır. Daha ilkokul 2'nci sınıftayken kara tahta başında çözdüğü en zor matematik problemleri yüzünden öğretmeni şaşkınlıktan sınıfta bayılır...

Okula defter kitap taşımadan giden o fakir, Cumhuriyet çocuğu Mustafa İnan mühendis ...
Read more : Mustafa İnan Viyadüğü... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Brunson pazarlığı / Yılmaz POLAT

Brunson pazarlığı

ABD'de bugünlerde tek konu ‘Başkan Trump.’

New York Times Gazetesi'nde Beyaz Saray'dan yazılan isimsiz makalenin yankıları sürüyor.

Başkan Trump yazının kimin yazdığını bulması için Adalet Bakanlığı'na soruşturma talimatı verdi.

Öte yandan, Watergate skandalını ortaya çıkaran ünlü gazeteci Bob Woodward’ın Trump hakkında yazdığı ‘Korku' adlı kitapla ilgili tartışmalar da devam ediyor.

Woodward, Trump’ın üst düzey yardımcılarının, Başkan’ın tehlikeli olarak gördükleri davranışlarını sınırlama girişiminde bulunduklarını anlatıyor.

Hangi Amerikan televizyonunu açsanız bu iki konuda tartışmaları görürsünüz. ...
Read more : Brunson pazarlığı / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1263 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x