Zaman: Cmt Nis 25, 2026 15:30

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye Nereye Koşuyor? / Ali ERALP

Türkiye Nereye Koşuyor?

1968 gençliğinin siyasal sloganı “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” idi.

Bu amaca ulaşabilmek için çok kişi canından oldu, çok insan sakat kaldı, niceleri hapse girdi, işkencelere uğradı…

Demokrasi uğruna çok acılar, sıkıntılar, işkenceler yaşandı. Bu yolda ölümleri göze alanların geliştirdiği bu demokrasi, günümüzde AKP ve onun yöneticileri eliyle sıfırlandı. Tek adam rejimine dönüştürüldü.

210 yıllık bir uygarlık, çağdaşlaşma mücadelesi bir anda tarihe karıştı.

142 yıl geriye gittik. Ortaçağ’a döndük yeniden…

Aslında ...
Read more : Türkiye Nereye Koşuyor? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1317 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!..

2010 Anayasa referandumundan sonra yargının başına gelmeyen kalmadı.

Önce en alttan, en tepeye tüm önemli yargı birimlerine “FETÖ”cüler oturdu. “İş yoğunluğu” gerekçesiyle Yargıtay'da üye sayısı artırıldı ve bir kalemde 150 civarında “FETÖ”cü seçildi. Özellikle TSK'ya yönelik kumpas davalarda görev yapan birçok isim Yargıtay üyesi yapıldı.

Erdoğan, “Ne kadar tehlikeli olduklarını 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarına yönelik operasyonla” anladığını söylese de yargıyı “FETÖ”den kurtarmak için ancak 17/25 Aralık 2013'ten sonra ...
Read more : Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKLIN YOLU

AKLIN YOLU
Ben ‘sürgünde hükûmet’ dediğimde, kimi çok bilmişler hop oturup hop kalmadılar değil.
Üzerinde duracak değilim.
O arada, Özer Ozankaya’nın, Muharrem İnce eleştirisinde, Mustafa Kemal’in “Savunma çizgisi yoktur, savunma alanı vardır; o alan bütün yurttur. Yurdun her karış toprağı yurttaş kanıyla sulanmadıkça, düşmana bırakılamaz” stratejisine gönderme yaptığını gördüm.
Ve yine, Bekir Coşkun’un, önümüzdeki dönemde, “Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır” strajesinin uygulanması gerektiğine ilişkin savını okudum.
Bir de, Noyan Umruk’un yazısına attığı başlığa bakalım: ...
Read more : AKLIN YOLU | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ANTİ EMPERYALİZM ve ÖNYARGILAR / Mithat AKAR

6. Filo ve Anti Emperyalizm ve Önyargılarımız

Bugün 17 Temmuz... 1969 yılında Türkiye’ye gelen ABD 6.Filosu'na karşı kitlesel tepki eylemlerinin gerçekleştiği günün yıldönümü. Burada 6.Filo'ya karşı gerçekleştirilen eylemleri kimlerin üstlendiğini ve KMD adı altında örgütlenen gerici grubun 6.Filo'ya karşı eylem yapan gençlere neden saldırdığı üzerinde durmayacağım. Bu konuyu geçmişte çokça tartışan oldu çünkü. Ancak 6.Filo eylemleri ile ilgili ifade etmek istediğim farklı bir konu var: Anti emperyalizm.
Resim

Anti emperyalizm konusunda, özellikle Soğuk Savaş döneminin ...
Read more : ANTİ EMPERYALİZM ve ÖNYARGILAR / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1555 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

ABD'nin Ortadoğu Planı, PKK ve FETÖ / Mithat AKAR

ABD’nin Küresel ve Bölgesel Egemenlik Planları ve 15 Temmuz Girişimi

ABD, FETÖ, PKK ve Ortadoğu

Bir toplumsal olayı doğru şekilde değerlendirmenin ve o toplumsal olaydan doğru sonuçlar çıkarmanın temel koşullu, mevcut toplumsal olayı nesnel olarak değerlendirmek ve meydana gelen olayın öncesini doğru halkalarıyla, süreç içerisinde ve bütünsel olarak incelemektir. Tam tersi bir yöntem izlenirse; yani gerçekleşen eylem sadece o an içerisinde, geçmişinden kopuk, bütünden koparılmış bir parçadan değerlendirilirse ve sadece “AN”ın sınırları içerisinde olaya bakılırsa, ...
Read more : ABD'nin Ortadoğu Planı, PKK ve FETÖ / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1746 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

210 yıllık birikimi yok saymak, 142 yıl geriye dönmek / Sinan MEYDAN

210 yıllık birikimi yok saymak, 142 yıl geriye dönmek

“Atatürk ilkelerine bağlı kalacağına” yemin eden sayın vekilim, durumun ciddiyetinin farkında mısın?”

Resim

16 Nisan 2017 referandumu öncesinde, 20 Şubat 2017'de SÖZCÜ'de “Cumhuriyetten Meşrutiyete Dönüş-Padişahın Bile Daha Az Yetkisi Vardı” başlıklı bir yazı yazmıştım. Bugün, herkes üç maymunu oynasa da gerçek şu ki, 24 Haziran 2018 seçimleri sonunda Türkiye, resmen cumhuriyetten meşrutiyete; bir anlamda anayasalı, parlamentolu padişahlığa, yani 142 yıl geriye döndü. Dahası, siyasal tarihimizde 1808 ...
Read more : 210 yıllık birikimi yok saymak, 142 yıl geriye dönmek / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1295 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Yandaşların yazmadıkları… / Zeynep GÜRCANLI

Yandaşların yazmadıkları…

Türkiye'de yeni yönetim sisteminin devreye girdiği hafta, dış politika açısından da çok hareketli geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın -göreve başlayan her Cumhurbaşkanı'nın yaptığı gibi- Azerbaycan ve KKTC'yi ziyareti, ardından da NATO zirvesine katılması, yeni dönemde izlenecek dış politikanın da şifrelerini verdi.

Kısaca özetlemek gerekirse; “Batı cephesinde yeni bir şey yok”.

Her zaman olduğu gibi, bol bol Batı karşıtlığı söylemlerle geçen seçim kampanyasının ardından, AKP ve yandaşlar yüzlerini yeniden Batı'ya döndüler.

Gerek NATO zirvesinde ...
Read more : Yandaşların yazmadıkları… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sorularla Ataöğreti: Bir Devletin Bağımsızlığını Yitirmesi Neden Çökmesinden Daha Kötüdür? / Prof. Dr. Cihan DURA

Sorularla Ataöğreti: Bir Devletin Bağımsızlığını Yitirmesi Neden Çökmesinden Daha Kötüdür?

Soru: Atatürk Ataname'de der ki: "bir devlet için bağımsızlığını yitirmek, çökmesinden daha kötüdür." Neden böyledir?

Yanıt: Önce yöntem diyorum: belleğimde mevcut olan hazır bilgi ile yetinmiyorum, zamanım var, konu hakkında bilgi sağlayacak diğer kaynaklara başvuruyorum. Örneğin Ataname’ye… Görüyorum ki, konuyla ilgili pek çok yönelti var.

İçlerinden konuya en yakın olan birkaçını seçip kullanarak yanıtlıyorum, soruyu. Eğer böyle yapmasam, önemli bir düşünme hatasına (hazırda olan etkisi) ...

Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü / Savaş SÜZAL

Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü

Cumhuriyetimizi yok edip “Cemahiriyemizi” de kurduk. Ekonomiyi de damada havale edip eldeki avuçtakileri de külliyenin küllerinde eritip, sen sağ ben salim. Kurtulmuş olduk. Dünyadaki tüm kredi kuruluşları batıyorsunuz diye feryat ederken biz hâlâ neden bu grupları gündemin ön maddelerine oturtuyoruz hiç düşündünüz mü? Acaba bu arada belki kalmıştır içerden bir iki şaşkın çıkarda yayınlanan onlar fermanlara itiraz eder etmesin diye yıllarca milleti kerizleyen Adnan Hoca mı feda ...
Read more : Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1133 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu / Saygı ÖZTÜRK

Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 1999 yılının kasım ayında önemli bir operasyon başlıyordu. Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, operasyon için start vermiş, uzun süredir takip altında bulundurulan Adnan Hoca (Adnan Oktar) ve müritleri olduğu belirtilen kişilere yönelik gözaltılar başlamıştı.

Operasyon sırasında, Adnan Hoca'nın villası televizyonlarda gösteriliyor, villada bulunan tarihi eserler, süslemeler herkesi şaşırtıyordu. Olay her yönüyle ilginçti. Mankenlerin isimleri geçiyor, ...
Read more : Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x