Zaman: Sal Nis 28, 2026 0:02

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek / Çiğdem TOKER

'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dedi ki:

“Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. (...) Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Artık ismini anmaya dahi tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, iddiaların belgesi var mı, varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da akraba ve yakınlarca Man Adası’na gönderilmiş milyon dolarların Swift belgelerini gösterdi. ...
Read more : 'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1229 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

200 milyar Dolar komisyon nerede? / Arslan BULUT

200 milyar Dolar komisyon nerede?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a, "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?" diye sormuştu. Buna karşılık Erdoğan, "Açık açık söylüyorum, bana, şahsıma, aileme, dünürüme ve arkadaşlarıma yönelik -ki benim dünürüm, yazmak, çizmekten başka hiçbir şey bilmez. Hayatı yazmak ve çizmekle geçmiştir adamı müteahhit yaptılar.- bu tür iftiraları atıp, bunları ispatlayamayanlar ne kadar alçaksa ...
Read more : 200 milyar Dolar komisyon nerede? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1558 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Üç kuruş için gıcıklık yapmayın! / Murat MURATOĞLU

Üç kuruş için gıcıklık yapmayın!

Tatlı tatlı esip duran meltem yeli gibi Erdoğan'ın açıklamaları da bana bir rahatlama getirdi; “Dolar 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı, enflasyon yarım puan fazla çıktı diye karalar bağlamayın!”

* * *

Oldu o zaman… Siz de gidip ayaklarınızı uzatın, içkinize bir buz atın, ferahlayın… Geniş geniş takılın. Konforunuzdan tasarruf yapmayın!

Ben de bir şey var sanıyordum. Doların altı üstü 3 kuruşmuş… Üzülecek bir şey yokmuş.

Hele akaryakıt! Onda ...
Read more : Üç kuruş için gıcıklık yapmayın! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı.

AKP lideri Erdoğan; "Benim yurt dışına para gönderdiğimi iddia ediyordu, belgesi var mı, yok" diye sormuştu...

Kılıçdaroğlu dün, Erdoğan'ın ailesine ait belgeleri açıkladı. Özetleyeyim;

Man Adası devletinde 2011 yılında bir şirket kurulur... Bu şirketin kurucusu Sıtkı Ayan'dır. (Sıtkı Ayan'ın kim olduğuna birazdan geleceğim) Sıtkı Ayan 1 sterlinlik şirketini Kasım 2011'de Kasım Öztaş'a devreder.

O tarihten sonra hesaba para yağmaya ...
Read more : Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1286 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ordu-cami arasında binamaz ülke / Ceyda KARAN

Ordu-cami arasında binamaz ülke

Pakistan, siyasete ve orduya dini haddinden fazla bulaştırmanın sakıncalarını gösteren en nadide örneklerden birisi. Hindistan altkıtasının 20’nci yüzyıl ortasında bağımsızlığını kazanmış ve tek birleştiri unsuru din olan Pakistan’ın ahalisi, kuruluş DNA’sına işlenmiş siyasal İslamcılık olmadan düşünülemez. Ve bu makus talihi değiştirmelerinin yolu da pek yok.

Son örneği kasım başındaki olaylar. İşin içinde ordu ve hatta dış güçlerin parmağı olduğu rivayet edilen olaylar, zaten yolsuzluk ithamlarıyla geçen temmuzda ‘kızağa çekilmiş’ Nevaz Şerif’in ...
Read more : Ordu-cami arasında binamaz ülke / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar / Muharrem BAYRAKTAR

Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından anlıyoruz ki, Erdoğan’ın Trump’la yaptığı son telefon görüşmesinden sonra Amerika artık YPG’ye silah vermeyecekmiş.

Çavuşoğlu şöyle diyor: “Sayın Trump net bir şekilde talimat verdiğini, bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha bu sözünü teyit etmiştir. Net bir şekilde generallere ve Ulusal Güvenlik Danışmanı’na talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir ...
Read more : Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Akkuyu'da Rusya denetimi / Çiğdem TOKER

Akkuyu'da Rusya denetimi

Sadece ülkemizin geleceği için değil.

Yarım asırlık süreyi kapsayan üretim lisansı ve 22 milyar dolarlık yatırım bedeline bakıldığında, Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın (NGS) Türkiye- Rusya ilişkisinde de bir numaralı konu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Akkuyu’da üretilecek elektriği 12.35 sent gibi, bugünkü fiyatlara bakıldığında astronomik bir bedelle satın alacağını önceki yazıda anımsattık. (İlk iki reaktör yüzde 70, üç ve dördüncü reaktörler yüzde 30. Ve her reaktör devreye alındıktan sonra 15’er ...
Read more : Akkuyu'da Rusya denetimi / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye'nin Başındaki Asırlık Bela: Batı Liberalizmi / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye'nin Başındaki Asırlık Bela: Batı Liberalizmi

XIX. yüzyılın ilk yılları İngiltere’si, sanayi kapitalizmi gelişme halinde... Derken, bir devrim, Sanayi Devrimi bomba gibi patlıyor, dünyayı adeta sarsıyor. Yeni bir çağ başlıyor: Emperyalizm çağı… İngiltere ile birlikte o zamana kadar görülmemiş türden, yepyeni ülkeler ortaya çıkıyor: Sanayileşmiş ülkeler! Bu ülkeler iki önemli etkiye yol açıyor: (a) Gıda ve hammadde kaynaklarıyla mamul ürünlere pazar arayışları; (b) çok sayıda çevre ülkesini, kendi ekonomileri ile bütünleşmeye zorlama.

İngiltere; diğer ülkelerin ...
Read more : Türkiye'nin Başındaki Asırlık Bela: Batı Liberalizmi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1035 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Türkiye'nin en büyük meselesi / Levent BULUT

Sokaktaki vatandaşa bugün Türkiye'nin en büyük meselesi nedir diye sorsanız size ilk söylecekleri; işsizlik, ekonomi, terör ve eğitim olacaktır. Oysa bana göre en büyük mesele partizanlıktır. Daha önce bu konuyu birkaç kez yazdım ve yazmayı sürdüreceğim. Ta ki aydınlar, yazarlar, çizerler bunu anlayıp milletimize anlatana kadar... Şöyle bir bakın yukarıdaki meseleler aslında partizanlar olmasa çözülebilecek meselelerdir. Ama ülkemizde partizanlar yüzünden hiçbir şeyi çözemezsen de, kandırılıp, yanıltılsan da o koltuklarda oturmaya devam edilir. Particilik yapanlar oy ...
Read more : Türkiye'nin en büyük meselesi / Levent BULUT | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

HAYIRLI NOELLER !

HAYIRLI NOELLER !
« Bu kış komünizm gelecek » demişlerdi.
Tam yarım yüzyıl geçti gelmedi.
Bense “Bu noël hayırlara vesilece olacak” diyorum.
Ve olacak.
‘Ya olacak ya olacak’ da denilebilir.
Bendeniz, acizane-macinaze değil, bilerek ve inanarak, AKP’nin 2071’i 2017 olacak dedim, diyorum, diyeceğim.
Bunlar 2018’i göremeyecekler.
Görmemelidirler.
Efendim ‘emeperyalizm’, NATO, dış güçler, devletin bekası-mekası.
Hepsi, ama hemen hepsi boş laftır.
Ya da ge-ve-ze-lik.
Bir anekdot anlatarak başlayayım:
Bir arkadaşını küçük düşürmek için, adamın biri diğerine, ...
Read more : HAYIRLI NOELLER ! | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x