Zaman: Sal Nis 28, 2026 8:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

DİTİB Tarikat mı? / Türker ERTÜRK

DİTİB Tarikat mı?

II.Dünya Savaşı (1939-1945) sonunda yenilen, müttefikler tarafından neredeyse tüm kentleri cezalandırma bombardımanına tabi tutulan, taş taş üstünde bırakılmayan, ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya tarafından işgal edilerek ikiye bölünen Almanya birleşti, kalkındı, dünyanın 5’inci büyük ekonomisi oldu. Almanya; bugün Avrupa’ya liderlik etmekte, Ortadoğu’da etkin olmaya çalışmakta ve küresel oyuncu olma peşindedir.

Yani Almanlar; sıfır haline gelen ülkelerini 30 yıl içinde ayağa kaldırdılar, bölünmüş ülkelerini 45 yıl içinde birleştirdiler ve 70 yıl içinde yine ...
Read more : DİTİB Tarikat mı? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1011 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk'e eğilen bir sürgün / Sinan MEYDAN

Atatürk'e eğilen bir sürgün

“Yabancı illerde, bana değil, en inatçı ve geri kafalı bir muhalife bile Atatürk, Türk olmanın gururunu zorla taşıttı ve onu, gönderdiği gurbette, gurbetten çok fena olan milli miskinlikten kurtardı. Ben o milli gururla yaşadım ve belini doğrultmuş vatanıma o sayede beli bükülmemiş, dinç ve şevkli döndüm.” (R. Halid Karay, 10 Kasım 1940)

Bir 10 Kasım daha yaklaşıyor… Atatürk'ün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 79 yıl geçti. Atatürk, çok değil, 4 yıl “bağımsızlık ...
Read more : Atatürk'e eğilen bir sürgün / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1393 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Türk Tipi Cizvitler/FETÖ / Rifat SERDAROĞLU

Türk Tipi Cizvitler/FETÖ

Fethullahçı Terör Örgütünün yapılanmasının hangi örgüt örnek alınarak yapıldığı konusu şimdiye kadar incelenmedi. İncelendiyse de açıklanmadı. FETÖ’nün, CIA’ın taşeronu olduğunu artık herkes öğrendi. FETÖ’nun çeşitli ülkelerdeki okullarında çalışan elemanlarından en az üçte birinin CIA elemanı olduğu, CIA’ın bu okulları her türlü tahmil-tahliye-haber alma- örgütlenme işlerinde kullandığı, bu okullarda o ülke yöneticilerinin çocuklarının okuduğu, bunların eğitiminin o devletin kılcal damarlarına ulaşmak için kullanıldığı da bilinen gerçektir! Fethullah Gülen gibi eğitimsiz birinin, böylesine dünya ...
Read more : Türk Tipi Cizvitler/FETÖ / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1192 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

O gün geldi artık / Remzi ÖZDEMİR

O gün geldi artık

Hükümetin Orta Vadeli Programı'na göre, dolar kuru bu yılın sonunda 3.58, 2018'in sonunda 3.74, 2019 sonunda 3.92 ve 2020 yılı sonunda ise 4.02 lira olacak.

Maliye Bakanı'nın büyük zamlarla birlikte açıkladığı bu programdaki dolar beklentileri daha üzerinden bir ay bile geçmeden altüst oldu. Dolarda bırakın bu yıl sonu hedefini 2018'i de geçtik 2019 hedefi fiyatına ulaştı.

Böyle giderse 2020 hedefine de birkaç gün sonra ulaşmış oluruz.

Koca koca adamlar büyük(!) öngörülerle ...
Read more : O gün geldi artık / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1420 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zarrab 'tanık' mı olacak? / Zeynep GÜRCANLI

Zarrab 'tanık' mı olacak?

New York'taki adli süreç, Mart 2016'da Reza Zarrab'ın Miami'de tutuklanmasıyla başlamıştı.

O zamandan beri hep “Zarrab davası” diyorduk bu sürece…

Ancak 27 Kasım'da yapılacak jürili son duruşmaya günler kala, “Zarrab davası” da şekil değiştirdi, “Halkbank davası” haline geldi.

O kadar ki; “asıl sanık” Reza Zarrab'ın asıl duruşmada “tanık” olması büyük ihtimal.

ABD'de bir sanığın, savcılıkla anlaşıp, “itirafçı” olup ceza indirimi istemesi olağan bir uygulama. Bunun için savcılıkla anlaşma yapıldıktan sonra sanığın ...
Read more : Zarrab 'tanık' mı olacak? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 941 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Başbakan Yıldırım'ın Rıza Sarraf seferi / Yılmaz POLAT

Başbakan Yıldırım'ın Rıza Sarraf seferi

Başbakan Binali Yıldırım'ın 7 Kasım'da ABD'ye uçmasına az bir süre kalmasına rağmen, ne AKP Hükümeti'nden ne de ABD Yönetimi'nden yapılmış resmi bir açıklama yok.

Başbakan kendini mi davet ettirdi, yoksa ABD Yönetimi'nden resmi bir davet aldığı için mi Washington'a geliyor sorusunun cevabı netleşiyor.

İki Yönetim hala sessizliğini koruyor ama ziyaretin ABD Yönetimi tarafından yapılan bir davet değil, Başbakan Yıldırım’ın kendini zorunlu davet ettirme ziyareti olduğu anlaşılıyor.

Edindiğim bilgiler, Amerikalıların Başbakan ...
Read more : Başbakan Yıldırım'ın Rıza Sarraf seferi / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1316 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Ataname'den: İslam Birliği Neden Mümkün Değildir? / Prof. Dr. Cihan DURA

Ataname'den: İslam Birliği Neden Mümkün Değildir?

Siyasal İslamcıların, ağızlarından düşürmedikleri bir hedef, bir slogan vardır: İslam Birliği… Diyorlar ki: “İslam dünyası Türkiye’nin ayağa kalkmasını bekliyor”. Son zamanlarda bunu daha sık telaffuz eder oldular. Acaba bu konuda Atatürk ne diyor? Hemen ATANAME’yi açtım; ilgili geniş açıklamaları yapıtın planı ve dizinine bakarak kolayca buldum. Siz değerli yurtsever okurlarımın da istifadesine sunuyorum.

ÜÇ SİYASET

2. 2 Şubat 1923’te İzmit’te halka verdiğim nutuk’tan: Bir millet için takip edilecek ...
Read more : Ataname'den: İslam Birliği Neden Mümkün Değildir? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1184 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Cumhuriyet Niçin Coşkulu Kutlandı? / Türker ERTÜRK

Cumhuriyet Niçin Coşkulu Kutlandı?

Geçtiğimiz Pazar Cumhuriyet Bayramımız geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak şekilde çok büyük bir coşku ile kutlandı. Bu yıl 94. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Almanya’daydım. 29 Ekim’de Münih’te, 30 Ekim’de Bremen’de ve 31 Ekim’de ise Köln’de Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak maksadıyla düzenlenen etkinliklere katıldım ve Cumhuriyetin ne anlama geldiğini anlattım. Ülkemizdeki coşkunun aynısını Almanya’da da gözlemledim.

Analiz eden ve anlamak isteyen için bunun nedeni çok açıktı. Bu coşkunun arkasında; Cumhuriyet kazanımlarının her geçen gün daha fazla ...
Read more : Cumhuriyet Niçin Coşkulu Kutlandı? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"BİZDEN YANA OLMAYAN DÜŞMANDIR" ALGISININ KÖKENİ/ Mithat AKAR

"Bizden Yana Olmayan Düşmandan Yanadır" Sabit Düşüncesi

Ben bu cümleyi ilk kez ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgal etmeden önce, 11 Eylül saldırısından hemen sonra yaptığı açıklamayla Oğul Bush'tan duymuştum. Bush, hala birçok soru işaretini "arkada" bırakan 11 Eylül saldırısından hemen sonra, bu açıklamayı yapmış ve "Haçlı Seferi başlatıyoruz." demişti.
Resim

Bush, aslında Amerikan Devleti'nin resmi görüşünü yansıtıyordu bu cümleyle. Bizden yana olmayan, bize destek vermeyen teröre destek veriyor, algısı oluşturmak; bu algı üzerinden doğal kaynakları ...
Read more : "BİZDEN YANA OLMAYAN DÜŞMANDIR" ALGISININ KÖKENİ/ Mithat AKAR | Görüntüleme : 1117 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Siyasal nankörlük / Levent BULUT

MİLLİ iradenin üzerine tek kişinin iradesini koyarsanız anayasayı çiğnemiş, demokrasiyi de rafa kaldırmış olursunuz...
Buna izin verilemez...
Bu uygulama, binanın en üstüne kaçak kat çıkmaya benzer...
Sonuçta sıkıntı doğar, sorunların çözümü zorlaşır, toplumsal bakışlar değişir, siyaset de demokratik olmaktan çıkar...
* * *
Bir ülkede demokrasi ya vardır, ya yoktur...
Ucube, ilkeleri demokratik olmayan ama tek kişinin iradesi ve halkın bir kısmının alkışıyla demokratik gibi gösterilen koşullar dayatılan sistemi destekleyenleri rahatsız etmez. Onlar her söylemlerinin ...
Read more : Siyasal nankörlük / Levent BULUT | Görüntüleme : 560 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x