Zaman: Çrş Nis 29, 2026 1:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Referanduma tepki yetersiz / Armağan KULOĞLU

Referanduma tepki yetersiz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin yapacağını ilan ettiği bağımsızlık referandumuna, başta Türkiye tarafından ortaya konması gereken tepkiler zayıftır.

Amaç sözde bağımsız Büyük Kürdistan

Görev süresi iki defa uzatılarak bu yıla kadar bölgesel yönetim başkanlığını yürüten Barzani, iktidarını devam ettirebilmek için alelacele bağımsızlık referandumuna gitmekte ve bunda da ısrarlı davranmaktadır.

Barzani, Kerkük Meclisi'nden karar çıkarttırarak Kerkük'ü, ayrıca tartışmalı bölgelerin büyük bir kısmını referanduma katarak sınırlarını genişletme ve bunu onaylatma peşindedir.

Bağımsızlık referandumu Irak anayasasına ...
Read more : Referanduma tepki yetersiz / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız! / Işık KANSU

Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız!

Saray’daki AKP’linin gözde memurlarından (hukukçu diyemiyoruz, çünkü hukukçu değil, hukuk okumamış) Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yandaş basına dedi ki:
“Bakın, yargı taraflı deniyor. Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı.”

Elimizde, iki TRT çalışanına ilişkin bir Danıştay kararı var. TRT çalışanları, haksız, hukuksuz görevden alındıkları için 2009’da yürütmeyi durdurma istemişler. Danıştay 5. Dairesi, tam 8 yıl 4 ay sonra karar ...
Read more : Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız! / Işık KANSU | Görüntüleme : 853 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kamu şirketlerinde neler oluyor? / Remzi ÖZDEMİR

Kamu şirketlerinde neler oluyor?

Ben prensip olarak bazı hizmetleri devlete ait şirketlerden almayı tercih ediyorum.

Mesela evimde kullandığım televizyon ve internet sistemi devlete ait Kablonet'ten satın alıyorum.

Zarf ve kargolarımda bir iki gün geç de olsa PTT kargoyu tercih ederim.

Ancak son günlerde bu kamu şirketlerinde garip şeyler oluyor.

Mesela internette adil kullanımın kaldırılması için düzenleme yapıldı. Dünyada bir eşi benzeri olmayan ticari oyun tüketicinin lehine bozulması için çalışma başladı.

İnternette adil kullanım kalktığı gün ...
Read more : Kamu şirketlerinde neler oluyor? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 952 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BEN NE DEYİREM ?

BEN NE DEYİREM ?
Bir Azerî sözü galiba..
« Ben ne deyirem tamburam ne çalir » ?
Anıştırma (teşbih) hatasız olmaz.
Ama vereceğimiz örnek ve bugüne kadar söymediklerimizde ‘hata’ payı yok denecek kadar azdır.
Trabzon’daki ‘Rahip Davası’, ‘Hrant Dink Davası’ ve daha bilmem ne davalarında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan ‘zat’ın, adı neydi önemli değil, parmağı var mıydı, yok mu?
Hrant’ın katili gözaltına alındığı karakolda bayraklı fotoğraf çektirdi mi çektirmedi mi?
O günlerde ...
Read more : BEN NE DEYİREM ? | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İKTİDARA KARŞI ÇIKMAK VE İÇ DİNAMİKLER / Mithat AKAR

Bir İktidar İç Dinamiklerle Ortadan Kaldırılmalı
Resim

Bir ülkede, politik iktidarın yapısal dönüşümü ancak o ülkedeki iç dinamiklerle gerçekleştirildiği zaman meşru, kabul edilebilir olur. Dış dinamiklerin etkisi ve yönlendirmesiyle mevcut iktidara karşı gerçekleştirilen teşkilatlanma, eylem, propaganda ancak küresel güç odaklarının menfaatine uygun bir iklim yaratır.
Politik iktidardan hoşnut olmayabilir, hatta ondan nefret edebilirsiniz ki topraklarımızda Atatürkçü, ulusalcı, Türkçü, milliyetçi olarak kendisini adlandıran Milli Kuvvetler tam da bu duygu ve düşünce içerisinde bulunmaktadır. Ancak mevcut iktidara ...
Read more : İKTİDARA KARŞI ÇIKMAK VE İÇ DİNAMİKLER / Mithat AKAR | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

KÜRESEL 3.DÜNYA SAVAŞI / Mithat AKAR

Asya'dan Latin Amerika'ya Küresel Savaş Alanı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin füze denemelerine karşı ABD, diplomatik çözüm yollarının tükendiine dair iletiler göndermeye başladı.
Resim

Bunun karşısında ABD de savaş uçağı üzerinden nükleer güç gösterilerine devam ediyor.

Çİn Halk Cumhuriyeti'ne en uzun sınırı olan Myanmar'da dinsel boğazlaşmalar gerekçe gösterilerek, bölgeye müdahalenin zemini olgunlaştırılmaya çalışılıyor. Mynamar üzerine en çok haber yapan yayın organları İngiliz BBC televizyonu ve ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesi.

Venezuela'da, iktidara yönelik ayaklanmaların, Meksika ...
Read more : KÜRESEL 3.DÜNYA SAVAŞI / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1118 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

SOSYAL DEMOKRASİ (Nedir, Ne Değildir) III

SOSYAL DEMOKRASİ
(Nedir, Ne Değildir) III
Sosyal Demokrasi ya da Demokratik Sosyalizm
Eğer ‘sosyal’ terimi bir önceki yazıda tanımladığımız anlamda kullanılacak olursa, ‘sosyal demokrasi’ye günümüz koşullarında ‘demokratik sosyalizm’ bile, ve hatta bilesi bile fazla, denilebilir.
Ancak Türkiye’de ‘sosyalizm’ teriminden, bilmeden, çok korkulduğu için; sözgelimi CHP’lilere ‘yoksa siz sosyalist misiniz?’ diye sorulacak olsa, yanıt kuşku yok ki ‘haşa’ olacaktır.
Oysa ‘emek partisi’, ‘işçi partisi’ giderek ‘emekçi partisi’ olmak demek, ve hatta ‘üretici partisi’ olmak demek ‘sosyalist’ ...
Read more : SOSYAL DEMOKRASİ (Nedir, Ne Değildir) III | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İzmir'in dağları ve Abdülhamit / Muharrem BAYRAKTAR

İzmir'in dağları ve Abdülhamit

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar” marşını tarihi gerçekler ışığında yorumlayarak, bu marştan çıkarmamız gereken dersi çıkartamazsak, büyük bir eksiklik yapmış oluruz. Birkaç gün önce, İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladık. 9 Eylül 1922’de Yunan’ı denize dökmekle övündüğümüz zaferin yıldönümü idi bu zafer, kanında zerre kadar vatanseverlik kıvılcımı yanan herkesin onurla kutlayacağı bir zaferdi bu.

Ama Yunan’ın İzmir’den kovulmasını kutlarken unuttuğumuz çok önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum bugün:

9 Eylül 1922’de İzmir, sadece ...
Read more : İzmir'in dağları ve Abdülhamit / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 1149 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kerkük çoktan teslim edilmiş! / Batuhan ÇOLAK

Kerkük çoktan teslim edilmiş!

Türklerin vatanını işgal etme girişiminde bulunduktan sonra kendini İzmir'in serin sularında bulan Yunan, bir şekilde intikam almak istiyordu. Tek hedefleri Kıbrıs'taki Türk varlığını ortadan kaldırarak, adayı Yunanistan'a bağlamaktı.

1950'lerden itibaren Türkiye'nin en önemli dış politik konusu Kıbrıs oldu.

Megali İdea çerçevesinde silahlandırılan Rum çeteleri, EOKA terör örgütü aracılığıyla Türklere büyük zulümler uyguladı. Türklerin şiddetle, zulümle, baskıyla kontrol altına alınabileceği, sindirileceği düşünülüyordu.

O günlerde Türkiye, iç çatışmanın esiri olmuştu. Polis, sendika, devlet ...
Read more : Kerkük çoktan teslim edilmiş! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1593 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Artık Aldanmamalıyız! / Rifat SERDAROĞLU

Artık Aldanmamalıyız!

Yıllarca kandırıldık! Büyük Atatürk’ü kaybettikten sonra tarihimizi bile çarpıtarak, yalanlarla doldurarak bize okuttular! İndirilmiş din İslam’ı, uydurulmuş dine dönüştürüp Müslümanları kandırdılar! Hz. Peygamber’in şiddetle yasakladığı tarikat ve cemaatlerle bizi parçaladılar! Emperyal projelerin elemanlarını, bize “Devlet Adamı” diye seçtirttiler! Tarikat ve Cemaatleri Türk Devletinin taa içine soktular…

Türk Milletinin imkanlarıyla dünya şirketi düzeyine gelenler utanmadan Ermenistan-Kürdistan için çalıştılar! Çaldılar, çaldırdılar, sülük gibi Türk Milletinin kanını emdiler! Türk Ordusunun Komuta Heyetini tuzak kurarak zindana attılar, ...
Read more : Artık Aldanmamalıyız! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x