Zaman: Çrş Nis 29, 2026 6:33

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir / Çiğdem TOKER

Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir

Memur maaşlarında artış oranları, iki yıllık toplu sözleşmeler ve altışar aylık oranlarla belirleniyor malum.

Aslında ekran başında izleyen memurlar heyecanlanmıştı. Ne var ki, “uzlaşma”sı; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, “Altına imza atılabilir bulmuyoruz. Masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var” dediği oranın sadece binde 5 üzerinde sağlandı.

Evet binde 5.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen’in anlaştığı metne göre, 5 milyon kişinin üzerinde memur ve emeklisini doğrudan ilgilendiren artış ...
Read more : Gerçek maaş zammı yüzde 5.82'dir / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 950 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

EBEDİ DİREKTİF: “ORDULAR İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ’DİR… İLERİ!”- ŞANLI BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN... Dr. Noyan UMRUK

EBEDİ DİREKTİF: “ORDULAR İLK HEDEFİNİZ AKDENİZ’DİR… İLERİ!”- ŞANLI BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...
Dr. Noyan UMRUK

https://www.youtube.com/watch?v=EdhJu9g ... e=youtu.be (Kurtuluş Destanını gerçek görüntüleriyle anlatan bu videoyu mutlaka izleyin, ama izlerken yanınızda mendil bulundurun derim. Yaşadığımızın günlere bakınca gözleriniz yaşaracaktır...Yapımcı Sn Funda KALAYCIOĞLUNA sükranlarımızla...)

Hey gidinin koca Ağustos’u hey… Tıpkı, Amerikalıların, Birleşik Krallığa meydan okuyarak ilan ettikleri bağımsızlıkları, Fransızların Bastille’in işgali ile başlattıkları devrimin kutlu Temmuzu gibi Ağustos ayı da Türk ulusu ...

İŞÇİ HAREKETİ, MİLLİ MÜCADELE VE SOSYAL KURTULUŞ MÜCADELESİ / Mithat AKAR

“Eğitim, Ekonomi ve Savunma Milli Olmazsa” ?

Türkiye’de sınıf mücadelesine bakış açısı ile milli bağımsızlık mücadelesine yaklaşım bir türlü doğru bir zemine oturtulamamıştır. Konunun yanlış anlaşılmaması için şöyle bir açıklama yapayım. Bizde sanki milli bağımsızlık mücadelesi ayrı, sosyal – sınıfsal kurtuluş mücadelesi ayrı sorunlar gibi algılanmış; her nedense, sanki görev dağılımı yapılmış gibi, bu ayrı gibi görünen sorunlarla toplumun belli bir kesimi ilgilenecekmiş gibi bir etki yaratılmıştır. İşçi – memur – köylü – çiftçi sorunlarından ...

Can yoldaşımız kadınlar! / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Can yoldaşımız kadınlar!

Sevgili okuyucum; kadınlarımıza yapılan saldırıları, öldürülmeleri duydukça hepimizin içi yanıyor. Doğru olan elbette şudur: Bir insan eşinden ayrılmak istiyorsa; kavgayla, saldırıyla değil; bunu saygıyla sonuçlandırmalı.

Kadına yönelik zorbalığa, insana yakışmayan bu vahşiliğe bir türlü anlam veremiyorum. Oysa kadın, insan olarak varlığımızın en etkin güvencesidir.

Bu konuda Sayın Yüksel Koçkar'ın kadınlarımızı anlatan güzel sözlerini sizlere sunmak istiyorum.

Buyurun efendim; okuyalım!

Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden ...
Read more : Can yoldaşımız kadınlar! / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ulusalcı Olmayan Subay Haindir! / Türker ERTÜRK

Ulusalcı Olmayan Subay Haindir!

Türkiye, ne yazık ki felakete doğru hızla yol alıyor. Artık bu işten zararsız, yara almadan sıyrıklarla kurtulmak imkânsız gibi. Umarım yanılırım ama bugüne kadar yaptığımız analizlere ve gerçekleşme oranına bakıyorum da yanılmamız olanaksız gözüküyor. Herkes ama herkes, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ülkemizi asgari zararla bu badireden nasıl kurtarabiliriz, hiç değilse onun hesabını ve alternatif planlarını zihinsel olarak yapmak zorunda.

Türkiye, çok süratli olarak ötekileşiyor ve ...
Read more : Ulusalcı Olmayan Subay Haindir! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1231 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD - PKK/YPG İTTİFAKINA KARŞI NASIL BİR MİLLİ STRATEJİ BELİRLENMELİ / Mithat AKAR

ABD - YPG/PKK İttifakına Karşı Nasıl Bir Mücadele Verilmeli?

PKK/YPG'yi ve cemaat - tarikat örgütlenmelerini desteklemek, ABD için dönemsel bir politika veya iktidarlara göre değişen bir taktik değildir. Etnik bölücü örgütlere, politik İslam sosuyla süslenen tarikatlara destek vermek ve bu örgütleri Milli / Üniter devlet yapısına karşı desteklemek, ABD için sürekli bir devlet politikasıdır.
Resim

ABD, bölücü terör örgütünün Irak, İran, Suriye ve Türkiye'deki uzantılarını;
Bölgesel istikrarsızlık yaratma,
bölge devletlerinin milli güvenliğini ve toprak bütünlüğünü ...

Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu

Araştırmacı gazeteciliğin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden, hem insani özellikleri hem de gazetecilik yeteneği ile binlerce gence ilham olmuş Uğur Mumcu'nun,

"Ben Atatürkçü'yüm... Ben, cumhuriyetçiyim... Ben laikim... Ben antiemperyalistim... Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım... Ben insan hakları savunucusuyum... Ben, terörün karşısındayım... Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım..." sözleri benim de kişisel manifestomdur...

"Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır" diyen Uğur Mumcu, mücadele ve sıkıntılarla dolu gazetecilik serüvenimin kutup yıldızıdır...

Yaşasaydı ...
Read more : Hep yaşayacaksın Uğur Mumcu / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1011 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD Arap coğrafyasında bir Atatürk olmamasını nasıl kullanıyor / Barış DOSTER

ABD Arap coğrafyasında bir Atatürk olmamasını nasıl kullanıyor

ABD, Afganistan’da geride kalan birliklerini çekmeyeceğini, çekmek gerekirse de, bunu masa başında hazırlanan takvime göre değil, sahadaki gelişmelere göre yapacağını açıkladı. Afganistan ve Irak işgallerini resmen sonlandıran, ama oralarda askeri güç bırakan, dahası yeniden yüksek ölçekli güç bulundurmanın yolunu arayan ABD, başka türlü davranamaz zaten. İslam dünyası mezhepsel kimlikler üzerinden birbirini boğazlarken, ABD emperyalizmine adeta mühürlü davetiye yolluyor İslam ülkeleri. İstikrarı, refahı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını ABD’den, ...

Eren'in katilleri Kılıçdaroğlu'nun suikastçıları çıktı... / Ahmet TAKAN

Eren'in katilleri Kılıçdaroğlu'nun suikastçıları çıktı...

Yazının başlığı haberin flaşı aslında...

Haberciliğin şartları ve gereği olan olguları sıralayarak devam edelim.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin Şavşat'ta PKK'lı hainlerin düzenlediği füzeli suikast girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesine 2 gün kaldı. Takvim yaprakları 25 Ağustos 2016'yı gösteriyordu. Haber duyulduğunda tüm Türkiye şoka girmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'in Şavşat İlçesi'nden Ardanuç İlçesi'ne gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, bölgede cirit atan PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramıştı, 1 askerimiz şehit düşmüştü. İlgili ...

Atatürk'ten İnönü'ye / Metin AYDOĞAN

Atatürk'ten İnönü'ye

Amerikan donanmasının Missouri Zırhlısı, 5 Nisan 1946 günü İstanbul’a geldi ve büyük törenlerle karşılandı. Karaköy’deki genelevlerde boya badana yapıldı, eğlence yerlerine Amerikalı askerlere iyi davranmaları için talimat verildi, cami minarelerine welcome yazan mahyalar asıldı. Aynı günlerde, Meclis’te ulusal onuru zedeleyen konuşmalar yapılıyordu. CHP’li Başbakan Şükrü Saraçoğlu, Türkiye’nin ABD’ne olan 4,5 milyon dolarlık borcun ödenmesi nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söylüyordu: “Hepimiz inanıyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri’ne bu parayı vermekle borcumuzun yalnız maddi kısmını ödüyoruz. ...
Read more : Atatürk'ten İnönü'ye / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 3883 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x