Zaman: Çrş Nis 29, 2026 7:44

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bankacıya ahlaksız tuzak / Remzi ÖZDEMİR

Bankacıya ahlaksız tuzak

Türkiye'de sanayici kazanmadı. Esnaf da kazanamadı. Çiftçi zaten hiç kazanamadı. Memur yılda yüzde 3 zamla zaten hep kaybeden.

Peki bu 80 milyonluk ülkede kim kazandı?

Tabii ki bankalar. Bir önceki yılın 6. ayına göre kârını yüzde 33 artırıp yaklaşık 17 milyarı kazanan bankalar.

Hani Cumhurbaşkanı'nın her yıl fırça çektiği bankalar. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın her fırçasından sonra onlar durmak yok yola devam dediler.

Yollarına devam ederken de bu yılın yarısında 17 milyarı cebe ...
Read more : Bankacıya ahlaksız tuzak / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 916 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sen nasıl bir hayvansın? / Murat MURATOĞLU

Sen nasıl bir hayvansın?

Bir ülkenin sığır ile ne problemi olabilir ki? Bizim var! Ülkede sığır yetişmiyor.

Nasıl yetişmez? Ülkenin doğası her ırkı yetiştirmeye uygun.

O zaman neden yetiştirilemiyor? İşte bunun bir sürü cevabı var. Hepsini topla, ortaya tek bir sonuç çıkıyor; Kötü yönetim. Uygun olmayan politikalar…

Öyle böyle kötü de değil… Bildiğin rezalet! Hiç yönetilmesin, emin olun bundan kötü olmaz.

Sığır ithalatında dünya ikincisiyiz. Birinci kim? Amerika… Adamların porsiyonları yemek masasının yarısı… Yılda kişi ...
Read more : Sen nasıl bir hayvansın? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1047 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ÇİÇEĞİ BURNUNDA “ÇAKMA ATATÜRKÇÜLERE” AYYAŞ TAVSİYELERİ…Dr.Noyan UMRUK

ÇİÇEĞİ BURNUNDA “ÇAKMA ATATÜRKÇÜLERE” AYYAŞ TAVSİYELERİ…Dr.Noyan UMRUK

“Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahlarınolacaktır.
…Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış olabilir…”

Akıl ile yürek ile “ATATÜRKÇÜ” olmak her babayiğidin harcı değildir…

Akıl ister, yürek ister, bağımsız düşünme yeteneği ister. ...

Barzani'nin "şartlı" tuzağı... / Ahmet TAKAN

Barzani'nin "şartlı" tuzağı...

Genelde diplomatik bir üslupla yazmayı becerebildiğimi sanmıyorum. Fakat, dünkü, "Kırmızı Kitap turkuaz olur mu?" başlıklı yazıma gelen okur tepkilerinden anladım ki; daha açık ifade etmeliymişim!.. Gayet net olarak söylüyorum; "Kırmızı Kitap" olarak adlandırdığımız Millî Güvenlik Siyaset Belgesi'nin bir gün kaldırıldığını duyarsanız ve bunu sizlere turkuazlı algı operasyonları ile sunarlarsa bilin ki, çapulcu başının hedeflediği Kürt devletinin önündeki en büyük engel de kaldırılmıştır. Turkuaz zokasını yutmazsanız, geri kalan maddelerde de neler olacağını siz ...
Read more : Barzani'nin "şartlı" tuzağı... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 13083 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'nin Netanyahu'nun Likud Partisi'yle ne işi olabilir? / Yılmaz POLAT

AKP'nin Netanyahu'nun Likud Partisi'yle ne işi olabilir?

Bir kez daha hatırlamakta yarar var.

AKP geçmiş yıllarda ABD'de 'Yahudi Lobisi'yle açık ya da kapalı çok yakın iş birliği yaptı.

AKP'nin tanıtımı için milyonlarca dolar ödedi.

ABD'deki 'Neo-Con' olarak adlandırılan tutucu 'Yeni Muhafazakar' 'yahudı asıllı' yakın dostlarıyla 'Ilımlı İslam-Ortadoğu Eş Başkanlığı ve Irak'ın işgali projelerinde' birlikte hareket etti.

(CIA Ortadoğu bölge şefi Graham Fuller, Pentagon şahinleri Richard Perle, Paul Wolfowitz, Büyükelçi Morton Abramowits v.s.

Kitap: Yılmaz Polat, ...
Read more : AKP'nin Netanyahu'nun Likud Partisi'yle ne işi olabilir? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1393 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Egemenlik Allah'ın mıdır? / Türker ERTÜRK

Egemenlik Allah'ın mıdır?

Daha geçen yazımda; Cihat’ın ne olup ne olmadığını, Cihat eğitimin sadece ülkemiz ve bölgemiz için değil, dünya barışı için de tehdit olduğunu anlatmıştık. Üzerinden iki gün geçmeden, İspanya’nın Barselona kentinde terör saldırısı oldu ve 14 masum insan yaşamını kaybetti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy saldırıyı yapanların Cihatçı olduğunu açıkladı. Zaten eski adıyla IŞİD, yeni adıyla İslam Devleti adlı terör örgütü Barselona saldırısının arkasında olduğunu açıkladı.

Peygamber Kollarını Açmış Bekliyor

Daha önceki örneklerden de ...
Read more : Egemenlik Allah'ın mıdır? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1104 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU

"Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?"

Halimize bakıp soruyoruz; "Kendim ettim, 'kendim 'buldum kime ne?" deyip işin içinden sıyrılabilir miyiz? Eğer kendimizle ilgiliyse, belki mümkün; ama milletimiz ve milyonlar söz konusuysa, hayır... Bizim derdimiz beka meselesi... Bıçak kemiğe dayanmış; sıyrılmak öyle kolay değil. Bu defa da, "Bir musibet bin nasihatten yeğdir" deyip ümide kapılabilir miyiz? Ne mümkün; bir değil bin musibet olmuş da "yola devam" inadı değişmemiş! Hani, "Nuh der de peygamber demez" sözü var ...
Read more : "Kendim ettim, 'kendim' buldum, kime ne?" / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 885 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hatay sınırında tansiyon yükseldi / Armağan KULOĞLU

Hatay sınırında tansiyon yükseldi

Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG/PKK tehdidi devam ederken, şimdi de El-Kaide'nin Suriye kolu El-Nusra İdlib'e hâkim olmuş, dolayısıyla bölgedeki tehdit çeşitlenmiştir. Bu yeni tehdide karşı da tedbir alınması zaruri duruma gelmiştir. Bölgede güvenlik endişeleri artmıştır.

Afrin konusunda geç kalındı

Suriye'de kontrolün kaybolmasıyla ABD, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt yapılanmasını ortaya çıkarmış ve bunu kalıcı bir duruma getirme çabası göstermiştir. Bu kapsamda oluşturulan kantonların birleşerek yapının bütünlük sağlaması, müteakiben de Akdeniz'e açılması için fırsatlar yaratmaya ...
Read more : Hatay sınırında tansiyon yükseldi / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 1173 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Sahip" ve gönüllü köleleri! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

"Sahip" ve gönüllü köleleri!

Birkaç gün oldu herhalde izleyeli; televizyon muhabiri, AKP'nin 16. Yıldönümü kutlamalarına katılan vatandaşlarla röportaj yaparken, mikrofonu bir kadına uzatıyor. Muhtemelen 40'lı yaşlarında, başörtülü değil, saçları sarı boyalı, açık renk bir pantolon, üzerine de rahat bir tişört giymiş; görüntüsü "Kadıköy vapurundan inenler"den hallice işte!..

Neredeyse kendisinden geçiyor AKP liderini anlatırken kadın... Kullandığı ve bizi televizyon karşısında dehşete düşüren ifade şöyle:

- O hepimizin sahibi! Sahibimiz bizim!

* * *

Eylem ve söylem ...
Read more : "Sahip" ve gönüllü köleleri! / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1092 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BİNALİ YILDIRIM'IN "MANTIK" HATASI!

15 TEMMUZ GİRİŞİMİNE KARŞI OLAN ERGENEKON VE BALYOZ OPERASYONLARINI TERTİP OLARAK KABUL EDER

Başbakan Binali Yıldırım AKP Kocaeli İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında "Darbeciler, Balyozcular, Ergenekoncular sırasını savdı, bu sefer FETÖ'cülere görevi devretti." şeklinde bir açıklamada bulundu.
Resim

Şimdi, "neresinden tutsak elimizde kalıyor" deyişinin tam yerine oturduğu bir cümle karşımızda duruyor. Ancak"sakin sakin", belli bir "mantık" zemininde bu cümleyi karşılamaya çalışalım.

- Öncelikle Ergenekon ve Balyoz, ABD güdümlü cemaat örgütlenmesinin, politik iktidarla ...
Read more : BİNALİ YILDIRIM'IN "MANTIK" HATASI! | Görüntüleme : 1022 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x