Zaman: Prş Nis 30, 2026 7:41

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Batı ve Anglo Saksonların ayak oyunları/Gürhan İsagiller

Batı'nın Türkiye politikası 4 ayaklıdır.
1. Kürtlere özerklik verin
2. Kıbrıs dan askerlerinizi çekin
3. Ermeni soykırımını tanıyın
4. AB nin ekonomi politikasını birebir takrip edin
Kürtlere özerklik söz konusu olması bir yana ,Bask ayrımcı örgütü ETA yı kuduz köpek gibi avlayan Uganda yerlileri miydi ?
İRA yı yok etme uğruna İrlandayı toplu mezara çeviren babam mıydı? Hadi Avrupayı geçtim..Texası Mekika'ya geri verecek misiniz? Üniter bir devlet yapısına sahip Türkiye'yi eyalet sisteme geçirmeye çalışmak düşmanca ...
Read more : Batı ve Anglo Saksonların ayak oyunları/Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 768 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Yeni vesayet inşası / Ahmet GÜRSOY

Yeni vesayet inşası

"998 gün sonra AK Partiye dönüş yapıyor." Gazetelerin haber başlıklarından bazıları böyle. Bu durumda bizim gibilerin sorması lazım: Ne zaman hasret çiçeklerini bekleyecek kadar partisinden kopmuştu?

Söyleyin ne zaman?

Hiçbir zaman.

Öyle ise bu dönüş neyin nesidir?

Elbette hasretin dönüşü değil. Resmiyetin geri gelmesidir.

Ve diyorlar ki "gene tek adamlıkla suçlayacaklar."

Utanmazlara bak.

Behey kardeşim 16 Nisan'a gelinceye kadar çok adamlığın kötü olduğunu kim savundu? Siz, "iki başlılık" diye tek adamlığı savunmadınız ...
Read more : Yeni vesayet inşası / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Fiyasko! / Murat MURATOĞLU

Fiyasko!

SÖZCÜ, FETÖ'cü ha? Aziz Yıldırım'a Galatasaraylı desen daha çok insan inanır. Peki, geldiğimiz bu noktada insanların huzurla, güvenle yatırım yapmasını mı bekliyorsunuz? Fabrika kuracaksın, işler iyi giderse üzerine birinin çökmeyeceğinden nasıl emin olacaksın? Olamazsın!

Attılar çamuru, atadılar kayyumu…Sonra?

Bakın; İstihdam seferberliği ilan edileli üzerinden tam dört ay geçti. Çalışma Bakanı sonuçları gururla açıkladı. İstihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin kişiye istihdam alanı oluşturmuş. “Vay arkadaş, İktidar çalışıyor” dersin değil mi? Bilmezsen dersin. Ben anlatayım ...
Read more : Fiyasko! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ya bana benzeyeceksin ya da… / Ayşe SUCU

Ya bana benzeyeceksin ya da…

Sofrasında her daim misafir bulunmasını arzu eden Hz. İbrahim, uzun bir süreden beri ağırlayacağı birisini göremeyince, evinden çıkıp, çevreyi dolaşmaya başlamış. Yaylada rastladığı, beli bükülmüş, saçı sakalı ağarmış bir adamı görünce evine buyur etmiş. Birlikte misafirhanesine gelmişler ve himayesindekilerle birlikte sofraya oturmuşlar. Herkes Allah'ın adını anarak yemeğe başladığı halde, ihtiyardan ses çıkmamış. Bunun üzerine Hz. İbrahim:

– Ey çok yaşamış adam, ihtiyarlar dinlerine bağlı olurlar. Onlardaki bağlılığı ve samimiyeti sende ...
Read more : Ya bana benzeyeceksin ya da… / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1530 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yazık değil mi bu insanlara? / Remzi ÖZDEMİR

Yazık değil mi bu insanlara?

Çok değil daha 20 gün önce 150 kişiyi kapının önüne koyan Körfez sermayeli banka, geçen hafta bir kez daha katliam gibi işten çıkartma yaptı.

Hedefinde yine yıllarını bu bankaya vermiş insanlar vardı.

Kimi 10 yıllık, kimi 15 yıllık. Hepsinin hayatı bu bankada ve bu meslekte geçmişti.

Kiminin yaşı 40, kiminin ise 38.

Başarısız değillerdi. Bankanın kendi kafasına göre uydurduğu ve dünyada bir eşi benzeri olmayan performans sistemine göre bile başarılı ...
Read more : Yazık değil mi bu insanlara? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1338 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk Düşmanlığı Yunanistan'a Sıçradı... O Bakan Atatürk'e "Kemal" ve "Soykırımcı" Dedi... / Müyesser YILDIZ

Atatürk Düşmanlığı Yunanistan'a Sıçradı... O Bakan Atatürk'e "Kemal" ve "Soykırımcı" Dedi...

Erdoğan üç gün önce TÜSİAD toplantısında AB'ye çatarken, referandum sürecinde Avrupa ülkelerinde yaşananları hatırlatıp, özetle şunları söyledi:

“Türkiye’ye işte en son yaşadığımız şu referandum olayında yaptıklarını gördünüz. Türkiye sıradan bir ülke değil, biz kapıkulu değiliz, bizim bir onurumuz var, bir haysiyetimiz var. Bizim bu onurumuzla, bu haysiyetimizle oynanmasına biz müsaade edemeyiz... Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na Almanya’da, Belçika’da, İsviçre’de, şurada-burada her türlü saldırı yapılacak, Dışişleri ...

Trump'ı nasıl masaya gömdük! / Batuhan ÇOLAK

Trump'ı nasıl masaya gömdük!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin karşısına iki önemli gerçek çıktı. Yıllarca birileri tarafından "hizmet hareketi" olarak gösterilen, siyasi iktidarın her türlü nimetinden faydalanan "cemaat"in nasıl tehlikeli bir terör örgütü olduğu anlaşıldı. Bu birinci gerçekti.

Rusya, yıllar evvel FETÖ okullarının CIA ile ortak çalıştığını, ülke içinde istihbarat topladıklarını belirtip hepsini kapatmıştı. Gülen'in ABD'de oturma izni alabilmesi için CIA'nın Ortadoğu ve Balkanlar eski şefleri referans oluyordu. Tüm bu verilere rağmen, Türkiye'de "cemaat" ...
Read more : Trump'ı nasıl masaya gömdük! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2142 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Neyiniz Engellendi? / Rifat SERDAROĞLU

Neyiniz Engellendi?

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (neresi yüksek ve ne kadar yüksekse!) Başkanı Tuncay Özilhan “Olağanüstü Hal kaldırılmalıdır” dedi. AKP Üyesi Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı Erdoğan anında tüm TÜSİAD üyelerine fırçayı bastı; “Olağanüstü Hal sizin neyinizi engelledi yahu? Varsa bir şey söyleyin halledelim!” TÜSİAD üyelerinin tamamı avuçlarını patlatıncaya kadar alkışladılar! Hatta Güler Sabancı kızımızın gözlerinin yaşardığını gördük…

Yarın, AKP Genel Başkanı olacak olan Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasiye bakış açısını 15 senede Mısır’daki sağır ...
Read more : Neyiniz Engellendi? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1707 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şaşırıyor muyuz, hayır... / Adnan İSLAMOĞULLARI

Şaşırıyor muyuz, hayır...

Cudi'de çiçekler açıyordu, Cudi'de bombalardan değil mangal partilerinden yükseliyordu dumanlar, dağa çıkışlar nitelik kazanmıştı, üç-beş Mehmetçik için Meclis olağanüstü toplanır mıydı hiç, ona serok Ahmet derlerdi, PKK silah bırakıyordu, Öcalan dünyayı iyi okuyordu ve Öcalan öldürmeyi değil yaşatmayı seçmişti, Türk bayrağı değiştirilebilirdi...

Şaşırdık mı?

Hayır...

"Binlerce kadın ve çocuk katledildi, devletim ve milletim adına özür diliyorum" dendi Dersim için.

Şaşırdık mı?

Hayır...

Elçiliğimiz basıldı, kırk küsur gün rehin alındı, "Eli silahla buluşmuş ...
Read more : Şaşırıyor muyuz, hayır... / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 2322 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yasaklanan bayramda bayraklaşan bir Atatürk evladı / Selcan TAŞÇI

Yasaklanan bayramda bayraklaşan bir Atatürk evladı

Hiçbir zaman, kimsenin masasında bardak gibi dizilip, gerçek hayatında asla yeri olmayan, inanmadığı, benimsemediği türlü "açılım"ı, hayran "kalmış gibi" yaparak, ağzı açık ayran budalası gibi dinlemedi...

Hiçbir zaman, kimsenin kapısında kuyruğa girip de bağlılıklarını bildirme sırasının kendisine gelmesini beklemedi...

Hiçbir zaman, kimsenin karşısında ters L pozisyonu almış, ancak bir omurgasızın becerebileceği kadar eğilmiş halde, el pençe divan görmedik onu...

Ki zaten gerek yoktu.

Tek kişinin iki dudağı arasına ipotekli ...
Read more : Yasaklanan bayramda bayraklaşan bir Atatürk evladı / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1587 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x