Zaman: Prş Nis 30, 2026 20:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Esas FETÖ'cu Kim? / Rifat SERDAROĞLU

Esas FETÖ'cu Kim?

HSYK Başkanvekili Hamsici, mahkemedeki savunmasında şunları söylemişti;
"2011 yılındaki Yargıtay ve Danıştay seçimlerinde kimlerin seçileceğini belirlemek için, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karaman’ın EMRİYLE, Genel Sekreter Mehmet Kaya’nın evinde toplandık. Evde FETÖ’cu diye bilinen Yüksek Yargıçlar da vardı.
Seçilecek kişilerin listesi FETÖ’cu Yargıçlar tarafından bize verildi.
Ertesi gün yapılan seçimlerde 108 Yargıtay üyesinin 107’si, Danıştay üyelerinin ise tamamı listedeki FETÖ’cular olarak seçildiler…"

Soru şu;

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ...
Read more : Esas FETÖ'cu Kim? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2628 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Askeri mahkemelerin kaldırılması / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Askeri mahkemelerin kaldırılması

Yanılsama yaşadığının farkında olmak, insanın gerçeklikle yeniden temas kurmasını sağlıyor. Mustafa Dönmez Yarbaya kumpasın TSK içinden kurulduğu ortaya çıktı...

2009 yılının ocak ayında FETÖ çetesinin kumpasına uğrayan Yarbay Mustafa Dönmez'i Ergenekon tezgahına bağlayarak tutuklayanlar onun Silivri Mahkemesi'nin yanında, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde de yargılanmasına neden oldular. Aynı konulu davada iki ayrı mahkeme CMUK'a aykırı olsa da ona Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde ceza verilmesi ve TSK ile ilişiğinin kesilmesi sağlandı. 32 yıllık hizmetinin tamamı elinden ...
Read more : Askeri mahkemelerin kaldırılması / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1327 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“BOYKOT!”

“BOYKOT!”

“ #PınarUrunleriBoykot ”

“İzmir Karşıyaka’da sandıktan % 83.11 “Hayır” çıktı.”
haberi kimilerini pek üzmüş. Aslında, bu, “Egemenlik Ulusundur!” anlayışıyla kurulan, Kurtuluş Savaşı’nın en başından beri egemenliğin Türk ulusunda olduğu, ulusun, egemenliğini, kurduğu meclisi aracılığıyla, temsilcileri eliyle kullandığı Atatürk Cumhuriyeti’nde hiç yapılmaması gereken bir halk oylamasıydı. Arap – Afrika ülkeleri tipi bir başkanlığın ülkemizin bölünmesi için istendiği, ulus devletin yerine çoklu yönetimlerin getirilebilmesinin tek yolunun bu olduğu yıllardır söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor. Bunu “başdanışmanlar”, ...
Read more : “BOYKOT!” | Görüntüleme : 1908 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

"Bozkırdan Doğan Uygarlık": Köy Enstitüleri / Metin AYDOĞAN

"Bozkırdan Doğan Uygarlık": Köy Enstitüleri

Köy Enstitüleri, 17 Nisan 1940’ta kuruldu. Değişik ülkelerin eğitim sistemleri içinde, Köy Enstitüleri kadar üzerinde çalışma ve tartışma yapılan bir başka eğitim kurumu çok azdır. Bu okullar, ulusal ya da uluslararası araştırmalara konu oldular; dünya eğitbilim ansiklopedilerine girdiler, dünyanın birçok ülkesinde örnek alındılar. Kapatılmalarının üzerinden 63 yıl geçti ama Köy Enstitüleri hâlâ tartışılıyor. Acı ve hüzün veren bir özlem, direnme yaratan bir umutla anılıyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl ve ...
Read more : "Bozkırdan Doğan Uygarlık": Köy Enstitüleri / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 3699 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Referandum Sonrası / Metin AYDOĞAN

Referandum Sonrası

4, 18 ve 19 Mart’ta yayınladığım yazılarla arkadaşlarımı, 16 Nisan’da yapılacak referandumda HAYIR için çalışmaya çağırmıştım. Referandum yapıldı ve bildiğiniz olaylar yaşandı. Aldığım iletilerden, arkadaşlarımın büyük bir üzüntü içinde olduğu görülüyor. Benzer duyguları ben de taşıyorum.

Üzüntüyü arttıran ana sorun, referandum sonucunun EVET olarak açıklanmasından çok, yasa tanımazlığın resmi tutum haline gelmesidir. Halk iradesinin güvencesiz hale getirilmesidir. Arkadaşlarım, “bizim bu yapılarla bu ülkede seçim kazanmamız mümkün değildir” duygusu içindeler.

Bu duygudan mümkün olan ...
Read more : Referandum Sonrası / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1028 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Yunan, Türk adalarını bir bir işgal etti / Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN

Yunan, Türk adalarını bir bir işgal etti

Yunanistan 2002 yılından beri Ege'de 120 tane Türk Adasına bayrak dikip ele geçirmiştir. Bunlardan bazıları, Aydın iline bağlı Bulamaç, Nergizcik ile Eşek adası olup büyüklükleri Büyükada'nın birkaç katıdır.

İşgal altındaki adalar şunlardır: Ege Denizi’nde; Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba ile Ardacık adaları ile İzmir ilimizin sınırları içinde olan Venedik Kayalıkları.

Akdeniz’de, Girit Adası etrafındaki Yunan işgali altında olan Türk adaları; Gavdos, Dhia, Dionisades, ...

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER… Dr. Noyan UMRUK

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER… Dr. Noyan UMRUK

Şu haritaya bir bakın hele…

*18 milyona ulaştığı söylenen nüfusu ile dünyanın birkaç megakentinden biri İstanbul,

*Ankara, İzmir gibi metropoller,

*Adana, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Eskişehir, Aydın, Van, Hatay, Muğla Manisa, Edirne, Tekirdağ gibi büyükşehirler…

Bu kentler ülke gayrisafi milli hasılasının (GSMH) nın, entellektüel kapasitesinin, vasıflı işgücünün, reel üretimin, turizm ve hizmetler sektörünün, tasarruf ve tüketim gücünün %70-80’ini oluşturuyor.

Nitekim, gelir vergisinin % 80’i “Hayır” diyen kentlerden toplanmış. Yüzde ...
Read more : YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1872 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı! / Arslan BULUT

Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı!

Yıllar önce Türk gençliğine uzun bir çağrı metni yazmıştım. Kimileri bu millî dilden rahatsızlık beyan ediyor. Bu sebeple günün anlam ve önemine uygun düştü, kısaltarak ve güncelleyerek yayınlıyorum:

Türk Milleti'nin en önemli hayat pınarı, umudu, güvencesi sevgili Türk gençleri!

Türkiye Cumhuriyeti, sadece Türkiye'de yaşayan 80 milyon Türk'ün değil, bütün Türk Dünyası'nın, bütün İslam Dünyası'nın ve Güney Amerika'nın, Afrika'nın ezilen milletlerinin ve Anadolu coğrafyasından kopacak fırtınayı bekleyen Avrasya'nın bütün mazlum ...
Read more : Türk gençliğine çağrı ve bir uyarı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1792 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

AGİT Raporu neden canlarını yakıyor?.. / Ahmet TAKAN

AGİT Raporu neden canlarını yakıyor?..

İktidarın tepesinin tasını attıran o AGİT raporu... Referandum sürecinde kendileri davet ettiler. Heyetteki isimlerin birine bile itiraz etmediler. Kırık not alınca başladılar belden aşağı vurmaya... Adamlar bizdeki rüzgar güllerinden değiller ki!.. Hele iktidarın maaşlı "akil adamları" hiç değiller!..

AGİT gözlemcilerinin hazırlayıp, önceki gün YSK'ya da teslim ettikleri 15 sayfalık referandum ön raporuna ulaştım. Öyle, sadece referandumun eşit şartlarda gerçekleşmediğinden bahsetmiyorlar. Zehir zemberek bir rapor. Raporda "duygusallık", belden aşağı vurmak yok. ...
Read more : AGİT Raporu neden canlarını yakıyor?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1772 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

YSK'ya Cemaat Tarafından Böyle Başkan Yapılmış / Müyesser YILDIZ

YSK'ya Cemaat Tarafından Böyle Başkan Yapılmış

Mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli seçilmesi kararını alarak, referandumun kaderini belirleyen Yüksek Seçim Kurulu, özellikle de Başkan Sadi Güven'le ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Yargı kulislerinde şimdi Sadi Güven'in 2013'te YSK Başkanlığına Cemaat'in istek ve desteğiyle nasıl seçildiği konuşuluyor.

Bu iddiayı aktarmadan evvel, iki gün önceki, “İşte referandumun kaderini belirleyen o ekip” başlıklı yazımızda iki düzeltme yapalım.

YSK üyelerinden Muharrem Akkaya'nın Tunceli Ovacık'lı olduğunu belirtmiştik. Meğer Karabük Ovacık'lıymış. ...
Read more : YSK'ya Cemaat Tarafından Böyle Başkan Yapılmış / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2249 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x