Zaman: Cum May 01, 2026 1:33

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

5 erkek için 15 kadın getirildi / Saygı ÖZTÜRK

5 erkek için 15 kadın getirildi

Üç bakanın, çocuklarının adının karıştığı yolsuzluk, rüşvet, karapara soruşturması için “yüzyılın olayı” deniliyordu. Sonuç: Soruşturmayı yürüten savcı meslekten çıkarıldı, operasyonu yapan polis müdürleri tutuklandı, 53 şüpheli hakkında da 16 Ekim 2014 tarihinde “kovuşturmaya yer olmadığı”na ilişkin karar verildi.

Dosya ülkemizde kapandı ama Rıza Sarraf 19 Mart 2016 tarihinde ABD'ye gittiğinde tutuklandı. Sarraf tutuklanmadan önce 6 kez ABD'ye giden Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Sarraf'ın tutuklanmasından sonra ABD'ye ...
Read more : 5 erkek için 15 kadın getirildi / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1919 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'de "Hayır" endişesi büyürken, Bahçeli'den ümit kesildi! / Batuhan ÇOLAK

AKP'de "Hayır" endişesi büyürken, Bahçeli'den ümit kesildi!

Referanduma sayılı günler kaldı... AKP'nin referandum kampanyası yalpalayarak yola devam ediyor. Belirli bir slogan, propaganda metni, kampanya teması hâlâ bulunamadı. Bu saatten sonra bulunması da mümkün gözükmüyor.

Yola, Devlet Bahçeli ile çıkılmanın etkisiyle milliyetçi çizgide tasarlanan söylemler de aniden terk edilmiş durumda.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Bahçeli'ye kızıp 'hayır' demeyin Ülkücü kardeşlerim" söylemi AKP'deki endişenin geldiği durumu gözler önüne seriyor. "Evet"e katkı noktasında Bahçeli'den ümitler tamamen kesildi.

3 ...

Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz! / Servet AVCI

Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz!

Referandum kampanyasındaki tuhaflıklar devam ediyor!.. "Tarafsız yargı için evet"... İyi de bu doğruysa, "Bugüne kadar yargı taraflıydı" anlamı çıkıyor... O hâlde bunun hesabını kimden soracağız? Türkiye'yi son 15 yıldır tek başına yöneten Makedonya hükûmetinden mi?

Çift başlılık ortadan kalkacakmış!.. Son 15 yıldır Türkiye'nin elini ayağını bağlayan, ülke ekonomisinin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesine taş koyan o sinsi 'ikinci baş' kimdir Allah aşkına? İsmini bilsek de taşa tutsak meselâ!.. Böyle yapalım ...
Read more : Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1506 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET ULUS’A KARŞI (II)

DEVLET ULUS’A KARŞI (II)
Yasama’da ussalığın ön-romantik eleştirisi, İrlandalı Edmond Burke (1729-1797)’ye dayandırılmaktadır.
Klasik ‘doğal hukuk’ ve ‘İngiliz liberalizmi’nin savunucusu olan E. Burke, İngiliz liberal konservatizmi’nden Alman romantizmi ve Fransız karşı-devrim gelenekçiliğine değin tüm XVIII.yüzyıl felsefesinin ‘büyük eleştirmeni’ olarak sunulmaktadır.
Hatta ‘Modern konservatizmin babası’ olduğu ileri sürülmektedir.
Öyle ki, Friedrich Hayek, E.Burke’nin izleyicisi olmakla övünmektedir (1).
Oysa, E. Burke, bir filozof bile değildir, bir ‘politikacı’dır.
Ne var ki, öyle bir ‘politik mantık ilkesi’ (credo) benimsemiştir ...
Read more : DEVLET ULUS’A KARŞI (II) | Görüntüleme : 953 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Tek Adam Eğitim Modeli / Mahiye MORGÜL

Tek Adam Eğitim Modeli

DİK TEMEL HARF kandırmacası...

Bu yeni eğitim modeli kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde hiç konuşulmadan milletin önüne düştü. İşte bu örnek TEK ADAM MODELİDİR.

Tek Adam ABD’li bir eğitim şirketiyle anlaşıyor, hiç kimseye haber vermeden, kendi danışmanlarıyla önüne getirilen bir şirketle anlaşıyor, pat diye önümüze getiriliyor. Buyurun, şimdi bunu yiyeceksiniz!

İçinde ne öğretildiğini bilmediğimiz programlar yüklenmiş tabletler evlerimize sokulacak.

Yeni atanan Talim Terbiye Kurulu başkanı Alpaslan Durmuş bu modelin içinde görünüyor, çünkü ...
Read more : Tek Adam Eğitim Modeli / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2831 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CIA Elemanı Paul Bernard HENZE'ye EVET DİYENLER / Zahide UÇAR

CIA Elemanı Paul Bernard HENZE'ye EVET DİYENLER

Bize güvenmeyin!!

CIA eski Türkiye şefi, Paul Bernard Henze'nin 2006'da Beyaz Saray'a sunduğu Türkiye raporunda;

"Türkiye'nin bu şekliyle, Amerikan politikalarının yanında olacağından emin olamayız.

Ülkeyi kuranlar, denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiğimizde Meclis; Meclis'i ikna ettiğimizde ordu; orduyu ikna ettiğimizde yargı karşımıza geçebiliyor.

Eğer Amerika'nın çıkarı Türkiye'de bir federal devlet kurulması ise mutlaka ve öncelikle yargı, ordu, Meclis ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık rejimine geçilmelidir. ...
Read more : CIA Elemanı Paul Bernard HENZE'ye EVET DİYENLER / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 13226 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Emir Taş'ı Eğitim Sistemi Kurban Aldı, Eğitim Şehididir / Mahiye MORGÜL

Emir Taş'ı Eğitim Sistemi Kurban Aldı, Eğitim Şehididir

Rize Pazar’da genç liseli evladımızın cenaze namazını kıldıran İmam Beye teşekkür yazımdır.

Emir Taş’ın ölümüne en doğru ismi koyan o olmuştur. Doğru tespittir. Eğitim sistemimiz artık o hale gelmiştir ki, gencecik evlatlarımız ya katil oluyor ya canından oluyor. 2005’te başlatılan yeni sistemin kurbanı olmuştur Emir Taş.

Madende ölen maden şehidi oluyorsa, okulda ölen de eğitim şehididir.

Biz çocuklarımızı korumayı beceremiyoruz, asıl sorun bu. İmam Bey, bizi bu ...

Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi / Mahiye MORGÜL

Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi

Okurlarımdan bir mektup aldım. İzlediği bir dizide duyduğu haklı endişeyi çok doğru cümlelerle bana anlatıyor. Ben de aynen paylaşmaya karar verdim.

Sadece aile yapımızı değil, çocuklarımızın beyinlerini de bozmak üzere sinsi çalışan bir piyasa var. Örneğin, okullar kan gölüne döndüğü böyle bir zamanda, bir cinayet oyununu internetten ücretsiz indirin diye belediye otobüslerine ve metro vagonlarına reklam afişleri asılmasına izin verildi. Nasıl olabiliyor diye şaşırmayın, parayı veren düdüğü çalıyor, o ...
Read more : Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 749 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Mutlak Fesih Yetkisi / Sinan MEYDAN

Mutlak Fesih Yetkisi

141 yıl önce padişaha verilmemişti, şimdi cumhurbaşkanına verilmek isteniyor…

Karesi Milletvekili Ahmet Süreyya Bey, 23 Mart 1924 günü Meclis konuşmasında şöyle demişti: “Görülüyor ki seçimlerin yenilenmesi diye yeni olarak telâffuz ettiğimiz şu cümlenin ruhu hakikatte fesihtir efendiler (…) Arkadaşlar seçimlerin yenilenmesi, feshin yaldızlı bir ifadesidir (…) neticede fesihten başka bir manası yoktur. (…) Şu halde? Kulağıma bir ses geliyor; fesih… Seçimlerin yenilenmesi değil, bir hâkimiyet arası yaratan fesih, öyle ise perdeyi yırtalım; ...
Read more : Mutlak Fesih Yetkisi / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1384 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne / Barış DOSTER

Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne

ABD Başkanı Trump; İngiltere, Almanya, Kanada, İsrail, Ürdün liderlerini misafir etti. Henüz ajandasında Türkiye yok. Buna karşın Türkiye, Trump yönetimine uyum sağlamak adına, FETÖ liderinin iadesi konusunda da, PKK-PYD terör örgütüne verilen ABD desteği konusunda da kısık sesle konuşuyor. Almanya, Hollanda, Irak söz konusu olunca “Eyyyy!” diye başlayan sert söylem, ABD söz konusu olunca gündeme gelmiyor. Trump, nüfusu Müslüman olan 7 ülkenin yurttaşlarına ABD’ye giriş yasağı koyduğunda ...
Read more : Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne / Barış DOSTER | Görüntüleme : 1220 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x