Zaman: Cum May 01, 2026 2:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Çuval Türkiye'nin başına geçiriliyor!.. / Ahmet TAKAN

Çuval Türkiye'nin başına geçiriliyor!..

AKP iktidarının izlediği stratejik çukurluktaki dış politikanın, milli çıkarlarımız açısından nelere mal olduğunu; özelde Kerkük'ü nasıl kaybettiğimizi daha net görebilmek için 2003 yılına tekrar geri dönmeliyiz. Daha önce de bu köşeden, defaten dile getirdiğim gibi, 2003 yılına damga vuran 1 Mart tezkeresinin TBMM'de kabul edilmeyişinin perde arkasındaki nedenler hala kamuoyuna açıklanmış değil. Hala, ilgili taraflar kendilerinin işine gelen yönlerini konuşmakla Türk milletini oyalamaya devam ediyor. Dönemin Başbakanı Abdullah Gül ile yine o ...
Read more : Çuval Türkiye'nin başına geçiriliyor!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1351 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Muhbir_2 kod adlı şef kim? / Saygı ÖZTÜRK

Muhbir_2 kod adlı şef kim?

Ülkemizde yaşanan her olumsuzluğun arkasında “yabancı parmağı” gündeme getirilir. Halkbank Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de gözaltına alınıp tutuklanmasıyla ilgili de senaryolar yazılıyor. 17 Aralık soruşturmasında 25'nci “şüpheli” olarak yer alan, daha sonra diğer sanıklarla birlikte hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın kurtarılması için devletimizin seferber olması gerekir.

17 Aralık soruşturması için “Asrın yolsuzluğu” denilmişti. Rıza Sarraf'ın üç bakana, çocuklarına, bazı bankacılara rüşvet ...
Read more : Muhbir_2 kod adlı şef kim? / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1569 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Vatanım Sensin' nereye koşuyor? / Batuhan ÇOLAK

'Vatanım Sensin' nereye koşuyor?

Yasama-yargı-yürütmeden sonra 4. güç olarak bilinen basının geldiği-getirildiği durum ortada…

Tek başına iktidarın yerini sağlamlaştırmasıyla aynı doğrultuda ilerleyen yayınlar ve medya sermayeleri vatandaşa doğrudan tesir ediyor. İnternetin birçok eve girmesine rağmen, özellikle Anadolu'da seçmen kanaatlerini belirleyen en önemli unsur hala televizyon…

Örneğin son dönem dış politikadaki; Avrupa ile yaşanılan kriz, El Bab operasyonları, Kerkük'te sözde bayrakların açılması gibi olaylarla ilgili doğru-düzgün bir yoruma, analize rastlayamıyoruz. Bunun tek nedeni "Hükümet bir şey ...
Read more : 'Vatanım Sensin' nereye koşuyor? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1922 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sukuk dilen! Et ithal et! "Evet" iste! / Necati DOĞRU

Sukuk dilen! Et ithal et! "Evet" iste!

Sukuk nedir? Bilenler bilmeyenlere anlatır: Sukuk; faizsiz bonodur. Parası olana gidilir. Ben sana “sukuk” vereyim sen bana “borç dolar ver” denir. Faiz, şeriata göre haram. İkimiz de Müslümanız. Sen bana “sukuk karşılığı dolar” verince ben sana “faiz yerine kâr payı” vereceğim. Allah ikimizden de razı olacak.

Sukuk bu.

İnanca uygun borçlanma.

Borçlanma piyasa ekonomi dilinde kravatlı, kolalı gömlekli, lacivert takım elbiseli dilenciliktir. Takım elbiseli Hazine ve banka bürokratları ...
Read more : Sukuk dilen! Et ithal et! "Evet" iste! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1629 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şimdi sıra anket saldırılarında / Servet AVCI

Şimdi sıra anket saldırılarında

Dünyanın en orantısız seçim kampanyalarından birisi eşliğinde 16 Nisan'a yürüyoruz…

Kamu görevlileri görevlerini lâyıkıyla yapıyorlar!.. Sanki 'tek seçenekli' sandık kurulacak ve içine 'evetler' atılacak!.. 'Hayır' ise korsan oyu temsil ediyor!..

Şehirlerimizde 'evet' giydirilmiş otobüsler, billboardlar, pankartlar yüzde 95'i oluşturuyor… Televizyonlar 'havuzlusuyla havuzsuzuyla' 'evet'in nimetlerini halkımıza öğretiyorlar 24 saat…

TRT ise hakikate ayna tutuyor!.. 'Referandum Gündemi' adlı Oscarlık belgeseli izlediğinizde, zaten 'evetçi'yseniz Türkiye'nin tamamının sizin gibi düşündüğünü görüp mutlu oluyorsunuz!.. Eğer şeytana ...
Read more : Şimdi sıra anket saldırılarında / Servet AVCI | Görüntüleme : 1195 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SAHİ SİZ HİÇ ÇİFTÇİLİK HAYVANCILIK YAPTINIZ MI?

SAHİ SİZ HİÇ ÇİFTÇİLİK HAYVANCILIK YAPTINIZ MI?
Birkaç gün önce haberleri izlerken et fiyatlarının artmaya başladığı haberi ile ithal et geleceği konusunu öğrendim. Ne yapsam? Ne etsem? Böyle bir olayın neresinden tutsam diye düşünmeye başladım. Böyle bir durumda ya tüketicinin yanında olacaksın veya üreticinin. Acaba hangisini seçmeliydim. İkisi de haklı olabilir miydi?
Bu sorular ile cebelleşirken, televizyon ekranından birkaç hanımefendinin muhabirin mikrofonuna et almayın. Nasıl düşer görün demeleri artık kimin tarafında olacağımı belirlememe yetti. Ben ...
Read more : SAHİ SİZ HİÇ ÇİFTÇİLİK HAYVANCILIK YAPTINIZ MI? | Görüntüleme : 1457 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

UYANIK

UYANIK

Uyanık, bir uyanıklık etmiş dün sabah, iki dakika arayla.

Ali Gülen aktarıyor, Doğan Haber Ajansı’ndan.

Duyan soruyor uyanığa:

Nasıl bir uyanıklıkla iki oy attın, iki ayrı sandıkta, üstelik konsoloslukta?

Frankfurt’ta, el yurdunda, 1990’da iki parçayken bütünleşen, birleşen Almanya’da.

Eloğlu ikinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkıyor, çalışıyor, çabalıyor,

Yabancı iş gücünü gücüne ekliyor,

Ülkesini Avrupa’da en büyük ekonomi yapıyor, arkasından Doğu’sunu ülkesine katıyor.

Sen ekmek parasına gurbete düşmüşsün, kötü yöneticilerin yüzünden.

Ülken savaşa girmemiş ...
Read more : UYANIK | Görüntüleme : 1668 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

PARLAMENTARİZMİN P’Sİ

PARLAMENTARİZMİN P’Sİ
Önce bir anekdot anlatayım :
Bir arkadaşımın televizyon kumandasını onarıma götürdüğünü gördüm.
-Hayrola bozulmuş mu?
-Hayır gençlerden biri kırmış?
- ?
- Çocuk televizyon izlemek istemiş; bir kanalda Dr Recep konuşuyormuş, kanalı değiştirmek istemiş yine Dr Recep, üçüncü kanalda yine o, dört beş altı derken, hep aynı; bu olsa olsa demiş kendi kendine, telekomand bozuk da ondandır, kanal değiştirmiyor, tutup yere çalmış sonuçta telekomandı.
**
Dün 31 Mart idi, 31 Mart bir şey ...
Read more : PARLAMENTARİZMİN P’Sİ | Görüntüleme : 1258 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Atatürkçüler İçin Bir Çalışma Programı Denemesi / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçüler İçin Bir Çalışma Programı Denemesi

Atatürk diyor ki, “çaresizseniz, bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun. Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Ben hayatımda hiçbir zaman umutsuz olmadım. Birlik ölümden başka her şeyi yener.” Atatürkçüler ancak ortak fikir, ortak duygu, ortak eylem sahibi olurlarsa birlik olabilir! Demek ki Atatürkçülerin yapacağı ilk iş, ortak bir düşünce sistemine sahip olmak, bir araya gelmek ve örgütlenmektir.

Bazı aydınlarımız halkın kendiliğinden örgütlenmesi gerektiğini, örgütlenmenin sokaktan, mahalle ve semtlerden başlaması, ...
Read more : Atatürkçüler İçin Bir Çalışma Programı Denemesi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1346 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x